Silas skončil jako trenér Sportingu, nahradit ho má Amorim

04.03.2020, 16:09
Aktuality
Dnešní trénink lisabonského Sportingu už nevedl Jorge Silas. Třiačtyřicetiletý kouč neměl důvěru vedení a to mělo na dnešní den naplánovanou schůzi, kde se chystalo projednat případné propuštění kormidelníka, ten ovšem klub předběhl a oznámil rezignaci...

Silas byl začátkem září minulého roku propuštěn z Beleneneses a Sporting ho zaměstnal o tři týdny později. Klub z hlavního města pod jeho vedením střídal výhry s porážkami a v lize je na čtvrtém místě s obrovským mankem na pozice zaručující Ligu mistrů.

Na rozdíl od loňské sezony se navíc lisabonskému celku nedařilo ani v pohárech, rychle ukončil své účinkování v národním, v Ligovém skončil v semifinále a minulý týden vypadl z Evropské ligy, kde se jeho katem stal turecký Istanbul Başakşehir. Silas se pak definitivně rozloučil po úterním nezdaru na půdě Famalicãa (1:3).

"Rád bych této příležitosti využil ke sdělení, že toho byl můj poslední zápas v čele Sportingu. Chtěl bych poděkovat za příležitost, které se mi dostalo a díky níž jsem se hodně naučil. Jedná se o promyšlené rozhodnutí, přemýšlel jsem o tom po utkání v Turecku a v pátek se rozhodl. Už se nebudu otáčet zpět, a to z několika důvodů, které zde nechci uvádět," prohlásil na tiskové konferenci.

"A ještě jednou říkám, že to byla obrovská čest pracovat pro Sporting. Mohli jsme dokázat více, pokud bychom do toho dali vše. Podle mě jsme mohli dokázat více a toto rozhodnutí plyne i z toho, co dle mého názoru bude nejlepší pro Sporting. Ten se už nyní musí začít připravovat na příští sezonu, aby se neopakoval neúspěch z té letošní," upozornil.

Novým koučem Sportingu se podle všeho stane Rúben Amorim z konkurenční Bragy, tu vede teprve od prosince.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (6)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

a Šporar na lavičku

Reagovat
smazaný uživatel

V létě hostování ve Slovanu

Reagovat
zgeroTT

* Slavii

Reagovat
penepi

nie je dovod

Reagovat
FC Porto FC

Tu se divím že tam ten Ruben Amorim(bývalý hráč Benfici ještě) tam chce. V Braze mu to teď až na EL jde parádně a ve Sporitngu je takovej bordel že neví jestli ho nevyhodi po posledním zápase sezóny

Reagovat
Han střelil první

blázen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele