Dovalil: Vaclík bude zřejmě chytat i v semifinále

21.07.2008, 19:14
Rozhovory
O prohře české devatenáctky na domácím evropském šampionátu v duelu s Itálií rozhodly hrubé individuální chyby a špatná obranná fáze. Nyní jí ve středu čeká semifinále se západními sousedy. "Němci budou určitě favoritem, ale jde o K.O. zápas a stát se může cokoliv," řekl EuroFotbalu kouč Jakub Dovalil.

Co podle vás rozhodlo o prohře českých mladíků?
Rozhodlo to, že jsme udělali velké množství hrubých individuálních chyb a obranná fáze celého mužstva byla na horší úrovni, než v předchozích zápasech.

V prvním poločase jste měli první půli jasně pod kontrolou, ač soupeř z jediné šance skóroval. Ale ve druhém poločase to už nebylo ono. Čím si to vysvětlit?
Věděli jsme přesně, co budou Italové hrát a první poločas byl z naší strany dobrý. Zápas ovlivnily individuální chyby a Italové vypadali lépe fyzicky.

Dvakrát jste dokázali bleskově odpovědět na inkasovanou branku, což se tak často nevidí. Doufal jste, že se to povede i do třetice?
Doufal jsem, že po vyrovnávací brance strhneme vedení na naší stranu, bylo k tomu blízko po šanci Necida. Srazily nás opět individuální chyby, nicméně hráči to nezabalili a až do konce byl výsledek zápasu otevřený.

Myslíte si, že by zápasu víc slušela remiza?
Zápas jsme prohráli, Itálie byla o ten kousíček lepší. Šancí na branky jsme ale měli hodně a remizovat bylo určitě v našich silách.

Napadlo vás, že v posledním zápase skupiny padne až sedm branek?
Očekávali jsme těžké utkání, 7 branek určitě nikdo nečekal, ale diváci viděli atraktivní utkání s velkým počtem branek a určitě si přišli na své.

Brankář Vaclík čtyřikrát inkasoval. Má u vás důvěru i pro semifinále?
Dostal sice čtyři branky, ale nebylo v jeho silách je chytit, naopak nás při dvou šancích soupeře ještě podržel, dostane pravděpodobně důvěru.

Zklamal vás včera někdo vyloženě?
Na hráčích se určitě projevila únava, ve hře byla spousta chyb, některé výkony dobré, některé slabší, všichni to ale odmakali až do konce.

V boji o finále vás čekají Němci, kteří zatím procházejí turnajem suverénně. Cítíte se být v roli outsidera?
Němci budou určitě favoritem, ale jde o K.O. zápas a stát se může cokoliv. Výsledky ze skupin se mažou.

V čem jsou největší přednosti Německa?
Rozestavení mají stejné jako naši soupeři ve skupinách, mají tam několik "cizinců", snaží se hrát na minimum doteků a mají rychlou přechodovou fázi do útoku.

Budete trénovat i penalty?
Určitě si nějakou penaltu na tréninku kopneme.

Autor: David Křížka

Komentáře (22)

Přidat komentář
Radin

má hodně dobré odpovědi,pokud to teda říká on,tak respekt

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by to měl říkat?

Reagovat
Radin

nikdy nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinálový zápas českých fotbalistů proti Německu na ME hráčů do 19 let odvysílá Česká televize v přímém přenosu na programu ČT4. Středeční duel se hraje v Mladé Boleslavi od 20:15.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je skvělá zpráva už mě štval ten německej komentář.Doufám že to bude komentovat Bosák a ne ten dement Čapek

Reagovat
dakri

ja si myslim, ze to nebude ani jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

No nebo to bude jinej jouda.Škoda že to nebudou komentovat borci z Galaxie sport.To je nejlepší komentář podle mě.

Reagovat
božský John

Robert Bakalář s Joskou Kubíčkem..to sou páni komentatori:)

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle jo ale radotinsky mi obcas pride divnej,ikdyz furt lepsi nez prima

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička je nejlepší komentátor a né že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Božan

Reagovat
božský John

Čivu

Reagovat
smazaný uživatel

Žilardýňo,Mejkn,Pirla

Reagovat
božský John

Karalélija..a zkuste to rict rychle dohromady..to taky jendou vytvoril...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkuste říct rychle za sebou "dolar,libra,rubl", taky slušný.

Reagovat
božský John

to nejde:D..mne vyjde dolar ribla lubl

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

na stránce uefa.com najdete spupisky týmů, které aktuálně hrají na ME hráčů do 19 let, tzv. U19, u všech týmů mimo ČR, lze najít u každého jména i fotografii hráče, na stránce fotbal.cz, kterou považuju na vlajkovou loď ČMFS, najdeme soupisku v trošku slabším provedení než na UEFA, ale fotky tam též nejsou, psal jsem na mejl svazu cmfs@fotbal.cz dotaz jestli je v ČR málo fotografů a bez odpovědi, jen bych tímto chtěl poukázat, že náš svaz pořádá prestižní turnaj U19 a nebyl schopen zajistit fotky hráčů pro web stránky.., ale chápu, že celej svaz žil volbou trenéra reprezentace, ještě teď asi pročítají emaily od Houliérů z celýho světa.., někde jsem četl štiplavou poznámku, že svaz možná omylem zvolil Radu, protože to tam někdo špatně spočítal či omylem přiřadil hlasy Chovance na hromádku Rada, nedivil bych se

Reagovat
Radin

ve svaze jsou hovada,naší mládeži dluží prachy,přitom Mokrý tvrdil,jak svaz není zadluženej...

Reagovat
milan78

do toho nevidím, ale jelikož repre byla na všech velkých akcích a přišla si na slušný love, jak je možný že jsou dluhy..

Reagovat
božský John

Zeptej se tlustýho Vlasty..ten vo tom něco stopro bude vědět....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele