Saint-Étienne přijde o úspěšného trenéra Gasseta

21.05.2019, 10:14
Aktuality
U konce je působení Jeana-Louise Gasseta na lavičce AS Saint-Étienne. Francouzský klub si zajistil účast v příštím ročníku evropských pohárů a vedení hodně stálo o prodloužení spolupráce se svým kormidelníkem, ten se ovšem nakonec rozhodl pro odchod...

Gasset v minulosti působil v Montpellieru, Caen, Espanyolu, Bordeaux nebo pravá ruka Laurenta Blanca u francouzské reprezentace a zaměstnancem ASSE se stal v listopadu 2017. Čtyři týdny byl asistentem, následně ho vedení povýšilo do funkce hlavního kouče a letos tým pod jeho vedením obsadí čtvrtou příčku tabulky Ligue 1.

65letému Gassetovi dobíhá kontrakt a vedením mělo v plánu podepsat nový, kouč ovšem odmítl. Dle informací médií měl spory s nadřízenými a ty se týkaly například posílení kádru. Gasset proto nový kontrakt odmítl a naopak se zřejmě chystá do důchodu.

Změna trenéra se podepíše na složení kádru a za následek bude mít odchod několika fotbalistů. Dres by měl změnit například záložník Yann M’Vila, ten se již v průběhu minulého týdne nechal slyšet, že v případě odchodu Gasseta se s klubem vyznávajícím zelenou barvu rozloučí rovněž on.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
noustres

Typické vedení, zůstaň a do ničeho nekecej.

Reagovat
Pyroman

Gasset se měl udržet za každou cenu, tohle je další průser vedení. Paradoxní je, že končí i Rocheteau, u kterýho bych čekal, že byl součástí těch sporů. Takže trenér pryč, sportovní ředitel pryč, M'Vila skoro určitě taky, Arsenal chce Salibu, Debuchy, Cabella a Khazri nejistí, půlce zálohy končí hostování... Aby příští sezóna nebyla totální výbuch v lize i EL, musí v létě přijít min. 6 nebo 7 hráčů, čemuž moc nevěřím.

Reagovat
Kadlitko

Do Marseille by mohli jít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele