Ghana vykročí do neznáma, jejím trenérem se stane Hughton

05.02.2022, 15:04
Aktuality
Už pouze formality zbývá dotáhnout před potvrzením Chrise Hughtona v roli nového trenéra ghanské reprezentace. Někdejší lodivod Norwiche či Brightonu byl dlouhodobou prioritou ministerstva sportu, avšak samotná Ghanská fotbalová asociace (GFA) odolávala a původně anglickému rodákovi nabízela jen poradní roli. Nyní GFA konečně ustoupila.

Hughton byl zvažován už na podzim, právě kvůli výhradám GFA však nakonec dostal přednost osvědčený veterán Milovan Rajevac, který záhy s týmem na letošním Africkém poháru národů ani nepostoupil ze skupiny a okamžitě se pakoval.

Chris Hughton je přitom zrovna před klíčovou poslední fází kvalifikace o účast na mistrovství světa 2022 s Nigérií velkým krokem do neznáma; reprezentaci dosud nikdy sám nevedl, pouze chvíli zkraje kariéry asistoval Brianu Kerrovi u irského národního týmu (2003-05).

Třiašedesátiletý syn ghanského pošťáka naposledy pracoval v září 2021, kdy byl po nejhorším startu do sezony od roku 1913 vyhozen od kormidla druholigového anglického Nottinghamu Forest.

Hughton dostane k ruce coby asistenty Otta Adda, kterého GFA původně chtěla jako hlavního kouče (on však odmítl zcela opustit trenérské struktury Borussie Dortmund), a dalšího ghanského internacionála se zkušenostmi s německou kopanou Ibrahima Tanka.

První ostrý dvojzápas nový trenérský tým čeká už v březnu proti tradičnímu rivalovi z Nigérie.

Autor: Tomáš Daníček / ghanasoccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Why not

Reagovat
Pablos

i vypadá jak kdyby byl napůl z Ghany

Reagovat
sk333

Asi aj je.

Reagovat
dantetomas

Hughton was born in Forest Gate, then part of Essex, now part of London, the son of a Ghanaian postman Willie Hughton, and his Irish wife Christine, née Bourke.

10 sekund na Wiki...

Reagovat
Pablos

a ? mě to něják jedno jestli jo nebo né ...komentoval jsem fotku.

Reagovat
Neutron

mozno aj nejakeho postara

Reagovat
sk333

Čítal som vraj chce presvedčiť hráčov ako Salisu, Hudson-Odoi a Tariq Lamtey, aby reprezentovali Ghanu. Uvidíme, či sa mu to podarí.

Reagovat
Seydou Doumbia

kamon

Reagovat
Kucka

Reagovat
Shevchenko

S tím Hudson-Odoiem to je velká blbost ne? Vždyť už za Anglii odehrál 3 zápasy v kvalifikaci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele