Sláva nazdar výletu, máme bůra, už jsme tu!

05.02.2014, 17:58
Názory a komentáře
Eintracht Frankfurt prohrál na Bayernu 0:5. To není překvapení, stejně jako fakt, že hosté nemohli snad ani minutu vážně pomýšlet na bodový zisk. Lidově řečeno, nic nehráli. Nejúspěšnější klub loňského roku doma znovu dominoval a Frankfurtu tyto body chybět nebudou, protože s nimi ani nepočítal. Za uplynulým kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Radim Bártů.

No dobře, ale něco se mi na tom přece jenom nezdá: Armin Veh totiž neposlal do nejnáročnějšího ligového duelu sezóny svou nejsilnější sestavu! A víte proč? Protože si ji šetřil na poslední Braunschweig! Proti Bayernu tak vůbec nenastoupil klíčový stoper Zambrano (9 žlutých karet), odrodilý, leč důležitý záložník Rode (4 žluté karty), Aigner si šel zahrát na slabou půlhodinku druhého poločasu a Inui se z lavičky nezvedl vůbec.

Je jasné, že Armin Veh potřebuje dobře rozložit síly svého nepříliš širokého a zraněními oslabeného kádru - když se podíváte, jaký program čeká Frankfurt v nejbližších čtyřech týdnech, musíte uznat, že to bude šichta. Tomu se říká daň za úspěch, v tomto případě tedy za úspěch v pohárech.

Když započítáme i kvalifikaci Evropské ligy, zjistíme, že tento spíše nenápadný klub už v sezóně stihl odehrát plných třicet soutěžních zápasů! To je o deset víc, než mají na kontě třeba Norimberk nebo Braunschweig. A kromě prioritních utkání v Bundeslize, kde mu jde o holou existenci, se Frankfurt musí připravit i na Porto v Evropské lize a na Dortmund v domácím poháru.

Chápu tedy, že kýžené tři body z domácího zápasu proti Braunschweigu (hraje se v sobotu) mají pro potápějící se Frankfurt větší hodnotu než dobrý umělecký dojem z Allianz Areny, ale budou takto postupovat i další týmy? Povede současná dominance Bayernu k tomu, že půlka Bundesligy bude do Mnichova jezdit jen proto, aby si nadějní hoši z rezervy mohli zblízka prohlédnout Ribéryho či Robbena?

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (56)

Přidat komentář
Rarášek

Kdyby nebyli blbé a nechalí hráti Venců

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tady je vidět kdo si ten článek četl

Reagovat
Corosian

Venca prave neni soucast zakladni sestavy....

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za článek bože

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je nejlepší a článek je hodně dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite, co jinyho od tebe tady a na fotbalportalu cekat

Reagovat
Andis

To je slovní úloha na téma úvaha, je třeba uvažovat hned hned jak se něco šustne

Reagovat
Filip12

0-5 to mi vyšel tp na tiplize

Reagovat
REPLIKATOR

Ne nevyšel

Reagovat
domingo

"No dobře, ale něco se mi na tom přece jenom nezdá: Armin Veh totiž neposlal do nejnáročnějšího ligového duelu sezóny svou nejsilnější sestavu! A víte proč? Protože si ji šetřil na poslední Braunschweig!"

To je sloh

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Holt profík na žurnalistickém poli se pozná

Reagovat
domingo

Jako ja chapu to sdeleni, ale ta strasne exaltovana forma je proste legracni, to je jak kdybych rekl "Chcete znat tajemstvi? Dneska pujdu do hospody! A vite proc? Protoze mam chut na pivo!"

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
OVi.77

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

Reagovat
vlastik

Reagovat
jv

Reagovat
skteel

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
db18

Reagovat
GEGE

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Joe.Cole

Tak jsem asi to moc nepochopil.Autor píše, že nasadili slabší sestavu právě proto, že mají náročný program kvůli EL a pak se ptá, jestli bude půlka týmů z ligy prdět na zápasy s Bayernem kvůli jeho dominanci.Trošku nekonzistentní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty články od Eurosportu jsou pokaždé nehorázná kravina

Reagovat
georgeo

kdo Kadlece posadil na lavku? má na to se rychle vrátit do základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar, hurá výletu, nezmokli jsme a jsme tu to mám v GPS nahranýho Lišku a tohle říká vždycky nakonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Za uplynulým kolem, nebo za jedním zápasem uplynulého kola? :(

Reagovat
smazaný uživatel

kterej z adminů se jmenuje Dobromila? Nebo má někdo narozeniny? Bejt takhle střískanej už v 6

Reagovat
stas87

kto je najväcsim prestupom zimneho okna?za mna:

1,de bruyne-na AM je lepsia volba arnold,kevin podla mna bude na kridle odkial asi vytlaci perisica,ivica si postrazi svoje miesto,de bruyne je schopny zahrat vsetky posty okrem hrotu,teoreticky by dokazal zahrat aj CM,s gustavom by to zvladli,nie je mu cudzia aj defenzivna praca

2,rudnevs-kde prisiel,daval golov,utocnik co je schopny nastrielat+12 golov kazdy rok,doteraz som si myslel ze v systeme na jedneho utocnika je najviac platny ale s dioufom im to slape,doplnaju sa,moc nechapem preco ho fink odpisal,nechali hrat radsej zouu alebo beistera,lasogga mal od sezony 2010/11 uz sieste zranenie hostovacka za pol mega smiesna,opcia este viacej,tu hannover uplatni a v hsv si podla mna budu trieskat hlavu

3,koo-tuchel o neho moc stal,vedel preco..a v poslednom case korejcania docela vyrazne zatienili japoncov,aj vo wolfsburgu podla mna mozu casom lutovat ze mu poriadnu sancu nedali ale narozdiel od hsv to vlkov mrziet tolko nemusi a ani nebude,tuchel ho lakal uz 3x a ja si myslim ze on moze byt do buducna tahunom mainzu spolocne s geisom

btw. s guardadom sa rata ako konkurenciou boenischa alebo prisiel ako nahrada sama ktory v lete odchadza?

Reagovat
smazaný uživatel

HSV proste robí v poslednej dobe všetko zle, vôbec by ma neprekvapilo, keby spadli práve oni. Paradoxne, káder majú veľmi schopný, s tým by sa mohli pohybovať do 10. miesta.

A Guardado bude asi skôr používaný v ofenzíve, na LB hrá často aj Can a Hyppiä by už mohol dať šancu aj mladému Stafylidisovi. Myslím, že Guardado prišiel aj vzhľadom ku Kruseho zraneniu, Robbie je out do konca sezóny a Bayer má do ofenzívy dosť úzky káder.

Reagovat
Arne

Jak se to vezme... Podle mě je top přestupem Koo v poměru cena/kvalita, protože jestli je De Bruyne lepší, tak o píď. Rozhodně ne 6x nebo 7x tolik.

Reagovat
jv

Z těch tří možností bych byl taky pro Kooa, i když pomohou všichni a neodsuzoval bych ani Vlky za de Bruyneho. Jinak Guardado se musí ukázat, ale velkou výhodou je u něho to, že může hrát křídlo i beka, nedivil bych se tak, kdyby zůstal.

Reagovat
domingo

rudnevs

Reagovat
db18

Zatím jsem taky pro Rudnevse, KdB bych tam nepočítal kvůli ceně + kvůli tomu, že kvůli němu odešel neméně kvalitní hráč za mnohem menší částku

Reagovat
PlackaSKS

tohle je vážně špatný článek ale zase moje chyba, že jsem ho četl, už nadpis napovídal, že to nemá smysl otvírat pokud se chci něco i dozvědět.

Reagovat
Arne

Hmm, tak jestli máme opci na Cigerciho za 1 milion eur, tak šup šup, už aby byl náš... Zaujalo mě, jak ho Jos popisuje v tom smyslu, že je to náš režisér a tu hru řídí. Já tomu asi fakt už nerozumím, to mám fakt pocit, že půl sezóny sleduju někoho úplně jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Za milion? Tak to je povinnosť ju aktivovať

Reagovat
Lahvac-CZ

Článek by nemusel být vůbec špatný, kdyby byl delší a lépe napsaný

Reagovat
smazaný uživatel

"článek by nemusel být vůbec špatný..kdyby byl lépe napsaný"

Reagovat
smazaný uživatel

Výlet do Mnichova, to je paráda. Všem doporučuji, nejlépe na přelomu září a října. Ale toho Vašíka aspoň na chvíli mohl postavit Veh. Nechová se k němu teď hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vedeli ste, že Max Meyer má v zmlúve výkupku na 25 mega ?? To sa mi vôbec nepáči, tento nový trend, každý nádejný hráč mimo Bayernu má tie posraté klauzuly a tak je dosť možné, že za dve- tri sezóny ostane Schalke bez Draxlera aj Meyera, taktiež aj Reus má klauzulu a hoci dnes chce ostať v BVB, klauzula prípadný odchod výrazne uľahčuje.

Reagovat
db18

Díky klauzuli vůbec mohl přijít zpátky do BVB (Marco)

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, no myslím, že BVB by ho získalo aj bez toho, chcel tam odísť, je to jeho materský klub a vtedy mal plus- mínus rovnakú trhovú hodnotu, za akú do Dortmundu prišiel.

Reagovat
Bayernista18

Taky se mi ty klauzule nelíbí, Meyer hraje na svuj věk úžasně, Draxler taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele