Ruská Premier Liga - preview 9. kola

05.05.2010, 10:44, aktualizováno 06.05.2010, 08:30
Previews
V ruské lize se dnes střetnou Nalčik a Zenit, dva vedoucí týmy. Pokud remizují, dostane šanci jít do čela CSKA Moskva, který hraje v Rostově. Mistrovská Kazaň hostí nováčka z Novosibirsku, Tomsk hostí Těrek a Spartak Moskva hraje s Machačkalou.
Tom Tomsk - Těrek Groznyj  (čtvrtek 10:00)
Čtvrteční hrací den odstartuje v Tomsku, kde Tom přivítá Těrek. Domácí se budou chtít rehabilitovat před fanoušky, protože si z dvou moskevských duelů nevezou ani bod.

Tom nedokázala vyhrát pět zápasů za sebou a na domácí výhru pořad ještě čeká. Možná i proto se vedení rozhodlo, že na tento zápas sníží ceny vstupenek. Hlavním důvodem ale nejspíš bude brzký začátek zápasu. Vedení vyvěsilo na svých internetových stránkách otevřený dopis s prosbou, aby fanoušci na zápas pokud možno dorazili.

Dva hráči Těreku, Blagoj Georgiev a brankář Andrej Dikan, dostali pozvánku do národního mužstva. Georgiev je zapsán k zápasu proti Belgičanům, který se uskuteční 17. května. Ve skvělé formě chytající Ukrajinec Dikan pak může odehrát zápas s Litvou, Rumunskem a Norskem.

Hráč sibiřanů Kim Nam-Il se společně s exobráncem Zenitu Kim Don-Jinem dostal do širšího výběru Jižní Koreje na mistrovství světa v JAR.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Smirnov, Džiojev, Jokić, Ivanov - Klimov, Mičkov, Kim Nam-Il, Charitonov - Dzjuba, Kornilenko
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ujcev, Omeljančuk, Ferreira, Jatčenko - Arce, Maurício, Georgiev, Lachijalov - Brakomonte, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Sibir Novosibirsk  (čtvrtek 12:15)
Rubin Kazaň hostí na stadionu Centralnyj poslední Sibir Novosibirsk. I tento duel odehrají domácí ve značně oslabené sestavě.

Marodka Kazaně je stále velmi rozsáhlá. Mimo hru jsou Baljajkin, Bucharov, Karadeniz, Rjazancev, Semak, Tekke, Šaronov a Natcho. Kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí ani obránce Orechov. I tak drží úřadující mistr neporazitelnost a čtvrté místo.

Premiérové vítězství a první čisté konto si mezi elitou připsala o víkendu Sibir, na domácí půdě porazila FK Rostov 2:0. Stále však nováček zůstává poslední.

Trenér Kriušenko odehraje utkání v Kazani bez zraněných Blizňuka, Vychodila, Zinovjeva a Antipenka. Výkop zápasu je naplánován na 16:15 SEČ a bude ho řídit hlavní arbitr Vjačeslav Charlamov z Moskvy.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Jordi, Salukvadze, Navas, Ansaldi - Gorbaněc, Noboa, Murawski, Kasajev, Galiulin - Portnjagin.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Aravin, Buchrjakov, Filipenko, Mološ - Astafjev, Šulenin, Makarenko, Čížek - Nagibin, Medvěděv.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.20 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - CSKA Moskva  (čtvrtek 14:30)
Armádní CSKA se rychle oklepal z bolestivé porážky proti Zenitu Petrohrad, když o víkendu porazil 3:1 Tomsk. Navazovat na tříbodový zisk budou svěřenci trenéra Leonida Sluckého v Rostově na Donu.

Rostovu se nepodařily uplynulé dvě kola proti nováčkům. Jak s Vladikavkazem, tak i proti Sibiri vyšli Rostovčané naprázdno. Trenér Oleg Protasov má ale pozici pevnou, v reakci na spekulace o jeho odvolání, to potvrdilo vedení klubu. Neuspokojivý je i stav marodky, domácím bude proti CSKA chybět několik klíčových hráčů. Otřes mozku z duelu proti Sibiri si odnesl obránce Dušan Andjelkovič, dlouhodobě je mimo hru se zlomenou nohou Kalačjov a otazník visí nad starty Pavlenka a Okoronkwa.

CSKA Moskva v případě čtvrteční remízy Zenitu Petrohrad se Spartakem Nalčik může jít do čela. Armějce ale na jihu Ruska čeká náročný zápas, vždyť v minulé sezóně Rostov v obou duelech "Koně" porazil a navíc trenér Sluckij během své trenérské kariéry ještě v Rostově nevyhrál. "V Rostově byl sestaven tým vysoké úrovně. Toto zkušené mužstvo mi připomíná FK Moskva v minulé sezoně. Navíc tady se hraje vždy špatně, čeká nás náročný zápas," prohlásil Sluckij.

Tomu bude chybět Chilan Mark González, autora dvou asistencí proti Tomsku trápí svalové problémy. González se tak přidal k déle absentujícím obráncům Nababkinovi a Berezuckému.

Lístky na tento duel jdou před zápasem na dračku, očekává se i hojná podpora ze strany hostujících fanoušků CSKA. Utkání začíná v 18:15 SEČ pod taktovkou sudího Vjačeslava Popova z Jekatěrinburgu.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Ghionea, Živanovič, Grigalava - Lebeděnko, Kulčij, Ivanov, Blatnjak, Gackan - Adamov.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, A.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Šemberas, Dzagojev, Honda - Guilherme, Necid.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.05 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Spartak Nalčik  (čtvrtek 16:15)
Stadion Petrovskij ve čtvrtek přivítá souboj o průběžné první místo v Premier Lize. Zenit Petrohrad však tentokrát nehostí žádného moskevského soupeře ani dvojnásobného šampiona Rubin Kazaň, ale překvapení soutěže Spartak Nalčik.

Kromě souboje o nejvyšší příčky v tabulce se však fanoušci podle statistik mohou těšit i na slušný příděl branek. Ve čtyřech posledních soubojích obou soupeřů na stadionu Petrovskij padlo dohromady 22 branek! To znamená pět a půl branky na zápas. V letošní sezoně však vysokou gólovou statistiku mají pouze hosté z Nalčiku. Domácí patří k nejméně gólovým mužstvům v lize a navíc 474 minut v řadě neinkasovali branku.

Domácí budou mít k dispozici i všechny své defenzivní opory. Mezi zraněnými je pouze útočník Lazovič. Mimo hru bude pak ještě záložník Zyrjanov kvůli žlutým kartám. Na straně hostí bude trenér Jurij Krasnožan postrádat pouze dělostřelce Kisenkova, kterého v sestavě nahradí pravděpodobně Viktor Vasin.

I přes pracovní den hlasí kasy stadionu Petrovskij vyprodáno a souboji Zenitu s Nalčikem budou přihlížet zaplněné tribuny. Zápas začíná v 16:45 SEČ a řídit ho bude sudí Kazmenko.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Križanac, Lombaerts, Hubočan - Denisov, Širokov - V. Bystrov, Danny, Huszti - Keržakov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasin, Amisulašvili, Džudović, Filatov - Leandro, Maljarov, Koncedalov, Gogua - Siradze, Djadjun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Anži Machačkala  (čtvrtek 19:00)
V posledním zápase devátého kola si sily změří moskevský Spartak a Anži. Po vítězném zápase s Amkarem se červenobílí budou snažit prolomit obranu nováčka Premier Ligy, která dva poslední zápasy neinkasovala.

Před zápasem hlavní trenér Spartaku Valerij Karpin řekl, že český obránce Marek Suchý už patří Spartaku. "To, že Suchý hraje dobře, pro mě není překvapením. Proto jsme taky Marka brali do týmu, aby byl lídrem obrany. Jelikož ho už znám, jsem si jistý, že může hrát ještě líp. Přece jen má občas nedostatky a je na čem pracovat. Ale už to není hráč Slavie, patří Spartaku."

Trenér Dagestanců Gadži Gadžijev okomentoval přípravu k duelu: "Díváme se na zápasy červenobílých a na základě toho, co vidíme, děláme závěry. Pak podle analýzy plánujeme tréninková cvičení, vybíráme optimální variantu hry."

"Šance v tomto zápase komentovat nebudu. Ale Spartak, samozřejmě vypadá jako favorit tohoto utkání. A nejen proto, že hraje doma. Poté, co jsem shlédl zápas Spartaku s Amkarem, můžu říct, že červenobílí ten zápas vyhráli zaslouženě, jelikož vypadali silněji, než soupeř a to kvůli individuálně silnějším fotbalistům. Hra Spartaku se stává víc sladěnou," prohlásil Gadžijev v interview pro sportbox.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Suchý, Stranzl, Kudrjašov - Ibson, Sabitov, Alex, Saenko - Ari, Welliton
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Pekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Şükürov, Kébé, Ivanov, Corajev, Strelcov - Holenda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.55 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Alanija Vladikavkaz  (středa 14:30)
Deváté kolo Premier Ligy startuje v Samaře. Křídla Sovětů hostí Alaniji Vladikavkaz.

Domácí Samara ctí na stadionu Metallurg ve vzájemných soubojích proti Alaniji pravidlo: "můj dům, můj hrad". Doma totiž podlehly "Krysy" svému nadcházejícímu soupeři pouze jednou. Naopak osmkrát zvítězili a dvakrát brali bod.

Trenér Křídel Sovětů Jurij Gazzajev se nebude moct spolehnout na trio Belozerov, Samsonov a Strelkov. Také hosté nepřicestují do města na řece Volze kompletní, na marodce jsou Zeba, Mašukov, Florescu a Čočijev.

Osetinci jsou v posledních týdnech ve formě, v zimě horkou jehlou šitý tým si na sebe stále víc zvyká. V předminulém kole Alanija po výborném výkonu porazil FK Rostov 2:1 a o víkendu jen kvůli chybě mladého brankáře Keržakova přišla o zasloužené vítězství proti Kazani.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Drmič, Taranov, Djordjevič, Budylin - Bober, Gridněv, Adžindžal, Petrovič, Tkačjov - Savin.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Rotenberg, Gnanou, Zuela, da Costa - Stojanov, Gabulov, Kaita, Kirillov, Marenič - Kuzněcov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - FK Saturn  (středa 16:45)
Zápasem s Lokomotivem završí Saturn čtyřzápasovou sérii s celky, jenž zápasí o zisk titulu v Premier Lize. Výsledky nejsou pro mimozemšťany nikterak lichotivé, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Proto se také pod Andrejem Gordějevym začalo kývat pomyslné trenérské křeslo.

Ovšem železničáři to nebudou mít nikterak jednoduché. Vždyť na své půdě nedokázali porazit Saturn od roku 2004. Tehdy vítězství pro klub Jurije Semina přinesly přesné zásahy Dinijara Biljaletdinova a Marata Izmajlova, kteří teď pokořují evropská fotbalová hřiště.

Avšak s vědomím, že pro některé hráče Saturnu, jako například Vadima Jevsejeva nebo Dmitrije Loskova, je setkání s Loko osobní záležitosti, se divit bezvítězné sérií moskvanů se Saturnem netřeba. Vždyť právě na hřišti v Čerkizově by měly býalým hráčům narůstat křídla. Ale zrovna Jevsejev je zraněný a následující kolo určitě vynechá. Nepomůže mimozemšťanům ani diskvalifikovaný brankář Artjom Rebrov. Dále se Saturn nemůže spoléhat na zraněné Karjakina, Kovela, Parfenova a Topiče. Všichni tito hráči jsou zranění

Lokomotiv má v letošní sezóně doma stoprocentní bilanci. Pět ze svých šestí gólů zařídil Alexandr Alijev na domácí půdě.Svůj šestý gól vstřelil Alijev taktéž v Moskvě, v zápase se Spartakem. Rychlé probíhá uzdravování Rodolfa, ale zasáhnout do zápasu bude moci brazilský legionář jen stěží. Zranění jsou ještě Kambolov, Jefimov a Wagner.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Glušakov, Dujmovič, Alijev, Tarasov - Syčev, Odemwingie
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Gračev, Igonin, Nachušev - Ivanov, Mahmudov, Nemov, Kuzmičev, Bojarencev - Jakubko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Amkar Perm  (středa 19:00)
Středeční část završí zápas, ve kterém Dinamo přivítá Amkar. Zápas se odehraje v devět hodin moskevského času a nezbývá nic jiného, než soucítit s fanoušky, kteří se ve všední den vypraví tak pozdě do Chimek.

Zklamán z domácí prohry proti moskevskému Spartaku se permský klub vypravil do Moskvy v útery. V zápase s bílomodrými se do sestavy nejspíš vrátí Martin Kušev, který nenastoupil v zápase proti Spartaku, jelikož Nikita Burmistrov nevyužil důvěry Rachimova. Pak budou Amkaru chybět Čerenčikov, který je zraněný a Kněževič. Toho pro změnu trápí nemoc.

Pro nového kormidelníka Dinama, Miogara Božoviče, tento zápas bude mít své kouzlo. Vždyť svou ruskou kariéru začínal Božovič právě v Permi a hodně hráčů, jenž nyní hrají ze Amkar, do klubu přivedl.

Trenéra určitě trápí před zápasem nejen forma svěřenců, ale i jejích zdravotní stav. Záložník Alexandr Samedov kvůli natrženému svalu nejspíš vynechá všechny zápasy zbývající do začátku mistrovství světa.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Fernández, Epureanu, Granat - Kombarov, Rebko, Semšov, Chochlov, Česnauskis - Voronin
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Popov, Belorukov, Fedoriv - Pejev, Novaković, Topču, Grišin - Volkov, Kušev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik853012:418
2.Zenit Petrohrad85308:218
3.CSKA Moskva852114:717
4.Rubin Kazaň83506:214
5.Spartak Moskva83419:613
6.Těrek Groznyj82517:411
7.Lokomotiv Moskva832310:911
8.FK Rostov83148:1310
9.Anži Machačkala82338:79
10.Tom Tomsk82339:109
11.Dinamo Moskva82336:79
12.Alanija Vladikavkaz82337:109
13.Amkar Perm82246:88
14.Křídla Sovětů Samara81255:125
15.FK Saturn80443:74
16.Sibir Novosibirsk81168:184

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Arbiter

Dinamovce opravdu lituju teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? ...kvuli tomu jaky meli ambice a ted se valej v dolni pulce tabulky? to docela zatim sila no))

Reagovat
Arbiter

Tak to jednak a druhák lituju fandy, že dneska v devět musí do Chimek A přitom ani nemají jistotu, že zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chimki sice nejak uplne silene daleko od Moskvy nejsou (tak pul hodiny vlakem), ale obecne tohle "domaci" hriste pekna demence je a taky pak podle toho vypadaj navstevy, ktery jsou tak ctyrikrat mensi nez kdyby hrali v Moskve..... takyze Dinamo uvazuje o tom, ze by se presunulo na E.Strelcova. To sice taky neni zadna slava ani co se tyce dostupnosti (aspon tam jede metro ale) a uz vubec ne kvality stadionu... ale aspon by bylo plno.

Reagovat
Arbiter

jo, o tom přesunu jsem taky slyšel, ovšem nevím, jak daleko je od myšlenky k realizaci....

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo jestli tedkom nevyhraje , tak to bude mít na horu velmi těžké . Zato Lokomotiv dneska vyhraje nad Saturnem , který v teto sezóně se nedá přirovnat k tomu v minulé sezóně. Tiul pro tento ročník bych přál právně Lokomotivu

Reagovat
Heretic

proč vůbec nehraje Torbinskij?

Reagovat
Heretic

nebo Ignatjev

Reagovat
smazaný uživatel

Ignatěv proste je horsi nez ty co nastupujou v zakladu, nejspis pude nekam na hostovani. U Torbinskyho nevim jak to presne pokracovalo, ale on byl zranenej, pak byl nejak prerazenej do juniorky (pry kvuli rozehrani, ale spekulovalo se i o tom, ze je na odchodu jinam), jak to s nim pokracuje ted dal uz netusim.

Reagovat
Heretic

horší jak Odemwingie snad ani byt nemůže, jinak dík

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za rukavice, co má ten Brazilec na fotce?

Reagovat
smazaný uživatel

Pjang Kim-Hjong vlastní výroba

Reagovat
kubys

Závodnické.

Reagovat
smazaný uživatel

Normalni rukavice na zimu, co chces slyset?

Reagovat
smazaný uživatel

to, že je vyfocenej v tílku a má rukavice, příjde mi to divné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele