Rajevac dostal po blamáži na APN od Ghany padáka

22.01.2022, 23:39
Aktuality
Ghanští fotbalisté se dnes dozvěděli prestižního soupeře v poslední fázi kvalifikace o účast na mistrovství světa 2022, přitom však sami v tuto chvíli netuší, kdo je v březnu do klíčového dvojzápasu povede. Milovan Rajevac byl totiž dnes po několika dnech dohad mezi ghanským ministerstvem sportu a fotbalovou asociací ze své pozice odvolán. Vydržel jen čtyři měsíce.

Rajevac se do země, které přinesl velký úspěch na mistrovství světa 2010, nostalgicky vrátil 20. září loňského roku, kdy podepsal dvouletou smlouvu. Na právě probíhajícím Africkém poháru národů však Ghana vyhořela a s jedním bodem se z Kamerunu pakovala už po skupinové fázi, což šéfy ghanské kopané přimělo k razantnímu kroku.

Spekulace o odvolání 68letého Srba se začaly šířit ihned po senzační prohře 2:3 s Komorami, k rozhodnutí však nakonec došlo až po několika dnech. Ghanská fotbalová asociace váhala především kvůli "zlatému padáku” pro veterána řemesla, který činí minimálně 270 tisíc dolarů. Pokud zahrnete podpisový bonus, dostanete se na výsledných 370 tisíc.

Pro Black Stars se jednalo o historicky první zkušenost z Afrického poháru národů bez jediného vítězství. Ve skupině naposledy Ghana končila roku 2006, chvíli před prvním nástupcem Milovana Rajevace do křesla západoafrické reprezentace.

Ghaňany přitom na jaře čeká prestižní baráž o MS 2022 s tradičním rivalem z Nigérie. Takzvané "Jollof Derby” podle tradičního rýžového pokrmu obou zemí se odehraje ve dnech 24. - 29. března.

Autor: Tomáš Daníček / myjoyonline.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
madridcan

Prečitaš posledný odstavec a vieš kto písal článok

Reagovat
fantomas

Nemáš za co, taková osvěta se jen tak nerozsévá!

Reagovat
Kucka

Reagovat
sk333

Spomínajú sa rôzne mená nástupcu Rajevaca. Tak napríklad niekdajší hráči Dortmundu Ibrahim Tanko, Otto Addo, alebo bývalý kapitán Middlesbrough George Boateng

Reagovat
sk333

Ghana však potrebuje do baráže posilniť hlavne svoj hráčsky káder Na ghanaweb sa spomínajú 4 mená, ktoré už reprezentovali v junioroch Anglicko a Taliansko a sú to.Kevin Yeboah- Sturm Graz,, Hudson-Odoi Chelsea, Nketiah -Arsenal, Lamptey-Brighton. Z hráčov, ktorí sa nezúčastnili afrického pohára by som tiež vybral niekoľko mien. Do obrany napr.Salisu-Southampton, ,Aidoo Celta Vigo,K. Nuhu-Hoffenheim.. Do zálohy hlavne Kudus-Ajax, ďalej možno Schlupp-Crystal Palace, Cofie-Sivasspor, Donsah- Malatyaspor, Ashimeru-Anderlecht, Samed-Clermont, Duncan-Fiorentina a možno ešte aj matadóri ako Kwadwo Asamoah a Kevin Prnce Boateng. ˇutočníci, alebo krídelníci, ktorí nehrali na AFCON napr,: Afena Gyan- AS Roma, Ekuban-FC Janov, Gyasi-Spezia,Waris-Strasbourg.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to Afrika a každý trenér spoléhá na ty své koně. Často jsou hráči v daleko lepších klubech opomijení na úkor hráčů z Kataru/Arábie a dalších států. Ono u většiny hráčů, které zmínuješ se dost často těžko dá odhadnout jejich skutečná kvalita a potenciál. Ghana, stejně jako jiné africké týmy mají množství hráčů na podobné úrovní a to se potom těžko vybírá a testuje všechny tyto hráče. Mnoho z nich je průměrní až lehce nadprůměrní hráči, ale ne světoví.

Mohlo by něco takového fungovat? Tohle jsou hráči, kteří dle mého mají skutečně tu nejvyšší kvalitu. A.Ayew mi nevyjel, tak tam je Jordan 2x. A kontroverzní je asi celkem defenzivní střed.

https://www.futhead.com/22/squads/94068/

Reagovat
AC torino

To ano, ale niekedy nad tymi nominaciami zostava rozum stat. Napriklad taky Jeffrey Schlupp by vedel v tych africkych obranach narobit poriadny bordel. Ved ho neraz robi aj v PL.

Reagovat
AC torino

Hlavne ze tyvole je tam nejaky Abagna, ktory v 23 rokoch hrava ghansku ligu a nikdy predtym v repre nebol

Reagovat
sk333

Dá sa súhlasiť, že mnou vymenovaný hráči sú trebárs ľahký nadpriemer, ale nejaké zmeny musiav hráčskom kádri urobiť a núkajú sa aj títo hráči.

Reagovat
Seydou Doumbia

Určitě ano, ale zase tolik repre zápasů se v Africe nehraje, aby je měli kdy zkoušet...ale někoho určitě vyzkoušeí z tvého seznamu co ta má sestava, šlo by s tím hrát?

Reagovat
sk333

V tvojej zostave sú aj Salisu, Duncan a Kudus, takže už to vyzerá inak ako na tomto AFCONe. Hádam by zahrali lepšie. Proti Nigérii nebude Ghana favorit, ale vôbec nieje vylúčené, že prekvapí.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ani jsem si neuvědomil, kolik kvalitních hráčů nechali doma. (Kudus ale myslím byl)

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel Kudus zraněný, ten mohl udělat celkem solidní rozdíl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
AC torino

Hudson-Odoi? Tak to si dost veria

Reagovat
sk333

Hudson-Odoi minulý rok odmietol pozvánku do repre Anglicka-21 a hoci má 3 štarty za anglické áčko, tak ešte môže hrať za Ghanu. Vraj do GHany často chodí a aj ho previedčali, aby zmenil reprezentačný dres.

Reagovat
Kucka

CHO asi nikdy na stabilnější pozici v anglické repre mít nebude. Jasně, pár střídání v přátelácích a kvaldě by z toho asi vytěžil, ale mají teď nadupanou generaci a jsou tam daleko lepší hráči.

Reagovat
Kucka

*reakce měla být sem

Reagovat
fantomas
Reagovat
sk333

Súpera Ghany teda Nigériu by okrem Osimhena mohol posilniť krídelník Leicesteru City Ademola Lookman. Lookman hral v minulosti za Anglicko a chce zmeniť reprezentáciu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele