Ruská Premier liga - souhrn 18. kola

30.07.2011, 15:55, aktualizováno 01.08.2011, 19:34
Komentáře a souhrny
Poslední zůstává po remíze s Permem Samara. Také CSKA remizovalo v Krasnodaru, čehož využil Zenit. Tři body mají i Lokomotiv a Dinamo. Anži překvapivě hladce porazila Rubin Kazaň na jeho vlastním hřišti a na svého soupeře se bodově dotáhla. Těrek Groznyj nakonec vyválčil tři body na půdě Tomsku, Spartak Moskva jenom remizoval s Kubaní...

Křídla Sovětů Samara - Amkar Perm 1:1

01.08.2011 17:00

Góly: 9. Ognjen Koroman - 82. Ilja Michalev

V dohrávce 18. kola se zrodila podle očekávání remíza. Ta vyhovuje především Amkaru, protože ho udržela daleko od sestupových posic. Naopak Samara je stále poslední.

Začátek utkání zastihl v lepší formě domácí fotbalisty. Ti se po úvodním tlaku dostali v 10. minutě do vedení. Koroman převzal před šestnáctkou balon a nebál se vyslal tvrdou střelu k tyči. Ta se zastavila až v síti - 1:0.

O tři minuty později se z rohu málem prosadil Slovinec Pečnik, jeho hlavičku Chomutovskij s vypětím vyrazil. Na druhé straně po Pejevovu centru hlavičkoval Grišin na vzdálenější tyč, avšak skákavý míč skončil na tyči. Věremko nakonec situaci zachránil a balon chytil. Po půlhodině hry pálil nebezpečně hostující Novakovič ze střední vzdálenosti, ale bránu o pár centimetrů netrefil. V první půli se toho pak již moc neudálo. Do kabin se šlo za stavu 1:0, který určitě domácím vyhovoval. Virtuálně již totiž nebyli poslední, o bod by byli před Rostovem.

Rovnou se přesuneme do 64. minuty utkání. Callagov utekl po pravém křídle a nacentroval do vápna, kde stál sám Pečnik a z první napálil balon, ale vyběhnuvší Chomutovskij jeho střelu zneškodnil. Perm zareagoval opět brankovou konstrukcí. Po rohu hlavičkoval Popov přímo do břevna. Odražený míč ještě poskakoval na malém vápnu, ale Věremko tento horký brambor nakonec chytil. A v 82. minutě bylo vyrovnáno! Popov v nouzi odkopával míč z vlatního pokutového území pryč, ten proletěl středem hřiště a skákavý balon převzal k údivu všech Ilja Michajlov a běžel obtěžkán o obránce Ponomarenka, který mu visel na zádech k bráně a tvrdou ranou k tyči nedal brankáři domácích šanci. Obrana Samary tento balon hrubě podcenila a to je stálo vedení a následně i výhru - 1:1.

Na konci utkání pálil z dobrých pětadvaceti metrů domácí Petrov, ale jeho prudká rána prolétla těsně vedle tyče. Nečekaně pohledný zápas tak skončil spravedlivou remísou 1:1.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Lokomotiv Moskva 0:3

31.07.2011 19:00

Góly: 8. Dmitrij Loskov, 56. Dmitrij Syčev (pen.), 81. Dmitrij Tarasov

Lokomotiv nezaváhal ani na půdě tragického Rostova a veze pěknou výhru 3:0. Domácí neusnuli na vavřínech a i v dnešním zápasu si připsali červenou kartu. Letos již pěknou pátou.

Hosté začali zostra. hned v osmé minutě šli do vedení. Kapitán Loskov napálil vysoký balon z pětadvaceti metrů a Kočenkov si "šikovně" míč srazil na tyč, od které se míč odrazil do brány - 0:1.

V patnácté minutě si připsal domácí Chaguš první žlutou kartu za faul na Maicona. Domácí hráli zase od podlahy až hrubě. V 30. minutě se také konečně dostali do šance. Blatňak z přímého kopu mířil na malé vápno, kam si došel pro balon Guilherme, ale míč netrefil a Grigorijev tak pálil do odkryté branky, centimetry nad břevno. Ke konci poločasu zahrozil zase Blatňak z přímého kopu, ale do kabin se šlo za stavu 0:1.

V 56. minutě se opět měnilo skóre. Okoronkwo zahrál ve svém pokutovém území rukou a sudí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil kanonýr Syčov a Loko se radovalo z dvoubrankového vedení. Pár minut na to po chybě Chaguše pálil zase kapitán Loskov, ale Kočenkov střelu kryl. A tak se dostáváme do 81. minuty, kdy se hosté opět radovali z branky. Maicon před vápnem vybojoval balon po nezdařené přihrávce jednoho ze zadáku a přiťukl Tarasovovi, který přízemní střelou na vzdálenější tyč nedal gólmanu domácích šanci - 0:3.

A nebyl by to Rostov, kdyby se jeho zápas obešel bez červené karty. Tentokrát to vzal na sebe Anri Chaguš. Zezadu sundal Glušakova a vyfasoval za to druhou žlutou. Hráči jej o pár minut později následovali do kabin. Nic více se nepřihodilo.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - CSKA Moskva 1:1

31.07.2011 18:00

Góly: 60. Andrej Michejev - 7. Keisuke Honda

CSKA poprvé od května zaváhalo a odváží si z Krasnodaru pouhý bod. Zajímavostí je, že poslední celek, který dokázal Sluckého hochy obrat o body, byl taktéž krasnodarský celek, Kubaň.

Armějci na nic nečekali a do vedení šli již v 7. minutě utkání. Ignaševič uvolnil chytrým centrem Hondu, který neměl problém si poradit s brankářem Usminským, kterého hezky propálil - 0:1.

Ve dvacáté minutě řádilo zase útočné duo CSKA, Vagner centroval na Doumbiu, ten utekl dvěma obráncům a pálil k tyči, míč proletěl pouze o milimetry vedle. V 32. minutě dostali domácí šanci srovnat stav. Nababkin v pokutovém území fauloval Vranješe a kopala se penalta. Bohužel pro hráče Krasnodaru, Movsisjan napálil balon pouze do tyče. Akinfejev vystihl stranu, a tak byl u balonu nejdříve. Do kabin se tak šlo za očekávaného stavu. Hosté vedli.

Dostáváme se rovnou do šedesáté minuty utkání, kdy se opět měnilo skóre, ovšem ne na straně CSKA, ale na straně domácího Krasnodaru. Po závaru v pokutovém území zůstal sám, nikým nehlídaný Michejev a z úhlu Akinfejeva propálil - 1:1.

O deset minut později se děly další věci. Nababkin, obtěžkán žlutou kartou, tahal až moc nápadně za dres utíkajícího Movsisjana. To nemohlo dopadnout jinak, než druhou žlutou kartou a dřívější teplou sprchou. A aby se tam nenudil, tak o dalších zhruba 12 minut jej následoval krasnodarský Martinovič za podkopnutí Vagnera, taktéž si připsal druhou žlutou kartu. Ke konci utkání to spíše vypadalo, že hráči nemají zájem o hru, ale o fyzické souboje, a tak se kromě žlutých karet nic zajímavého neudálo. Krasnodar nedokázal využít početní výhodu, o kterou nakonec přišel. Utkání skončilo 1:1.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Volga Nižnij Novgorod 2:0

31.07.2011 16:45

Góly: 59. Igor Semšov, 90. Aleksandr Samedov

Dinamo vyhrálo pátý zápas za sebou. Tentokrát si Moskvané smlsli na Nižném Novgorodu, kterému začíná téct do bot. Trefili se Semšov a Samedov.

Začátek utkání patřil domácím, kteří Volgu zatlačili před její bránu, ale žádná kloudná šance z toho nebyla. V 19. minutě se Kevin Kurányi dostal do klubu přátel "nedám gól z metru". Semšov mu ideálně naservíroval balon před prázdnou bránu, ale Němec nepochopitelně přestřelil. V 28. minutě Grigalava ostře fauloval Samedova a vysloužil si žlutou kartu, o půl minuty zákrok opakoval a rozhodčí Suchina svůj akt opakoval také. Hráč Volgy šel do sprch. Za nerozhodného stavu se šlo také do kabin. Dinamo si se soupeřem jen hrálo, ale ne a ne dát gól.

Hned po změně stran Samedov centroval na Fernandese, jeho pokus však Abajev kryl. A tak se skóre měnilo až v 60. minutě. Voronin na půlící čáře vybojoval míč, který se poté dostal k Semšovovi, ten si pohrál s obránci a za vápnem vypustil ránu na vzdálenější tyč. Míč se třepotal v síti - 1:0.

Jelikož se poté spíše střídalo než hrálo, tak se přesuneme rovnou do 95. minuty utkání, kdy se opět měnilo skóre. Volga v posledních sekundách vrhla síly do útoku, ale Dinamovci odkopli balon od vlastní brány až za půlící čáru, kde číhal Kurányi, který pelášil k bráně a snažil se překonat Abajeva, ten míč vyrazil pouze kousek od sebe, kam mezitím doběhl Samedov a střelou k tyči mu nedal šanci - 2:0 a konec zápasu. Dinamo zaslouženě vyhrálo.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Spartak Nalčik 1:0

31.07.2011 14:30

Góly: 23. Viktor Fajzulin

Zenit nezaváhal a při honbě za Armějci odpravil další tým, ale dost se nadřel. Brankou Fajzulina si Spalettiho svěřenci připsali tři důležité body.

Domácí se do Spartakovců pustili s vervou a již v 11. minutě mohlo být veselo. Keržakovův pokus byl vyražen pouze k Dannymu, který střílel do prázdné brány, ale kde se vzala, tu se vzala Fredriksonova ruka, která balon zázračně vyrazila mimo. V 23. minutě se už skóre měnilo. Keržakov zatáhl míč po pravé straně, pohrál si s obránci a z vápna nacentroval před bránu, tam do míče trkl Viktor Fajzulin a jeho hlavička k tyči byla gólová - 1:0.

O pár minut později pálil Děnisov, ale Fredrikson střelu kryl. Zenit byl jednoznačně lepší a Nalčik se pouze bránil. Za tohoto stavu se odešlo i do kabin.

Finský brankář patrně své spoluhráče nabádal k tomu, aby pouštěli akce i nadále, aby se nenudil. V 47. minutě jej aktivní Keržakov dokonce v souboji jeden na jednoho obehrál, ale míč si špatně zpracoval, a tak se kopalo od brány. V 60. minutě zaútočili i hosté, po centru pálil z úhlu Leandro, nepřesně. A tak se dostáváme až do nastavení, kde Lazovič naservíroval před bránu balon Fajzulinovi, aby zvýšil na 2:0, ale záložník Zenitu si v jasné příležitosti míč špatně zpracoval. Zápas tak skončil hubeným vítězstvím Zenitu 1:0.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Kubaň Krasnodar 1:1

30.07.2011 18:00

Góly: 52. Welliton - 37. Lacina Traoré (pen.)

Moskevský Spartak nedokázal porazit Kubaň, ve druhé půli pouze vyrovnal na konečných 1:1. Červenobílí předvedli v první půli příšernou hru a zvítězit prostě nedokázali.

Hned zpočátku bylo jasné, že Spartak nečeká procházka růžovým sadem. Překvapením bylo, že proti tak vysokému mančaftu se Spartak spoléhal na centry a také na dalekonosné střely, které domácímu týmu v první půli nevycházely. První pološance byla v 17. minutě u Dzjuby, ke kterému odskočil míč v pokutovém území, jenže Arťom se do brány netrefil, vybojoval pouze roh.

Nejnebezpečnější šanci u brány Budakova se tak vytvořila ve 32. minutě, kdy po centru Kombarova málem hlavou skóroval Welliton. Kubaň se ke středu poločasu osmělila, hlavně díky tvrdohlavosti Traorého, který se neostýchal bojovat se spartakovskými obránci. Ti se v souboji s Afričanem cítili jistě nekomfortně. Dvakrát vyslal Traoré docela dobrou střelu, jenže vždy lehce minul. Ale jednu šanci ke konci poločasu, která vypadala o něco lépe než ty předchozí, hosté využili. Zůstává záhadou, proč Suchý chytal za dres Armašeho. Možná český obránce doufal, že Vitalij Meškov jeho zákrok neuvidí. Jenže nejmladší sudí Premier Ligy odpískal spravedlivou penaltu. Tu s přehledem realizoval Traoré.

Druhý poločas začali domácí aktivněji. Welliton krásnou střelou skoro poprvé donutil Budakova hrát. Následně diagonální střelu vyslal Ananidze. Ta proletěla těsně vedle tyče. Třetí šanci Spartak využil. Teč poslala Wellitona do útoku po pravém křídle a Brazilec vyrovnal.

Začal oboustranně ostrý fotbal. Kubanci se nechtěli spokojit s bodem, ovšem nebezpečnější byl domácí tým. V 61. minutě vytvořil Dzjuba perfektní příležitost pro Alexandra Kozlova, ale osmnáctiletý forvard kopl míč mimo vzdálenější tyč. Meškov mohl odpískat i druhou penaltu, když Fidler podkopl Wellitona.

V 74. minutě po centru Makejeva musel skórovat Dzjuba, jenže balón letěl sedm metrů od brány. Sedm minut nato střílel ze standardní situace Kombarov. Trefil jen břevno. Poslední šanci v nastaveném čase neproměnil Kozlov, nedokázal totiž překonat Budakova.

"S výsledkem nejsem spokojen. Ale s hrou ano. Tým ukázal vysoké tempo, inkasovali jsme v zápase, kdy Dikaň nemusel snad ani jednou zasahovat. Ale to už je na svědomí jiných lidí," prohlásil Karpin hned po zápase.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Anži Machačkala 0:3

30.07.2011 15:45

Góly: 52. Machač Gadžijev, 66. Aleksandr Prudnikov, 90. Mbark Boussoufa (pen.)

Velké věci se děly v Kazani. Rubin, který si v týdnu poradil s Dynamem Kyjev na jeho hřišti, překvapivě zaváhal s Machačkalou. Gadžijevovi svěřenci tak pokračují v zatím skvělé sezoně.

Aktivně začali především hosté, už v osmé minutě se mohlo poprvé měnit skóre, když pálil Gadžibekov z nebezpečné pozice těsně nad. Na druhé straně to zkusil Ďaďun, ale Revišvili jeho přízemní pokus kryl. Poté hru začali kontrolovat Tataři, ale nemohli se dostat do pořádné šance. Dagestánci hrozili především z standartních situací. Do konce první půle se toho kromě dvou centrů Karadenize, které ale Ďaďun s Kasajem nezužitkovali, nic nestalo. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala gólem. Stalo se tak v 52. minutě, kdy Roberto Carlos zahrával přímý kop ze zhruba 35ti metrů a napálil balon doprostřed brány, snadná práce pro Ryžikova, ale ejhle, ruský brankář míč neudržel a hostující Gadžijev u něj byl nejrychleji - 0:1.

Na další gól se čekalo pouhou čtvrthodinu. Boussouffa na pravém křídle přehrál Šaronova, nacentroval do vápna a ex-sparťanský útočník Prudnikov jenom jemně balon tečoval k tyči. Ryžikov byl bezmocný - 0:2.

Jelikož se až do konce zápasu nic moc zajímavého nedělo, Kazaň neměla na otočení a Anži se nikam nehnalo, tak se přesuneme do nastavení. Machačkala se dostala do protiútoku, který vedl Boussouffa, ten opět centroval na Prudnikova, který v pádu míč do sítě neusměrnil. Především kvůli tomu, že ho Ansaldi stáhl k zemi. Penalta a žlutá karta. Marockký špílmachr Boussouffa neměl s proměněním pokutového kopu problém, poslal brankáře na druhou stranu, a zápas tak skončil nečekanou výhrou hostí 0:3.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Těrek Groznyj 0:1

30.07.2011 13:30

Góly: 50. Šamil Asildarov

Těrek Groznyj si veze plný počet bodů z Tomsku. Čečenské mužstvo v sobotním utkání 18. kola vyhrálo 1:0.

První poločas byl celkově chaotický a chudý na zajímavé momenty. Hráči obou celků byli moc vyhecovaní na to, aby řešili situace s chladnou hlavou a podle toho to na hřišti vypadalo. Diváci v publiku se mohli unudit.

Ke klíčové situaci v utkání došlo hned po přestávce. Gólman Pesjakov si v 51. minutě neporadil s lehkým centrem Gvazavy a upustil míč na nohu Asildarova. Útočník Těreku daru gólmana nepohrdl a rozvlnil síť - 0:1. Těrek mohl zdvojnásobit vedení, ale Mauricio napálil břevno.

Hubené vedení 1:0 si Těrek bezpečně pohlídal a odváží si z chladného Tomsku cenné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva18125136:1241
2.Zenit Petrohrad18106228:1236
3.Dinamo Moskva18105329:1835
4.Rubin Kazaň1886424:1630
5.Anži Machačkala1886420:1430
6.Lokomotiv Moskva1884631:2228
7.Spartak Moskva1884620:2028
8.Kubaň Krasnodar1874719:1825
9.FK Krasnodar1858521:2423
10.Těrek Groznyj1864814:1822
11.Amkar Perm1855813:2420
12.Tom Tomsk1847718:2819
13.Volga Nižnij Novgorod18511217:2316
14.Spartak Nalčik1827915:2513
15.FK Rostov18341119:3313
16.Křídla Sovětů Samara18261010:2712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Samara za 17 dala jenom 9 gólů! Tak to je trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

zápasů

Reagovat
božský John

Ne, to je vzhledem k jejich kádrů docela odpovídající

Reagovat
smazaný uživatel

posledných 6 klubov ...

Reagovat
smazaný uživatel

konečně Čečenci vyhráli

Reagovat
kubys

Reagovat
Stiksxx

to koukám na Anži a kdy bude moct hrát Balázs?? až bude pauza?

Reagovat
adalbertus

jj po pauze

Reagovat
Stiksxx

a oni nemají pauzu v půlce? to už mohl normálně hrát ne? nebo jako až po sezoně?

Reagovat
stas87

do pici dam na kazan 1x za smiesny kurz a ani to nevyjde!!!co sa stalo ze dagestan vyhral tak vysoko?

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala Nevím, to se Kazaň šetří na odvetu LM? Jinak to není normální, todle to...

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala Nevím, to se Kazaň šetří na odvetu LM? Jinak to není normální, todle to...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se za spam, nevím, proč je to 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak, proč to není normální? Machačkala je už tak kvalitní klub že takovýdle výsledek nikoho nemůže překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si rikal ze je mi jmeno Prudnikov povedomy a on hral za Spartu . Vypada to ze se nejak rozehral.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazan už v Kyjevě mela dostat takovych 4 kusy, ale měla vic štěsti než rozumu... ale koukam že štěsti Rubin už opoušti

Reagovat
smazaný uživatel

Ryžikov v Kijevě čaroval, bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Ti bookies su pěkní šmejdi, dneska sem dal na Rubin v kursu 1,8 a solidně se mnou vyjebali.

Reagovat
smazaný uživatel

jedině Samara!

Reagovat
smazaný uživatel

-je na posledním místě

Reagovat
smazaný uživatel

debilni CSKA, zrovna kdyz na ne vsadim, tak hrajou tuzku

Reagovat
božský John

Rostov nezklamal, dneska to vzal na sebe Chaguš

Možná se hecnou a tech 10 daj

Reagovat
kubys

Rostov je fakt letos psycho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele