Ruská Premier liga - preview 3. kola

02.04.2011, 09:49, aktualizováno 04.04.2011, 08:56
Previews
Těrek Groznyj a Tom Tomsk jako poslední týmy ruské ligy nemají na svém kontě ani jeden bod, což se po dnešku změní, jelikož je pondělní dohrávka svede dohromady. Především ambiciózní Čečenci dnes neberou nic jiného než výhru.
Těrek Groznyj - Tom Tomsk  (pondělí 12:00)
Ruská Premier Liga v pondělí nabídne dohrávku třetího kola. V hlavním městě Čečenska přivítá domácí Těrek hosty z Tomsku.

Těrek pod vedením trenéra Ruuda Gullita nevkročil do sezóny nejlépe a už se pomalu ozývají hlasy o tom, že nizozemský trenér svou pozici opustí. Na rozdíl od Těreku má Tom nejen herní problémy, ale i finanční. Před několika dny totiž guvernér Tomské oblasti Viktor Kress prohlásil, že sponzoři odmítají podporovat Tom.

"Za to nám fanoušci tleskají a druhá část obyvatelstva na nás nadává, je to přibližně 50 na 50. Po dvou prohrách Tomi v letošní sezóně je nepřátel klubu víc než 50 procent obyvatel. Nadávají na nás. Proto bychom byli velice rádi, kdyby se našel sponzor. Pořád hledáme. Nedávno u nás byl s nabídkou obyvatel Vilniusu, ovšem ruský občan. Jenže jeho nabídka měla nepřijatelné podmínky (řeč je o Vladimíru Romanovovi - pozn. red.). Ty firmy, jež nás poslední dva roky podporovaly, nyní podporu odmítají," řekl Kress.

K situaci se zároveň vyjádřil generální ředitel Tomi Jurij Stěpanov. Prohlásil, že klub nemá problémy s financováním a dodal, že podnikatel Romanov nehodlá do klubu investovat.

V zápase s Těrekem bude Nepomňaščemu chybět Kanunnikov. Ten neodletěl s týmem do Grozného. Mladý útočník, který byl povolán do mládežnické ruské reprezentace se ze srazu vrátil nachlazený. Kromě toho týmu nepomůže obránce Dmitrij Smirnov, jenž se zotavuje po operaci a záložník Valerij Klimov, kterého čeká chirurgický zákrok. Domácí tým by měl být kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.70 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad  (neděle 12:00)
Nedělní část ruské nejvyšší soutěže odstartuje zápas Spartaku Nalčik s petrohradským Zenitem

Ještě v pondělí nebylo známo místo, kde se tento souboj odehraje. Pouhé čtyři dny před termínem zápasu komise RFS rozhodla o udělení licence stadionu Spartak v Nalčiku. Bezpečnostní důstojník Premier Ligy Alexandr Mejtin a vedoucí odboru pro udělování licencí RFS Jevgenij Letin byli celkově spokojení s práci na odstraňování nedostatků.

Hned ze začátku soutěže ukazuje Zenit nejspíš svou nejlepší hru, když zatím dokázal zvítězit ve dvou zápasech. V nedělním zápase se Luciano Spalletti s největší pravděpodobnosti nebude moci spolehnout na Vladimíra Bystrova, Jurie Ževnova, Tomáše Hubočana a Sergeje Semaka. Všichni čtyři jsou na marodce. Zároveň se však do tréninkového kolotoče vrátil útočník ruské sborné Alexandr Keržakov.

Na rozdíl od svého soupeře se v letošní sezóně Spartak radoval z výhry pouze jedinkrát, kdy v prvním kole porazil Křídla Sovětů. Ovšem z dřívějších zkušeností se ví, že Zenit má v Nalčiku problémy. Nad Spartakem u něj doma zvítězil naposledy v roce 2007. Nalčiku nepomůžou Golić s Filatovem, kteří jsou zraněni.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Pomazan - Bagajev, Ovsienko, Džudović, Jovanović - Leandro, Koncedalov, Zahirović, Siradze, Pilipčuk - Milić
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Bruno Alves, Lombaerts, Luković - Ionov, Denisov, Širokov, Danny, Lazović - Keražkov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.33 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Rubin Kazaň  (neděle 14:15)
Druhým zápasem v nedělním programu ruské Premier Ligy je souboj Anži s Rubinem.

Ve středu se k machačkalskému týmu připojil další hvězdný fotbalista, šestadvacetiletý marocký záložník a bývalý hráč belgického Anderlechtu Mbarak Búsúfa. Anži údajně za tohoto hráče zaplatila 6,5 miliónů euro. Přesto, že jeho účast v zápase je nepravděpodobná, hlavní trenér Gadži Gadžijev debut Búsúfy nevylučuje.

"Búsúfa se nachází ve vynikající fyzické formě a herní pohodě. Což není až tak překvapivé, i když minulou neděli odehrál celý zápas za svou zemi," prohlásil Gadžijev. "Jestli se za den nebo dva adaptuje v týmu, nevylučují jeho nasazení do zápasu s Rubinem."

V prvních dvou kolech Rubin ničím nepřekvapil. Nehledě na prohlášení hlavního trenéra Kurbana Berdyjeva o záměru změnit hru týmu na více útočnou, Kazanci sami sebe nemění a s pragmatismem sobě vlastním sbírají body. Domácím v tomto zápase budou chybět João Carlos a Kébé, kteří jsou zranění. Na druhé straně se pak jistě neobjeví Eduardo a Orechov, kteří jsou taktéž na marodce.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Angbwa, Gadžibekov, Tagirbekov, Carlos - Ivanov, Jucilei, Achmedov, Agalarov - Lachijalov, Tardelli
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Cécar Navas, Ansaldi - Gekdeniz, Noboa, Bystrov, Rjazancev, Lebeděnko - Ďaďun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 2.85 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - FK Krasnodar  (neděle 16:30)
V duelu dvou dosud neporažených celků hostí CSKA Moskva nováčka soutěže FK Krasnodar.

Domácí CSKA má zatím na kontě tři body, které si připsalo proti Permu. Následné kolo proti Křídlům Sovětů bylo kvůli nezpůsobilému terénu v Samaře odloženo. Trenér Leonid Sluckij nemůže počítat se zraněnými Mamajevem a Savinem.

Hostující Krasnodar je naopak kompletní a může se také pyšnit letošní ligovou neporazitelností. Jižané v prvním kole remizovali s Machačkalou 0:0 a následně porazili Spartak Nalčik 2:0. Nováček soutěže předvádí sympatický fotbal a je bezesporu oživením této sezony ruské Premier Ligy.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Aldonin, Honda, Dzagojev - Vágner Love, Doumbia.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Gorodov - Vraneš, Tubič, Amisulašvili, Andjelković - Tatarčuk, Kulčij, Drinčić, Marcio, Joazinho, - Pikuščan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara  (sobota 12:00)
Třetí kolo načne zajímavý souboj nebezpečného Permu s Křídly Sovětů. Pro Samaru to je teprve druhý zápas v sezoně.

Začněme u domácích. Ti měli na začátek vražedný los. První zápas na půdě CSKA a druhý doma s ambiciozním Lokomotivem. Tři body za výhru nad Železničáři z minulého kola jsou proto pro uralský tým milým překvapením. Tým se i v této sezoně potýká s nepříliš dobrou finanční situací a Rachimovovi hoši se snaží dělat vše proto, aby coby jasný outsider ligy nesestoupili. V tomto utkání nebude chybět permský kanonýr Stevica Ristič, kterého by pravděpodobně měl doplňovat Volkov a z pravé strany výborný Pejev. Útočná fáze bude tedy kompletní, vzadu bude scházet pro zranění Topču, toho by měl na postu středního záložníka nahradit Kolomějcev.

Samara měla do sezony zajímavější vstup. V prvním zápase Křídla prohrála na půdě Nalčiku po penaltě z 89. minuty. Hráči si chtěli jistě zpravit chuť v dalším kole, kdy měli přivítat moskevské CSKA, jenže pro vytrvalé sněžení byl zápas odložen. Trávník nebyl v provozuschopném stavu. Je pravděpodobné, že Křídla Sovětů nebudou hrát příliš útočně a jediným hrotem bude letní posila Nejc Pečnik, známý ze svého působení ve Spartě. Stejně jako Permu, tak Samaře bude chybět jeden z hráčů podporujících obranou fázi. Bude jím Joseph Reinnete, který se zranil. Zápas začne v 12:00 a bude ho řídit pan Bezborodov z Sankt Petěrbugu.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov,Popov, Belorukov, Čerenčikov - Pejev, Novakovič, Kolomejcev, Mijič - Volkov, Ristič
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
M'Bohli - Calagov, Džordževic, Taranov, Mološ - Samsonov, Sosnin, Kirilov, Kuzněcov, riemov - Pečnik
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.15 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Dinamo Moskva  (sobota 14:15)
Volga Nižnij Novgorod hostí na stadionu Lokomotiv Dinamo Moskva. Obě mužstva mají v tabulce po dvou odehraných kolech svorně tři body.

Volga v letošní premiéře na domácím stadionu uspěla a porazila Tomsk 2:0. V dalším kole podlehla Spartaku na jeho hřišti 2:0. Podobně si vedlo i Dinamo. V prvním kole na hřišti Lokomotivu prohrálo 3:2, ale nápravu sjednalo o týden později vítězstvím nad Rostovem.

Domácí půjdou do duelu s Dinamem bez jediné absence. Trenéru Božovićovi naopak chybí obranné trio Epureanu, Kisenkov a Kolodin. V defenzívě tak černohorský kouč opět bude muset experimentovat.
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Salukvadze,Grigalava, Bendz, Getigežev - Jašin, Plesan, Crosas, Gogua - Chazov, Marcivaladze.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Granat, Lomić - Samedov, Dujmović, Semšov, Misimović, Karjaka - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - FK Rostov  (sobota 16:30)
Šlágrem soboty by měl být zápas mezi Lokomotivem Moskva a Rostovem. Oba týmy mají po třech bodech.

Domácí měli do sezony tradičně nevyrovnaný vstup. S ohledem na vývoj utkání hladká výhra 3:2 nad Dinamem vlila Krasnožanovým hochům krev do žil, ale tu v minulém kole zase vylil permský Ristič, a tak Perm neočekávaně vyhrál 1:0. Povzbuzením pro fanoušky moskevského klubu může být fakt, že bývalý trenér Nalčiku produkuje výborný fotbal a patrně probral věčného talenta Syčova a hlavně také Dmitrije Torbinského, který měl od EURA "zaplý režim spánek". Krasnožan si také pochvaloval, že se mu svěřenci vrátili z reprezentačních srazů živi a zdrávi. Trápit ho může akorát absence Tarasova, který má disciplinární trest a marodů Mareniče s Ivanovem. Do sestavy se naopak vrátí Baša.

Co se týče Rostova, tak tento ambiciozní klub od řeky Don měl výborný vstup do sezony. V prvním kole hostil silný Spartak Moskva a vyprovodil ho s výsledkem 4:0. Hlavně kanonýr Adamov motal Suchému a spol. hlavy. Vystřízlivění však přišlo v minulém kole, kdy Rostovany přejelo Dinamo poměrem 3:1. V tomto zápas naopak motal hlavy soupeřům Misimovič. Tým z jihu Ruska v zimě patrně potrénoval standardní situace, ze kterých dal zatím většinu gólů. Avšak v tomto zápase bude chybět tvůrce hry Česnauskis, který se vrátil z reprezentačního srazu se zraněním. Přitom o víkendu dal za rodnou Litvu branku Polsku. To bude jediná ztráta trenéra Protasova, který patrně nastoupí s jediným hrotem, kanonýrem Adamovem, podporovaným hlavně Kalačevem a Gackanem, kteří by měli být mozky hry Rostova.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Baša, Ďurica, Janabajev - Ignatěv, Glušakov, Loskov, Torbinskyj - Maicon, Syčov
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Chaguš, Okoronkwo, Saláta, Cholchov - Blatňak, Gackan, Rebko, Ivanov, Kalačev - Adamov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Spartak Moskva  (sobota 18:45)
Krasnodarský Kubaň po reprezentační pauze hostí Spartak Moskva. Před bouřlivým publikem na jihu Ruska už Spartakovci letos hráli a dopadli zle nedobře. V Rostově museli strávit potupnou porážku 4:0.

Na stadionu Kubaň hrál Spartak Moskva naposledy v sezoně 2009 a odvezl si porážku 1:0. Žlutozelení spoléhají na skvělou domácí kulisu i letos, zvlášť když hosty sžírají četné absence. Na marodce jsou Ananidze, Paršivljuk, Makejev, Welliton a Pareja. Další jobovkou pro Karpina je čerstvé onemocnění levého obránce Roja.

"Hra Spartaku stojí na McGeadym a Alexovi. Nejlepším důkazem je, že bez těchto hráčů se Spartak v úvodu soutěže trápil. Nicméně proti Kubani oba nastoupí, takže v tomto ohledu máme na rozdíl od Rostova a Volgy smůlu," nechal se slyšet kormidelník zelenožlutých Petrescu. Jeho tým stejně jako Spartak zatím uhrál tři body.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Budakov - Kozlov, Armaš, Zelao, Žavnerčik - Varga, Tlisov, Kulik, Né, Corajev - Traore.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - K.Kombarov, Šešukov, Suchý, Kudrjašov - McGeady, Carioca, Ibson, Alex, D.Kombarov - Ari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň22004:06
2.Zenit Petrohrad22003:06
3.FK Krasnodar21102:04
4.FK Rostov21015:33
5.CSKA Moskva11002:03
6.Dinamo Moskva21015:43
7.Volga Nižnij Novgorod21012:13
8.Lokomotiv Moskva21013:33
9.Kubaň Krasnodar21011:23
 Spartak Nalčik21011:23
 Amkar Perm21011:23
12.Spartak Moskva21011:43
13.Anži Machačkala20110:21
14.Křídla Sovětů Samara10010:10
15.Těrek Groznyj20020:30
 Tom Tomsk20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No jsem zvědavý na Spartak.. Už loni to byla bída, aby se letos vůbec na poháry dostali

Reagovat
smazaný uživatel

...přesto se v pohárech dostali nejdál z Ruských klubů...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.. Ja jim to docela preju, ale pres Porto nepostoupi

Reagovat
goodbay

Může mi někdo vysvětlit, proč půlka tabulky jakoby postupovala a půlka padala? Jsou označeny zeleně a červeně. Děkuji za info

Reagovat
smazaný uživatel

Pise se o tom porad dokola.... prechazi se na system podzim - jaro..po odehrani jedny klasicky sezony budou hrat jeste mezi sebou znova prvnich 8 muzstev (o titul a pohary) a pak poslednich 8 muzstev o udrzeni.

Reagovat
Shevchenko

Jako je pravda, že pořád slyším o tom, že se přechází na podzim-jaro, ale poprvé slyším o tom, že se bude liga dělit na skupiny jako ve Skotsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to překvapilo, ale myslím, že to soutěži jen prospěje...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to samozrejme jenom pro letosek. Logicky aby se liga nejak dala rozdelit do roku a pul...

Reagovat
Shevchenko

Takže bude 37 kol?

Reagovat
Shevchenko

Nebo snad 44?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mělo by se hrat klasicky 30 kol a pak prvnich 8 tymu kazdy s kazdym o titul a spodnich 8 tymu o sestup... Teda myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak... takze 30 + 15 kol.

Reagovat
Shevchenko

14

Reagovat
smazaný uživatel

jo, sorry

Reagovat
Arbiter

je to trošku složitější, body z první části sezóny se přenášejí do té druhé části....

Reagovat
Arbiter

Arbiter22.03.2011 01:07

takže jestli jsem to pochopil správně (jsem ospaly a louskám to teď)- je to rozdělené na dvě části, ta první je de facto klasika PL, jak ji známe, odehraje se 30 zápasů (stejný systém jaro-podzim), pak se rozdělí na dvě půlky, skupinu A (1.-8. místo) a B (9.-16. místo) a v rámci skupiny se opět odehrají "minipremierligy". Body z první půlky týmům zůstávají a podle všeho se k nim přičtou body, které tým získal v "miniPL", samozřejmě ale 9. tým z první půlky nemůže být nakonec osmý na konci, ale v rámci skupiny se může 16. dostat na pozici 9., pokud dožene manko z prvního "cyklu". Na konci se prostě seřadí, skupina A 1.-8. a skupina B 9.-16.

Snad to nebudu muset dávat pod každý článek

Reagovat
smazaný uživatel

A zůstanou pak, po "rozdělení" týmům všechny body, nebo jen ty, co získali v zápasech "své" poloviny?

Reagovat
Arbiter

mám takový pocit, že jdou s těmi body, které mají na konci první půle...

Reagovat
Arbiter

jo, jak jsem psal У всех команд-участников Чемпионата сохраняются очки, набранные на первом этапе.

Reagovat
smazaný uživatel

díky za info

Reagovat
goodbay

jasný to jsem věděl, ale nevěděl jsem, že se dělí tabulka...díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele