Ruská Premier Liga - preview 7. kola

30.04.2011, 08:43, aktualizováno 02.05.2011, 08:18
Previews
Sedmé kolo v ruské nejvyšší soutěži završí duel týmů, které v úvodu sezóny nejsou zrovna v dobrém rozpoložení. Spartak Nalčik zatím uhrál jen pět bodů a pouze díky lepšímu skóre není poslední, moskevské Dinamo zatím ambice také nenaplňuje a stále je navíc bez trenéra...
Spartak Nalčik - Dinamo Moskva  (pondělí 14:00)
V pondělní dohrávce 7. kola Premier Ligy přivítá na horké kavkazské půdě v Nalčiku domácí Spartak Dinamo Moskva.

Nalčik dosud uhrál pět bodů a dělí se s Permem o poslední místo v Premier Lize. Doma před bouřlivým kavkazským publikem ale Spartakovci budou nepříjemným soupeřem pro každý tým. Tím spíš, když má Dinamo na hřištích soupeřů chatrnou bilanci 0-1-2. Hostům navíc bude chybět motor zálohy Igor Semšov, ten neunesl červenou kartu v posledním ligovém duelu proti Machačkale a po hádce se sudím dostal trest na pět zápasů. Domácí trenér Ještrekov diskvalifikovaného Džudoviče a zraněného Goliče.

Situace v průběžně desátém Dinamu není v těchto dnech zrovna růžová. Nejen, že klubu se opět nedaří naplňovat ambice, po odvolání trenéra Božoviče stále hledá novou tvář na lavičku. Mluvilo se o dohodě s uznávaným koučem Felixem Magathem, ale lodivod Wolfsburgu na své oficiální facebook stránce tyto informace dementoval.

Dinamo má Nalčiku co oplácet za minulou sezonu. Oba ligové duely s ním totiž prohrálo se záporným skóre 0:4.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredriksson - Lebeděv, Ovsijenko, Jovanović, Bagajev - Leandro, Koncedalov, Berchamov, Siradze, Pylypčuk - Portnjagin.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Granat, Lomić - Samedov, Ropotan, Sapeta, Kokorin - Voronin, Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Tom Tomsk  (neděle 10:00)
Nedělní utkání ruské Premier Ligy otevře duel mezi domácím Amkarem Perm a Tomi Tomsk. Oba týmy se zatím krčí na chvostu tabulky.

Amkar i Perm mají v dosavadním průběhu totožnou bilanci 1-2-3. V posledním ligovém utkání se oběma mužstvo podařilo potrápit favority. Perm si odvezl remízu z Kazaně, Tomsk uhrál bod proti CSKA.

Domácímu Amkaru chybí zranění Merzić a Topču. Tomsk přicestuje bez marodů Klimova a Smirnova. V minulé sezoně měly oba týmy vyrovnanou bilanci. V Permu zvítězil domácí Amkar 2:1, Tomsk oplácela vítězstvím 1:0 na Sibiři.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Chomutovskij - Sirakov, Bělorukov, Čerenčikov, Fedoriv - Pejev, Novaković, Kolomejcev, Mijić - Volkov, Ristić.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Gultjajev, Jokić, Sabitov, Strojev - Baljajkin, Tigorev, Kim Nam-Ill, Charitonov - Kanunnikov, Golyšev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - FK Rostov  (neděle 12:15)
Stále se zlepšující Anži Machačkala přivítá na svém stadionu Dinamo FK Rostov. I hosté zaznamenali výsledkový progres, když vyřadili ve čtvrtfinále ruského poháru Dinamo Moskva a následně porazili v ligovém klání FK Rostov.

"Rostov je silný tým, který má však výkyvy. Jednou porazí Spartak 4:0, podruhé zas prohraje s Kubani 2:0. To je důkaz, že Rostov má potenciál, který nezužitkuje v každém utkání. Na druhou stranu to naznačuje, že se naše liga stala silnější. Každý může porazit každého," řekl trenér Anži Gadži Gadžijev. Zkušený kouč postrádá trio legionářů Jucilei, Joao Carlos a Kebe. Machačkala po vlažném vstupu do soutěže pokračuje v progresu, tým se sehrává a přicházejí výsledky. Dagestánci neprohráli už čtyři ligové kola v řadě.

Smutná zpráva pro Rostov. Výhra nad Těrekem jižnímu klubu pořádně zhořkla po verdiktu lékářů ohledně brankáře Dejana Radiče. Jednička týmu na řece Don má po střetu se Sadajevem vážně poškozenou ledvinu. "Kariéru ukončit nehodlám, budu bojovat a doufat v rychlé uzdravení," hlesl z nemocničního lužka Radič. Na marodce je i dvojka Čech Martin Lejsal se zraněnou klíční kostí. Branku tak bude hájit nezkušený mladík Kočenkov.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Angbwa, Gadžibekov, Tagirbekov, Agalarov - Bakajev, Ahmedov, R.Carlos - Bussufa, Holenda, Lachijalov.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Kočenkov - Bussaidi, Prošin, Salata, Chochlov - Grigorjev, Blatnjak, Jankov, O.Ivanov, Česnauskis - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Zenit Petrohrad  (neděle 14:30)
Nováček Premier Ligy FK Krasnodar překvapil dobrými výsledky, svoji fazonu si hodlá přenést i do nesmírně náročného utkání 7. Kola - hostí úřadujícího mistra Zenit Petrohrad.

Krasnodar si svoji hrou i výsledky v úvodu soutěže vysloužil respekt, v posledních utkáních ale dostal facky, které mu můžou pomoct v uvědomění, že každý náznak povolení se mezi elitou trestá. První facku obstaral Krasnodaru Spartak Moskva, který ho vyřadil ve čtvrtfinále ruského poháru, další moskevský celek Lokomotiv se zase zařídil o premiérovou letošní porážku Krasnodaru v Premier Lize. Železničáři sfoukli nováčka 4:1.

V utkání proti Zenitu nenastoupí pouze zkušený obránce Alexandr Amisulašvili. Zenit má marodku podstatně rozsáhlejší, jsou na ní Bystrov, Meira, Semak a Širokov. Vesměs hráči obvyklé základní jedenáctky Petrohradu. Situace v Zenitu není úplně růžová, především nezdary proti CSKA Moskva zhoršily náladu v týmu. I přesto Zenit kraluje tabulce Premier Ligy a má navíc zápas k dobru.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Gorodov - Vranješ, Tubič, Martynovič, Andjelković - Tatarčuk, Kulčij, Drinćić, Marcio, Joazinho - Picusceac.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Alves, Lombaerts, Hubočan - Zyrjanov, Děnisov, Fajzulin, Danny, Lazović - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.00 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Rubin Kazaň  (neděle 17:00)
Křídla Sovětů Samara hostí ve volžském derby Rubin Kazaň. Hosté se potácejí v krizi, nevyhráli už čtyřikrát v řadě a propadli se na devátou pozici. Samara se pohybuje těsně nad sestupovými vodami. Vítěz vzájemného duelu si může výrazně ulevit nebo v opačném případě ještě přitížit.

Křídla Sovětů budou těžit z podpory skvělého publika stadionu Metalurg, kde letos ještě nepoznali přemožitele. Trenér Tarchanov navíc na silné protivníky umí připravit fungující taktiku, ne nadarmo jeho svěřenci porazili 1:0 silný Lokomotiv. Před duelem proti Rubinu jsou na listině marodů Renett, Taranov a Escobar.

Silnou stránkou Rubinu byla precizní defenzíva, která inkasovala minimum laciných branek. Letošní přechod trenéra Berdyjeva na ofenzivnější hru sebou nese daleko zranitelnější obranu týmu z hlavního města Tatarstánu. Problémy vypluly na povrch v posledních čtyřech ligových duelech, ze kterých Rubin vytěžil pouhé dva body. Hostům bude v neděli chybět trio Eduardo, Kasajev a Orechov. Všichni kvůli zranění.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Mboli - Callagov, Djordjević, Ponomarenko, Mološ - Samsonov, Abdulfatah, Sosnin, Kirillov, Kuzněcov - Pečnik.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Navas, Kuzmin - Lebeděnko, Noboa, Natcho, Němov, Rjazancev - Ďaďun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.10 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Spartak Moskva  (sobota 12:00)
Jednoznačným šlágrem kola bude souboj starých moskevských rivalů. CSKA, které se nachází tradičně u čela tabulky. Spartak se naopak potácí na samotném dně a je bez trenéra. Ale derby nikdy nemá favorita...

Vedení Spartaku v dnech minulých vyhodilo z trenérského postu legednu klubu Valerije Karpina. Ten zůstal na postu generálního ředitele a přihlížel vítězství svých hochů nad nalčickým Spartakem v kole minulém. Trefil se Arťom Dzjuba, což byla jediná branka utkání a Moskvané tak oslavili teprve druhé vítězství v sezoně. Další dobrou zprávou pro celý Spartak je návrat playmakera Alexe, který chvíli pobýval v rodné Brazílii z blíže neupřesněných osobních důvodů. Do základu by se měl také vrátit Brazilec Carioca. Co se týče absencí, tak i v tomto střetnutí bude scházet jednička týmu Dikáň, klíčový stoper Pareja a mladý záložník Ananidze.

Co se týče CSKA, tak to je na tom opačně. Tým Leonida Sluckého se podle očekávání nachází v popředí tabulky, avšak v minulém kole Armějci klopýtli. Na hřišti v té době posledního Tomsku totiž nedokázali udržet nadějné vedení a Maxim Kannunikov svým gólem rozdělil body mezi oba soky. Trenér CSKA řeší také další problém a tím je složení útoku. Zdá se, že Doumbia má místo v základu jisté, neboť má dobrou formu, ale druhý útočník k němu? To je otázka. V rozhovoru pro sport-express se vyjádřil český forvard Tomáš Necid s tím, že se na derby těší a že v týdnu trénoval koncovku, aby v derby rozvlnil síť Spartakovců. Navíc další útočník Vagner Love se v lize zatím netrefil. Sluckému se do základu Pavel Mamajev, který se vrací po zranění. Scházet mu bude dlouhodobě zraněný Vasin.

Zápas začne v 12:00 a bude ho řídit pan Baskakov z Moskvy.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščenikov - Oliseh, Mamajev, Dzagojev,González - Doumbia, Necid
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Zabolotnyj - K.Kombarov, Rojo, Rodriguez, Makejev - McGeady, Carioca, Alex, D.Kombarov - Dzjuba, Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Volga Nižnij Novgorod  (sobota 14:15)
V sedmém kole ruské Premier Ligy přivítá trápící se Těrek na svém stadionu nováčka ligy Volgu.

I přes to, že v předsezónní přípravě se Těreku ujal jeden z nejlepších útočníků, který pobíhal po evropských trávnících v 80. a 90. letech minulého století, zrovna v útoku grozenský tým nikterak nevyniká. Těrek vstřelil během šesti zápasů pouhé dva góly. Těrek je zatím nejméně produktivní klub probíhající sezóny.

Ani tentokrát nebude mít tým z hlavního města Čečenské republiky jednoduchou úlohu. Aby obšťastnil své fanoušky, bude muset porazit nováčka soutěže. Defenziva Volgy však ve venkovních utkáních hraje velice soudržně a pečlivě, pokud se nebude brát v úvahu patnáctiminutový výpadek v zápase proti Lokomotivu. Železničáři si tehdy vytvořili u brány soupeře hned několik gólových příležitostí a nakonec vstřelili gól.

K souboji s Těrekem se Volga připravuje velmi pečlivě a jak řekl prezident klubu Alexej Gojchman, tým se do Grozného vypraví předčasně. "Venku s Těrekem je to složité pro každý tým. Myslím si, že hodně dělá nepředvídatelnost jejich umělého trávníku. Mnohé týmy praktikují přílet do Grozného v den zápasu. My jsme se však rozhodli pro dřívější přílet a chceme se na tento důležitý zápas pořádně připravit," řekl Gojchman na oficiálních stránkách klubu.

Těrek se k následujícímu souboji připravuje už od pondělí. Navíc trénují všichni hráči a proto proti Volze nejspíš vyběhne optimální sestava. A ani Volga nemá problémy s kádrem. Zápas bude režírovat S. Karasjev z Moskvy.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Ujcev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Gvazava, Essamé, Maurício, Tiuí - Mguni
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Salukvadze, Grigalava, Bendz, Getigežev - Tursunov, Šulenin, Crosas, Adžindžal, Gogua, Ahmetović
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Kubaň Krasnodar  (sobota 16:30)
Do formy vracející se Lokomotiv doma přivítá ve formě hrající Kubaň. Střetnou se tak týmy z předních příček tabulky. Tento zápas uzavře sobotní program Premier Ligy. Máme se na co těšit.

Lokomotiv minule trošku překvapivě rozdrtil FK Krasnodar na jeho hřišti v poměru 4:1. Mírným překvapením bylo také nenasazení ikony klubu Dmitrije Syčova, kterého nechal trenér Krasnožan sedět na lavičce a do útoku nasadil Maicona. A přineslo to ovoce. Lokomotiv hrál aktivní fotbal se spoustou narážeček a dostával se často do šancí. Korunu všemu nasadil Igantěv, když bombou do šibenice dával třetí branku, jednoznačně tu nejhezčí. Trefil se na konci i střídající Syčov, který patrně i v tomto zápasu zůstane sedět. Krasnožan bude v tomto utkání postrádat několik hráčů ze základní sestavy, jmenovitě to jsou: Baša, Marenič, Tarasov a Ivanov. Všichni jsou zranění.

Kubaň po návratu do Premier ligy řádí. Díky aktivnímu a chytrému fotbalu se mohou hráči Krasnodaru vyhřívat na druhé příčce tabulky, hned za petrohradským Zenitem. V minulém kole Kubaň ubránila těsnou výhru na hřišti Volgy. Žluto-zelení se hlavně soustředili na pokrytí hlavních tahounů Volgy, Chodžavy a Tursunova, a sami vysílali do protiútoků jediného hrota, Traorého. Nakonec však skóroval hlavičkou Kulik. V tomto utkání se trenéru Petrescovi vrací do sestavy stoper Kozlov, avšak i nadále chybí marod Žiljajev.

Zápas začne v 16:30 CET a bude ho řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad641111:613
2.Kubaň Krasnodar64027:412
3.CSKA Moskva53209:211
4.Lokomotiv Moskva63129:610
5.Volga Nižnij Novgorod63038:49
6.Anži Machačkala62315:59
 FK Krasnodar62315:59
8.Rubin Kazaň62225:48
9.Dinamo Moskva62228:98
10.FK Rostov62138:97
11.Spartak Moskva62134:97
12.Těrek Groznyj61232:45
13.Spartak Nalčik61234:75
14.Křídla Sovětů Samara51222:55
15.Amkar Perm61234:85
16.Tom Tomsk61233:75

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Roberto Carlooooooos!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele