Ruská Premier Liga - preview 18. kola

16.08.2009, 08:35, aktualizováno 16.08.2009, 08:35
Previews
Dopoledne otevřou 18. kolo dva zápasy. Amkar Perm hostí Petrohrad a do Tomsku přijede tým Krasnodaru. Vedoucí Kazaň později přivítá Těrek, který se překvapivě drží uprostřed tabulky. Právě z tímto týmem naposledy prohrálo moskevské Dinamo, které se toto zaváhání pokusí odčinit na hřišti Rostova.
Amkar Perm - Zenit Petrohrad  (neděle 10:00)
Nové éra, bez trenéra Dicka Advocaata čeká Zenit Petrohrad. Holandský kormidelník byl totiž kvůli špatným výsledkům odvolán a v Permu loňského vítěze Poháru UEFA povede kouč rezervy Anatolij Davydov.

Vedení Zenitu došla trpělivost po domácí prohře s Tomskem a sáhlo tak k očekávanému kroku, odvolalo úspěšného Dicka Advocaata, kterému v zimě stejně končil kontrakt. Fanoušci Zenitu však nezapomněli na úspěchy, kterého Zenit pod taktovkou holandského stratéga dosáhl, a na letišti mu připravilo velkolepou rozlučku, poděkovat mu přišlo kolem dvou tisíc fanoušků. "Pro mě je Zenit klub, v kterém jste vy fanoušci neoddělitelní od mužstva. Chtěl bych obzvlášť vám všem poděkovat za tu neocenitelnou pomoc, tu podporu, kterou jste ukazovali a věřím, že i dál Zenitu ukazovat budete. Pro mě se Petrohrad stal hrozně blízkým městem a Zenit blízkým klubem. Věřím, že se sem určitě jednou vrátím,"řekl před svým odletem dojatý Advocaat novinářům.

Advocaata na lavičce nahradil Anatolij Davydov a z rezervy sebou přivedl několik nadějných mladíků, kterého bývalý trenér přehlížel. Do Permu spolu s týmem poletí talentovaní Maxim Kanunnikov a Pavel Ignatovic. Naopak doma zůstanou zranění obránci Ivica Križanac a Kim Dong Jin.

Davydov by měl vést Zenit pouze dočasně, v současné době hledá Petrohrad nového trenéra v Itálii. Nejžhavějším adeptem na uvolněný post je prý Roberto Mancini.

Domácí Perm se v posledních kolech mírně zvedá a podařilo se mu vzdálit sestupovým vodám na sedm bodů. Uralský klub však míří výše, současné třinácté místo je pro účastníka Evropské ligy málo.

Trenér Permu Dimitar Dimitrov má, jak už je tuto sezonu tradicí, problémy s marodkou. V neděli nenastoupí Volkov, Fedoriv a Afanasev.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Grišin - Pejev, Novakovič, Drinčič, Žiljajev, Jean Carlos - Kušev.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Meira, Šírl - Zyrjanov, Denisov, Širokov - Huszti, Rosina - Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.35 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tom Tomsk - Kubaň Krasnodar  (neděle 10:30)
Duel dvou týmů ze spodních pater tabulky se uskuteční na Sibiři, domácí Tom Tomsk hostí Kubaň Krasnodar.

Tom Tomsk se v případě vítězství může opět o něco vzdálit sestupu, právě záchrana je pro sibiřský celek prioritou. Tomiči si výrazně zvedli sebevědomí minulý týden, když porazili venku slavný Zenit Petrohrad 2:0 a zapříčinili se tím o odvolání Dicka Advocaata. Sibiřané navíc zažehnali obavy, že po odchodu útočník Sergeje Kornilenka budou mít problémy v ofenzívě, gólů dává Tomsk paradoxně ještě víc.

Tomsk se v týdnu rozloučil s Denisem Jevsikov, který měl v této sezoně řadu zdravotních problémů. Zpečetěn je i osud záložníka Radosavleviče, ten ale odejde až v zimě. Jako náhradu si Tomsk vyhlédl Renata Sabitova. Na marodce Tomsku je pouze maďarský legionář Norbert Nemeth, který může přijít kvůli zraněnému kolenu o zbytek sezóny.

Špatné období prožívá Kubaň Krasnodar, špatné výsledky aktuálně předposledního celku ruské ligy vedly k odvolání lodivoda Sergeje Ovčinnikova. Kormidla žlutozelených se po něm ujal Pogos Galstjan, který má s klubem z jižního Ruska zkušenosti, protože zde už působil.

Hostům bude chybět největší hvězda Alan Kasajev, který si lehce poranil koleno. Zároveň Kubaň usilovně vyjednává s Kazaní o přestupu tohoto 23letého záložníka, samotný Kasajev má velkou touhu odejít do Rubinu a zahrát si v Lize mistrů. Karetní trest navíc nepustí v neděli na hřiště jedničku Botviněva a zadáka Boaventuru.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Strojev, Catynsus, Jokič, Skobljakov - Klimov, Kovalčuk, Radosavlevič, Janotovskij, Volkov - Maznov.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Karjukin - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Žavnerčik - Topču, Keita, Tlisov, Bairyjev, Draman - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Chimki - Křídla Sovětů Samara  (neděle 12:15)
V druhém nedělním zápase přivítají Chimki Samara, ta nedokázala vyhrát již sedm zápasů a stále se potýká s finančními problémy. Domácí mají ideální šanci získat tři body a přiblížit se nesestupovým příčkám.

Domácí se rozhodli, že tento rok nebudou posilovat jenom hráčský kádr, ale i realizační. Do toho přibyl jako konzultant bývalý trenér Zenitu Dick Advocaat, který zde bude působit do konce sezony. Trenér Sarsanija nezahálí ani na přestupovém trhu. Kádr zkvalitní nově příchozí krajní bek Semočko z Charkovu a brankář Misič. Smlouvu by měl podepsat francouzský středový záložník Sansoni s Malojanem. V tomto zápase nenastoupí Maximov, Antipenko, Jovanovič.

To Samara na mohutné posilnění myslet nemůže, klub trápí jak slabá výkonnost, tak i špatná finanční situace, o které hráči nesmějí mluvit. Tento zákaz, ale porušila jedna z opor Křídel Jiří Jarošík a podle prezidenta Zavjalova by s ním mohl klub rozvázat smlouvu. Český univerzál by se mohl připojit ke Kovbovi a odejít z klubu. Naopak jako posila přichází na hostování Ramón z CSKA. Mladý Kanárek se k týmu připojil nedávno a podobně jako Bober s Adžindžalem na trávník nevkročí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.80 - 2.65
více informací
Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva  (neděle 14:00)
Ve šlágru kola přivítá Lokomotiv svého městského soka CSKA. Železničáři si po bídných výkonech připsali výhru a v boji o pohárové příčky udrželi těsný kontakt s Dinamem. Armějci porazili gólem v posledních minutách hry Amkar a stále živí naději, momentálně posílenou ziskem první letní posily, na zisk titulu.

Trenér Semin si začátek u Lokomotivu představoval jinak, první výhry se dočkal až v minulém kole, když si jeho svěřenci poradili se Samarou. Ruský lodivod může být alespoň rád, že jeho tým dosáhl zlepšení určitých prvků ve hře. Klub, známý i díky tvrdému jádru Re-Active, ještě nevzdává boj o titul a velkou psychickou vzpruhou by mohlo být případné vítězství v derby

V podobné situaci jsou i slavnější Armějci, kteří potřebují porazit Loko a doufat v zaváhání Spartaku nebo Kazaně. K zisku třetí trofeje by měla dopomoct i nejnovější posila Mark González. Chilan je náhradou za dlouholetou oporu a oblíbence tribun Jurije Žirkova, sám proto musí získávat u fanoušků plusové body. Při svém představení se na adresu klubu a utkání vyjádřil takto:"Na možnost odejít do Ruska jsem reagoval s nadšením. CSKA je známý a respektovaný klub v Evropě. Mužstvo hraje pravidelně evropské poháry a před čtyřmi lety získalo Pohár UEFA. Tento zápas je důležitý, protože Lokomotiv, pokud vím, považuje CSKA za hlavního rivala."

Posilují i domácí, kteří angažovali Wágnera. Ten přichází z Cruzeira a s klubem podepsal smlouvu do roku 2013. Bývalý mládežnický reprezentant Brazílie je specialistou na přímé kopy, oplývá výbornou technikou, driblingem a byl vyhlášen nejlepším tvůrcem hry brazilské ligy v roce 2006. Do tohoto zápasu pravděpodobně nezasáhne, podobně jako Torbinskij a Sennikov.

Naopak hosté mají k dispozici všechny hráče, ale otazník visí nad pozicí levého záložníka. Trenér Zico nepočítá do základní sestavy s Canerem, i když kauza z Kazaně je prý zapomenuta. Na ožehavém postu tak může nastoupit Krasič, Ščennikov nebo Carvalho. Nejpravděpodobnější je nasazení druhé jmenovaného.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Janbajev, Asatiani, Rodolfo, Kuzmin - Odemwingie, Dujmovič, Charles, Glušakov, Biljaletdinov - Syčev.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemberas, V.Berezuckij, Ignaševič, A.Berezuckij - Krasič, Aldonin, Mamajev, Ščennikov - Dzagojev - Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.95 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - Spartak Nalčik  (neděle 14:30)
Prodloužit čtyřzápasovou šňůru neporazitelnosti se pokusí ve výborné formě hrající Saturnu proti Spartaku Nalčik. Kavkazský Spartak je v tabulce předposlední a v tomto kole má velkou šanci přiblížit se na bod Kubani Krasnodar, který je na první nesestupové příčce.

Mimozemšťané v lize prohráli naposledy před měsícem, v podmoskevském derby proti Chimkám. Od té doby jednou remizovali a třikrát zvítězili - naposledy na horké půdě Kubaně Krasnodar 2:0. "Za těch pět let, co hraji v Saturnu, je současná atmosféra uvnitř kabiny nejlepší," pochvaluje si Artem Rebrov, který dělá dvojku Antonínu Kinskému. Saturn také představil dvě nové akvizice, z Kazaně se vrátil Machač Gadžijev a velezkušený Dmitrij Parfenov se zkušenostmi z ruských gigantů Spartaku nebo Dinama.

Domácím bude chybět zraněné trio Vorobjov, Jevsejev a Igonin spolu s týmem už ale trénuje kanonýr Marko Topič a je šance, že se proti Nalčiku objeví v základní sestavě. Diskvalifikován je obránce Angbwa.

Spartak Nalčik se stále nemůže vyhrabat ze sestupových pozic a situace začíná být alarmující. Na pomoc tak přispěchal záložník Ricardo Lago, který přichází na hostování s vizitkou tahouna druholigového Krasnodaru. Za Nalčik na hřišti Saturnu nenastoupí vykartovaný Marat Bikmajev.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Malkov, Zelao, Halilovič, Nachušev - Ivanov, Kuzmičev, Levčenko, Loskov, Karjaka - Kiričenko.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Jatčenko - Leandro, Mašukov, Geterijev, Koncedalov, Gogua - Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Těrek Groznyj  (neděle 16:45)
Souboj mistrovské Kazaně s Těrekem bude ve znamení debutujících posil, které se představí na obou stranách.

Fanoušci tatarstánského celku se mohou těšit na Rafala Murawskiho, který by mohl zasáhnout do hry. Polský reprezentační záložník přichází z Lechu Poznaň do celku úřadujícího mistra za 2,5 miliónů eur. I přes toto posílení nebude pro domácí cesta za obhajobou lehká, příští měsíc začíná Liga mistrů, což znamená další vytížení hráčů. Jediným hráčem na marodce je Bystrov.

Naopak trenér Grozny má k dispozici kompletní kádr, z marodky se vrátil Bracamonte. Největší posila Těreku by si měla odbýt debut v zeleném dresu a dopomoci navázat na první hostující výhru z minulého kola.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.70 - 8.00
více informací
FK Rostov - Dinamo Moskva  (neděle 19:00)
FK Rostov, který se po čtyřzápasovém gólovém půstu dočkal minulý týden proti Chimkám, přivítá na stadionu Olimp - 2 Dinamo Moskva. Hosté zažívají špatné období.

Dinamo nejen, že vypadlo v třetím předkole s Celticem Glasgow, Moskevští také v minulém kole nečekaně doma klopýtli s Těrekem Groznyj 0:1. V Rostovu, odkud se body nevozí snadno, bude svěřencům kouče Kobeleva pravděpodobně chybět důležitý obránce Leandro Fernandéz. Argentinec nicméně s klubem do Rostova poletí, o jeho startu se má rozhodnout na místě střetnutí.

Rostov v šestnáctém kole sice porazil Chimki 2:0, ale i tak nemůže být trenér Dolmatov spokojen, protože po slibném úvodu, když se jižané pohybovali ve vrchních pater tabulky, přišel pád na desáté místo.

Jarní vzájemné střetnutí vyhrálo Dinamo doma těsně 1:0 díky proměněné penaltě svého nejlepšího střelce Alexandra Keržakova.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Astafjev, Živanovič, Lengyel, Andjelkovič - Gicelov, Osinov, Kulčij, Gackan, Lebeděnko - Akimov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Kolodin, Fernandéz, Granat - Kokorin, Wilkshire, Chochlov, Aguiar, D.Kombarov - Keržakov.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - FK Moskva  (neděle 19:00)
Noční můra jménem FK Moskva čeká na fotbalisty Spartaku v jednom ze šlágrů osmnáctého kola ruské ligy. Právě po zápase s měšťany byli odvolání trenéři červenobílých Alexandr Starkov i Vladimir Fedotov. V minulé ani této sezoně navíc FK Moskva se Spartakem neprohrálo.

Spartak má se svým městským sokem nesplacené účty. Třeba v této sezoně muselo nejpopulárnější ruské mužstvo strávit jak porážku v lize (1:3), tak vyřazení z ruského poháru (1:2). Spartak má taky o motivaci navíc, v případě vítězství a zároveň i zaváhání Kazaně může jít do čela.

Ofenzivní síla Spartaku možná bude v neděli chudší o jednoho muže, nad startem Vladimira Bystrova, který se rozehrál ke skvělým výkonům, visí otazník. Do sestavy Spartaku se vrací tvůrce hry Alex Raphael Meschini.

Hosté v Lužnikách musí oželet start Grigalavy, toho by však mohl plnohodnotně nahradit Da Costa. Nepravděpodobný je start záložníka Česnauskise, který kvůli problémům s chrupem musel na operaci.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Makejev - Bystrov, Carioca, Kovalčuk, Bojarincev - Alex - Welliton.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Epureanu, Šešukov, Da Costa - Rebko - Samedov, Vukič, Tarasov, Stavpec - Marenič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.22 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň17104332:1334
2.Spartak Moskva17103432:1533
3.CSKA Moskva1793526:1630
4.FK Moskva1786320:1130
5.Dinamo Moskva1783619:1827
6.Lokomotiv Moskva1767420:1725
7.Zenit Petrohrad1766524:1924
8.Těrek Groznyj1766520:2224
9.FK Saturn1765619:2123
10.FK Rostov1757512:1522
11.Křídla Sovětů Samara1763816:2121
12.Tom Tomsk1755717:2020
13.Amkar Perm1746715:2318
14.Kubaň Krasnodar1736811:2515
15.Spartak Nalčik1718813:2111
16.FK Chimki17241113:3210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Perm - Zenit by mohli být oba gol a Lokomotiv 1 poločas 0 co říkáte?

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv 2, poločas 2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim spis s tim prvnim tipem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Perm hraje krásně věřím že proti Fulhamu něco uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

....dneska sou fakt vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

JO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt neuvěřitelná haluz...

Reagovat
smazaný uživatel

haluz??

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dobře pěkný výkon, ale i tak, kurva drát Amkar vede 2:0 na své umělce a oni si nechají dát 4 góly . To by se za Bozoviče nestalo, jinak Bělorukov se teda propad

Reagovat
smazaný uživatel

Prislo mi, ze hraci Amkaru to hlavne nezvladli fyzicky... zezacatku litali po hristi jak fretky, hrali vyborne, vypadalo ze jich je na hristi dvakrat tolik. Ve druhym polocase uz nejak nezvladali...

Reagovat
smazaný uživatel

To taky

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se daří Rosinaldovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska byl na stridacce... prisel akorat na konci zapasu, kde nehral nic moc. Ale aspon si pripsal prihravku na gol

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši máte obraz na Tomsk??ten muj se nechce rozjet.dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

Hasiči na stadionu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele