Řeky určitě překvapíme, slíbil Dovalil

16.07.2008, 13:55
Rozhovory
O vítězství nad Anglií rozhodla důkladná příprava a splnění taktických plánů, řekl v rozhovoru pro EuroFotbal kouč české devatenáctky Jakub Dovalil. Ve čtvrtek čekají domácí mladíky nevyzpytatelní Řekové. "Zápas bude možná ještě těžší než zahajovací utkání. Nicméně věřím, že ho zvládneme," prohlásil trenér. O tom, kdo nahradí vykartované hříšníky Brunclíka a Heidenreicha zatím nemá jasno.

Úvod šampionátu českým mladíkům vyšel skvěle. Co podle vás rozhodlo o vítězství nad Anglií?
Určitě důkladná příprava na Anglii, hráči splnili taktické pokyny. Věděli jsme o slabinách brankáře a o bránění standardních situací, což se ukázalo jako klíčové. Občas se podařilo zaskočit Angličany vysunutým presinkem. Dalším faktorem byla i určitá nerozehranost na začátku sezony.

Byl jste po všech stránkách spokojený s vystoupením vašich svěřenců?
Spokojený jsem byl s výsledkem a s přístupem hráčů k utkání. Některé výkony byly lepší, jiné naopak horší. Nemile nás překvapily dvě červené karty.

Co jste řekl dvěma hříšníkům, kteří se nechali vyloučit, po zápase?
Utkání dopadlo pro nás dobře, přesto bylo nutné zvýšit hlas, neboť 3 žluté karty byly naprosto zbytečné... Utkání mohlo dopadnout taky jinak po vyloučeních, kdyby Anglie početní převahu využila.

Bál jste se o výsledek, když jste hráli v devíti?
Hrát zhruba 20 minut v početní nevýhodě je těžké, můžou padnout třeba 3 branky. Pokud jsme drželi dvoubrankový náskok, bylo to dobré. Otázkou zůstává, kdyby Anglie snížila na rozdíl jediné branky, mohla by na mužstvo dolehnout tíha okamžiku. Ale určité obavy samozřejmě panovaly.

Překvapila vás vysoká návštěva v Jablonci?
Překvapila a určitě nás všechny potěšila, hráči odevzdali na trávníku maximum. Jsme za takovou návštěvu všichni vděčni. Diváci viděli, že mládežnický fotbal je jiný.

Po prvním utkání je skoro jasné, že by vám již neměl uniknout postup na MS dvacítek. Věříte, že se už nic neočekávaného nestane?
Takto to nikdo nevnímá, koncentrujeme se plně na zápas s Řeckem. Stanovili jsme si nějaké cíle, které se budeme snažit naplnit.

Ve čtvrtek vás čekají Řekové, kteří remizovali s Italy. Už máte nastudovanou hru vašeho druhého soka ve skupině?
Hráči absolvovali teoretický rozbor hry soupeře, na odpoledním tréninku se pokusíme tyto věci převést do praxe. Finální předzápasová příprava přijde na pořad zítra.

Co by na ně mělo platit nebo co očekáváte od tohoto duelu?
Určitě Řeky překvapíme a určitě dojde ke změnám v sestavě. Zápas bude možná ještě těžší než zahajovací utkání. Nicméně věřím, že ho zvládneme.

Kdo nahradí potrestané Brunclíka a Heidenreicha?
Ještě nemáme úplně jasno, máme tam několik variant, rozhodneme se definitivně po dnešním odpoledním tréninku.

Útočná dvojice bude stejná?
Oba útočníci odehráli dobrý zápas, Necid vstřelil dvě branky, Vošahlík odvedl taky výbornou práci. Kozák byl nachystaný naskočit do hry, bohužel přišly červené karty. Možnost zařazení všech 3 útočníků v průběhu zápasu je pravděpodobná.

Mimochodem, co říkáte na prohru Španělů s Němci? S jedním z těchto soupeřů bychom se v semifinále nejspíš utkali.
Určitě překvapení na úvod turnaje, Němci mají ale silný a vyspělý tým, Španělsko se utká zítra s Maďarskem, které je rovněž silné. V semifinále ještě nejsme, takže spekulace o soupeřích jsou předčasné.

Autor: David Křížka

Komentáře (14)

Přidat komentář
havrys99

Itálie - Řecko bylo 1:1???a Italové vyrovnávali v 90. z penaltty ne???

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

jj Paloschi dal gola z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se tomu divíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nepřekvapili řekové

Reagovat
smazaný uživatel

Rekove nas teprve poradne proveri.Michalis Pavlis bude asi nejvetsim nebezpecim pro nasi obranu.Doufam ze nebude znat absence dvou vyloucenych hracu s predchoziho utkani.Ja bych to videl na statsnou remizu pro nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to někde na netu?

Reagovat
dakri

bohužel ne. Na video.uefa.com jsou jen zápasy, které jsou na Eurosportu. Takže Česko-Řecko neuvidíme. A na myp2p.eu to nemuze byt, protoze pochybuji, ze by to vysilal jeste nekdo jiny a navic jine zapasy nez Eurosport.

Reagovat
fantomas

No na myp2p je ten zápas ve výpisu, takže nepřichází v úvahu, že by to nikdo nedával. Naděje stále žije.

Reagovat
dakri

se s tebou klidně vsadím, že to tam nebude....Vymyslí si nějakou stanici a nepujde se pripojit, uvidíš. A která jiná stanice než Eurosport by to dávala?

Reagovat
fantomas

Náká řecká?

Reagovat
smazaný uživatel

tenkrát dávali na fifa.com nebo jaká to byla adresa živě dvacítky, tak by mohli dávat i devatenáctky, živě na těch jejich stránkách samozřejmě, ovšem nevim jestli to je skutečně fifa.com a taky nevim jestli to už třeba neni placený...

Reagovat
smazaný uživatel

Na fifa.com to asi určitě nebude, protože Mistrovství Evropy spadá pod UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to už mi taky došlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele