Ruská Premier Liga - preview 1. kola

12.03.2011, 08:41, aktualizováno 14.03.2011, 08:20
Previews
Dvěma dohrávkami bude dnes zakončeno první kolo nového ročníku. V pondělí odpoledne se představí poslední nováček - Volga hraje doma s Tomskem. O chvíli později pak nastoupí i poslední kandidát na titul, moskevský Spartak cestuje do Rostova...
Volga Nižnij Novgorod - Tom Tomsk  (pondělí 16:45)
V pondělních dohrávkách se do Premier Ligy zapojí i poslední nováček. Volga Nižnyj Novgorod po dvou letech v druhé lize zase vystoupala o stupínek výš a v tomto zápase doma přivítá Tom Tomsk.

Domácí jsou v euforii. Samotný postup mezi ruskou smetánku je pro ně velkým dárkem. A Volga to s Premier Ligou myslí vážně. Ale důležitá je pokora, jak také poznamenal útočník Martsvaladze, který Nižnému Novgorodu vystřílel postup jednadvaceti brankami: "Nechci vynášet nějaké prognózy, chceme se pouze koncentrovat na náš zápas s Tomskem. Ten tým ani moc neznám, proto vám toho o něm moc nepovím." Volga v zimě mocně posilovala, hlavně střed zálohy bude nabitý. Přišel španělský záložník Crosas a z Nalčiku hvězda minulé sezony, Gogita Gogua. V útoku by se o branky mělo starat nebezpečné duo Martsvaladze a také kapitán Chazov. Novgorodu nikdo chybět nebude.

Tomiči chtějí mít co nejdřív klid. Tým od řeky Tom nemá ambice na pohárové příčky, ale nechce ani spadnout do druhé ligy. Tomsku v zimě odešla opora, brankář Parejko do Polska a vedení muselo narychlo shánět jedničku, stane se jí Pesjakov, který přišel ze Spartaku Moskva na hostování. S ním také přišel záložník Renat Sabitov, který tu zůstane již nastálo. Přišel jako volný hráč. Za zmínku také stojí Maxim Kannunikov, který se neprosadil v nabitém Zenitu, a tak vzal zavděk hostováním v Tomsku, měl by tak nahradit gólového Dzjubu. Tomičům bude v tomto zápase chybět Smirnov, a to pro zranění.

Zápas začne v 16:45 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova na Donu.
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Salukvadze, Belozerov, Bendz, Leilton - Jašin, Crosas, Plesan, Gogua - Martsvaladze , Chazov
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Gultjajev, Sosnovskij, Jokič, Tigorev - Klimov, Sabitov , Kim, Charitonov - Baženov, Kannunikov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Spartak Moskva  (pondělí 17:00)
První kolo zakončí zápas Rostova se Spartakem. Vykročí Moskvané při cestě za titulem pravou nohou?

Začněme u hostů. Ti mají v nohách již pár náročných zápasů z Evropské ligy. Ve 3. kole si Spartak vyšlápl na švýcarskou Basilej a v osmifinále si přivezl výhru z Amsterdamu. Díky této výhře přijedou do Rostova svěřenci Valerije Karpina jistojistě v dobrém rozpoložení. Co se týče zimních změn v kádru 4. týmu loňské sezony, tak Karpin raději vsadil na sehranost a moc neposiloval. Za zmínku stojí akorát příchody Mahmudova ze Saturnu a Rodriho z Herculesu. Jinak odešla opora let minulých, obránce Martin Stranzl, který toho v poslední době už moc neodehrál. Sbalil si kufry směr Gladbach. Odešel také Pavlenko, za 2 miliony eur do Grozného. Jinak Karpin své svěřence rozposílal po všemožných hostováních, takže kostra týmu zůstala neměnná. Spartaku budou chybět McGeady pro karty, Pareja s Paršivljukem zase pro zranění.

Co se týče domácích, tak ti jsou na nový ročník jistě natěšení. Dlouho se v loňské sezoně rvali statečně o poháry, ale nakonec zůstali v klidném středu tabulky. Rostov zbrojí na boje o přední příčky. V zimě přišli mimo jiné Kiričenko z potápějícího se Saturnu, Česnauskis z Dinama a třeba také brankář Lejsal z Brna. Rostov chtěl také přivést Milana Černého ze Slavie, ale z tohoto přestupu nakonec sešlo, Černý mohl být rozhodujícím prvkem ve hře domácích. Ztrátou pro klub z přímořského města jistě budou odchody Čerkese a Kulčije, kteří hráli v minulé sezoně v základní sestavě. V tomto zápase bude Rostovanům chybět Ivanov pro karty.

Zápas začne v 17:00 CET a bude ho řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Boussaidi, Okoronkwo, Sálata, Cholchov - Kalačev, Gackan, Jankov, Rebko, Česnauskis - Adamov
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikáň - Makejev, Suchý, Rojo, Kudrjašev - K.Kombarov, Šešukov, Carioca, Alex, D.Kombarov - Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kubaň Krasnodar - Rubin Kazaň  (neděle 12:00)
Kubaň Krasnodar má po návratu do Premier Ligy hned na start těžkého soupeře. Bude jím mistr Ruska z let 2008 a 2009 Rubin Kazaň. Letos by mohli být zelenožlutí pro Kazaň o poznání vyrovnanějším soupeřem než v sezoně 2009, kdy Rubinu podlehli dvakrát svorně 3:0.

Kubaň měl v zimní přípravě nejlepší výsledky ze všech ruských klubů. "Máme na čem pracovat," říká však trenér krasnodarského klubu Petrescu. Právě duel proti Kazani bude první ostrou prověrkou toho, jak na tom jižané doopravdy jsou. Přes zimu nováček kvalitně posílil, jednou z velkých posil je mladík Lacina Traore z rumunské Kluže.

Kubaň se ještě nikdy v historii neudržel mezi elitou déle než rok. "Našim cílem je usadit se v Premier Lize a vytvořit tým, který bude hrát atraktivním stylem pro fanoušky," prohlásil generální ředitel Kubani Suren Mkrtčjan.

Třetí tým loňského ročníku ruské ligy Kazaň se chce letos prezentovat novým stylem hry. Trenér Kurban Berdyjev přes zimu pracoval na ofenzivnějším pojetí týmu. Otázkou je, kdo bude v Kazani střílet branky. Už tak nepřesvědčivý útok před sezonou opustili Kornilenko a Martins. Novým střelcem by mohl být navrátilec z hostování Ďaďun, kterému se minulý rok dařilo v Nalčiku.

Absence jsou na obou stranách. Kubani chybí distancovaný Armaš a marod Žiljajev. Hosté přicestovali do Krasnodaru bez hříšníka Navase a zraněných Eduarda s Orechovem.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Budakov - Kozlov, Zelao, Zuela, Žavnerčik - Varga, Fliedler, Né, Corajev, Maksimov - Davydov.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Bocchetti, Ansaldi - Gökdeniz, Kasajev, Noboa, Rjazancev, Lebeděnko - Ďaďun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 2.95 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Amkar Perm  (neděle 14:15)
CSKA načne novou sezonu v domácím prostředí. Soupeřem mu bude Amkar Perm, čeká se tedy souboj Davida s Goliášem.

Tyto týmy se setkaly i v posledním zápase minulé sezony, utkání skončilo remízou, která nakonec pomohla Permu k vytoužené záchraně. Začněme ale u domácích. Ti mají mírnou výhodu v podobě několika soutěžních zápasů navíc, protože CSKA na podzim vyhrálo svou skupinu v Evropské lize, a tak hraje již jarní vyřazovací část. V únoru armádní klub vyválčil postup nad řeckým PAOKem a v osmifinále bojuje s Portem, první zápas doma však Armějci prohráli 0:1. Co se týče změn v kádru, tak ty byly minimální. Trenér Leonid Sluckij bude opět sázet na mladý a sehraný tým z minulé sezóny, který nakonec skončil na 2. místě. V tomto zápase budou CSKA chybět hlavně Mark González a Sekou Oliseh, oba pro zranění.

Co se týče Amkaru, tak ten měl v zimě úplně jiné starosti, než CSKA. Klubu totiž hrozilo odstoupení ze soutěže, a to pro velké dluhy. Naštěstí toto rozhodnutí prezidenta klubu bylo prohlášeno za nelegitimní a Amkar tak bude soutěžit i nadále v Premier lize. Bohužel, mnohými odborníky je sympatický tým z Uralu pasován do role jasného kandidáta na sestup. Tým trenéra Rachimova velkých změn v zimě nedoznal, tím pádem tým nebyl moc posílen. Hlavním přestupním tahákem Amkaru byl tak odchod brankáře Igora Usminského do FK Krasnodar. Usminskyj byl jednim ze strůjců jarní jízdy Permu za záchranou. Nahradit by ho měl zkušený Narubin, který loni neprožil zrovna nejlepší sezonu. Za zmínku též stojí příchod Samira Merziče, čekým fanouškům známého z Teplic. Hostům bude v tomto zápase chybět opora ofenzivních řad Topču a také obránce Grišin.

Dokáže Amkar zaskočit slavného soupeře a odveze si z Moskvy důležité body? To se dozvíte, pokud budete sledovat tento jistě zajímavý zápas. Začínáme v 14:15 CET a utkání bude řídit pan Popov z Jekatěrinburgu.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščenikov - Honda, Šemberas, Mamajev, Dzagojev - Vagner Love, Doumbia
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Popov, Bělorukov, Čerenčikov - Pejev, Novakovič, Kolomějcev, Mijič - Volkov, Ristič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Zenit Petrohrad  (neděle 16:30)
Mistr z Petrohradu zavítá na horkou půdu čečenského Těreku. Ten chce letos konečně zaútočit na pohárovou Evropu.

Začněme práve u Grozného. Toho se ujal vládce Čečny, Ramzan Kadyrov. A ten chce mít z kavkazského týmu opravdový velkoklub. Prvním krokem bylo angažování Ruuda Gullita, známého holandského fotbalisty, později trenéra. Jeho angažování převrátilo fotbalové dění v okolí naruby. Byl vítán tisícovkami fanoušků jako spasitel. Dále chtěl Kadyrov přivést Brazilce Ronalda, ale to se mu nepovedlo a v neposlední řadě také lanaří Uruguayce Diega Forlána z Atlética. Může si to dovolit, poněvadž se jedná o velice bohatého muže. Jakpak by ne, když je prezidentem...

Co se týče skutečných přestupů, tak za zmínku stojí akorát koupě Alexandra Pavlenka, který byl koupen ze Spartaku zhruba za 2 miliony eur. Těrek v tomto zápase nikoho postrádat nebude.

Zenitu sezóna začala již v únoru, když zápolil v Evropské lize s Young Boys. Nakonec Spallettiho svěřenci šýcarský tým udolali a v osmifinále je vyzvalo Twente, které na domácí půdě hráče Petrohradu vypráskalo 3:0. Modrobílí tak na Kavkaz nepojedou v nejlepším rozpoložení. Co se týče zimního posilování, tak to se v Petrohradu nekonalo. Spalletti nikoho nekoupil, naopak po hostováních poslal Kornilenka, Rossinu, Kannunikova a Lumba. Navíc ještě odešla opora let dřívějších, Ivica Križanac, který hrál mimo jiné i v Jablonci a Spartě. Tento chorvatský stoper odešel dohrát kariéru domů, do Splitu. Mimo Križanace (který si za Zenit už nekopne) bude Zenitu chybět spousta hráčů, v posledních dnech přišel Petrohrad o Semaka s Bystrovem. Dále budou chybět Meira, Hubočan, Děnisov a Belgičan Lombaerts.

Zápas začne v 16:30 CET a bude ho řídit pan Jegorov z Nižného Novgorodu.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Godzur - Ucijev, Omeljančuk, Počak, Jatčenko - Georgijev, Mauricio, Pavlenko, Kobenko - Mguni, Sadajev
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Čeminava, Bruno Alves, Lukovič - Ionov, Širokov, Zyrjanov, Danny, Lazovič - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.15 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anži Machačkala - FK Krasnodar  (sobota 12:00)
Nová sezona ruské Premier Ligy startuje v 12:00 SEČ v Machačkale. Výrazně posílený domácí tým hostí nováčka soutěže FK Krasnodar. Pro krasnodarský celek je to historická událost, za krátkou historii klubu, která se píše od roku 2007, klub poprvé startuje mezi elitou.

Dagestánské Anži se před sezonou ujal boháč Kerimov a začaly se dít věci. Nový vlastník přivedl do Machačkaly mistra světa z roku 2002 Roberta Carlose, který bude nosit kapitánskou pásku. Dalšími výraznými posilami jsou Brazilci Joao Carlos, Diego Tardelli, Jucilei a Maročan Búsúfa. Tým se podařilo doplnit také o kvalitní ruské fotbalisty Ivanova, Igonina nebo Šamila Lachijalova.

Nevýhodou nového týmu bude nesehranost, většina posil přišla v závěru přestupového okna. "V letošní sezoně má tým za úkol proniknout do první osmičky. Myslíme si, že je to objektivní a proveditelný úkol s ohledem na naší přestupovou politiku v poslední době. Reálně se díváme na svoji sílu a jsme si vědomi skutečnosti, že novým tvářím bude nějakou dobu trvat, než se usadí," řekl na tiskové konferenci generální ředitel Machačkaly German Čistjakov.

Nováček FK Krasnodar, který postoupil do Premier Ligy díky bankrotu Saturnu, v sobotním utkání rozhodně nebude výrazným outsiderem. Krasnodarští přes zimu kvalitně posílili všechny řady a nic nevypovídá tomu, že by byli otloukánkem soutěže. Spíše naopak.

Oba kluby mají za sebou první letošní oficiální zápas a to v rámci osmifinále ruského poháru. Zatímco Anži nestačila ve vypjatém duelu na mistrovský Zenit Petrohrad, FK Krasnodar porazil Amkar Perm a postoupil do čtvrtfinále. Domácí budou chybět kvůli zranění legionáři Joao Carlos a Kébe. Krasnodar nemůže počítat se zkušeným dispečerem Mičkovem.

Speciální utkání bude hrát záložník Šamil Lachijalov. Šikovný záložník se celou zimu připravoval na novou sezonu s Krasnodarem, kam přišel jako volný hráč z Těreku. Krátce před koncem přestupního okna jej však zlákala právě Machačkala, která za něj vysázela celou výši výkupní klauzule, neuvěřitelných 5 milionů eur.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Angbwa, Tagirbekov, Gadžibekov, Carlos - Ivanov, Achmedov, Jucilei, Lachijalov - Holenda, Tardelli.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Gorodov - Vranješ, Tubič, Amisulašvili, Andjelković - Vorobjev, Kulčij, Drinčić, Joaozinho, Márcio - Picusceac.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Křídla Sovětů Samara  (sobota 15:30)
Nalčik vstupuje do nové éry, bez trenéra Jurije Krasnožan. Pod tímto mužem dosáhl historických úspěchů v čele s loňským šestým místem v lize. Dokáže ho nahradit nový muž na lavičce kavkazského Spartaku Ještrekov? Leccos napoví úvodní kolo - Spartak Nalčik hostí na neutrální půdě v Grozném Křídla Sovětů Samara.

Spartaku se předpovídají krušné časy. Zlé jazyky tvrdí, že pouze Krasnožanovy schopnosti držely chudý Nalčik nad vodou. Zkušený stratég musel každoročně prakticky od nuly budovat nový tým a bylo obdivuhodné, jak rychle dokázal mužstvo sehrát. Vrcholem byla loňská sezona, kdy Nalčik předváděl skvělý fotbal a vystoupal až na šesté místo. Nicméně po sezoně se Krasnožan se Spartakem rozloučil, a vzal nabídku o poznání slavnějšího Lokomotivu Moskva.

V přípravě pod vedením nového kouče Ještrekova se Nalčiku výsledkově dařilo. Nalčané dokonce remizovali s čtvrtfinalistou Ligy mistrů Šachtarem Doněck. "Není divu, že Spartak skončil šestý v ruské lize. Je organizovaným týmem. Hrál na rychlé protiútoky ze zajištěné obrany a celkově zaujal kvalitou týmu," pochválil soupeře brankář Doněcku Pjatov.

Navázat na kvalitní podzimní výkony se budou snažit fotbalisté Křídel Sovětů Samara. Hosté prošli stejně jako Nalčik přes zimu výraznými změnami a podle všeho bude nějakou chvíli trvat než si hráči "sednou". Výraznou posilou Samary je Slovinec Nejc Pečnik, kterého ruští fotbaloví fanoušci dobře znají. Jeho snížení na 2:1 v prvním utkání baráže o postup na mistrovství světa 2010 bylo pro Rusko osudným.

Nalčik v sobotu nastoupí bez marodů Goliče a Filatova. Nemocný je štírek Leandro. Hostům chybí zraněný Bobjor.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Pomazan - Bagajev, Ovsijenko, Džudović, Jovanović - Šanicin, Koncedalov, Zahirović, Siradze - Portnjagin, Milić.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
M'Bolhi - Callagov, Djordjević, Taranov, Mološ - Samsonov, Ponomarenko, Kuzněcov, Sosnin, Prijemov - Pečnik.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Dinamo Moskva  (sobota 16:30)
Sobotní program prvního kola uzavře jednoznačný šlágr kola. Již na začátek ligy se střetnou moskveští giganti. Lokomotiv a Dinamo. Máme se na co těšit.

Začněme u domácích. Ti zažili v zimě menší zemětřesení, když odešel oblíbený trenér Jurij Sjomin a nahradil ho Jurij Krasnožan, který v sezónách minulých vedl Nalčik a to úspěšně, důkazem budiž šesté místo z minulého roku. Jelikož odešel Sjomin, tak se také dal čekat odchod mozku, motoru a plic týmu, Oleksandra Alijeva, který také nakonec odešel, kam jinam než zpátky do Dynama Kyjev. Jeho místo by mě zaujmout Bosňan Senijad Ibričič, který přišel zhruba za pět miliónů euro z Hajduku Split. Železničáři prodali mimo jiné i dalšího záložníka, jedná se o Brazilce Wagnera, od kterého se čekalo mnohé, ale příliš nepřesvědčil, zato vedení Loko přesvědčila částka okolo 3.5 miliónů euro a mladý Brazilec si balil kufry směr Gaziantepspor.

To je zhruba z velkých přestupů vše. Tým je hodně mladý, spoléhá se hodně na brakáře Guilhermeho, o kterého měla zájem údajně londýnská Chelsea. V obraně by měl vládnout horkokrevný Balkánec Baša, zálohu by měl tmelit veterán Loskov (chudák, musí si v této skvadře připadat jako dědeček) a v útoku by měl čarovat věčný talent Syčov. A Krasnožan by měl svým svěřencům vysvětlit, že fotbal není mariáš a opravdu se nehraje na to, kdo bude mít nejvíc červených karet, jako loni...

Co se týče Dinama, tak to by rádo nakouklo do pohárů, popřípadě vyhrálo ligu. Jako tomu je každý rok. Letos to vypadá konečně vážně. Božovič udržel Kurányiho a přivedl si naprostou bombu, bosenského špílmachra Zvezdana Misimoviče z Galatasaraye. Od něj se očekává, že bude tvořit hru. Opravdový tvůrce hry, to je přesně to, co Dinamu loni scházelo. Dalšími zajímavými akvizicemi jsou dva bývalí hráči Saturnu, který zkrachoval. Vedení Dinama se povedl opravdový kousek, přivedlo záložníky Karjaku a Sapetu jako volné hráče. Takže hlavně v záložní řadě by měl být policejní klub silný jako dlouho už ne. Na druhou stranu, odešel Litevec Česnauskis do Rostova a také ukončil kariéru Dmitrij Cholchov, který posledních 5 let spojil s Dinamem a stal se zde uznávaným fotbalistou a hlavně oporou týmu.

Od Dinama se letos očekává minimálně útok na první trojku. Tým na to určitě má. Otázkou je, kdo bude chytat. Jestli Gabulov, kterému se loňská sezona hrubě nepovedla nebo mladík Šunin, který hlavně koncem sezony chytal výborně. Jasnou devízou modrobílých bude útočná fáze. Misimovič - Kurányi, to by měla být vazba, co by měla budit ze sna nejednoho trenéra soupeře.

Zápas se odehraje na neutrální půdě v Lužnikách kvůli neadekvátnímu trávníku na stadionu Lokomotivu. Kdo v tomto prestižním zápase zvítězí a vykročí tak pravou nohou do nové sezony? To se dozvíte, již kolem půl sedmé. Zápas totiž začíná v 16:30 CET. Toto střetnutí bude řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Ďurica, Baša, Janbajev - Maicon, Glušakov, Loskov, Ibrinčić, Torbinskij - Syčev.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Epureanu, Granat - Samedov, Dujmović, Semšov, Misimović, Voronin - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FK Rostov00000:00
 Těrek Groznyj00000:00
 Tom Tomsk00000:00
 Volga Nižnij Novgorod00000:00
 Anži Machačkala00000:00
 Kubaň Krasnodar00000:00
 FK Krasnodar00000:00
 CSKA Moskva00000:00
 Zenit Petrohrad00000:00
 Křídla Sovětů Samara00000:00
 Dinamo Moskva00000:00
 Lokomotiv Moskva00000:00
 Rubin Kazaň00000:00
 Spartak Nalčik00000:00
 Spartak Moskva00000:00
 Amkar Perm00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
niflheim

Kdo by si pomyslel, že R. Carlos a Holenda budou jednou hrát ve stejném klubu

Reagovat
smazaný uživatel

tjn...a utocny duo Holenda - Tardelli to je taky hodne vtipny

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda není špatnej....Už ve Spartě než přestoupil hrál dobře a myslím, že minulá sezona v Machačkala se mu povedla.

Reagovat
stas87

loko-dinamo piska rozhodca z moskvy? pochybujem o objektivite inak moj tip na dinamo:5 miesto nezalezi ak su silny na papieri ked nedokazu poskladat tim ktory by dokazal do poslednych kol bojovat o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsina rozhodcich v lize je z Moskvy. A proc by nemohli piskat zrovna vzajemnej souboj dvou moskevskejch muzstev?

...ono se docela casto stava i to, ze sudi z Moskvy ridi zapas mezi moskevskym a nemoskevskym muzstvem. Finale superpoharu mezi Zenitem a CSKA piskal taky rozhodci z Moskvy.

Reagovat
stas87

a ked rozhodca z moskvy v moskovskom suboji jedneho poskodi druhy tim si stazuje na to ze ten rozhodca im fandi?objavuje sa to?btw co stranky?nemas cas?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne. Na stranky moc casu nemam a taky me nak presel ten elan to tam kazdou chvili aktualizovat a psat clanky ...spanhel vypadal, ze se toho ujme, ale taky ho to brzo preslo

Reagovat
stas87

v poho tak si to najdem na ruskych serveroch inak ako vidis obhajobu titulu?cska sa uz asi letos neporazi samo ako minuly rok aj rubin bude podla mna velmi vysoko inym sance nedavam

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin se mi nejak vubec nelibi, rek bych ze na tom budou maximalne podobne jako loni.

Ted kdyz se jeste neodehralo ani par kol, tak se tezko neco odhaduje - navic kdyz letosni sezona bude tak dlouha. Buhvi co bude za rok... ale podle soucasny sily bych to videl asi na: Zenit, CSKA, Dinamo, Spartak, Lokomotiv, Rubin.

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na Lokomotivu tak udivitelny? myslis, ze budou az tak slaby, ze ani v ty prvni petce nebudou? ....nedivil bych se, kdyby prekvapili a byli jeste vejs - trener Krasnozan umi se slabsima muzstvama neuveritelny veci. Viz jeho Nalcik.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, Loko moc nesleduju, jen vím, že to tam táhnul Alijev a ten odešel

Reagovat
smazaný uživatel

A nahradil ho Ibricic z tvyho milovanyho Hajduku

Reagovat
smazaný uživatel

fakt? Torcida !

Reagovat
stas87

podla mna bude mat loko problem s lavickou staci 1-2 hraci ktory vypadnu zo zakladu a ten tim je na urovni rostova..uvidime vraj berdyjev bude hrat viac ofenzivne tak som zvedavy ci to naozaj tak bude alebo to po par zapasoch vzda a bude to kazanska klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten tym Lokomotivu neni nijak uchvatne silnej, ale Krasnozan by s tim mohl neco vykouzlit. Rubin mozna podcenuju protoze ho moc nemam rad, v posledni dobe mel priserny vysledky i hru a ani letosni posileni se mi vubec nelibi...ale uvidime po par kolech co predvedou

Reagovat
dadoprso

Čím je letošní ročník přelomový??

Reagovat
stas87

jaro-podzim-jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Prechazi se na klasickej system podzim-jaro.

Reagovat
dadoprso

no jo, úplně jsem na to zapoměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten útok Anži, to je dobrej fór

Reagovat
smazaný uživatel

Horsi a nudnejsi otviraci zapas nez Anzi - Krasnodar uz snad bejt nemuze ...jeste na tom odpornym Machackalskym stadionu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak si pozri moskovske derby

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak, Perm

Zenit

Škoda, že nehrajou ligu Vladivostok, to byl můj jedinej, oblíbenej tým

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jeste k preview... Pecnika, kterej prestoupil do Samary, si v Rusku moc dobre pamatujou nejenom kvuli golu, kterej vyradil Rusko z baraze o MS... ale i kvuli golu kterym v dresu Nacionalu Funchal v 90. minute vyradil v predkole Zenit na rok z Evropskejch poharu

Reagovat
božský John

N sport expresu je s nim rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Kat .

Reagovat
božský John

Proč dávaj jako první zápas sezony blbý Anži ?

Derby by bylo lepší ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli televizi - prenosy na celoplosny Rossija 2 bezi v 18:00 moskevskyho casu.

Reagovat
božský John

Chjo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Krasnodar na Lachijalovovi vydělal snad ještě neuvěřitelněji než ti Portugalci na Bebém

Reagovat
smazaný uživatel

5 milionů za nějakých 30000 eur (nepodložený odhad), to je obchůdeček

Reagovat
smazaný uživatel

nevite kde by se dalo podivat na machačkalu

Reagovat
smazaný uživatel

A uz je to tady....lidi ve svete zacnou sledovat nejprisernejsi muzstvo ligy, na nejprisernejsim stadionu z nejprisernejsiho mista v Rusku

Bezi (jako vsechny zapasy RPL) klasicky na NTV+ ...netusim jestli tuhle hruzu nekdo hodi i na net, ale moh by.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea, city, machačkala a těrek

Reagovat
Tomanatura

Já jsem kvůli tomu vstal, toto si nemůžu nechat ujít

Reagovat
božský John

Budou se dneska v Machačkale házet kameny ?

Reagovat
smazaný uživatel

vidím že se do PL dostaly dva kluby z Krasnodaru

Reagovat
smazaný uživatel

Z Brazilců v základu R.Carlos a Jucilei. Tardelli s Búsúfou ještě nejsou ani na lavičce.

http://livetv.ru/eventinfo/66887_anzhi_krasnodar/

Reagovat
smazaný uživatel

A Golenda na lavicce

Reagovat
smazaný uživatel

takovej zvláštní stadion v té Machačkale

Reagovat
smazaný uživatel

zvlastni? hnusnej ...kdyby nebyli jantari a nepostavili si novej stadion v miste, kde se neda hrat kvuli povetrnostnim podminkam, tak mohli hrat na docela peknym stadionu.

Reagovat
herbage

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Anzi postavil novej stadion pred nekolika lety (docela daleko od mesta), ale po tom co ho dostavili zjistili, ze v tom miste jsou tak specificky povetrnostni podminky, ze travnik tak trpi, ze se na nem v podstate neda hrat.... takze dal hrajou ve svy stary kulnicce a na Chazaru hrajou jenom hodne vyjimecne.

Ted ale chystaj nejakou rekonstrukci aby se na nem dalo hrat, tak uvidime..

Reagovat
herbage

No, to jsou dovedové Já spíš myslel, že to postavili někde na louce kde profukuje tak, že míč se neudrží na hrací ploše

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší to stejně bylo ve Vladivostoku

Reagovat
smazaný uživatel

no, fouká jim tam solidně

Reagovat
smazaný uživatel

to choreo se nějak nepovedlo

Reagovat
Tomanatura

Asi jsem se zamiloval do nového týmu, Roberto Carlos kapitán Machačkaly

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip na letošní umístění:

1. CSKA

2. Zenit

3. Spartak

4. Dinamo

5. Rubin

6. Lokomotiv

7. Kubaň

8. Anži

9. Těrek

10. Rostov

11. Volga

12. FK Krasnodar

13. Tomsk

14. Křídla Sovětů

15. Nalčik

16. Perm

Nejlepší střelec: Doumbia 22 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kubaň sedma? si se asi zblaznil

Reagovat
Tomanatura

Věrný fanoušek...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší výsledky v přípravě ze všech ruských klubů, sehraný tým doplněný o kvalitní plejery. Můžou překvapit.

Reagovat
Tomanatura

Vždyť říkám, věrný fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Carlosovy auty...... Jde na mě nostalgie....

Reagovat
Darren Fletcher

kua ze ja zrovna nemozem pozerat futbal uz dva tyzdne :((( opravte mi niekto wifiii

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chces koukat na Anzi, tak neboj, o nic neprichazis

Reagovat
smazaný uživatel

Ibricic ma na to plnohodnotne nahradit Alieva

Reagovat
smazaný uživatel

však přišel z Hajduku, není to amatér

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom mala drobnost k preview Zenitu... Rosina neni Rossina a Keržakov jeste hrat dneska nebude, protoze se dolecuje po angine

Reagovat
smazaný uživatel

Kubaň Krasnodar v Rubin Kazaň - bude to zápas, na který se bude dat dívat?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rubin se nikdy moc nedalo divat, ledaze by Berdyjev opravdu zacal hrat nejakej koukatelnejsi fotbal jak ted prohlasuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, četl jsem, že přechází na nový styl... Takže raději ne, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam kristalovou kouli a sou to prvni zapasy, kdo vi co cekat... musis to risknout

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ď...

Reagovat
smazaný uživatel

Volga ma na novacka hodne silnou sestavu, doufam ze se nejenom udrzej ale budou hrat i o klidnej stred tabulky - sympaticky muzstvo

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu..jinak tento rok klasicki budu fandit tomsku

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý začátek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele