Sporting doladil příchod trenéra Amorima, toho v Braze nahradí Custódio

05.03.2020, 14:54
Aktuality
Třetího trenéra v průběhu jedné sezony má lisabonský Sporting. S předním portugalským klubem se tento týden rozloučil Jorge Silas a jeho nástupcem byl podle očekávání jmenován Rúben Amorim, ten přichází z konkurenční Bragy a jeho stěhování není vůbec levné...

Silas koncem září nahradil nizozemského kormidelníka Marcela Keizera a tým pod jeho vedením pravidelně střídal výhry s porážkami. V lize je na čtvrtém místě a už ukončil působení ve všech pohárových soutěžích, naposledy před týdnem vypadl z Evropské ligy a vedení se následně chystalo na jednání ohledně budoucnosti trenéra.

Ke schůzi mělo dojít po úterním zápase s Famalicãem a nakonec se žádná nekonala, kouč sám necítil důvěru a po porážce 1:3 se rozhodl rezignovat.

Amorim usedl na lavičku Bragy teprve v prosinci a vedl si dobře. Sporting s ním podepsal smlouvu do června 2023 a třetímu týmu portugalské nejvyšší soutěže za jeho vyvázání z kontraktu zaplatí kompenzaci deset milionů eur.

Braga na odchod kouče rychle zareagovala a pro náhradu sáhla do vlastních zdrojů - od mládežnického týmu byl k áčku povýšen Custódio, který za klub v minulosti hrával a v sezoně 2010/2011 přispěl k postupu do finále Evropské ligy.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10 mega kompenzace za trenéra v Portugalsku? wau, vím, že prodali Fernandese, ale stejně

Reagovat
Pipo123

Amorin vyzerá výborne, Bragu prebral v zlej situácia a za krátku dobru spravil skvelé výsledky

Reagovat
Bucky

To je fakt palba. Na druhou stranu chápu, že tam klub na odchod trenéra v průběhu sezóny takovou doložku má. Spíš se divím, že jí je někdo ochotný zaplatit, asi chtějí za každou cenu zachránit ještě tuhle sezónu, ačkoliv už to lepší jak 3. flek nebude. Čekal bych, že to nějak dokopou s vlastními zdroji nebo nějakým krátkodobým trenérem a v létě ho přivedou za podstatně menší odstupné.

Reagovat
Thundeus

Snad je vezme, jen mi není jasné, proč jde momentálně do horšího..

Reagovat
Benfica

presne na to som myslel, keď sa o tom začalo špekulovať

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá zpráva pro klub i za vyšší odstupné. Z jeho pohledu je to zvláštní krok.

Reagovat
JessePinkman

Snad se bude Custodiovi dařit.

Reagovat
FC Porto FC

Nevím jestli Sporting by měl rozhazovat tolik milionů za trenéra....

Reagovat
DieryVonry

To nebude Trenérem, ale těžko se vysvětluje, že měl takovej podíl Bruno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele