Skotská Premier League - souhrn 3. kola

06.08.2011, 18:07, aktualizováno 07.08.2011, 15:13
Komentáře a souhrny
První nedělní duel podle předpokladů zvládl Celtic, na půdě Aberdeenu se však k výhře protrápil. Dundee United v úvodu třetího kola remizovalo se St. Mirrenem a obě mužstva jsou s pěti body na čele tabulky. Ve druhém zápase se zrodila bláznivá remíza 3:3, bod získaly Dunfermline a Inverness...

Aberdeen FC - Celtic FC 0:1

07.08.2011 13:15

Góly: 74. Anthony Stokes

Fotbalisté Celticu zvládli i své druhé vystoupení v SPL na cizím stánku a díky tomu se probojovali na druhé místo za Motherwell, který má o bod více ale také zápas navíc. Aberdeen tak stále má na kontě jediný bod z úvodního duelu, nicméně proti Celticu svěřenci kouče Craiga Browna nepředvedli nijak špatný výkon. Nerozhodný výsledek drželi až do 74. minuty, kde se prosadil tradiční kanonýr hostů Anthony Stokes.

Utkání probíhalo v naprostém klidu a sudí musel vytáhnout za celý zápas pouze tři žluté karty. I přes vítězství nepřinesl duel kouči Neilu Lennonovi jen pozitivní zprávy. Po čtvrthodině hry totiž musel hřiště pakovat opustit obránce Emilio Izaguirre a nahradil ho Charlie Mulgrew. Do první šance zápasu se dostal hostující Cris Commons, avšak jeho střelu z 25. metrů odvrátil na roh gólman David Gonzalez.

Následně vyslal tvrdou střelu na branku Aberdeenu Beram Kayal, nicméně jeho pokus z dvaceti metrů mířil nad břevno. Těsně před přestávkou se do první vážnější možnosti propracovali i domácí, ovšem přízemní ránu Scotta Vernona z dobrých dvaceti metrů zlikvidoval gólman Celticu Lukasz Zaluska. Aberdeen byl pod tlakem i po výměně stran, Ki Sung-Yeung hlavičkou minul branku o pár decimetrů.

Poté se sice dostali do šancí domácí Vernon a Darren Mackie, oba však měli k brance vskutku daleko. Hosté vsítili branku po hrubce Richarda Fostera. Ten totiž nepřesnou přihrávkou namazal balón přímo na kopačku Commonse. Ten dokázal proniknout až na kraj pokutového území a poslal nahrávku do středu vápna přímo na kopačku Stokese, který neměl problém ze čtrnácti metrů zamířit a dát tak jediný gól zápasu.

V samém závěru ještě musel předvést dobrý zákrok Gonzalez, který je v klubu na hostování z Manchesteru City. Své kvality ukázal proti ráně střídajícího Jamese Forresta. Celtic v příštím kole přivítá na domácím stánku Dundee United, Aberdeen pojede bojovat o první výhru na půdu Hearts, které též čeká na své první tři korálky.

Více informací k zápasu

Dundee United - St. Mirren FC 1:1

06.08.2011 16:00

Góly: 67. Jon Daly - 11. Steven Thompson

Fotbalisté Dundee United nedokázali potvrdit dobrý výkon z Tynecastle Stadium a i když se prozatím dostali do vedení v SPl, tak ztráta proti St. Mirrenu v domácím prostředí určitě může v dalším průběhu mrzet. Saints se totiž dostali do vedení už po 11. minutách hry a poté jako v téměř každém zápase vytvořili obranný blok. Ten sice držel velice dlouho, nakonec ale v 67. minutě povolil a remízový stav zařídil domácí Jon Daly.

Nicméně vzhledem k okolnostem se musí výkon hostujícího celku opravdu vyzdvihnout. V 6. minutě nastavení úvodního dějství se totiž pakoval předčasně do kabin Nigel Hasselbaink, který zatáhl za záchranou brzdu a k zemi stáhl unikajícího Paula Dixona, sudí neměl jinou možnost. Nicméně hosté i přes početní nevýhodu dlouho odolávali tlaku hostujícího celku a remízový výsledek v takto těžké situaci si určitě za svou bojovnost zasloužili.

Hned v úvodu potkala domácí výběr nepříjemnost, když už v 6. minutě musel ze hřiště odejít Scott Severin a nahradil ho Scott Robertson. Hned na to museli domácí řešit druhou nepříjemnost, když se na levém křídle prosmýkl mezi dvěma obránci Hasselbaink a na přední tyči uvolnil svou přihrávkou po zemi Stevena Thompsona, který dokázal rozvlnit síť - 0:1. Následně se sám Hasselbaink ocitl v šanci, jeho pokus levačkou ale zlikvidoval gólman Dušan Perniš.

Hosté si vytvářeli mírný tlak až do samého závěru prvního poločasu a byli vskutku lepším celkem až do osudného momentu, který změnil ve druhém dějství obrázek hry. Blízko vyrovnání byli domácí po rohovém kopu Willo Flooda, který vyzval ke skórování Johna Rankina, ovšem obránce Saints Darren McGregor dokázal balón na poslední chvíli odvrátit. Johnny Russell zkusil štěstí o něco později, avšak gólman Craig Samson převedl jistý zákrok.

Po hodině hry byl ještě blíže vyrovnání Daly po centru Watsona, avšak irský forvard zamířil trochu nešťastně vedle tyče. Stejný hráč se však v 67. minutě přeci jen dočkal. Scott Allan totiž uvolnil na křídle Jona Goodwina a ten vyslal centr do vápna, kde Daly mířenou střelou na přední tyč vyrovnal na 1:1. V závěru sice ještě Samson musel řešit těžké situace, ovšem stav se už nezměnil a spokojenější tak určitě je St. Mirren.

Více informací k zápasu

Dunfermline Athletic - Inverness CT 3:3

06.08.2011 16:00

Góly: 26. Andy Kirk, 52. Andy Kirk, 90. Martin Hardie - 46. Greg Tansey, 76. Jonathan Hayes, 83. Greg Tansey

Gólová přestřelka se konala na hřišti Dunfermlinu, který nakonec s Invernessem uhrál remízu 3:3. Domácí šli do vedení po brance Andyho Kirka, po přestávce ale srovnal Greg Tansey a Kirk musel vracet vedení na stranu Dunfermlinu. Hosté se však nevzdali a nejenže Jonny Hayes srovnal, ale sedm minut před koncem utkání otočil stav svým druhým gólem Tansey. Hrdinou nováčka soutěže se však stal Martin Hardie, jehož volný kop z nastavení rozhodl o remíze 3:3.

Domácí do utkání vstoupili aktivně, nejprve ohrozil bránu svým rohovým kopem Cardle a poté poslal do pokutového území míč veterán Hardie. Andrew Barrowman měl na noze gól, ale brankáři Essonovi se nějak podařilo míč vyrazit. Hosté se k první střele dostali až po pětadvaceti minutách, kdy volný kop Tanseyho vytěsnil Gallacher. Domácí brzy odpověděli, Paul Burns ještě střílel mimo, ale z podobné pozice se po přihrávce Hardieho dostal ke střele i Kirk a Esson na míč nedosáhl - 1:0.

Další ránu utrpěli hosté po osmatřiceti minutách hry, kdy musel být Kenny Gillet vystřídán po srážce hlavou s Austinem McCannem. Po příchodu Davida Proctora se Invernessu, jenž byl v první půli výrazně slabším týmem, podařilo jít do kabin pouze s jednogólovým mankem. Po přestávce ale na hřiště přišel snad úplně jiný tým, dvě minuty po začátku druhého poločasu prošel přes dva hráče Tansey a jeho nízká střela tečovaná Keddiem skončila až v bráně - 1:1.

Dunfermline to ale nerozhodilo, Cardle zvolil místo střely centr na volného Kirka, jenž vrátil domácí do vedení. Inverness mohl v 67. minutě srovnat, kdy Gallachera překonal hlavou Foran, míč však ještě posunul do brány v ofsajdu stojící Tade. Hosty to nicméně dlouho mrzet nemuselo, v 76. minutě Gallacher pouze vyrazil pokus Tudura-Jonese a Hayes zblízka vyrovnal na 2:2.

Hosté navíc utkání otočili ve svůj prospěch, v 83. minutě Foran hlavičkoval napříč pokutovým územím a Tansey míč dorazil do brány - 2:3. Inverness ovšem měl v dnešním utkání i dávku štěstí, když v nastavení dostal příležitost zahrávat volný kop Hardie, jenž zdálky krásnou střelou srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC22003:06
2.Dundee United31203:25
3.St. Mirren FC31202:15
4.Motherwell FC21103:04
5.Rangers FC21103:14
6.Hibernian FC21011:23
7.Dunfermline Athletic20203:32
8.Kilmarnock FC20201:12
9.Heart of Midlothian20111:21
10.Aberdeen FC30120:21
 St. Johnstone FC20110:21
12.Inverness Caledonian30123:71
Zbývající zápasy
06.08. 16:00Hibernian FC - St. Johnstone FC
06.08. 16:00Rangers FC - Kilmarnock FC
07.08. 16:00Motherwell FC - Heart of Midlothian

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Tannadice Parku remízka, jak jsem si přál. Ziskem je hlavně pro hostující FC St. Mirren, pro domácí je to spíše ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

nie mensia ako odchod Goodwillieho

inak ten napriek prestupu do Anglicka dal dnes gol pri svojom debute v - Skotsku...

Blackburn vyhral v Kilmarnocku 4-1.

Dnes sa este hralo:

Hibs 0-0 Sunderland

Rangers 1-3 Chelsea (Lampard zahodil penu )

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré info.

Zejména pro Hibs je to dobrý výsledek. Takovouto konfrontaci anglicko - skotského fotbalu mám osobně strašně rád a nejsem jistě sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Caley

Reagovat
Godwinson

Stokes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic pomerne slaby vykon, Aberdeen dozadu dobre, dopredu nic.

Tien zapasu zlomeny clenok Izaguirreho (hrac roka v Skotsku), vypadok min. na pol roka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli lytkove kosti pul roku?

Reagovat
smazaný uživatel

hovorime o clenku a dnes to bolo potvrdene lekarmi - 6 mesiacov.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, Lennon brblal cosi o fibule, nevedel jsem, ze je to v kotniku... Takze podobny zraneni, jako Valencia loni.

Reagovat
smazaný uživatel

zapas o nicem,utocna snaha bezzuba,stred hriste az na KI podprumer,stoperi az na centr pred Daniela v pohode.Hlavni jsou 3body i kdyz to papirove nemelo byt az tak slozite.Mimochodem komentatori na Sport 1 patri podle me k tomu nejhorsimu co se da slyset,priste budu zapas sledovat jen obrazem,to se opravdu neda

Je treba udrzet viteznou vlnu a hlavne uhrat proti Sionu postup do EL,Rangers to budou mit v Mariboru asi jeste lehci,i kdyz s Malme ani v lize zatim nebyla videt nejaka extra kvalita na jejich strane,AMC neproziva zrovna idealni start sezony

Reagovat
smazaný uživatel

To sa dalo cakat, uspesny tim opustil strojca uspechov Smith a naviazat nanho nie je jednoduche napriek tomu ze McCoist bol pri nom poslednych 5 rokov (repre+RFC).

Chybu vidim v tom ze vedenie taktizovalo pri prestupoch a novi hraci prichadzaju uz neskoro.

Bolo to vidiet pri Goianovi ked sa narychlo snazili vsetko vybavit aby mohol nastupit proti Malmo.

Pomoze hrac ktory pride obrazne povedane rovno z letiska na zapas viac nez stabilny clen zostavy ktory uz je zapracovany? Sotva. Bolo treba hracov nakupit v juni, absolvovat s nimi komplet pripravu a potom neverim ze by tych svedov nezvladli.

Sami sa takto pripravili o balik v hodnote 15 mil. libier... Jednoznacne sme mali ist tvrdsie po Millerovi a Goodwilliem pretoze to su overeni hraci ktori su zarukou uspechu.

Prichody Goiana a Bartleyho su OK, Ortiz si musi zvyknut na iny styl futbalu nez zazil v Spanielsku, Wallace bude prinosom. V hre je stale Cuellar ale ten sa bude zrejme riesit az do konca augusta pretoze je zraneny a skor ako o 4-5 tyzdnov hrat aj tak nemoze.

Rangers potrebuje este jedneho utocnika k Jelavicovi, Naismith moze hrat aj v zalohe a Lafferty je zraneny. Beattie a Healy su uz za zenitom a osobne neverim ze sa da na nich spolahnut aby mohli hravat v zaklade.

Som prekvapeny ze McCoist ako byvaly skvely kanonier nehlada ziadne posily do utoku pretoze to je formacia v ktorej vladne najslabsia konkurencia. Nehovoriac o tom ze Naismith a Jelavic nemozu utiahnut celu sezonu na 4-5 frontach, obzvlast ked su obaja reprezentanti patriaci do zakladu svojich krajin.

Mame pred sebou este 3 tyzdne prestupoveho obdobia takze snad sa este nieco v tomto smere zmeni.

Reagovat
smazaný uživatel

cekat necekat,duvod proc se vas novy pan vlastnik rozhoupal koupit club byl i ten ze cekal LM,jinak by prece tak dlouho neotalel,zdrzoval to do posledni chvile protoze balik z LM je jednoduse lakava nabidka,ted poznava ze to zdaleka nebude tak lehke jak si asi myslel.

AMC pusobi na lavicce RFC dost dlouho na to aby byl schopny lodivod a klub zna jako sve boty,ale je pravda ze mu dle me chybi proste trosku toho fluidum ktery mel Walter,ktereho i kdyz vedl vas klub v mnoha uspesnych sezonach proti nam neskutecne respektuji.Walter je proste pan trener a Ally bude muset ukazat sakra vic.Uplne bych ho nehajil tim ze zacina,protoze vicemene jen navazal na to co delal posledni roky a kadr se mu skoro nezmenil,no k horsimu urcite ne.

Ty zahozene penize za LM mi udelali obrovskou radost,skoro jsem zacal schanet dres Malmo,ted uvidime co v tom Mariboru,ale tam by asi nemel byt problem.

Ceho jsem se opravdu bal byl ten Goodwilllie,protoze ten prevysoval SPL na vsech frontach a vam by se urcite do kadru hodil,Miller me uz tolik nestrasil,po svem tureckem vyletu upadne do prumeru nebo jeste nize stejne jako Boyd.Hodne jsem slysel o Ortizovi,mel to byt velky hrac,ale proti Hearts byl porad na zemi,asi si bude muset zvyknout ze tady se proste kazdy postouchnuti piskat nebude.Prestupove okno trva tak se nechame prekvapit koho jeste koupite,u nas to uz na nejake velke nakupy nevypada i kdyz po dnesnim zapase musim rict ze by se minimalne do zalohy nekdo koupil mel

Reagovat
Filipow

Letos Celtic.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem, nehodnotím, Irský fotbal mě nezajímá! Aberdeen pride of Scotland!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo,Dons se dneska drzeli az bych vam ten bod skoro pral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele