základní část, 3. kolo
07.08.2011 13:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Celtic FC 0:1

Fotbalisté Celticu zvládli i své druhé vystoupení v SPL na cizím stánku a díky tomu se probojovali na druhé místo za Motherwell, který má o bod více ale také zápas navíc. Aberdeen tak stále má na kontě jediný bod z úvodního duelu, nicméně proti Celticu svěřenci kouče Craiga Browna nepředvedli nijak špatný výkon. Nerozhodný výsledek drželi až do 74. minuty, kde se prosadil tradiční kanonýr hostů Anthony Stokes.

Utkání probíhalo v naprostém klidu a sudí musel vytáhnout za celý zápas pouze tři žluté karty. I přes vítězství nepřinesl duel kouči Neilu Lennonovi jen pozitivní zprávy. Po čtvrthodině hry totiž musel hřiště pakovat opustit obránce Emilio Izaguirre a nahradil ho Charlie Mulgrew. Do první šance zápasu se dostal hostující Cris Commons, avšak jeho střelu z 25. metrů odvrátil na roh gólman David Gonzalez.

Následně vyslal tvrdou střelu na branku Aberdeenu Beram Kayal, nicméně jeho pokus z dvaceti metrů mířil nad břevno. Těsně před přestávkou se do první vážnější možnosti propracovali i domácí, ovšem přízemní ránu Scotta Vernona z dobrých dvaceti metrů zlikvidoval gólman Celticu Lukasz Zaluska. Aberdeen byl pod tlakem i po výměně stran, Ki Sung-Yeung hlavičkou minul branku o pár decimetrů.

Poté se sice dostali do šancí domácí Vernon a Darren Mackie, oba však měli k brance vskutku daleko. Hosté vsítili branku po hrubce Richarda Fostera. Ten totiž nepřesnou přihrávkou namazal balón přímo na kopačku Commonse. Ten dokázal proniknout až na kraj pokutového území a poslal nahrávku do středu vápna přímo na kopačku Stokese, který neměl problém ze čtrnácti metrů zamířit a dát tak jediný gól zápasu.

V samém závěru ještě musel předvést dobrý zákrok Gonzalez, který je v klubu na hostování z Manchesteru City. Své kvality ukázal proti ráně střídajícího Jamese Forresta. Celtic v příštím kole přivítá na domácím stánku Dundee United, Aberdeen pojede bojovat o první výhru na půdu Hearts, které též čeká na své první tři korálky.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele