Rennes je bez trenéra. Julien Stéphan rezignoval

01.03.2021, 09:42
Aktuality
Trenér francouzského Rennes Julien Stéphan nabídl vedení klubu rezignaci a to se rozhodlo ji přijmout. Čtyřicetiletý kormidelník vedl tým od prosince 2018. Od začátku roku ale mužstvo dosahovalo neuspokojivých výsledků a navzdory pohárovým ambicím kleslo až na devátou příčku Ligue 1.

Stéphan vystřídal na konci roku 2018 u týmu Sabriho Lamouchiho. Hned v roce 2019 vyhrál s týmem Francouzský pohár a postoupil tak do Evropské ligy. V následujícím neúplném ročníku pak dovedl klub na třetí místo v lize, což znamenalo kvalifikaci do Ligy mistrů. Ani v tomto ročníku Rennes nezačalo zle, později ale tým začal tápat.

Od přelomu roku vyhrálo Rennes jediné utkání (17. ledna proti Brestu). Poslední kapkou pak byla páteční porážka s Nice. Rennes je po ní na devátém místě tabulky. Na pátou pohárovou příčku ztrácí tři body.

Mužstvo minimálně dočasně převezme Stéphanův dosavadní asistent Philippe Bizeul.

Autor: Jiří Fišara / lequipe.fr

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pyroman

Ty první dvě sezóny měl top, letos to byla docela bída, ale to bych neházel jen na něj, některý jejich letní přestupy byly hodně zvláštní. Podle mě bude brzo zpátky v lize, kvalitu na to má. Spíš jsem hodně zvědavý, koho vezmou místo něj, třeba Domenech je teď volný.

Reagovat
Seydou Doumbia

Stéphan by mohl třeba do Nice. Domenech? Snad to je ironicky napsáno.

Reagovat
Pyroman

Tak jasně, Domenecha nikdo příčetnej už nemůže v profi fotbale zaměstnat.

Reagovat
Israha

On ten tým nevypadá za poslední léto špatně doplněný, dokud si člověk neuvědomí, že za trio Doku - Terrier - Guirassy dali 54 mega. To jsou šílené cifry.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pyroman

To je pravda, na druhou stranu víc než 15 mega stál jen Doku a u něho je docela slušná šance, že ho za dva roky střelí minimálně za dvojnásobek. Oni docela vydělali na prodejích, ale pustit Raphinhu za ani ne 20 mega byla obrovská chyba, zvlášť když on sám odcházet údajně moc nechtěl. K tomu příchody průměráků jako Rugani a Dalbert... Aguerd třeba není úplně špatný, ale představoval bych si ho spíš jako náhradu za Da Silvu, ne že spolu budou tvořit stoperskou dvojici pro LM.

Reagovat
Kongo

Mně třeba přijde Aguerd při standartkach výborný.

Reagovat
Israha

Jak píše Kongo, Aguerd je v poměru cena/výkon nakonec asi nejlepší letní posila. Rugani a Dalbert přišli jen na rozšíření kádru jako hostovačky, to je zrovna taky v pohodě. Tam trochu vidím paralelu k tomu, jak za dob Galtiera posilovali v ASSE, taky větší množství průměrných či nadprůměrných hráčů, kteří se hodně točili a byli vedeni k týmovosti. Jenže tady to bylo pod slabším trenérem a za neúměrně obří obnos, takže výsledek se nedostavil.

Reagovat
Pyroman

Já Aguerda taky beru jako dobrou posilu, ale v kombinaci s Da Silvou to pro mě není stoperská dvojice pro LM nebo top 5 v lize, v té bych si představoval jen jednoho z nich. Jasně, Dalbert s Ruganim přišli jen na rozšíření kádru, ale zrovna Dalberta jsem vůbec nepobral, když na krajích má Rennes snad nejvíc možností v lize. U některých dalších možná ještě brzo hodnotit, ale obecně zatím nemám pocit, že by tam Maurice dělal dobrou práci. A jestli teď přivede Gourvenneca jako trenéra, tak už tuplem ne. I když je asi pravděpodobnější Genesio, což by mohlo být docela zajímavý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono Rugani je solidní jméno, ale moc ho vidět nebylo. Proti Dijonu tuším posral branku a potom se zranil a už se nemohl dostat ani na hřiště. Camavinga taky nebyl v jistých zápasech tak dominantní a konzistentní jako loni. Do toho zraněný Guiraissy, impotentní Tait i Del Castillo (0 branek dohromady). Doku v té ofenzívě vypadal zajímavě, ale branku letos taky nedal.. To je potom těžký když to stojí na Guiraissym, Terrierovi a náladovém Bourigaudovi.

Reagovat
Thundeus

Já bych tam rád viděl Laurenta Blanca nebo Villase-Boase.

Reagovat
Seydou Doumbia

Blanc asi už nikdy trénovat nebude a AVB nečekám že by ještě ve Francii něco sebral, ten zas půjde jinam.

Reagovat
Kongo

Celý se to rozsypalo, když odcházel do Leedsu Raphinha.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele