Ribéry je stále hladový po fotbale, nechybí mu ani motivace

24.08.2019, 18:00
Aktuality
Franck Ribéry začátkem dubna oslavil už šestatřicáté narozeniny a rovněž v tomto pokročilém věku má velký hlad po fotbale. Zkušený francouzský křídelník v létě opustil Bayern Mnichov a nakonec se rozhodl podepsat kontrakt s Fiorentinou, na angažmá v renesančním městě se hodně těší...

Ribéry si nové angažmá vybíral poměrně dlouho a sám preferoval dvouletou smlouvu. Viola mu v tomto ohledu vyšla vstříc a získala fotbalistu, který může mít velký vliv na tým nejenom na trávníku, ale také v kabině.

"Chci poděkovat svým agentům a klubovým ředitelům. Dlouho jsme jednali a nakonec dosáhli dohody, z níž mám velkou radost. Na ředitelích jsem viděl obrovskou motivaci a také důvěru, kterou ke mně mají. Klíčovou při rozhodování byla také moje žena, jelikož rodina je pro mě životně důležitá," řekl Ribéry na tiskové konferenci.

Italská liga začíná dnes a titul bude znovu obhajovat turínský Juventus. Fiorentina má co napravovat, loni plánovala útok na pohárové pozice, očekávání ovšem nenaplnila a naopak jí dlouho hrozil sestup o patro níže.

"Přišel jsem pomoci mému týmu, nejsem zde, abych soutěžil s Ronaldem. Serie A je skvělou soutěží se spoustou vynikajících hráčů. Inter letos dobře nakupoval, stejně jako Juventus. To, čeho si tady vážím úplně nejvíce, jsou lidé, jejich láska a žití fotbalem. Dostal jsem báječnou příležitost a chci si jí na hřišti užít. Fotbal je můj život, proto jsem chtěl zůstat v Evropě a měl jsem štěstí, že je zde Fiorentina. Snad budu moci hrát do čtyřiceti let, podobně jako Francesco Totti," doufá Ribéry.

Ribéry za sebou má úspěšných dvanáct sezon v dresu Bayernu Mnichov, s nímž získal řadu trofejí. Neznamená to ovšem, že by mu měla chybět motivace.

"Mám obrovskou motivaci a stále jsem hladový po fotbale. Podepsal jsem kontrakt na dva roky, mohu být důležitou postavou na hřišti a zároveň pomáhat mladým hráčům, aby dospěli. Zároveň bych rád přinesl něco nového do klubu, který má velké ambice a letos chce skončit mezi nejlepšími pěti nebo dokonce třemi týmy Serie A. O místo v Lize mistrů zde každoročně bojuje spousta klubů," nechal se dále slyšet někdejší francouzský reprezentant.

"Přivítání bylo mimořádné a připomíná mi to Marseille, alespoň co se týče fanoušků a jejich žití fotbalem. Měl jsem nabídky z Francie a mimo domov jsem byl strašně dlouho, ale chtěl jsem novou zkušenost. Místní mentalita se mi zamlouvá a město je překrásné. Luca Toni je jako můj bratr a rady mi dal i Sebastien Frey. Říkali mi, že si zde užiji spoustu zábavy," prozradil, kdo všechno se také podílel na jeho rozhodnutí podepsal kontrakt s Violou.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle titulek jste si měli šetřit pro Suáreze

Reagovat
El-Pistolero-68

Nebo Higuaina.

Reagovat
smazaný uživatel

A co tedy napsat k Ribérymu? Že je nadržený na průniky do šestnáctky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry je porad nadrzeny po fotbale, nechybi mu ani motivace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele