Ruská Premier Liga - preview 23. kola

10.09.2011, 09:36, aktualizováno 12.09.2011, 08:35
Previews
Pondělní dohrávka mezi Terekem Groznyj a Kubaní Krasnodar může potvrdit příslušnost hostí k elitní osmičce. Domácí ztrácejí na horní polovinu tabulky dvě příčky, rozdíl jedenácti bodů už je velmi výrazný.
Těrek Groznyj - Kubaň Krasnodar  (pondělí 16:30)
V pondělní dohrávce 23. kola ruské Premier Ligy přivítá Těrek Groznyj Kubaň Krasnodar. Aktuální forma favorizuje hosty. Ti z posledních čtyř utkání vytěžili devět bodů, Těrek pouze bod. První letošní vzájemné sil navíc skončilo vítězství Kubani 2:1.

Těrek nastoupí s novou posilou Jonathanem Legearem z Anderlechtu. Belgický útočník by měl výrazně pomoct letošní nepřesvědčivé ofenzívě grozenského mužstva. Výraznou ztrátou pro Těrek je naopak zranění kapitána Ucijeva. "Porážka proti Spartaku nás dostala dolů, ale máme před sebou zápasy proti Kubani a Lokomotivu, když je zvládneme, určitě jsme neřekli poslední slovo," řekl tvůrce hry Těreku Blagoj Georgijev.

Hosté z Kubani jsou blízko první osmičky zaručující skupinu bojující o titul. Soudě podle současné formy to vypadá, že minimálně stávající pozici svěřenci kouče Petrescua udrží. Na hřišti Těreku jim budou chybět diskvalifikovan Bucur a Žavnerčik.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Spartak Moskva  (neděle 11:45)
Nedělní část třiadvacátého kola ruské nejvyšší soutěže odstartuje zápas v Permi, kde domácí Amkar přivítá Spartak Moskva.

Z čistě sportovního hlediska tento zápas neslibuje obrovskou atraktivitu. Spartak musí porazit Amkar, který se nachází v druhé osmičce tabulky. Navíc červenobílí musí být dostatečně motivováni, jelikož jím bude chybět diskvalifikovaný Welliton. Spravedlivé rozhořčení spartakovců v souvislosti s šestizápasovou absencí útočníka se jistě projeví na hře Moskvanů. A jak se to vyvine doopravdy? To se uvidí. Amkar jistě nebude chtít Spartaku dovolit rozjíždět jeho útoky.

Pode oficiálního webu červenobílých se reprezentanti, kteří se vrátili z reprezentačních srazů, připravovali na zápas v lehčím tempu. Jen Pareja, jenž nehrál za Argentinu, se zapojil do plného tréninku.

V Amkaru dělají vše pro to, aby v následujícím zápase zvítězili. Brankář Narubin se před zápasem svěřil: "Čekáme pouze vítězství. Chceme. V první části se nám to podařilo, takže oni mají motivaci se revanšovat." Narubin se vyjádřil i k tomu, že proti jeho týmu nenastoupí nebezpečný Welliton. "Hrál jsem proti němu hodně krát. Vždy šlo vidět, že praktikuje agresivní styl hry. Nějak se mi vždy dařilo. Když hraji proti němu, stávám se silnějším a odolnějším. Vždyť je to jeho úkol, i když hraje trochu nečistě," poznamenal Narubin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Nalčik - FK Rostov  (neděle 14:00)
V 16:00 moskevského času odstartuje zápas v Nalčiku. Proti Spartaku nastoupí FK Rostov.

Proti sobě nastoupí týmy, které se nachází na 14. a 15. místě tabulky. Dělí je navíc pouhopouhý bod. Ve čtvrtek se ke svým fotbalovým partnerům připojili navrátilci z reprezentačního srazu. Většina z nich se do plného tréninku nezapojila, ale měla vlastní, lehčí přípravu. Ostatní fotbalisté se zúčastnili oboustrannému zápasu. Jediný gól v tomto střetnutí vstřelil záložník Česnauskis, zblízka dorazil střelu Bracamonteho.

Spartak v rámci přípravy k zápasu proti Rostovu provedl přípravný zápas v Pjatigorsku a prohrál s místním Mašuk-KMV. Jestli budeme věřit oficiálnímu tiskovému oddělení Nalčiku, měl Spartak převahu, ovšem nedokázal proměňovat šance.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk  (neděle 16:15)
Křídla Sovětů Samara přivítají na svém svatostánku Metallurg tomskou Tom.

Jedná se o zápas týmů, které se nachází na dně tabulky. Dohromady pak mají stejně bodů jako Spartak Moskva.

Ovšem vzhledem k tomu, že remíza nebude vyhovovat ani jednomu týmu, dá se očekávat, že oba mančafty budou sázet na otevřenou a útočnou hru.

V tuto chvíli oba týmy proti sobě nastoupily dohromady v třinácti utkáních. Statistika těchto zápasů je víceméně vyrovná. Menší převahu mají Křídla. Samařané dokázali zvítězit v pěti zápasech, čtyřikrát prohráli a čtyři zápasy skončily remízou. Letos v první části soutěže týmy po vzájemném zápase odešly s jednobodovým přídělem. Střetnutí skončilo remízou 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Volga Nižnij Novgorod  (neděle 18:30)
Anži Machačkala v posledním zápase nedělní části třiadvacátého kola ruské Premier Ligy odehraje na stadionu Dinamo zápas proti Volze.

V minulém kole Volga dokázala překvapivě porazit Těrek 3:1. Nyní volžany čeká střetnutí s druhým severokavkazským týmem. Anži před zápasem s Volgou trénovala v plné sestavě a podle všeho se fotbalisté moc těší na následující kolo RPL.

V rámci přípravy k zápasu s Anži odehrála Volga přípravný zápas se svým mládežnickým výběrem a senioři porazili juniory 2:1. "Probíhá plnohodnotná příprava k zápasu s Anži," prozradil hlavní trenér Volgy Dmitrij Čeryšev. "Moc dobře víme, jak skvělý je dagestánský tým a jeho fotbalisté. Proto jsme dnes přenechali iniciativu soupeři, abychom se zlepšili v protiútocích. Budeme se snažit v následujících zápasech ukázat skvělý fotbal, ale to nejdůležitější je teď výsledek. Jak se říká, body se po podzimu počítají a my jich máme málo."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.75 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Dinamo Moskva  (sobota 12:00)
CSKA přivítá v moskevském derby a šlágru 23. kola Dinamo. Oba týmy bojují o titul, Armějci jsou o skóre druzí za Zenitem. Bělomodří z třetího místa ztrácejí pět bodů.

Trenér Leonid Sluckij má stále rozsáhlou marodku, která mu komplikuje plány. Čerstvé je zranění opory a kapitána Akinfejeva, který si v derby proti Spartaku zpřetrhal křížové vazy v koleni. Problémy s kolenem má i Japonec Honda. Dalšími dlouhodobými marody jsou Necid, Vasin, Ščennikov a Gonzalez.

Moskevské Dinamo pod trenérem Silkinem válí. Zásluhy na formě bělomodrých si připisuje i bývalý kouč Božović, s tím ale nesouhlasí kouč CSKA Leonid Sluckij. "Nynější vítězství Dinama patří Silkinovi. Ne Božovićovi nebo někomu jinému," řekl Sluckij. Dinamo je před utkáním s CSKA kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 14:30)
Atraktivní duel mezi Lokomotivem a Zenitem Petrohrad přinese 23. kolo ruské ligy.

Velkou komplikací pro Loko je zranění gólmana Guilhermeho z minulého klání na hřišti Kubani. Brazilec si poranil sval a nestihl se zotavit do zápasu s Petrohradem. Jeho místo mezi třemi tyčemi tak nejspíš zaujme Bělorus Amelčenko.

Lokomotiv během letní pauzy převzal Portugalec Couceiro a klub z Čerkizova pod ním drží neporazitelnost. Nicméně zatím měli Moskvané přijatelný los, zápas proti Zenitu je pro Couceira prvním vážným testem jeho schopností.

Zenit Petrohrad si nemůže dovolit klopýtnout, mistrovské závody totiž finišují a v současnosti je Petrohrad první před CSKA pouze o skóre. "Chceme prodloužit vítěznou sérii. Není tajemstvím, že Lokomotiv má silný tým, ale my jedeme do Moskvy zvítězit. Uvědomujeme si však, že nás čeká těžký zápas," prohlásil obránce Zenitu Lombaerts. Na marodce Zenitu jsou Semak, Širokov a Keržakov. Především absence posledně jmenovaného je komplikací pro Zenit, Keržakov je se třinácti brankami nejlepším střelcem ruské ligy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.10 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Rubin Kazaň  (sobota 17:00)
Krasnodar přivítá ve 23. kole ruské ligy Rubin Kazaň. Rubin ještě teoreticky může zasáhnout do boje o titul, domácí Krasnodar po sezóně nejspíš čeká skupina o udržení.

Krasnodar je nyní z formy, prohrál tři ligová utkání v řadě a pomalu mu uniká možnost zasáhnout do skupiny bojující o titul. Kazaň drží konstantní formu a je čtvrtá. Domácí jsou kompletní, hostům chybí Ansaldi, Gökdeniz a Kuzmin.

Historicky jediné vzájemné měřen sil skončilo letos na jaře domácím vítězstvím Kazaně 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.20 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad22137241:1546
2.CSKA Moskva22137242:1746
3.Dinamo Moskva22125539:2541
4.Rubin Kazaň22108428:1838
5.Anži Machačkala22107525:1937
6.Lokomotiv Moskva22106633:2236
7.Spartak Moskva22106630:2536
8.Kubaň Krasnodar22104829:2134
9.FK Krasnodar2268824:3226
10.Těrek Groznyj22651120:3223
11.Amkar Perm2258915:2823
12.Volga Nižnij Novgorod22621420:3020
13.Tom Tomsk22481018:3520
14.FK Rostov22461223:3718
15.Spartak Nalčik22381118:2917
16.Křídla Sovětů Samara22371214:3416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spartak musí bezpodmínečně vyhrát aby ještě mohl bojovat o LM. Dnes budu ještě fandit Lokomotivu, mohli by Zenit obrat o nějaký ten bodík. Bonbónkem bude zápas CSKA s Dinamem, na ten se fakt moc těším a samozřejmě budu fandit CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba zápasy se hrály včera...vyhrálo Dinamo a Lokomotiv

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je fail

Reagovat
zelda

Anži

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by tady už opravit logo Anži už dávno je jiné než je tady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele