Rennes opouštím s těžkým srdcem, ale udělal jsem, co jsem mohl, řekl Stéphan

02.03.2021, 18:25
Aktuality
S Rennes dosáhl trenér Julien Stéphan historických úspěchů. S klubem si vyzkoušel i milionářskou Ligu mistrů, ovšem výsledkový propad v kalendářním roce 2021 zastavit nedokázal a proto nakonec sám rezignoval. "Bylo to s těžkým srdcem a dlouho jsem o tom přemýšlel, ale nakonec jsem došel k závěru, že už jsem udělal vše, co jsem mohl," řekl Stéphan.

Od nového roku tým pod jeho vedením vyhrál jediné utkání. Definitivně se Stéphan rozhodl angažmá ukončit po třetí ligové porážce v řadě v pátečnímu duelu s Nice. Mužstvo svému nástupci předává na devátém místě, pět bodů za pátou příčkou, která znamená ještě vstupenku do Evropy, byť jen do kvalifikace nové Konferenční ligy. Dočasně tým povede dosavadní asistent Philippe Bizeul. Klub už ale zahájil jednání s Brunem Genesiem a Jocelynem Gourvennecem.

"I když neopouštím Rennes, tak jak bych si představoval, přesto odcházím s tím, že jsem vždy dělal maximum pro úspěch. Pracovat v tomto klubu bylo obrovské privilegium a jsem hrdý na úspěchy, kterých jsme dosáhli," prohlásil Stéphan, který pracoval u prvního mužstva od prosince 2018.

V první sezoně s týmem získal Francouzský pohár. V následujícím neúplném ročníku kvůli pandemii koronaviru dovedl Rennes na třetí místo a tím pádem i do základní skupiny Ligy mistrů. Celkem v klubu strávil 9 let.

"Ať už jsem byl mládežnickým trenérem, nebo koučem prvního týmu, vždy jsem dělal vše na maximum. Chci poděkovat prezidentovi i celému vedení za důvěru, kterou mi dali a za to, že jsem všechny šťastné momenty mohl prožít," doplnil Stéphan.

Autor: Jiří Fišara / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kongo

Tak kdo urve 5.misto?Já to po těch letech přeji Lens. A titul? Když to tu tak sleduji, tak jsem snad jediný, kdo má rád Lille a přeje jim titul.

Reagovat
juninho8

Ja dúfam že Marseille. V EL majú šancu spraviť minimálne osemfinále. U tých menších kluboch by som to také isté nevidel. U mňa je to asi jasné koho by som najradšej videl na čele. Čo sa Lille týka tak keby si tunajší mali vyberať len medzi PSG a Lille tak 95% bude za Lille. Pokiaľ tam bude nejaký tretí ašpirant, tak si myslím že väčšina bude zaňho. Či už Lyon alebo Monaco. Ľudia nezabúdajú ani na Lille aký to bol paklub pár rokov dozadu. Teda aspoň ja. Ja patrím aj medzi tých 5% čo tam radšej uvidia PSG Každý to má samozrejme inak. Verím že u niekoho môže byť ten najneoblubenejsi aj Lyon. Minimálne pre fanúšikov ASSE alebo Ajaxu Ti nám to asi nikdy nezabudnú. U niekoho môže byť neprijateľné aj Monako. Tiež to onehdy skúšali cez peniaze...ale popravde tá rôznorodosť tu chýba. Sú tu fandovia hlavne Lyonu, Marseille, ASSE...a jeden parizan čo sa vždy pripomenie v prvom komentári pod preview

Reagovat
Seydou Doumbia

Moc nás tady není no...což mi příjde divný

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím Métám, oproti Lens mají dobrou obranu a to může rozhodnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele