Ruská Premier Liga - preview 17. kola

08.08.2009, 15:27, aktualizováno 09.08.2009, 08:21
Previews
V neděli nastoupí moskevské Dinamo, které se stále drží v kontaktu se špičkou tabulky, doma s Těrekem Groznyj. Pozice Kollerovy Samary se zhoršuje, dnes se tento tým pokusí o nápravu posledních výsledků proti Lokomotivu. CSKA hraje doma s Permem, Tomsk jede do Petrohradu a Chimki zavítají na hřiště Rostovu.
FK Moskva - Rubin Kazaň  (sobota 16:45)
O první místo půjde ve šlágru sedmnáctého kola ruské ligy mezi FK Moskva a Rubinem Kazaň. Na první Kazaň ztrácí měšťané, stejně jako Spartak Moskva, bod.

Domácímu mužstvu se zatím daří i bez útočníka Bracamonteho, který přestoupil do Těreku Groznyj. Ve středu granátově-červení vyřadili po vítězství 2:1 silný Spartak Moskva v osmifinále poháru Ruska. Trenéra Miodraga Božoviče ale nemůže těšit přetrávající marodka v týmu, chybí mu obránce Okoronkwo, defenzivní záložník Krunič a také útočník Jakubko.

Oba týmy se v této sezoně již střetly, Rubin Kazaň vyřadil svého nadcházejícího v semifinále ruského poháru a tím ho připravil o účast v Evropské lize. Kazani bude chybět pouze záložník Petr Bystrov. Připraven vyběhnout do hry v sobotním duelu je připravena i polská akvizice z Lechu Poznaň Rafal Murawski.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Vasjanovič, Nababkin, Epureanu, Grigalava - Samedov, Šešukov, Rebko, Tarasov, Česnauskis - Strelkov.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Šaronov, Navas, Salukvadze - Murawski, Semak, Sibaya, Karadeniz - Domínguez - Bucharov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.70 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Spartak Moskva  (sobota 16:45)
Rozjetý Spartak Moskva zavítá na Kavkaz, kde se utká se svým jmenovcem z Nalčiku. Domácí fotbalisté se budou snažit ukončit spanilou jízdu hostí historicky prvním vítězstvím ve vzájemných zápasech.

Nalčiku nevyšel poslední zápas s úřadujícím šampiónem, ale jinak si jeho fotbalisté vedli v duelech s nejlepšími týmy nad očekávání. Utkání s Dinamem ztratili až v poslední desetiminutovce, CSKA i FK Moskva obrali o body. Na záchranu, které je hlavním cílem, ztrácí tým Jurije Krasnožana čtyři body.

I do tohoto zápasu, stejně jako do těch předcházejících, pošle ruský stratég svůj tým v nejsilnějším možném složení - domácí nemají narozdíl od svých protějšků problém s marodkou. Právě ta trápí nejvíce hosty, jimž bude, zásluhou trestů nebo zranění, chybět pětice hráčů. Jmenovitě nenastoupí Sajenko, Maidana, Ibson, Makejev a Alex.

Proti urputně bránícímu Nalčiku, budou chybět hlavně geniální přihrávky a důležité góly posledně jmenovaného, který má svými výkony velký podíl na pozitivních výsledcích. Ani on však nedokázal zabránit vyřazení Spartaku z ruského poháru, kde jej v derby vyřadili "měšťané", tedy FK Moskva.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Jatčenko - Leandro, Mašukov, Koncedalov, Geterjev, Gogua - Kalimullin.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Fathi - Bystrov, Carioca, Ibson, Bojarincev - Pavlenko - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.15 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Saturn  (sobota 19:00)
Debakly sužovaný nováček z Krasnodaru přivítá Saturn. Hosté se začínají rozjíždět, naposledy šťastně obrali o body Zenit a v petrohradském týmu tak vyvolali velkou hádku.

Kubaň trápí špatná obrana, vždyť z posledních pěti utkání tým inkasoval dvanáct gólů. K tomu všemu bude chybět společně s Marcem Né a Ušeninem i talentovaný obránce Chaguš.

Na druhé straně barikády je Saturn, který se po hrozivém začátku sezóny oklepal a při troše štěstí, by se mohl pokusit atakovat i pohárové příčky. V posledním kole "mimozemšťané" obrali o body zásluhou střelce Nachuševa i slavnější Zenit. Tato branka poté vyvolala slovní přestřelku v kádru nedávného vítěze Poháru UEFA.

Diváci v Krasnodaru se v sobotu nebudou muset obávat Topiče, Jevsejeva, Vorobjeva a Kuzmičova, kteří kvůli trestům nebo zraněním do hry nezasáhnou.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Karjukin - Žavnerčik, Zasajev, Džinojev, Boaventura - Topču, Kaita, Tlisov, Kasajev, Draman - Traore.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Al.Ivanov, Němov, Loskov, Levčenko, Karjaka - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Těrek Groznyj  (neděle 12:00)
Dinamo Moskva si po neúspěchu ve třetím předkole Ligy mistrů pokusí o částečné napravení nálady proti Těreku Groznyj. Čečenské mužstvo už může počítat s Héctorem Bracamontem, argentinský útočník se konečně uzdravil a je připraven na debut v zelenobílém dresu.

Moskevské Dinamo vůbec nezvládlo odvetu třetího předkola Ligy mistrů se skotským Celticem a po prohře 0:2 se loučí s milionářskou soutěží. Trenér Andrej Kobelev se tak může alespoň na čas soustředit výhradně na domácí soutěž, kde jsou jeho svěřenci zatím pátí s třízápasovou šňůrou neporazitelnosti.

V týdnu měl problémy s ramenem klíčový obránce Dinama Leandro Fernández, nicméně portugalský zadák se před Těrekem stihl dát do zdravotně do pořádku a už trénuje společně s týmem.

Hosté, jak už bylo nastíněno v úvodu, přiletí do Moskvy s hvězdnou akvizicí Héctorem Bracamontem, urostlý útočník si udělal velké jméno v FK Moskva, kde se stal bez nadsázky legendou. Na hrotu útoku Těreku nejspíš bude Bracamonte osamocen.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Kolodin, Fernandez, Granat - Wilkshire, Kokorin, Chochlov, Аguiar, D.Kombarov.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Omeljančuk, Iliev, Miščenko - Petre, D.A.Smirnov, Lachijalov, Georgijev, Kobenko - Bracamonte.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:00)
Ligovou tabulkou se propadající Křídla Sovětů se pokusí vylepšit špatnou formu z posledních týdnů proti Lokomotivu Moskva. Železničáři v minulém kole poprvé pod staronovým trenérem Jurijem Sjominem vyhráli, když porazili FK Rostov 2:0.

Volžané prožívají týdny plné zklamání. Klub sužují finanční problémy a na sportovních výsledcích klubu je to znát. V lize Samara vyhrála naposledy před více než dvěma měsíci a uprostřed týdne navíc Křídla vypadla z Evropské ligy proti podceňovanému irskému celku St. Patrick's Athletic. "Jsem si jist, že v neděli na hřišti na devadesát minut zapomenou na své problémy a budou bojovat až do konce,"vyvaroval se podcenění defenzivní záložník Lokomotivu Dujmovič.

Samarský klub také řeší problémy v sestavě, z ní totiž vypadl důležitý stoper Jiří Jarošík a záložník Stanislav Ivanov, který patří Lokomotivu, a moskevský klub si dal za podmínku, že hráč nesmí ve vzájemném duelu nastoupit. Naopak se do sestavy Křídel vrací Jan Koller, který byl nedávno spojovat k přestupu do ruských gigantů Rubinu Kazaň nebo Zenitu Petrohrad.

Hosté se v minulém kole konečně dočkali vítězství, domácí výhru nad FK rostov zařídil kapitán Dinijar Biljaletdinov a spící střelec Dmitrij Syčev. Červenozelení však stále nejsou na pozicích, kde by být chtěli, pohybují se ve středu tabulky, přičemž cílem je Liga mistrů.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Taranov, Leilton - Bober, Kulik, R.Adžindžal, Kalačev - Savin, Adamov.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Janbajev, Asatiani, Rodolfo, Kuzmin - Glušakov, Dujmovič - Odemwingie, Biljaletdinov, Gatagov - Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.95 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - Tom Tomsk  (neděle 14:15)
Zenitu Petrohrad pomalu začíná ujíždět vlak v boji o mistrovský titul a v neděli ho tak čeká povinný boj o tři body s třináctým Tomskem. V loňské sezoně na stadionu Petrovskij Zenit rozstřílel hosty ze Sibiře vysoko 5:1. Tomsk prohrál letošní i jarní souboj na stadionu Trud v poměru 0:3.

Atmosféra v petrohradském mužstvu však teď není nejlepší. Po konfliktu Dicka Advocaata s novým sportovním ředitelem mužstva se po utkání se Saturnem přidala i mediální přestřelka mezi brankářem Malafejevem a Romanem Širokovem. Celý spor však neměl větší následky a oba by v neděli měli nastoupit společně na hřiště. Pravděpodobně nastoupí i čerstvá posila Zenitu Alessandro Rosina, který se hned při svém debutu v pohárovém utkání proti Nižnému Novgorodu představil gólem. Chybět naopak budou zranění Danny, Tekke a Ionov. Kvůli karetnímu trestu nenastoupí ani Korejec Kim.

Absence trápí i hostující Tomsk, který se musí obejít bez zraněného Ivanova, Jevsikova a maďara Németha. Kromě zraněných budou chybět i vykartované opory Smirnov s Mičkovem. Tomsk v letní přestávce opustil i jeho nejlepší střelec Sergej Kornilenko, ten v neděli nastoupí v dresu soupeře.

I přes sérii tří zápasů bez výhry bude domácí Zenit jasným favoritem a jakýkoliv výsledek kromě vítězství by byl obrovským selháním. Za vítězstvím požene domácí plný stadion Petrovskij, který se opět obleče celý do bílých barev.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Meira, Šírl - Denisov, Zyrjanov, Širokov - Semšov, Rosina - Kornilenko
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Poljakov - Strojev, Katynsus, Jokič, Skobljakov - Klimov, Janotovskij, Radosavljevič, Charitonov, Volkov - Maznov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.40 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Amkar Perm  (neděle 16:30)
CSKA Moskva, posilněné o důležité tři body ze sibiřského Tomsku, si bude dělat zálusk na další bodový úspěch, tentokrát proti Amkaru Perm.

V šestnáctém kole armáda vyhrála v Tomsku, odkud se body nevozí lehce, a dala tím trochu zapomenou na potupu v derby proti Spartaku Moskva, kdy prohrála 1:2. Kouč Zico do prvního týmu opět povolal Turka Canera Erkina, podle všeho jsou problémy mezi hráčem a trenérem definitivně vyřešeny.

Roli jasného outsidera v tomto duelu bude plnit Amkar Perm, tím spíš, že uralskému klubu bude chybět celá řada klíčových hráčů. Kvůli diskvalifikaci se nedostanou na hřiště Mitar Novakovič s Jeanem Carlosem a zranění nepustí do hry trojici fotbalistů Volkova, Afansjeva a Fedoriva. Otazník také visí nad startem opory Pejeva.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Aldonin, Mamajev, Dzagojev - Ricardo Jesús, Vágner Love.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narurubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Grišin - Pejev, Drinčič, Pomerko, Žiljajev, Juzunovič - Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - FK Chimki  (neděle 18:45)
Víkendový program sedmnáctého kola ruské ligy uzavře souboj tabulkou nepropadajícího Rostovu proti posledním Chimkám.

Domácí ze všeho nejvíce trápí gólová impotence, netrefili se již ve čtyřech ligových utkání v řadě a na přední příčky v tabulce, kde se celkem dlouho fotbalisté Rostovu ohřívali, můžou zapomenout. Teď jsou fotbalisté z jižního Ruska až jedenáctí.

Hosté, kteří ztrácí na nesestupové pozice pět bodů, zatím venku nevyhráli jediné utkání. V první polovině sezóny s Rostovem prohráli 0:1.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Lengyel, Rožkov,$ Andjelkovič - Gatskan, Gulčij, Osinov, Lebeděnko - Akimov, Achmetovič.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Rotenberg, Ibragimov, Zinovjev, Golovatenco - Strelcov, Cvetkovič, Blatnjak, Romaščenko - Popov, Nizamudinov.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1694329:1231
2.Spartak Moskva1693428:1330
3.FK Moskva1686219:830
4.CSKA Moskva1683525:1627
5.Dinamo Moskva1683519:1727
6.Zenit Petrohrad1666424:1724
7.Lokomotiv Moskva1657417:1622
8.Těrek Groznyj1656519:2221
9.Křídla Sovětů Samara1663715:1821
10.FK Saturn1655617:2120
11.FK Rostov1647510:1519
12.Amkar Perm1646615:2218
13.Tom Tomsk1645715:2017
14.Kubaň Krasnodar1636711:2315
15.Spartak Nalčik1618711:1711
16.FK Chimki16241013:3010

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S tipama nesouhlasim - vyjimecne sem si zase jednou vsadil a mam dvojku jak na Rubin tak na Spartak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

cg

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by chtěl vyhrát slušný prachy, ať se vyse.e na víkendový plachty,a mrkne na wosaconcept(tečka)wz(tečka)cz

Už se s nimi skládám potřetí a zatím spokojenost, + cca 30klacků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele