Ruská Premier Liga - souhrn 5. kola

18.04.2009, 15:36, aktualizováno 19.04.2009, 19:00
Komentáře a souhrny
Rubin porazil jasně Dinamo a je v čele tabulky. Za ním se poskládaly desetibodové celky CSKA a Samary, Zenit jenom remizoval na půdě Lokomotivu. Spartak propustil trenéra Laudrupa a hned porazil Těrek. FK Moskva zvládlo další městské derby, doma těsně vyhrály Tomsk a Perm...

Tom Tomsk - Spartak Nalčik 1:0

18.04.2009 10:30

Góly: 77. Sjarhej Karnilenka

Utkání Tom Tomsk - Spartak Nalčik podle předpokladů dobrý fotbal nepřineslo, vítěze však má. Tomsk spasil v 77. minutě žolík Sergej Kornilenko.

Ofenzívu obou mužstev svazovala bojácnost a diváci na stadionu Trud se museli nudit. Šancí v prvním dějství bylo poskromnu, útočník Tomsku Maznov prověřil Chomiče, na druhé straně po centru Bikmajeva na zadní tyč střílel Brazilec Leandro, ale Parejko se překonat nenechal.

Sibiřané si byli dobře vědomi, že i remíza proti Nalčiku se dá považovat za ztrátu, a chopili iniciativu do svých rukou. Trenér Valerij Nepomnjaščij poslal do hry čerstvou sílu v podobě Kornilenka a potom i Volkova. Tomsk měl územní převahu a dobré šance, hosty ale podržel gólman Chomič.

V 77. minutě už gólman zapůjčený ze Spartaku Moskva kapituloval, z dobré práce útočníka Maznova těžil střídající Kornilenko a poslal domácí do vedení. Hosté po inkasované brance přidali na aktivitě, ale do nějaké vážnější příležitosti se nedostali a po pěti odehraných kolech na první vítězství stále čekají.

Více informací k zápasu

FK Saturn - FK Moskva 0:1

18.04.2009 13:00

Góly: 76. Héctor Bracamonte

Premiérová branka argentinského útočníka Hectora Bracamonteho v tomto ročníku ruské ligy zajistila FK Moskva tři body z hřiště Saturnu.

Fotbalisté FK Moskva vstoupili do utkání na hřišti Saturnu aktivně, sebevědomí plynoucí z přesvědčivého vítězství nad Spartakem Moskva bylo na svěřencích kormidelníka Miodraga Božoviče znát. Saturn držel nad vodou český gólman Antonín Kinský, když v krátkém časovém sledu vychytal šanci Tarasova a následné dorážky Bracamonteho a Vukiče. Není divu, že je Kinský považován za nepostradatelného člena základní sestavy.

Další scénář utkání už nebyl pro FK Moskva tak růžový, v prvním dějství se moskevskému celku zranili dva hráči Da Costa a Vukič. Změny v sestavě s měšťany evidentně zacloumaly a Saturn začal vystrkovat růžky, zejména střela Kiričenka z třiceti metrů měla gólové parametry, ale Jurij Ževnov míč vyrazil nad břevno.

V závěru prvního poločasu se oba celky rozdělily po jednom sporném momentu. Nejprve pomezní zaznamenal kontroverzní ofsajd u Bracamonteho, který mohl jít sám na branku. Podobně zastavil lajnový sudí i Marka Topiče na druhé straně. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas byl na šance ještě bohatší. Nejprve zahrozil Saturn poté, co obránce Zelao hlavou orazítkoval břevno. Hosté měli o poznání více šancí, v koncovce neuspěli Bracamonte, Samedov ani Jakubko. Dnes byli hráči FK Moskva oproti duelu se Spartakem neproduktivní, přesto se gólu dočkali. V 77. minutě vznikl po ostré přihrávce Nababkina z pravé strany závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Bracamonte a překonal Kinského.

Po vstřelené brance se fotbalisté FK Moskva zatáhli a navíc přišli o jednoho muže, po druhé žluté kartě šel pod sprchy Dmitrij Tarasov. V nastaveném čase měl Saturn několik skvělých možností vyrovnat, ale v koncovce měl smůlu Kiričenko i Topič.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Těrek Groznyj 2:0

18.04.2009 15:30

Góly: 72. Vladimir Bystrov, 82. Welliton

Povedenou premiérou se může pyšnit Valerij Karpin, jeho svěřenci porazili nevyzpytatelný Těrek Groznyj 2:0, obě branky červenobílých padly uprostřed druhého poločasu a postarali se o ně Vladimir Bystrov a Welliton. Tou dobou už hrál Těrek o deseti, vyloučit se nechal obránce Miščenko.

Generální ředitel Spartaku Moskva Valerij Karpin, který převzal mužstvo po odchodu dánského trenéra Michaela Laudrupa, udělal v sestavě několik změn. Místo Pletikosy se v brance Spartaku objevil Džanajev, Fathiho nahradil Stranzl, který byl v zimě mezi nepotřebnými a do útoku vedle Wellitona se postavil Dzjuba. Spartak tudíž změnil rozestavení z 4-5-1 na 4-4-2.

Fanoušci Spartaku na domácím stadionu v Lužnikách jméno svého miláčka Karpina hlasitě vyvolávali a v hledišti byl k vidění banner. Valeriji, dokážeš to. Věříme ti!.

V úvodních minutách hýřil aktivitou Sajenko, nejprve po rohovém kopu střílel nad, poté vyslal Wellitona, kterého vychytal Dikan a nakonec taky spálil velkou šanci, když jeho střelu Dikan nohou vyrazil.

Spartak měl proti čečenskému klubu mírnou převahu, ze standardní situace zahrozil i český obránce Martin Jiránek. Devítinásobný mistr navíc mohl kopat penaltu, ale ruku Ilieva sudí přehlédl. Na splnění tříbodového úkolu tak měl Spartak ještě druhý poločas, komplikace však mohla nastat po akci Lachijalova, kterému nebyl uznán gól pro ofsajd.

Do vedení mohl dostat Spartak brazilský útočník Welliton právem považovaný za nejlepšího hráče Spartaku v úvodních kolech. Po vysunutí od Sajenka ale prohrál souboj s gólmanem Těreku Dikanem. Chvíli poté Spartak dokázal přečíslit zatažený Těrek, po přihrávce Sajenka se ocitl v dobré pozici Vladimir Bystrov a obránce hostů Miščenko sáhl k záchranné brzdě a sudí Ivanov neváhal vytáhnout červenou kartu.

Tlak červenobílých poté enormně narostl, což byla také zásluha miláčka tribun Bojarinceva, který se dostal na hřiště za Sajenka. Po několika spálených šancích se domácí fanoušci v Lužinkách nakonec radovali z úvodní branky. Bojarincev poslal do pokutového území Těreku ostrý centr, který Dikan jen vyrazil gólman Dikan před nohy Bystrova a ten míč technickou střelou dopravil do sítě.

Zvýšit na rozdíl dvou branek mohli následně Bojarincev, Dzjuba a Welliton. Třetí jmenovaný se nakonec přeci jenom dočkal. Možná přemotivovaný útočník Těreku Prudnikov, který přišel do čečenského hlavního města na hostování právě ze Spartaku, špatnou přihrávkou založil protiútok domácích a ten po vysunutí Dzjuby, který Brazilec Welliton přesnou střelou zakončil. Ve zbytku utkání se o deseti hrající Těrek na nic nezmohl a Spartak si připisuje tři body za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Křídla Sovětů Samara 0:0

18.04.2009 18:00

Góly: -

Sobotní utkání pátého kola ruské ligy FK Rostov - Křídla Sovětů Samara přineslo minimum šancí a bezbranková remíza naprosto vypovídá o dění na hřišti.

Hned v úvodu se objevil v gólové pozici domácí fotbalista Astfajev, ale finální fázi neřešil dobře. Byla to vlastně největší příležitost celého prvního poločasu. Oba týmy se sice často pohybovaly v nebezpečném prostoru, ale nic významného vytěžit nedokázaly, defenzívy obou mužstev byly pevné jako skála. Rostov i Samara se tak uchylovali ke střelám ze střední vzdálenosti, dobrý pokus vyslal hostující záložník Adžindžal. Vyhlídky skórovat měli Lebeděnko a Astafjev na domácí straně a Koller na straně hostů, zdaleka to však nebyly stoprocentní příležitosti.

Bylo očividné, že oba týmy dnes budou spokojeny s bodem. Ve druhém poločase došlo jen k náznakům šancí, třeba útočník Ahmetovič mohl využit chyby obrany Křídel, ale vzápětí vyslal špatnou finální přihrávku, sám na brankáře mohl postupovat záložník Rostovu Petrovič, ale zradila ho technika, když si míč předkopl moc daleko. Koneckonců technických nedostatků a nepřesností u obou stran dnes bylo požehnaně, přitom trávník na stadionu Olymp patří k tomu nejlepšímu v Rusku, takže se aktéři duelu rozhodně nemohli na nic vymlouvat.

Samara se tradičně spoléhala na Jana Kollera, kterého dnes často obrana nováčka v čele s krajanem Romanem Lengyelem ztrojovala, český obr přesto vybojoval hodně míčů, ale ke kýženému efektu to nakonec nevedlo, chyběla mu totiž větší podpora spoluhráčů, což bylo ještě evidentnější po vystřídání jeho útočného parťáka Jevgenije Savina v šedesáté minutě utkání.

Fotbal, s kterým nemohl být spokojen především ambiciózní trenér Křídel Sovětů Samara Leonid Sluckij, tak nakonec nemohl skončit jinak než bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Kubaň Krasnodar 1:0

19.04.2009 10:00

Góly: 16. Ivan Čerenčikov

Premiérovým střelcem Permu v nové sezoně se stal Ivan Čerenčikov, díky jehož brance uralský klub porazil nováčka z Krasnodaru. Domácí se tak posunuli na jedenáctou pozici, zatímco hosté klesli až na poslední nesestupové místo.

Překvapivě hodně útočně začali domácí. Z dálky to neúspěšně zkoušel Kušev, o chvíli později však již propukl stadion v jásot. To, co se nepovedlo do té doby v největší šanci utkání, po centru Pejeva Čerenčikovi, napravil ruský obránce o necelých 8 minut později a přerušil tak 400 minut trvající střeleckou nemohoucnost svého týmu.

Domácí tento gól plně uspokojil, iniciativu tak převzali hosté. Ti si dokázali vytvořit i několik slibných šancí, ale Traore v koncovce selhal. Udeřit tak znovu mohlo na druhé straně, jenže ani domácím střelcům nepřálo příliš štěstí. Do šaten se tak šlo za příznivějšího stavu pro domácí.

Úvod druhého poločasu se vyvíjel stejně jako konec toho prvního, Krasnodar útočil, ale nedokázal si vypracovat větší šanci. Za zmínku stojí jen žlutá karta pro Chaguše, který byl takto rozhodčími odměněn již potřetí v sezoně.

V závěru utkání se Kubaň na tlak, který by vedl k vyrovnávajícímu gólu, nezmohl a Amkar Perm si tak připsal první vítězství v této sezoně.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 1:1

19.04.2009 12:00

Góly: 71. Rodolfo - 59. Dong-Jin Kim

Ve šlágru 5. kola ruské Premier Ligy Zenit pouze remizoval na hřišti Lokomotivu Moskva. Obě mužstva nastoupila ve skoro nejsilnějších sestavách, akorát trenér domácích Rašid Rachimov nechal překvapivě pouze na lavičce Denise Glušakova a na hřiště poslal moldavského záložníka Ivanova.

Zenit byl o něco aktivnější, Lokomotiv od prvních minut hrál ze zabezpečené obrany a v jedenácti lidech na vlastní polovině bránil. Taktika slavila úspěch a Zenit se během prvního poločasu nedostal do žádné vážnější šance a kromě pár rychlých protiútoků na obou stranách nebylo v první půli nic k vidění. Nejaktivnější tak byli spíše fanoušci obou táborů.

Ve druhé půli začali domácí hrát aktivněji a k vidění byly už i fotbalové momenty. Hned v úvodu poločasu utekl rychlík Syčev, obehrál Tymoščuka a ten těsně před pokutovým územím musel situaci zachraňovat faulem za žlutou kartu. Gól však padl na druhé straně, když se v 58. minutě hlavičkou po standardní situaci prosadil obránce Kim Dong Jin.

Od této chvíle se na obou stranách začaly střídat rychlé útoky a práci měli hlavně oba brankáři. V 64. minutě se vyznamenal Malafejev, když vychytal Odemwingieho se Syčevem, o sedm minut později ale kapituloval, když Rodolfo uklidil míč do branky po rohu Torbinského.

V závěru utkání tak Zenit vložil vše do útoku, aby naklonil výsledek zpět na svoji stranu. Deset minut před koncem unikl obraně domácích Pavel Pogrebňak a těsně před pokutovým územím musel situaci řešit obránce Baša pouze za cenou červené karty. Z nařízeného přímého kopu, ani z několika dalších vyložených šancí v závěru utkání, však Zenit nedokázal skórovat a z Moskvy si tak odváží pouze bod.

Celé utkání však možná bude mít dohru u ruského fotbalového svazu. Během střídání v 81. minutě poslal Dick Advocaat na hřiště Fatiha Tekke místo Pavla Pogrebňaka aniž si uvědomil, že tím právě porušil limit legionářů na hřišti. V daný moment tak byli na hřišti pouze 4 ruští hráči, což pravidla ruské ligy nedovolují a prohřešek se trestá kontumačním výsledkem 3:0 v neprospěch hříšníka.

Více informací k zápasu

FK Chimki - CSKA Moskva 0:3

19.04.2009 14:30

Góly: 6. Miloš Krasić, 30. Miloš Krasić, 74. Miloš Krasić

Hrdina utkání Miloš Krasič rozhodl premiérovým hattrickem v tomto ročníku ruské ligy o jednoznačném vítězství CSKA Moskva na hřišti FK Chimki. Domácí mužstvo nekladlo favoritovi příliš velký odpor, naopak triviálními chybami v obraně to Armějcům ulehčili.

CSKA Moskva nastartovala rychlá branka, po rohovém kopu Dzagojeva míč propadl ke Krasičovi a srbský reprezentant míč pohotově bodlem dopravil do sítě. Dzagojev mohl o několik minut později sám skórovat, ale nastřelil tyč. Chimki odpověděly střelou Blatnjaka nad svatyni Akinfejeva.

Talentovaný záložník CSKA Dzagojev dnes neměl v koncovce štěstí, jeho tvrdou hlavičku vyrazil Borodin na roh. V 30. minutě ale gólman Chimek neodhadl vyběhnutí za přihrávkou mířící na Krasiče, autor první branky Borodina obehrál a prakticky z nulového úhlu zvýšil na 2:0 pro hosty.

CSKA dvoubrankové vedení uspokojilo a útoky svěřenců Zica se snížily na minimum, také Chimki byly v útoku tristní a zahrozili snad jen tvrdou střelou Budjanského.

Oživení tak přinesl střídající útočník Ouwo Maazou, který nahradil nevýrazného Tomáše Necida. Reprezentant Nigeru nejisté obraně Chimek velké problémy a po jeho akci dokonal v 74. minutě Miloš Krasič hattrick. Do listiny střelců se mohl v závěru zapsat i Maazou, po vysunutí od Luboše Kaloudy Borodina nepropálil.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Dinamo Moskva 3:0

19.04.2009 17:00

Góly: 9. Roman Šaronov, 20. Alejandro Domínguez, 77. Kirill Kombarov (vl.)

Alejandro Domínguez byl hlavní hvězdou utkání Rubin Kazaň - Dinamo Moskva, ve kterém tatarstánské mužstvo vyhrálo 3:0. Argentinec byl u všech tří branek Kazaně a po nepovedeném angažmá v Zenitu Petrohrad opět prožívá šťastné období.

Dinamo Moskva, které do Kazaně přicestovalo bez zraněné hvězdy Keržakova, začalo aktivně, ale už v osmé minutě je zchladila inkasovaná branka. Střílený centr Domíngueze gólman Gabulov jen vyrazil před sebe a dorážející Šaronov dopravil míč do svatyně moskevských.

Ve dvacáté minutě odpískal sudí Suchina po faulu Granata na Rjazanceva kontroverzní penaltu a exekutor Alejandro Domínguez, kterého návrat do Kazaně evidentně vzkřísil, neměl s jejím proměněním žádné problémy.

Rubin Kazaň se mohl těšit z dvoubrankového vedení a stáhl se do defenzívy. Hosty inkasované góly očividně poznamenaly a do konce prvního dějství se svěřenci mladého trenéra Kobeleva zmohli jen na střelu útočníka Kokorina, která jen lehce protáhla Ryžikova. Dinamo mohl definitivně poslat do kolen Domínguez, střelec druhé branky z voleje jen těsně minul tyč.

Do druhého poločasu nastoupil další mladičký útočník Smolov a Dinamo rázem přikovalo Kazaň na vlastní polovině. Právě Smolov si pohrál s obráncem Navasem, ale přesně vystřelit nedokázal.

Rubin na oplátku vytáhl svou osvědčenou zbraň - rychlé protiútoky - a jeden z nich skončil třetí brankou v síti Dinama. Domínguez si elegantně pohrál s Denisovem a následná přihrávka Argentince se odrazila od nohy Kirilla Kombarova nešťastně za záda bezmocného Gabulova. Nakonec ještě mohl zvýšit na hrozivých 4:0 střídající Bucharov, ale nastřelil tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň53208:111
2.CSKA Moskva531110:210
3.Křídla Sovětů Samara53116:210
4.Zenit Petrohrad52307:39
5.Dinamo Moskva53025:69
6.FK Moskva52214:28
7.Spartak Moskva52126:57
8.Těrek Groznyj52123:47
9.Tom Tomsk52122:47
10.FK Rostov51312:26
11.Amkar Perm51311:16
12.Lokomotiv Moskva51316:86
13.FK Saturn51134:84
14.Kubaň Krasnodar51132:64
15.Spartak Nalčik50231:52
16.FK Chimki50143:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Karpin pěkně zatočil sestavou, Pletikosa na lavičce, poprvé v sezoně hraje odepsaný Stranzl a šanci dostali i Rodriguez s Dzjubou, kteří pod Laudrupem skoro nehráli....

Reagovat
smazaný uživatel

Bojarincev. Přišel a s ním i góly. Snad už konečně bude hrát místo tragického Sajenka. Dneska se mi Spartak líbil, rozestavení 4-4-2 by jim mělo sedět více.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Spartak... ja rikal, ze ten Laudrup byl proste marnej.

A dobre Samara, pokracuje v tom aby se letos poprala o predkola LM ...bod z Rostova urcite dobrej.

Reagovat
$dolar$

Tak jako ze porazi Terek, neni nijak zvlast velky uspech , aby si mohl nadavat laudrupovi (nadavat - obrazne)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale... pod Laudrupem mel Spartak problemy i s mnohem slabsima tymama nez letos celkem dobre hrajici Těrek

I ta Karpinova sestava se mi libi mnohem vic nez ty Laudrupovy.

Reagovat
smazaný uživatel

A ikdyz sem zapas nevidel, tak podle Spanhelova komentare byla i hra na hristi lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

amkar perm je fakt přírodní úkaz, za 4 zápasy skore 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

Za 5 zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zenit dneska z Moskvy JENOM bod, takovejch sanci hlavne v zaveru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to málo, Lokomotiv hrál navíc v závěru o deseti. Viděl jsem sice jenom druhý poločas, ale Kim hrál výborně, Šírl by se měl bát o místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sirl by se mel bat o misto uz od zapasu se Stuttgartem. Kim hraje letos vyborne, Sirl nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mě upozornil Kerzak0v, Zenit asi bude kontumován, Advocaat zapomněl na limit o počtu legionářů, když jich po příchodu Tekkeho bylo na hřišti sedm.

Reagovat
smazaný uživatel

To měl být nový příspěvek...

Reagovat
smazaný uživatel

Neměli by je na to upozorňovat rozhodčí?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jako? Chyba Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

No protože by to tak mělo být v pravidlech, na hřiště nesmí být ani v puštěni, protože statistiky o střídání si vedou rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíš, tak můžou, takže asi nebude chyba na straně rozhodčích.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak to svaz vyhodnotí

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného se stalo v KHL a byla z toho kontumace 0:5. Uvidíme, jestli k Zenitu budou shovívavější, nicméně si nedokážu představit, že by jim dali nějakou výjimku, to by byli ještě nenáviděnější než jsou teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak utkani na Lokomotivu mozna jeste bude mit dohru u svazu ...stridanim v 81. minute Zenit porusil pravidlo o poctu legionaru na hristi, coz by se podle reguli melo trestat kontumaci 3:0 v neprospech Zenitu ..... nepochopim jak si na to tak zkusenej trener jako Advocaat nemuze dat pozor

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomanatura

Miloš

Reagovat
Slejdy

CSKA

Reagovat
Sosi

Ten Necid se neprosadí a neprosadí.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral necid?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc, Maazou toho za těch dvacet minut pobytu na hřišti stihl mnohem víc, třeba nahrál na gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejny to bylo i v minulym zapase kdy hral Necid a stridal Maazu.... a to Maazu jeste navic gol i dal.

Reagovat
herbage

Necka bude muset holt vzít za vděk ten Real

Reagovat
smazaný uživatel

Maazou se mi líbí, je rychlý, dravý, technicky dobře vybavený. Úplný opak Falla z Lokomotivu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, presne ten samej pocit mam z nej taky. Zico by byl hloupej kdyby ho priste uz nepostavil od zacatku misto Necida. V dosavadnim prubehu se zatim jevi jako mnohem lepsi hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky luboš kalouda se dostal na 5 minut na hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...pěkně Krasič.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně druhý gól, kdy se trefil z nulového úhlu, byl neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo.. a tatari zase prvni - tenhle pohled na tabulku me od lonska uz dost omrzel

Reagovat
smazaný uživatel

Očekával jsem, že se po minulé senzační sezoně na ně každý dvojnásob připraví a půjdou trochu dolů, ale v prvních pěti kolech ukázali pravý opak. Jsou tradičně skvěle organizovaní a navíc oproti loňsku jsou ještě kvalitnější směrem dopředu, už tolik nenechávají hrát soupeře a sami se snaží tvořit.

V boji o titul se s nimi rozhodně musí počítat. Působí na mě velmi dobře, možná nejlépe ze všech týmů ruské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

ale až začne LM těžko říct jestli budou obstojně zvládat obě soutěže, ale je to ještě daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Mají hodně široký kádr a Berdyjev sestavu hodně točí, neměli by dojet na zatavení jako petrohradské hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

hahahaha, koukám, sniper necid zase uřadoval jj, bomber k pohledání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele