Serie A - preview 37. kola: Juventus - AC Milán

26.05.2023, 08:34, aktualizováno 28.05.2023, 09:51
Previews
Juan Cuadrado (© AFP)

AC Milán cestuje do Turína k zápasu s Juventusem a může stvrdit svou konečnou čtvrtou příčku, k další účasti v Lize mistrů Rossoneri potřebují jeden bod.

Hellas Verona - Empoli FC

neděle 12:30

První nedělní duel nás čeká ve Veroně a zcela jistě nabídne hodně atraktivní podívanou. Pro domácí ekipu se totiž jedná o jednu z posledních možností, jak ještě vybojovat záchranu. Jenže zrovna Empoli má za sebou fantastické utkání.

Veronskému Hellasu dost možná tikají poslední chvíle v roli prvoligového mančaftu. Zatím se totiž stále nachází až na 18. místě a blíž má rozhodně ke druhé lize spíš než k první. Ani řečí čísel se není moc co divit, protože tým trenéra Zaffaroniho dal jen 29 branek a naopak jich sám dostal už 55! To znamená druhý nejhorší útok ligy a šestou nejhorší obranu.

S Empoli nemá Hellas moc dobré zkušenosti, doma ho porazil jen dvakrát za dlouhých 20 let! A kromě toho nebude v kompletní sestavě, protože mu schází hráči jako Henry, Hrustić, Magnani, Dawidowicz, Duda nebo Lazović. Empoli kromě zraněného tria De Winter, Marin a Walukiewicz nemůže počítat ani s vykartovanými Parisim a Bandinellim.

Má ale za sebou velkou morální vzpruhu. V minulém kole totiž Empoli potvrdilo, že ke konci ligového ročníku chytilo fantastickou formu. Čelilo sice Juventusu, jemuž pár minut před zahájením utkání ligové vedení pokazilo náladu oznámením o odebrání bodů, ale to nic nemění na tom, že dát Juventusu čtyři branky je úkol hodný velkého týmu. Empoli je díky třem výhrám z posledních čtyř zápasů na 14. pozici a posbíralo už 42 bodů.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Ceccherini, Hien, Coppola - Faraoni, Tamézé, Abildgaard, Depaoli - Ngonge, Verdi - Djurić

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Cacace - Akpa Akpro, Grassi, Haas - Henderson - Caputo, Cambiaghi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.79 - 4.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bologna FC - SSC Neapol

neděle 15:00

Tradiční nedělní čas v italském calciu postihne duely v Monze a Boloni. Horšího a těžšího soupeře mají před sebou jednoznačně Felsinei, protože na Stadio Renato Dall'Ara přijede mistrovská Neapol. A jejich střet zase slibuje hodně branek.

Březen 1998. To bylo zatím naposledy, kdy jsme sledovali utkání mezi Bolognou a Neapolí, aniž by během něj padla jen jediná branka. Jinak jsme zvyklí, že za zápas vidíme klidně i tři až čtyři branky. Hlavně v minulém tisíciletí Bologna několikrát dokázala celek z Kampánie přemoci a ještě mu k tomu nadělila klidně i pět branek.

Poslední dobou se rovnováha sil změnila a Neapol začala pravidelně vyhrávat. Už dlouho se jí ale nepovedl tak dobrý ročník jako v letošní sezoně. Neapol vyhrála mistrovské Scudetto s náskokem několika utkání a trenér Luciano Spalletti sklízel chvály na všech frontách. Za předváděnou hru, za výsledky, za reprezentaci calcia na evropské scéně, za to, že z některých hráčů vyždímal maximum. Neapoli před začátkem sezony věřil asi jen málokdo, na to odešlo moc osobností, které zdánlivě nebyly adekvátně nahrazené.

Jenže Neapol všechny tyhle papírové předpoklady svou suverénní podzimní jízdou zmačkala, odnesla nahoru na Vesuv a jako Frodo v Hoře Osudu je nakonec zničila. Perfektní práci ale v poslední době odvedla i Bologna. Po vydřené remíze s AS Řím, proti němuž byla ale herně lepším týmem, si otevřela střelnici v Cremoně. Sestupujícího nováčka zdemoloval desátý tým ligové tabulky hned pěti přesnými zásahy i přesto, že hrál dvacet minut bez vyloučeného Orsoliniho.

Kromě něj se do utkání nezapojí v barvách domácího mužstva ani Soriano, Soumaoro a Kyriakopoulos. Neapoli nepomůže vykartovaný Eljif Elmas a zranění nepustí do hry ani Hirvinga Lozana.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumì, Bonifazi, Cambiaso - Dominguez, Schouten - Aebischer, Ferguson, Barrow - Arnautović

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Zambo Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.57 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - US Lecce

neděle 15:00

Nováček ligy AC Monza Brianza prožívá skvělou sezonu a v posledním domácím zápase si může pojistit stávající osmé místo. Proti určitě bude US Lecce, které nutně potřebuje body k záchraně. Hosté mají dvě kola před koncem jen tříbodový náskok.

Monza svůj primární úkol udržet nejvyšší soutěž už dávno splnila a skvělými výkony zakořenila v první polovině tabulky. Svěřenci trenéra Palladina se navíc dostali do skvělé formy a v Serii A neprohráli už osm zápasů v řadě. Během nich mimo jiné porazili Inter, Neapol či Fiorentinu. Proti velkým klubům se nováček vůbec dokázal předvést, za všechny stačí jmenovat dvě výhry nad Juventusem.

Teď bude proti Monze stát tým ze spodku tabulky, ale o to odhodlanější uspět. Lecce potřebuje body a výhra ho může definitivně zachránit. V opačném případě se jihoitalský celek bude strachovat do posledního kola.

Zatímco Monza před týdnem vyhrála na Sassuolu, Lecce si rozdělilo body se Spezií. Dvě kola před koncem tak má pořád situaci ve svých rukou.

Monze bude chybět střední obránce Luca Caldirola, ale jinak je Palladinův tým kompletní. Pokud jde o Lecce, nejistý zůstává start Mortena Hjulmanda.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Mari, Birindelli - Ciurria, Pessina, Rovella, Augusto - Mota, Caprari, Petagna

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Askildsen, Blin, Oudin - Strefezza, Ceesay, Di Francesco

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.11 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Cremonese

neděle 18:00

Předposlední zápas mezi italskou elitou čeká na Cremonese. Jeho cílovou destinací bude majestátní Stadio Olimpico, kde zklamaného nováčka ligy přivítá Lazio. A s ním nemá Cremonese vůbec dobré zkušenosti.

Dalo by se říct, že obránce Cremonese vyslovení jejich nedělního soupeře může oprávněně děsit před spaním. V této sezoně už Cremonese od Lazia dostalo čtyři branky v jasném debaklu a tím volně navázalo na pohárové utkání Coppa Italia z roku 2020. I v něm se Laziu povedlo nasázet Cremonese čtyři góly, byť jeho sestava prvoligové mužstvo zas tak moc nepřipomínala.

Lazio v těchto dnech slaví. Téměř na den přesně je to deset let od doby, kdy se mu v květnu 2013 povedlo vyhrát Coppu Italia. Hlavní ale je, že v tomto finále na Olimpicu Lazio porazilo svého zapřisáhlého nepřítele, AS Řím. Když se budeme držet spíš současnosti, tak se letošní sezona pro Lazio taky vyvíjí lépe než pro AS. Biancocelesti totiž prozatím sídlí na skvělém druhém místě. Je pravda, že za to vděčí mimo jiné Juventusu, respektive odečtu jeho deseti bodů. Ale i tak se jedná o velký úspěch, Lazio si opět zahraje Ligu mistrů!

A může už směle plánovat letní přestupové tahy. V duelu s Cremonese se římský celek bude muset obejít bez dvojice záložníků, mimo hru jsou Cataldi a Marcos Antônio. Cremonese chybí zkušená trojice Chiriches, Dessers a Benassi.

Ani s jejich pomocí by teď ale celek z Cremony už neměl nárok na záchranu. Jeho osud je zpečetěn, Cremonese získalo definitivu v minulém kole. A rozhodně to nebylo hezké utkání, protože od hyperaktivní Boloně dostalo Cremonese potupných pět branek! Od sedmnácté Spezie dělí tým trenéra Ballardiniho už sedm bodů, což se rovná jistotě sestupu.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Vecino, Luis Aberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Sernicola, Vasquez, Lochošvili, Valeri - Castagnetti, Pickel, Meitè - Galdames - Okereke, Tsadjout

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.64 - 15.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Milán

neděle 20:45

Předposlední kolo Calcia svede dohromady dva tradiční italské velikány - Juventus a AC Milán. I když nejde o Scudetto, důležitost zápasu je enormní. Stará dáma se ještě pokusí obsadit čtvrtou příčku, byť po desetibodové penalizaci je její situace složitější. Milán to má nyní ve svých rukou a po sobotních výsledcích mu k jistotě stačí remíza.

V týdnu přiletěla na Allianz Stadium špatná zpráva a Juventus znovu postihl bodový odečet. Namísto původních patnácti bodů přišli Allegriho svěřenci o deset a to pochopitelně zásadně hnulo tabulkou. Juventus vyklidil druhé místo a propadl se mimo pohárové příčky. Naopak na klíčové čtvrté místo poskočil AC Milán, přestože to s ním už vypadalo hodně bledě.

I přes penalizaci tu byla pro Juventus ještě šance do LM proklouznout, jenomže krátce po oznámení trestu slavný celek zcela propadl v Empoli a porážka brány do prestižní soutěže přivřela. Kdyby se tak nestalo, mohl by být rozdíl mezi Juventusem a Milánem před vzájemným soubojem jen dvoubodový. "Požádal jsem kluky o poslední snahu zakončit sezonu dobře. V Empoli jsme propásli příležitost zůstat ve hře o Ligu mistrů, protože takto je naše šance malá. Musíme teď myslet na přítomnost, což je zítřek a pak zápas s Udinese. Pak si nepochybně obtížnou sezonu shrneme a začneme se připravovat na další," nechal se slyšet trenér Allegri.

Pro Juve je Liga mistrů daleko, ale ve hře jsou i další evropské soutěže, což musí mít v Turíně na paměti. "Nemělo by se zapomínat, že jsme druzí na hřišti, a to musí být jeden z našich cílů. Chceme si to udržet. Navíc postup do Evropy by byl navzdory penalizacím dobrým výsledkem," pokračoval domácí kouč.

To Milánu doslova spadla čtvrtá příčka do klína. Rossoneri vinou mizerných výkonů vypadli z TOP 4 a situaci už neměli ve svých rukou. Penalizace Bianconeri všechno změnila a na čtvrtém místě má nyní AC Milán tříbodový náskok. Navíc v sobotu přišly další dobré zprávy, protože ztratila Atalanta i AS Řím, takže k definitivní jistotě postupu do LM stačí Milánu s Juventusem remíza.

"Jsem si jistý, že Juventus bude chtít odehrát nejlepší možný zápas, ale my chceme vyhrát, abychom ukončili diskuzi. Nechceme to odložit na poslední zápas. Budeme muset dávat velký pozor po celých devadesát minut, protože mohou udeřit v jakékoliv situaci. Budeme hrát proti vyrovnanému soupeři se skvělými hráči a výborným trenérem. Po technické, fyzické a psychické stránce budeme potřebovat vysoký výkon," rozpovídal se na tiskové konferenci kouč Stefano Pioli.

Souboje Juventusu s Milánem mají bohatou tradici a dlouhou historii, však jde o jedny z nejúspěšnějších klubů na Apeninském poloostrově. V posledních třech letech se vzájemná bilance překlopila na stranu Rossoneri, ale o jejich roli jako favorita se mluvit určitě nedá. V loňské, pro AC mistrovské sezoně, skončily oba zápasy remízou. Letos vyhrál AC Milán na San Siru 2:0 brankami Tomoriho a Díaze.

Juventus provází zranění od začátku sezony a ani proti Milánu nebude mít trenér Allegri všechny hráče pohromadě. Nicolo Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio a kapitán Leonardo Bonucci zůstávají mimo hru. Ani Milánu se problémy s marodkou nevyhnuly a nadále scházejí Ismael Bennacer, Zlatan Ibrahimović a Alessandro Florenzi.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cuadrado, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić - Di Maria - Milik

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Tomori, Thiaw, Theo Hernandez - Tonali, Krunić - Messias, Diaz, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.22 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Udinese Calcio

sobota 15:00

V sobotu odpoledne se Salernitana skryje za výhodu domácího prostředí, v němž se pokusí o premiérový úspěch. Většinou je doma silná a sbírá body, ale právě proti Udinese se to mužstvu ze Salerna historicky vůbec nedaří.

Od roku 1993 se totiž Salernitaně ještě ani jednou nepovedlo pokořit Udinese a poslat Zebry domů bez bodů! A teď je na čase to změnit. Domácí samozřejmě už netíží sestupové starosti, na to měl trenér Paulo Sousa přeci jen dost zkušeností i kvalitní kádr, takže si záchranu zajistil dostatečně dopředu. Už do 36. kola šli jeho svěřenci s tím, že jsou zachráněni. S tím se ovšem proti AS Řím nehodlalali spokojit a na Olimpicu s ním sehráli remízový zápas.

Přišla nicméně o dva vykartované obránce, konkrétně Daniliuće s Gyömbérem. Kromě nich jsou zranění i Fazio s Valenciou. Udinese postrádá karetního hříšníka Udogieho a zraněnou pětici Deulofeu, Ebosse, Pafundi, Success a Ehizibue. V minulých dvou duelech se Udinese nepovedlo nejen bodovat, avšak dokonce ani skórovat. Zebry postupně prohrály s Fiorentinou a naposledy těsně i s Laziem, stále jsou každopádně na solidním dvanáctém místě.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Troost-Ekong, Pirola - Mazzocchi, Coulibaly, Vilhena, Bradarić - Candreva, Dia - Piątek

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Bijol, Pérez - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Zeegelaar - Pereyra - Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.35 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Turín FC

sobota 15:00

Spezia jde do předposledního kola Serie A s velkými nadějemi, ale zároveň pod enormním tlakem. Od sestupových pozic ji totiž pořád dělí jen jeden jediný bod! I proto přímo zoufale potřebuje zvládnout domácí duel s Turínem.

Spezii čekají ještě pořádně horké a těžké chvilky. Ligurský klub se už velmi dlouho pohybuje na pomezí sestupu a záchrany a balancuje na její hraně. Nebýt mírného zlepšení formy v poslední době, dost možná už by byl jednou nohou ve druhé lize. Jenže když porazíte AC Milán, něco umět musíte. A domácí následně uhráli bod ještě s podobně ohroženým Lecce, takže mají ještě reálnou naději na udržení se.

Jejich nároky na body navíc podporují i statistiky, v pěti vzájemných duelech totiž prohráli s nynějším protivníkem jen jednou. Momentálně se jim však nijak nemenší marodka, pořád na ní najdeme Holma, Maldiniho, Salu, Moutinha nebo Zurkowskiho. Součástí hostující výpravy nebude jen zraněný útočník Radonjić.

Současný Turín si nicméně umí poradit i bez něj. Na poháry to ani tentokrát týmu trenéra Juriće nevyjde, avšak formu poslední dobou našel skvělou. Býci prohráli jediný mač z předcházejících šesti a porazili i Lazio. Po výhře nad trápícím se Hellasem minule remizovali s pohárovým účastníkem Fiorentinou, za což opět děkovali letos už dvanáctigólovému střelci Sanabriovi.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Ampadu, Nikolaou - Gyasi, Ekdal, Bourabia, Esposito, Reca - Nzola, Šomurodov

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Schuurs, Buongiorno - Singo, Ilić, Ricci, Rodriguez - Mirančuk, Vlašić - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 2.96 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím

sobota 18:00

Fiorentina musela v poslední době spolknout jednu hodně hořkou pilulku a její sen o dvou trofejích v sezoně se rozplynul. Ještě než odletí do Prahy a pustí se do anglického West Hamu v Konferenční lize, musí vyrovnat dluhy s AS Řím. Vlci si totiž s Fialkami minule snadno poradili.

Na domácí půdě je to však jiné. Fialky se doma proti AS Řím postavily jen v rámci ligy už ve čtyřiaosmdesáti případech (poprvé už v ročníku 1931/1932) a Vlci si zpátky do Věčného města odvezli vítězství jen sedmnáctkrát. Navíc od Fialek dostali už 120 branek. Ty zvládly i poslední domácí duel se svým konkurentem, v květnu minulého roku ho díky trefám Nicoláse Gonzáleze s Jackem Bonaventurou porazily 2:0.

Tentokrát budou mít v nohách o jeden zápas víc než AS. Fiorentina se totiž dostala po skvělé jízdě do dvou pohárových finále. A zatímco to pražské finále Konferenční ligy ji teprve čeká, jedno už má za sebou. A nedopadlo moc dobře. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana sice nad Interem ve finále Coppa Italia vedli velmi rychle, jenže ještě v první půli za pouhých osm minut dostali dvě branky od Lautara Martíneze. Zisk dvou cenných pohárů se tak konat nebude, teď už jim zbývá "jen" Konferenční liga.

Podstatnou výhodou toskánského celku je každopádně téměř prázdná marodka, která kromě Sirigua nepojala žádné další hráče. AS Řím má absencí mnohem víc. Karsdorp, Kumbulla, Spinazzola, Pellegrini nebo Dybala, ti všichni se ve Florencii nepředstaví. Důležitý je nicméně pro AS návrat dvojice Chris Smalling a Stephan El Shaarawy, přičemž první minuty po zranění minule odehrál i navrátilec Diego Llorente.

Moc příjemně mu ovšem po utkání asi nebylo. Římský výběr totiž bez Dybaly přestal vyhrávat, a je na první pohled evidentní, že všechno sází jen na jednu kartu. Potřebuje se dostat do Ligy mistrů a plánuje to přes vítězství v Evropské lize. Serie A pro něj tak příjemnou podívanou není, Giallorossi totiž v šesti posledních kolech neuzmuli tři body ani jednou, ke dvěma porážkám přidali viditelně unavení hráči čtyři remízy. Naposledy zachraňoval Nemanja Matić ke konci remízu se Salernitanou.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Martinez Quarta, Igor, Biraghi - Barák, Duncan, Mandragora - Ikoné, Jović, Saponara

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Ibañez, Smalling, Llorente - Missori, Wijnaldum, Tahirović, Zalewski - Solbakken, Volpato - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.21 - 3.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - Atalanta Bergamo

sobota 20:45

Sobotní program italské nejvyšší soutěže má jasný tahák v podobě zápasu mezi Interem a Atalantou. Finalista letošní Ligy mistrů a čerstvý vítěz Coppa Italia Inter, bude na stadionu Giuseppe Meazza favoritem, ale Atalanta patří do okruhu adeptů na pohárovou Evropu a dvě kola před koncem má pořád šanci na čtvrté místo.

Finále Ligy mistrů proti Manchesteru City je na programu za čtrnáct dní a Inter ladí formu jak nejlépe to jde. V minulém kole s obměněnou sestavou sice prohrál v Neapoli 1:3, ale rotaci zužitkoval ve finále Coppa Italia proti Fiorentině (2:1) a celou soutěž tím nejenže opanoval, ale i obhájil. Vezmeme-li v potaz bídnou formu Nerazzurri z přelomu února a března, je počin Interu téměř zázrak a Simone Inzaghi opěvovaným hrdinou. Milánský velkoklub potřebuje ještě udělat poslední krok a definitivně si zajistit Ligu mistrů pro příští rok, aby mohl hrát v istanbulském finále Ligy mistrů s naprosto čistou hlavou.

Interu bude proti Atalantě stačit i remíza, ale takový výsledek hosté nechtějí. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho potřebují vyhrát, aby si udrželi šanci na zisk čtvrtého místa. Bergamaschi dobře vědí, že jejich největší konkurent AC Milán hraje v tomto kole na hřišti Juventusu a je zde slušná šance na jeho klopýtnutí.

Sami ale musejí porazit Inter, což se jim dlouho nepodařilo. Naposledy se tak stalo v roce 2018! Od té doby uběhlo pět let a Atalanta ve vzájemných soubojích uhrála jen pět remíz. Podaří se jí proti rozjetému soupeři přerušit negativní bilanci?

Atalanta letos nedokázala plně stabilizovat výsledky, ale po nedávných porážkách se Salernitanou a Juventusem zabrala a porazila Veronu 3:1, čímž se vrátila zpět do hry. Pochopitelně jí pomohl i bodový odečet "Staré dámy" a dvě kola před koncem Serie A ztrácí na čtvrté místo tři body.

Opět se začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Giana Piera Gasperiniho, který byl spojován s odchodem do Neapole jako náhrada za Luciana Spallettiho. "Naštěstí nemám čas tyto zprávy na webu číst. Je těžké všechno sledovat a nejlepší je, se soustředit na Atalantu, která má jistotu evropských pohárů i příští rok. Zapsali jsme se do historie a to nám dává velkou energii," mlžil oblíbený kouč.

Simone Inzaghi v uplynulých týdnech několikrát zarotoval sestavou a vyplatilo se mu to. Některé změny zřejmě přichystá i v sobotu. Určitě nebude moci využít služeb Henrika Mchitarjana, Milana Škriniara, Roberta Gagliardiniho a Joaquína Correy. Ještě početnější marodku má Atalanta a kouč Gian Pier Gasperini nemůže počítat s Davidem Zappacostou, Matteem Ruggerim, José Luisem Palominem, Brandonem Soppym, Hansem Hateboerem a Duvánem Zapatou.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Darmian, De Vrij, Acerbi - Dumfries, Barella, Brožović, Çalhanoğlu, Gosens - Lautaro Martinez, Lukaku

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Toloi, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, De Roon, Koopmeiners, Maehle - Pašalić - Lookman, Hojlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.86 - 4.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - US Sassuolo

pátek 20:45

Nejen v Itálii jedeme do finiše a čeká nás předposlední kolo. To už v pátek večer rozehrají týmy, kterým vlastně o nic nejde. Poslední Sampdoria už zůstane poslední, Sassuolo už zase dávno vzdalo snahu o poháry, záchranu má ale jistou.

Janovský celek nebude na letošní ročník vzpomínat vůbec v dobrém. Prakticky po celou dobu patřil k nejhorším týmům a v roli otloukánka ligy se nachází i dvě kola před koncem. Patří mu až poslední místo a to zcela po právu. Za dosud odehraných 36 utkání se Blucerchiati povedlo vyválčit jen pouhých 18 bodů!

Polovinu utkání hrála Doria doma, ale v přístavním městě neměla o nic víc štěstí než jinde - na stadionu Marassi vyhrála jen jedno jediné klání! Naposledy zde remizovala s Empoli, než dostala v minulém kole ten památný příděl pěti branek od AC Milán. Obránce Günter teď nenastoupí kvůli kartám, zatímco pětice Audero, Conti, De Luca, Pussetto a Yepes je zraněná. Sassuolu už v sezoně nepomůže Laurienté a karty do hry nepustí ani Tressoldiho.

Sassuolo sice chvíli prohánělo slavnější jména, ale poslední dobou už zase upadlo do průměru, jak je na to ostatně ke konci ligového ročníku často zvyklé. Z minulých šesti kol dokázali Neroverdi vyhrát jen jednou a momentálně táhnou šňůru už čtyř zápasů bez výhry. Po Interu si s nimi minule poradila i Monza, která o svém vítězství rozhodla až v nastaveném čase.

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Zanoli, Nuytinck, Amione - Léris, Winks, Rincón, Augello - Djuričić - Quagliarella, Gabbiadini

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ferrari, Erlić, Rogério - Frattesi, M. López, M. Henrique - Berardi, Pinamonti, Bajrami

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 4.10 - 1.84

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
36
27
5
4
73 : 26
86
2
SS Lazio
36
20
8
8
55 : 28
68
3
Inter Milán
36
21
3
12
67 : 40
66
4
AC Milán
36
18
10
8
60 : 42
64
5
Atalanta Bergamo
36
18
7
11
59 : 43
61
6
AS Řím
36
17
9
10
47 : 35
60
7
Juventus FC
36
21
6
9
55 : 32
59
8
AC Monza Brianza
36
14
10
12
46 : 46
52
9
ACF Fiorentina
36
13
11
12
48 : 41
50
10
Bologna FC
36
13
11
12
48 : 45
50
11
Turín FC
36
13
11
12
38 : 40
50
12
Udinese Calcio
36
11
13
12
45 : 44
46
13
US Sassuolo
36
12
8
16
44 : 56
44
14
Empoli FC
36
10
12
14
36 : 46
42
15
Salernitana Calcio
36
8
15
13
45 : 58
39
16
US Lecce
36
7
12
17
30 : 43
33
17
Spezia Calcio
36
6
13
17
30 : 56
31
18
Hellas Verona
36
7
9
20
29 : 55
30
19
US Cremonese
36
4
12
20
32 : 66
24
20
UC Sampdoria
36
3
9
24
22 : 67
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Largo

Tak snad brzo naviděnou v první lize. Jsem zvědavej, jestli dopadne ten nákup Radrizzaniho společně s katarskou společností.

Reagovat
JeséRodriguez

bylo by to super

Reagovat
Truffaldino

Jedna farma PL už v lize je, b tým PSG by pro mě byl zajímavější

Reagovat
juveforever

Forza Juve, tú európsku ligu musíme urvať

Reagovat
Furia Ceca

Vlahović out, Scamacca in? Nám ta neúčast v LM fakt pomůže Navíc by byla prdel, vzali zrovna Vlahoviće vzali United a Osimhen zůstal v Neapoli To fanoušky reds asi mrdlo.

Reagovat
Bandita_Harry

Fanúšikovia Reds by boli len radi

Reagovat
Salfovic

Já ten zájem top klubů o Vlahoviče nechápu, copak jejich skauti nesledují jeho výkony v Juve

Reagovat
Furia Ceca

Tak nikde není psáno, že se jinde neprobere... ale osobně bych na to taky moc nesázel, protože jemu sice nelze upřít jistou bojovnost, ale fotbalově to je hrozně hloupej hráč – vždycky nabíhá do prostoru mezi obránce, takže 90 % přihrávek ho nikdy nenajde Na tohle v každým velkoklubu, proti kterýmu soupeř brání v 10 lidech, vždycky dojede.

Já bych ho klidně pustil za + 20 mega, protože víc za něj nikdo stejně nevysolí. Je třeba si přiznat, že to byl flop, a zbavit se ho – klidně i pod cenou – hlavně ho už nemít na výplatní pásce. Ať už tak vysoký finanční škody nejsou ještě vyšší.

Reagovat
Salfovic

Tak ti šílenci z PL za něj v pohodě dají to, co jste dali Fiorentině.

Reagovat
Furia Ceca

Tomu sám nevěříš...

Reagovat
Zark

to už není z čeho brát, že se poperou o vlahovice? A pak se lidi diví, že džeko s giroudem hrají věčně

Reagovat
Furia Ceca

McKennie Já myslel, že jeho přestup je hotová věc – a teď najednou čtu zprávy, že se vrací do Juve

Reagovat
Prefontaine

Tam ta výše opce tomu už od začátku nedávala velkou šanci

Reagovat
10

to by asi problém nebyl, spíš se nepočítalo s tím, že ty tragédi spadnou...

Reagovat
Kruth

Jak to vidíte s Chiesou ? Už kdysi se objevilo pár zpráv že si s Allegrim...nesedli. A pokud Juve neutáhne tu LM, tak Chiesa taky nebude skákat radostí do vzduchu. Po zranění ho nemám moc nakoukaného, ale dříve neskutečný hráč

Reagovat
Furia Ceca

Aktuální Chiesa jen jen stínem toho hráče, kterým byl před zraněním...

Reagovat
Kruth

tak to mě mrzí. Strašně jsem Vám ho záviděl :-) je ho škoda

Reagovat
Furia Ceca

Uvidíme, letos – snad – dá kompletní letní přípravu. To je šance, jak se z toho marasmu dostat. Ale upřímně tomu moc nevěřím... bohužel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Salernitana krásna otočka, gól Troost-Ekonga určite jeden z gólov roka v Serie A.

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Bily

Roma je jedno VELIKÉ ZOUFALSTVÍ

Je utrpení být fandou letošního týmu. Je tam jedno veliké NIC! herní projev... obrovské VELKÝ ŠPATNÝ

Reagovat
Koubinhor

Milán je modročerný, Instanbul bude modročerný, takovému týmu každý je věrný Juve merde

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Fakt nechci aby jsme prohráli poslední zápasy. Ale možná je to jediná příležitost ten tým překopat od základů

Calma Calma to hell and back

Reagovat
10

To vyjádření Calva mě hodilo do deprese Allegri zůstává, bude se podílet na výběru sportovního ředitele, odvolávat se nejspíš nebudou, bere to jako definitivní rozhodnutí

Reagovat
Airus

Uvidíme pátého. Třeba ten mediální tlak a řev fanoušků nakopne vedení správným směrem

Reagovat
LesyJePan

Prečo protestujú fans Juve?

Reagovat
Eldarion

Ktovie čo prinesie mercato, horšie ako tento rok snáď byť nemôže. Messias je týpek, pekný príbeh, ale do Sampdorie/Cremonese s ním prosím. Tá pravá strana je neuveriteľne slabá.

Reagovat
10

Kean je nejlepší útočník současného Juve. Tečka.

Reagovat
M11

A po zasluze hral nejmin

Reagovat
10

A podle spekulací bude první, kdo v létě půjde.

Reagovat
M11

Pokud zustane Max.. tak at radsi jde.. nekde kde mu budou verit..

Reagovat
10

Mě přijde, že mu dost často nevěří ani spoluhráči, dneska to bylo vidět několikrát, že mu nenahráli ani v dobrý pozici...do šatny nevidíme

Reagovat
M11

V te satne nefunguje nic.. tyden co tyden to sledujeme na hristi.. to neni tym..

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Je to hrac, kery neuhra nic v ziadnom buducom angazma. Treba ho strelit, kym je aspon cca mlady. Inak nema vobec nic. Uplne vo vsetkom je podpriemerny.

Spoluhraci asi vedia, preco mu nenahravaju.

Reagovat
10

Reagovat
Melchior

Bohužel pravda je někde mezi tím co píšeš ty a tím, co píšou výše. Kean má sice parametry být dobrý, ale hlavu má stejnou jako Vlahović. Viz letos jeho redka minutu po příchodu na hřiště.

Přijde mi, že to je obecně problém dnešních fotbalistů. Buď jsou to namistrovaný hovada, nebo labilové. Těch poctivých, který to jdou odmakat za svůj klub, tolik už není.

Reagovat
stuff

Vlahovic aspon niekde nieco ukazal. Kean proste v nicom nevynika. Ten prave by mohol mat aj pracovnu moralku Ronalda a bolo by mu to k hovnu. Rovnako ako napr mne.

Reagovat
10

Piatek taky aspoň "niekde neco ukazal", podobně dlouho jako Dušan...

Reagovat
stuff

Po prve ano, a teda ani jemu nesiaha mojsej nikam.

Ale skor som to myslel tak, ze Vlaha napr postavis ku priamemu kopu a vie to trafit fajn a ukazal sa aj v par dalsich disciplinach.

U Mojseja som nevidel za tych vela rokov fakt nic. Jediny moment, ze by bol v niecom aspon priemerny.

Reagovat
Eichel

Veď v PSG hral veľmi dobre.

Reagovat
pajka-juve

Tak v PSG není úplně problém být dobrý v útoku a sázet góly. Jako bojovnost a nasazení má jako nikdo jiný v útoku Juve, ale ty góly a nedisciplinovanost ho sráží hodně.

Reagovat
Eichel

Ja nespochybňujem, že potrebuje vyzrieť, len mi nepríde fér tváriť sa, že Piatek aspoň niečo ukázal narozdiel od Keana... to mi nepríde úplne fér. On vie byť pre tím rozhodne platný a nie je to drevák ako ho tu prezentuje ten nado mnou.

Reagovat
stuff

v PSG hral preto, lebo uz aj upratovacka bola zranena. A s tou kvalitou podpory utoku vie chvilu vyzerat dobre naozaj kazdy

Reagovat
Eichel

Zasiahol do 45 zápasov a strelil 19 gólov. Mal v tú sezónu viac ligových gólov než Neymar, Icardi, Di Maria, či Sarabia. Dokonca Di Maria nemal v žiadnej svojej sezóne za PSG viac ligových gólov ako on v tejto. Mal tam jednoducho kvalitnú sezónu a podával dobré výkony. A nie skutočne tam nevyzerá v ofenzíve dobre každý, viď napríklad Draxler. O čo mal horšiu sezónu než Piatek?

Reagovat
10

Jak najednou můžeme hrát 3-4-3, aktivně, s hráči na svých přirozených pozicích...

Reagovat
Salfovic

Calabria neumí centrovat nebo proč se na něj všichni vysrali ?

Reagovat
GEGE

Girouda už takhle našel několikrát capitano

Reagovat
Shevchenko

Tam je nějaký bojkot nebo proč je tak příšerná atmosféra?

Reagovat
Eldarion

Zo strany AC kvôli prestrelenej sume za lístky aké nastavilo Juve, a na miesto toho išli pomáhať do Emilia Romagna.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

Druhej poločas už nás tradičně poznávám, přece nebudou běhat oba...

Reagovat
M11

Jako myslel jsem, ze uz to nejde.. ale ti hraci se na konci sezony jeste vic fyzicky i mentalne sesypali.. bravo MaX Mister

Reagovat
Eldarion

Idk ale na psychiku hráčov malo určite väčší dopad ten odpočet bodov v závere sezóny, ako to či ich trénuje Allegri alebo Guardiola.

Reagovat
10

Ten zápas s Empoli to dost ukázal...

Reagovat
M11

On tam posle Paredese, ktery uz je na letisti neskutecne

Reagovat
GEGE

Reagovat
10

u tohohle týmu bych si nebyl jistý ničím...

Reagovat
Melchior

Když Maxovi řekli, že má v Juve znovu překonávat rekordy, asi myslel ten Del Neriho v počtu proher za sezonu?

Reagovat
10

AC dneska brání a blokuje střely jak Třinec v play-off

Reagovat
Zark

S Ilingem to jede

Reagovat
GEGE

Ostrovani se začínají hojně prosazovat v Serii A kam tohle spěje ty vole...a to se ještě rýsuje další bomba na léto Loftus -Cheek

Reagovat
Zark

je to tak, z fotbalu se už stává sport pro buzíky

Reagovat
10

To je pohřeb, na hřišti i na tribunách....

Reagovat
stuff

Couz. Gratulacia ac. Uz nech tato sezona skonci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele