SILVESTROVSKÉ DERBY OPĚT PRO SLAVII

01.01.2005, 22:09
Aktuality
Ani poslední den v roce si fanoušci pražských "S" neoddychli od fotbalu. Na umělé trávě třetí generace v Edenu se hrálo již devatenácté derby veteránů Sparty a domácí Slavie. A slávisté si opět vylepšili již tak skvělou bilanci těchto zápasů...

Slavnostní výkop starosty Prahy 10 Milana Richtera a Sparťana století Andreje Kvašňáka začal utkání a oba nejslavnější kluby se do sebe pustily s velkou vervou.

Bohužel nemohly nastoupit některé hvězdy minulých let. Například Jan Berger, ten si natáhl tříslo a Horst Siegl, kterému zdraví také neumožnilo nastoupit. Slavia postrádala například Františka Veselého staršího.

První velkou šanci měla ve 12. minutě Sparta, Jozef Chovanec vystřelil, ale míč skončil za bránou. Hned po chvilce mohl gól vstřelit Slávista Pavel Řehák, ale nezpracoval prudkou přihrávku. První branka tedy přišla až v 17. minutě. To vystřelil Řehák a odraženou střelu usměrnil pod padajícím Sovou František Veselý mladší. Zvýšení přišlo před koncem první půle, když se trefil Michal Váňa.

Sparta mohla snížit hned po změně stran, ale Lumír Mistr z dobré šance nechal vyniknout brankáře Slavie. Červenobílí naopak ve 29. minutě z brejku přidali další gól zásluhou Hrdličky. Pak se ale poprvé trefila Sparta, Josef Jarolím z velkého úhlu propálil naprosto vše včetně brankáře. Na druhé straně však třígólové vedení Slavii vrátil pěknou patičkou Pavel Řehák.

Stejný hráč mohl zvýšil z penalty, kterou byl jeho tým odměněn za tři rohy, ale perfektně ho vychytal Sova. Ve 36. minutě už vedla Slavia 5:1 díky Hrdličkovi, ale Sparťané se nevzdali a zakrátko se vrátili do zápasu. O tři minutky později se výstavním gólem prosadil Kabyl, ve 43. minutě proměnil penaltu Jozef Chovanec a na rozdíl jen jediné branky snížil o minutku později Denk.

Slavia ovšem zabrala a vítězství uhájila, svými trefami jej ještě pojistili Šimůnek a v poslední minutě zápasu svým druhým gólem Pavel Řehák. Sešívaní tak zvítězili podruhé v řadě, loni dali ještě o gól víc a vyhráli 8:4. Celková bilance pak mluví také jednoznačně pro Slavii, vyhrála už potřinácté. Sparta zvítězila jen třikrát a další tři zápasy skončily smírem.

Autor: Jan Novák

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Možná by bylo lepší, aby ligu hráli tito starší páni možná by Slávie vyhrála ligu

Reagovat
HOST*Maniac

Jde vidět, že Slavistická stará garda nezanevřela na aktivní fotbal.Naopak Sparťané ty jsou až moc pasivní a v těhto utkáních ještě dlouho nebudou mít šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze si hraci Slavie v A-muzstvu vemou v tonto zapase priklad...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevezmou, to mi věř. Kdyby Slavia vyhrála v příštích 50ti letech ligu, tak bych byl hoooodně překvapenej. Je teď v prdeli finančně, hráčsky, nemá staďák, nemá budoucnost, ale má Ležky , což je garant neúspěchu.

Sparta a Barca forever

Reagovat
HOST*Slávista

Ve většině s tebou souhlasim,ale říct,že jsme v prdeli hráčsky,no tak to je teda pěkná blbost.Troufám si tvrdit,že hráčsky nemáme horší tým než sparta. My ho totiž máme lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Cha Cha Cha

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem se trochu unáhlil. Hráčsky v prdeli úplně nejste - máte Pitáka, Bejbla, Holeňáka, Černého, chytá se Vlček, i toho Gedeona bych zařadil mezi ligoý nadprůměr. Ale dál je to děs - Zbončák je běžec - atlet, ne fotbalista, Došek je už několik let víc než tragický, občasnou formu má Adauto. Vrcholem všeho je Latka. To je tragéd. On je karikatura fotbalisty. lepší mužstvo než má Sparta ROZHODNĚ nemáte, ale že jste v prdeli hráčsky jsem přehnal.

Reagovat
HOST*

Sparta měla 1rok štěstí a dostala se LM potom měla prachy a nakoupila hráče aby to nevypadalo tak podezřele.výhrává ligu a dostane se tam pokaždý protože česká liga a korupce je jeden a ten samej výraz.V naší lize nezáleží kdo jaký má hráče.

Reagovat
HOST*exmafie

Zapoměls na Koloucha,už se zapojil do tréninku,pokud se nepletu a v lize patří k nejlepším...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Zapoměl, sorry. Kolouch je mooooc dobrej. Ale rok nehrál, takže nevíme, v jaké formě se vrátí

Reagovat
HOST*Slávista

To bych jako řek,že je mooooc dobrej.Když bude hrát,tak,jak hrával,tak se výkon zvedne tak o polovinu.To znamená,že budem lepčejší...

Reagovat
exmafie

Sice to k tomuhle článku nepatří,ale nezapomeňte se přihlásit do TIPLIGY...To platí hlavně pro yardu,kyslíka,barceloňáka,jiřího-fcb,sansira,bomfunk atd...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Jak se mám přihlásit?

Reagovat
exmafie

Musíš se ZALOGOVAT,nahoře klikneš na odkaz TIPLIGA,potom na modře vytištěné VÝBĚR LIG,tam si vybereš jaké ligy chceš tipovat,odešleš a je to,jinak tam je i podrobný popis pravidel atd...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Moc dík. Jdu do toho s váma. A natrhnu vám prdel

Reagovat
smazaný uživatel

díky!úplně jsem na to zapoměl!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jdu do toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele