Ruská Premier Liga - preview 24. kola

03.10.2009, 08:25, aktualizováno 04.10.2009, 08:38
Previews
V Rusku pokračuje boj o titul, který v posledních kolech nabral na zajímavosti. Vedoucí Kazaň hraje těžký zápas na Lokomotivu a další ztráta by jí mohla hodně ublížit, zvlášť pokud Spartak Moskva uspěje v Permu. Formu nabral Zenit, ten hostí Dinamo, kdežto CSKA dál zbytečně ztrácí body.
Tom Tomsk - FK Saturn  (sobota 09:45)
V premiérovém zápase tohoto kola se na stadionu Trud utká domácí Tomsk se Saturnem.

Tomiči se stále vzpamatovávají z debaklu, který utržili před týdnem v Moskvě, kde je rozstřílel tamější Spartak. Ani proti Saturnu nečeká sibiřský celek nic lehkého, navíc když bude chybět Nemeth a Strojev.

Saturn má na marodce jediného hráče, tím nešťastníkem je Jevsejev. I přesto, že mimozemšťané nastupují v nejsilnějších sestavách, střídají dobré výsledky s těmi horšími. Příkladem jsou i poslední zápasy, kdy nejdříve Saturn rozdrtila Kazaň, poté tým, jehož branku hájí Antonín Kinský, porazil Spartak a v posledním kole podlehnul Dinamu.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Catinsus, Smirnov, Jokic, Ivanov - Klimov, Radosavljevic, Mičkov, Charitonov, Skobljakov - Maznov
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Nemov, Loskov, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik  (sobota 12:00)
V boji o záchranu bude dalším soupeřem Nalčiku Samara, která čeká na vítězství již tři zápasy. Tentokrát pro Křídla hovoří domácí prostředí i malá marodka.

O tom, že tato sezona je pro Samaru ztracená, se vědělo již po zveřejnění finančních problémů klubu. Momentálně tomu napovídá i děsivá formu domácích, kteří za posledních pět zápasů naplno bodovali jen jedinkrát. Pozitivní zprávou je návrat Leiltona a Kalačeva do sestavy, naopak chybět bude Kulik a Ivanov.

Neuvěřitelné se stalo skutečností, Nalčik již není na sestupové příčce. Kavkazský klub to dokázal, když se po výhře v Rostovu posunul na čtrnáctou příčku. Bodovat by měl i v tomto zápase, přestože největšího rivala v boji o udržení, Krasnodar, také nečeká lehký zápas.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošik, Leilton - Kalačev, Bober, Adžindžal, Ignatjev - Adamov, Koller
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radic - Ferreira, Džudovic, Amisulašvili, Kisenkov - Samsonov, Konceladov, Geterjev, Bikmajev - Kalimulin, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Chimki - Těrek Groznyj  (sobota 14:15)
Jeden z posledních zápasů nejvyšší ruské soutěže uvidí diváci v podmoskevské areně Chimki. Domácí hostí mužstvo z metropole Čečenska, Těrek Groznyj.

Trápení Chimek v Premier lize se blíží ke konci. Mužstvo, které jen o pár bodů uniká antirekordu v nejnižším počtu získaných bodu v samostatné ruské lize, se již smiřuje s druholigovou příslušností. Teoreticky má ještě mužstvo šanci se zachránit, prakticky v to už však nikdo nevěří. Mužstvo se herně trápí, na hřišti o třídu zaostává za zbytkem ligy, hráčské opory odcházejí a v posledních kolech rezignoval i trenér Sarsanija.

Hostující Těrek si naopak po sérii špatných výsledků zvedl sebevědomí překvapivým vítězstvím nad rozjetým Lokomotivem a nezvdává boj o dobré umístění v horní polovině tabulky. V Chimkách tak mužstvo Vjačeslava Grozného bude chtít minimálně zopakovat výsledek jarního souboje, kdy Těrek zvítězil doma 2:0.

Jasným favoritem proti odevzdaným Chimkám bude Těrek i v sobotním zápase, který začíná ve 14:30 středoevropského času v areně Chimki.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Komarov - Rotenberg, Trivunovič, Zinoviev, Gapon - Semočko, Ahmedov, Sansoni, Kirillov - Stevens, Antipenko
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikaň - Uciev, Omeljančuk, Chajmovič, Zabavnik - Georgiev, Džabrajlov, Kacajev, Pancu - Sadajev, Lachijalov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.30 - 3.60 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - FK Moskva  (sobota 16:30)
V rámci 23. kola přivítá Rostov na domácí půdě FK Moskva, který i přes nevydařený začátek druhé poloviny sezony stále nevzdává boj o evropské poháry.

Minulé kolo nebylo pro domácí nikterak úspěšné, Rostov prohrál v Nalčiku, navíc přišel o vyloučeného Valikajeva. Mladý záložník tak společně s Zivanovicem, Yong-Jo Hongem a Kulčijem určitě nenastoupí. Absence klíčových hráčů může mrzet o to více, že pokud domácí nevyhrají, nemusí je minout záchranářské starosti.

To Miodrag Bozovic může počítat s kompletním kádrem, který navíc cítí historickou šanci zahrát si na evropské scéně. Mnoho expertů si ale nemyslí, že by "měšťané" mohli v konkurenci ruských velkoklubů obstát.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Chotejev - Čerkes, Rožkov, Lengyel, Andjelkovic - Petrovic, Lucenko, Gatcan, Lebedenko - Salugin, Akimov
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Okoronkwo, Epureanu, Da Costa - Samedov, Tarasov, Vukic, Rebko, Česnauskis - Jakubko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.95 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amkar Perm - Spartak Moskva  (neděle 10:00)
Perm se pod trenérem Rachimovem zvednul a třikrát za sebou vyhrál, ale v tomto kole na domácím hřišti přivítá Spartak Moskva. Hosté se stále nezdávají vytouženého titulu, a proto potřebují vyhrát a doufat v zaváhání vedoucí Kazaně.

Amkar se po sérii výher vzdálil sestupovým příčkám, stále však nemá jistou záchranu. V tomto zápase bude chybět opora domácích obraných řad Belorukov, jinak bude mít trenér Rachimov k dispozici kompletní kádr.

Sedm kol do konce a ztráta čtyř bodů, taková je situace z pohledu Spartaku. Ten může ukončit čekání na titul, překvapivou šanci zdramatizovat poslední kola soutěže dostal tým z Moskvy od samotných hráčů Kazaně. Spartaku situaci komplikuje velká marodka, na které jsou Sajenko, Maidana, Ibson, Stranzl, Bojarincev a do hry nezasáhne ani vykartovaný Jiránek.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Čerenčikov, Kalašnikov, Grišin - Pejev, Novakovci, Drincic, Zilajev -Sikimic, Kusev
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dzanajev - Paršivljuk, Dedura, Filipenko, Makajev - Quincy, Carioca, Sabitov, Jakovlev - Alex - Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.00 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 12:00)
Veledůležitý souboj otevře sobotní program 24. kola ruské Premier ligy. Lokomotiv Moskva bojující o místa v Lize mistrů hostí obhájce titulu z Kazaně, jehož náskok na čele tabulky se s každým kolem tenčí a nemůže si dovolit ztrácet další body.

Lokomotiv Moskva se po příchodu trenéra Jurije Sjomina vybičovalo k výborným výsledkům a v závěru soutěže stoupá ligovou tabulkou. Vedoucí Rubin navíc Lokomotiv přivítá na domácím hřišti, kde mužstvo letos ani jednou neprohrálo. Kromě zraněného Wagnera bude mít navíc trenér Sjomin k dispozici všechny hráče.

Rubin Kazaň se po ostudném zápase Ligy mistru v Kievě v posledních dvou kolech v lize trápí. Náladu si však mužstvo napravilo v souboji s Interem Milán, ve kterém Rubin po fantastickém výkonu nebyl daleko od vítězství. Na tento výkon musí hosté navázat, pokud chtějí v Moskvě uspět. Oproti zápasu s Interem bude chybět jen vykartovaný Turek Karadeniz, kterého nahradí mladý talent Kasajev.

V jarním zápase na stadioně Centralnyj Rubin Kazaň zvítězil pohodlně 2:0, nedělní zápas ale výrazného favorita nemá. Remíza však bude ztrátou pro obě mužstva a oba soupeři tak musí hrát jen na vítězství.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Cocis, Asatiani, Rodolfo, Janbajev - Odemwingie, Glušakov, Dujmovič, Torbinskij, Gatagov - Syčov
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Cesar Navas, Ansaldi - Noboa, Semak, Sibaya, Kasajev - Dominguez - Bucharov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar  (neděle 14:15)
Pokud chce CSKA stále držet v boji o evropské poháry krok se svými protivníky, musí se vyvarovat zbytečných ztrát, které Armějcům zabránily vážněji se zapojit do boje o titul. Ve stejné situaci je i Krasnodar, který se musí pokusit o téměř nemožné a bodovat.

V týdnu udělali hráči červeno-modrých radost svému trenérovi a všem fanouškům, když doma bez problémů přehráli Besiktas. Jedinou kaňkou na předvedeném výkonu byla snižující branka hostí. Výborný zápas odehrál Miloš Krasič, o kterého se zajímá AC Milán. Podle některých médií Srb již podepsal smlouvu s Rossonieri.

Zatímco v kontinentálních soutěžích je vše otevřené, ruská liga už se chýlí ke konci. Minulé kolo přineslo CSKA krutou prohru se Zenitem na všech frontách, když se trefil Kežman a svůj fantastický výkon korunoval nádhernou brankou Bystrov. Navrch všeho se v tomto zápase vykartoval Vasilij Berezuckij.

Kubaň má na marodce hráče hned dva, chybět bude Muresan a Né. Mimo to mají žluto-zelení i jiné problémy. Ten nejvážnější se týká postavení v tabulce, když se klub po domácí remíze se Samarou ocitnul na sestupové pozici. Jediným východiskem z této situace je zisk všech bodů na hříšti jasného favorita.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Semberas, Ignasevic, Berezuckij, Scennikov - Krasic, Aldonin, Mamejev, Gonzalez - Dzagojev - Necid
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Stepanov - Zasejev, Džinojev, Zuela, Boaventura - Zavnercik, Bairyjev, Tlisov, Draman, Bagindida - Traore
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.70 - 10.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva  (neděle 16:30)
Po vítězství nad CSKA Moskva přivítá Petrohrad dalšího velkého rivala z Moskvy. Do města na březích Něvy přijede Dinamo Moskva. Vedoucí Rubin Kazaň v posledních kolech několikrát nečekaně zaváhal a po sérii výher má tak Zenit v závěru ligy nečekanou šanci zabojovat i o mistrovský titul. V souboji s trápícím se Dinamem mají tedy hráči domácích jednoznačný cíl - vítězství.

Zenitu však bude kvůli žlutým kartám chybět v poslední době zářící Vladimir Bystrov. Ten od svého návratu ze Spartaku vstřelil v každém zápase gól, Zenit pokaždé zvítězil a neinkasoval ani jednu branku. Mužstvo však bude mít v zádech podporu celého stadionu Petrovskij. Domácí kotel díky absenci Bystrova plánuje vynechání pokřiků proti Bystrovovi, které v posledních zápasech vyvolávaly nepokoje na tribunách.

Hostující Dinamo naopak trápí velká marodka. Zraněná je brankářská jednička Vladimir Gabulov, pilíř obrany Denis Kolodin a mladíci Svěžov s Denisovem. Kvůli kartám navíc budou chybět i další hráči základní sestavy Dinama, Wilkshire a Tanasjevič. V mužstvu hostí však i přesto panuje bojovná nálada a bude spoléhat i na střelce Aleksandra Keržakova, bývalou hvězdu Zenitu. Za poslední rok a půl jeho působení v Dinamu jeho mužstvo se Zenitem ani jednou neprohrálo.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Lombaerts, Kim - Semšov, Denisov, Zyrjanov, Huszti - Kežman, Tekke
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Ropotan, Fernandes, Granat - K. Kombarov, Aguiar, Chochlov, Dimidko, D. Kombarov - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.60 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň23145448:1647
2.Spartak Moskva23134644:2443
3.Zenit Petrohrad23117538:2240
4.CSKA Moskva23123835:2239
5.Lokomotiv Moskva23108530:2238
6.FK Moskva23107627:1737
7.Dinamo Moskva23104923:2834
8.FK Saturn2395927:3132
9.Těrek Groznyj2386928:3430
10.Křídla Sovětů Samara23851024:2929
11.FK Rostov2369818:2427
12.Amkar Perm23761023:3127
13.Tom Tomsk23671018:3225
14.Spartak Nalčik23581021:2423
15.Kubaň Krasnodar23581018:3423
16.FK Chimki23241716:4810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co je vůbec se Šírlem, že nehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Kim hraje mnohem lip, Sirl totalne vypad z formy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele