Půjdeme si za vítězstvím, vzkazoval Clescenco. V Olomouci bude mít kamarády

19.11.2023, 23:44
Aktuality
Serghei Clescenco (© AFP)

Když trenér Serghei Clescenco s hráči Moldavska vstupoval v březnu do kvalifikace mistrovství Evropy, ani by nepomyslel na to, že s nimi před závěrečným zápasem skupiny proti českému týmu bude stále ve hře o postup.

Šestý nejhorší evropský celek žebříčku FIFA potřebuje k senzační premiérové účasti na závěrečném turnaji v pondělí v Olomouci nad jasným favoritem zvítězit, jednapadesátiletý kouč však věří, že se to může podařit. Na tiskové konferenci zároveň uvedl, že na Hané bude mít v hledišti své české kamarády.

"Určitě jsem před začátkem kvalifikace nečekal, že před posledním zápasem budeme hrát o postup. My jsme to brali postupně. Od začátku jsme nemysleli hned na to, co bude na konci. A vidíte, jak se to vyvinulo. To je na fotbale to zajímavé, že vás vždy něco může překvapit," uvedl Clescenco.

Už teď Moldavané zažívají nejlepší kvalifikaci. Stejně jako český tým dosud jen jednou prohráli a ze čtvrtého místa skupiny ztrácejí na svěřence Jaroslava Šilhavého dva body. Na šampionát v příštím roce v Německu je pošle jen vítězství.

"Samozřejmě všichni víme, jak těžký zápas to bude, protože Česká republika je velmi silným soupeřem. Myslím, že to bude zajímavý zápas. Víme, že Česku by stačila remíza, ale my půjdeme jedině za vítězstvím a historickým postupem. Snažíme se nepodlehnout tlaku, škodí to. Veškerý tlak bude na soupeři," mínil Clescenco.

"Pokud by se to povedlo, byly by v naší zemi velké oslavy. Byl by to historický moment, my bychom postoupili poprvé, zatímco Češi už to dokázali hodněkrát. Bylo by to asi u nás velké," doplnil s úsměvem kouč, který vede reprezentaci od předloňského roku.

V Olomouci bude mít nečekaně i osobní podporu. "Těší mě, že jsem tady v České republice. Je to velice krásná země s velmi zajímavou historií. Mám tu kamarády a dokonce žijí tady v Olomouci. Takže zítra přijdou na zápas," uvedl Clescenco.

Nikterak neřeší fakt, že českému týmu vypadly z týmu tři opory Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta, kteří byli vyřazeni z mužstva poté, co v sobotu navštívili diskotéku. "Tahle otázka není o fotbale. Myslím, že je to čistě věc soupeře, jak se s tím vyrovnají. Záleží hlavně na nich. Navíc v českém týmu jsou další schopní hráči, kteří je budou moci nahradit," řekl Clescenco.

"Sám nevím, jak bych se přesně zachoval. Určitě by reakce byla negativní, to je jasné. Věřím, že naši hráči si uvědomují, jak důležitý zápas nás čeká, a slavit půjdou až po něm," vtipkoval trenér.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
podnebný

Češi si snad taky půjdou za vítězstvím. I bez tří hříšníků můžou postavit kvalitní tým: Mandous - Douděra, Vitík, Zima, Jurásek - Masopust, Souček, Provod, Černý (Kušej) - Chytil, Chorý. Náhradníci Čvančara, Hložek, Sadílek, Lingr a Staněk. Vynechal bych Kováře, Holeše, Krále a Stronatiho. Sice mám v základu hodně slavistů, ale stejně to Šilhavý vybere zase úplně jinak.

Reagovat
pobody's nerfect

Moldavsko postup a zapít ho v Belmondu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele