Němci měli víc štěstí, prohlásil kouč mladíků Dovalil

24.07.2008, 09:39
Rozhovory
Česká devatenáctka se nedočkala vysněného finále evropského šampionátu. Podle kouče Jakuba Dovalila Němci vyhráli se štěstím. "V závěru zápasu jsme udělali chybu a nepokryli důsledně útočníky soupeře, soupeř pohotově brejk proměnil. Určitě jsme sehráli vyrovnané utkání s krutým koncem pro nás," řekl v rozhovoru pro EuroFotbal.

Jak se vám spalo po nevydařeném semifinále?
Spalo se celkem dobře, výsledek již nelze zvrátit a musíme jej brát jako realitu.

I dobře usínalo?
Zápas jsem si ještě promítal v hlavě, usnul jsem někdy kolem 4. hodiny ranní.

Kde hledat příčiny nezdaru v semifinálovém zápase?
V závěru zápasu jsme udělali chybu a nepokryli důsledně útočníky soupeře, soupeř pohotově brejk proměnil. Určitě jsme sehráli vyrovnané utkání s krutým koncem pro nás. Dalším klíčovým momentem bylo neproměnění šancí v normální hrací době.

Brankář Vaclík pustil laciný gól. Jak byste okomentoval tento okamžik?
Ještě jsem to neviděl na DVD, ze střídačky jsem pouze viděl, že míč hodně zaplaval, změnil směr. S takovouto střelou by si měl brankář poradit, nicméně nás několikrát podržel ve druhém poločasu, ale klíčovou chybu vyrobil Hable ve středu hřiště.

S jakou taktikou jste šli do prodloužení?
Hrát pořád stejně, aktivně se snažit dostupovat Němce, vepředu udržet míč a doplnit z druhé vlny. Vypracovat si pro Zemana standardní situaci kolem vápna. Jinak to bylo hlavně o tom, aby hráči vydrželi fyzicky.

V závěru prodloužení nechali čeští obránci zcela volného Sukuta-Pasu, který vsítil postupovou branku. Měli vaši svěřenci v hlavě už penalty?
Na penalty jsme mysleli hlavně na lavičce, hráči se musejí soustředit na hru.

Udělal byste něco jiného, kdybyste mohl vrátit čas?
Pravděpodobně ne, stanovená taktika na Německo byla dobrá, hráči v rámci možností plnili taktické pokyny. K Němcům se přiklonilo štěstí...

Mohl byste nám přiblížit atmosféru, která se nesla v šatně?
Byla to taková klasická komorní atmosféra odpovídající prohře v poslední minutě prodloužení. Hráči byli samozřejmě zklamaní, neboť bylo v jejich silách Německo přehrát.

Co jste hráčům řekl?
Poděkoval jsem každému za výkon v zápase, potažmo na celém ME. Všichni víme, že ani v jednom zápase jsme herně nepropadli, což je pro mladé hráče nejdůležitější. Na turnaji budeme mít asi nejlepšího střelce Necida.

Jak byste celkové zhodnotil vystoupení české devatenáctky na evropském šampionátu v České republice?
Pokud počítám, normální hrací dobu, tak 1x výhra, 2x remíza, 1x prohra. Určitě převáží pozitiva, herně nás nikdo výrazně nepřehrál, nastříleli jsme 6 branek. Oba cíle se podařilo splnit, postup na MS dvacítek i do bojů o medaili. Doma to bylo určitě těžší než venku. Velké poděkování patří i divákům a všem, kdo se podíleli na organizaci.

Kdyby se turnaj nekonal u nás, bylo by obtížnější vybojovat dva vytyčené cíle?
Bylo by to asi stejné, ale na hráče by nebyl určitě takový tlak, média, atd.

Kdo podle vás vyhraje titul?
Věřím Němcům.

A půjdete se podívat na finále do Jablonce?
Do Jablonce určitě pojedu.

Autor: David Křížka

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To máš pravdu to teda měli.Prostě jak mile je důležitej zápas v repre tak ho skoro vždycky prohrajem.Třeba s tureckem a ted z Německem.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne si myslim ze byla jasna chyba ze do zapasu nedaval Kozaka misto toho Vosahlika kterej byl marnej.Naprosto stejny styl jako v seniorske repre-nakop na Kollera tak tady na Necida proste hruza , tak to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Necid tenhle zápas proměnil svoje vyložený šance,tak by měl v klidu hattrick. Takže nevím,proč by to tak nešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu.To byla velká škoda že neproměnil aspon tu ránu ke konci zápase z toho vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

To mas pravdu, ale proc nevyuzit jeste vice moznosti.

Reagovat
smazaný uživatel

jací němci??? ja myslel že hrajem proti NIgerii

Reagovat
smazaný uživatel

proti nigérii - srbsku - turecku

Reagovat
smazaný uživatel

To maš pravdu tam byli snad všechny narodnosti pouze Němci ne ale jinak naši hrali fakt super a gol minutu před koncem prodloužení hodně naser.e škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč nedával víc šancí Kozákovi, vždyt Vošahlík nehrál zrovna extra dobře a útočníci jsou od toho,aby dávali goly

Reagovat
božský John

To byla exibice...Česko vs. Celý svět..podobne jako na EURU proti Turkům...to se mi nelíbí,že za ty Němce v A týmu hrajou Poláci a za 19 Afričani,Nor,Chorvat

Reagovat
dakri

a díky nim jsou Němci nahoře.

Reagovat
božský John

No právě...aspoň ze trennera maj nemeckyho Eduard Hrubeš....:

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky tipickej němec

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubesch - no je fakt, že to jméno moc německy nezní... A co třeba Heidenreich nebo Hable - typicky česká jména??? O jména tady fakt nejde...

Jinak vám jméno Horst Hrubesch neříká nic, co? Býval to celkem slušný útočník - na přelomu 70. a 80. let, párkrát vyhrál Bundesligu (Hamburger SV ve své slavné éře, Borussia Dortmund) a myslím, že nikde jinde než v Německu nehrál (ve srovnání s dneškem, kdy jsou skoro všechny reprezentace složené z "legionářů", vlastně dost velký vlastenec).

A jeho meisterstück bylo asi finále Eura 1980, když Němci porazili Belgii 2:1. A kdo asi dal oba jejich góly? Ten druhý, myslím, minutu před koncem zápasu - takže tyhle zkušenosti teď jako trenér umí asi slušně předat dál, co?

Reagovat
dakri

a jeste bych pridal jmena jako Reinberk nebo Lecjaks.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, jenimže pár lidí se navaží na konferenci jen do Němců, přitom hodně mužstev má bývalého cizince ve svých řadách!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi tomu se nedala říkat německá reprezantace ale spíš nějaká přistěhovalecká směs

Reagovat
božský John

Tuti-frutti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ale je mi z toho na zvraceni..ja prijdu k televizi vidim tam GER:CZE a u balonu černej...mě vomejvali...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to překvapilo.to by se mělo nějak omezit zachvíli to budou samí evropsko-africko možná i americký výběry.Jestli to pude takhle dál.

Reagovat
božský John

Jsem pro to aby se APN spojilo s EUREM...

Reagovat
smazaný uživatel

No je to zajimavý ale to neudělaj.Si myslim

Reagovat
PJ

Tak tohle už troch zavání rasismem nemyslíš? Když hraje Francie nebo Anglie a tam černoši, taky je ti na zvracení? Je to úplně stejnej případ, jen u nich na to už jsi zvyklej, tak si zvykej i u Němců. Ono to nebude dlouho trvat a taky budeme nějakýho mít...

Reagovat
smazaný uživatel

Jn?Theo,ale to je aspoň rodilej "Čech".

Reagovat
smazaný uživatel

místo otazníku čárka...

Reagovat
božský John

A on ma rodice vubec odkad z Etiopie nebo tak neco?

Reagovat
smazaný uživatel

Otec z Etiopie.

Reagovat
božský John

Vis co u Francie a u Anglie to je dany tim ze meli hodne kolonii,coz Nemecko nemelo(i kvuli tomu byla 1. svetova valka) a Nemci meli jenom Namibii jako kolonii....tam bych to u Anglie a u Francie svym zpusobem chapal ale u Nemcu ne..

Reagovat
PJ

Jo tohle je jasny, meli kolonie, tak ted maji vic cernochu. Ale dneska je doba kdy vsude roste pocet pristehovalcu, tak se zacinaji objevovat i cernosi v nemecky reprezentaci. Treba Klose a Podolski, to je to samy, taky je t na zvraceni? Nebo ne, protoze nejsou cerny?

Reagovat
božský John

Mne se proste nelibi ze za narodni tymy nehraji hraci te dane zeme,ano Podolski,Klose,Trochovski,Roger(ten co hraje za Polsko,nevim jak se to jeho prijmeni pise) nebo třebas Eduardo...prostš si myslim,že to není správný,když za NÁRODNÍ tým hrajou lidi co s tou danou zemí nemaj nic společnýho...ještě k těm koloniim,ja se špatně vyjadril, Francie ma hodne kolonii v Karibiku do ted nebo země,ktery bylo donedavna jeste koloniemi(Francouzska Guyana) a odtud putuji hraci do Evropy(Malouda) a proste nenadelas s tim nic ze jsou mulati nebo cerny..to mi nevadi...

Reagovat
smazaný uživatel

Cize ten,co sa narodi v Nemecku a zije v Nemecku,takze je Nemec,len ma rodicov z inej krajiny,ti vadi,ale ten co pride z inej krajiny do Francuzska ti nevadi...Trosku na hlavu postavene!

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká zavist vůči Německu!

Reagovat
božský John

Ne ten co se narodi v Nemecku je v nem od utlyho mladi je v poradku ale kdyz se nekdo narodi v Opole,pak se nastehuje do Nemecka a hraje za tamni narodak se mi nelibi...

Reagovat
PJ

Že nemaji s danou zemí nic společnýho, to je nesmysl, když v ní žijou. Pravda, třeba se tam nenarodili, ale Podolski se do Německa pistěhoval ve dvou letech, tak nevidim důvod proč ho nepovažovat za Němce, i když má polský rodiče a narodil se v Polsku. U těch černochů to bude stejný, i když o těch nevim jak dlouho v Německu žijou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už se člověk narodí v jakékoliv zemi, může si vybrat, jakou chce národnost! A je jedno zda-li jde o Asiata,Afričana...!

Reagovat
božský John

OK OK,Ty na to máš tenhle názor,já zas svůj,tak se tady o tom nebudem handrkovat o tom kdo má pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jen vadí, když někdo nadává nesmyslně Německu!(netvrdím, že si to dělal ty)

Reagovat
božský John

To bylo na PJ..ale chápu to,já taky nemam rád,když někdo mluví o Rusku,jako o komunistickým státu,kde je všecko zaostalý a přitom tam nikdy nebyl...

Reagovat
PJ

Jasný. Kdybys ten svuj nesouhlas vyjádřil normálně, tak neřeknu ani slovo, nebudu protestovat proti tvýmu názoru, ale ozval sem se protože z toho koukal rasismus

Reagovat
božský John

Jo jo jsem rád,že jsi dal najevo svůj názor a já ti mohl objasnit a že jsme si hezky podebatovali..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Francouzi jsou nahoře díky tomu, že svými posranými koloniemi terorizovali Afriku, jinak by byli úplně v háji! Tak se laskavě nenavážejte do Německa!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to maj dobrý když za nich hrajou rychlí afričani,turci,chorvati seveřani...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Dovalilova příští štace 1.B třída oddělení D Fk Teplýšovice, jinak gratuluju k výsledkům a předvedené hře

Reagovat
papanegra

kdyby jsme meli mi cesi par takhle cizincu a postoupime tak drzite huby!!!! a rikali byste jak hrali pekne

Reagovat
havrys99

ale musim ho pochválit za to, že na levou zálohu dal Lecjakse a napravo Zemana

Reagovat
smazaný uživatel

LECJAKS,VOSAHLIK...TRAGEDIE.!!!.JENOM DOVALIL TO ,ZASE VIDEL JINAK....A CHUDAK KOZAK DOPLATIL NA TO,ZE UZ MA SMLOUVU V LAZIU...KOSTALE,KOSTALE A CELA CMFS;UZ CPETE PAZURY I DO TOHO MLADEZNICKEHO FOTBALU

Reagovat
božský John

Vosahlik je nahodou vybornej..uz jenom proto ze hraje za Jablonec...a Lecjaks byl ze azcatku starsnej ale pak hral dobre..nevim co mas...

Reagovat
havrys99

pozor tady je odborník na slovo vzaté....jak ty víš, že může Košťál a celá ČMFS za to, že nehrál Kozák, teda jestli sem dobře pochopil vuj inteligentní vzkaz. Lecjaks byl včera nadprůměrnej, a na to, že to neni jeho post byl suprovej...že hrál Vošahlík a ne Kozák, tak za to může JENOM Dovalil

Reagovat
božský John

vis tady funguje rovnice Neúspěch=Košťál

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se naši junioři předvedly dobře jak minulý rok MS do 20 let tak letos devatenáctky na EURU.Sem zvědav na příští podobný turnaj a doufám že příště to budou zlaté medaile

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem teda videl jen druhej polocas...nevim teda jak v prvnim polocase a prodlouzeni vypadala hra, ale co sem videl, tak opravdu skvelej fotbal... rychly prechod do utoku, pohotove kombinace... hrali sme moc dobre... Nemci spise hrozili z rychlych brejku, v tom byla jejich sila. Jinak si myslim celkove dobry vysledek na turnaji, gratuluji celemu tymu v cele s trenerem Dovalilem. Skoda nasich nepromenenych sanci, finale bylo blizko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele