První dvě posily pro Nice, k Azurovému pobřeží dorazili Sanson a Boga

26.07.2023, 12:13
Aktuality
Jérémie Boga (© twitter.com/ogcnice)

Poslední dva dny byly pro Nice plodnými, co se týče příchodů nových akvizic. Sotva nadobro zfinalizovalo příchod Morgana Sansona, jehož získalo na roční hostování z Aston Villy, už se v útrobách stadionu o několik hodin později představil Jérémie Boga. Ten se vrací do Ligue 1 po sedmi letech, celek z jihu Francie za trvalý přestup do Atalanty poslal 18 miliónů eur.

I Sanson se nakonec může stát trvalým řešením pro OGC, tedy za předpokladu, že vedení klubu po konci blížícího se nového ročníku uplatní na hráče opci. Osmadvacetiletý středopolař dříve působil v Le Mans, Montpellieru a Marseille, v lednu roku 2021 se stěhoval do Premier League, v ní se ale zásadněji neprosadil. "Morgan je vyzrálým hráčem, který dokonale zná francouzskou ligu. Chceme, aby tu zůstal dlouhodobě. Je to ambiciózní kluk, který do týmu vnese své zkušenosti i talent," komentoval novou tvář Florent Ghisolfi, sportovní ředitel Les Aiglons.

Druhou letní posilou se následně stal Boga, jenž si Ligue 1 vyzkoušel mezi lety 2015 až 2016, když oblékal dres Rennes. Tam byl poslaný formou výpůjčky z Chelsea, odkud nakonec v roce 2018 putoval napevno do Sassuola a následně do Atalanty. V Serii A strávil celkem šest sezón. "Jérémie byl naší prioritou," měl radost z uskutečněného transferu Ghisolfi.

Boga nakonec může vyjít OGC až na 20 miliónů eur, záležet bude na případných bonusech. "Cítil jsem, že je čas, abych se vrátil do Francie, a zdejší projekt mě nadchnul," povídal krátce po podpisu smlouvy, která bude platná do roku 2027. "Klub je ambiciózní a já také. Přicestoval jsem sem podávat stabilní výkony a pomoci týmu stoupat co nejvýše,” dodával.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, ogcnice.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
Largo

Toho Bogy je mi líto, přál jsem si ho k nám. V Sassuolu předváděl skvělý věci.

Reagovat
Seydou Doumbia

A v Atalantě hrál jak?

Reagovat
Largo

Nic moc. Tam mu nesedlo rozestavení, on je to typický rychlý křídlo s dobrou technikou, ale v tom rozestavení Atalanty s jedním až dvěma podhrotama se trápil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dík za info. Nice hrálo loni 4-3-3 tak věřím že tam na pozici NIkoly Pepeho jako typické ostré křídlo by se mohl chytit.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

na to, jakej provar byl Boga herně, z toho Atalanta vybruslila krásně

Reagovat
Chytrej Jenda

Bylo to až tak špatný? Pamatuju si, že v Sassuolu šel kolem něj dost velkej hype a mluvilo se i o přestupu do větších klubů.

Reagovat
10

očekávání byly určitě úplně jiný, viz largo nahoře

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Israha

Sansona ten přestup do PL taky dobře zničil. Sice už i poslední sezonu u nás trochu stagnoval, ale že si v průměrném anglickém klubu ani neprdne, a pak zapadne do šedi a podprůměru i na hostovačce ve Štrasburku, to jsem nečekal. A turbulentní prostředí společně s vysokými ambicemi, co jsou v Nice, na restart kariéry taky nejsou zrovna ideální podmínky...no uvidíme, ale obávám se toho, že po sezoně pomaže zpátky a žádná opce se aktivovat nebude (přičemž samozřejmě napomůže získat Nice body proti bývalému klubu, to je klasika ).

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako to že Nice skončilo ještě 4 body hůř než Lyon loni to je na oběšení celého kádru. Když si vezmeme, kolik do toho v Nice sypou prachu, ale tak PL skvadra co přišla to byl solidní průser. Bogovi v Nice věřím, Sanson podle mě zapadne do průměru.

Reagovat
Israha

Tak jim se podle mě plán na několik let dopředu rozsypal tím odchodem Galtiera po roce (s ním to první sezonu taky nebylo kdovíco, ale to je pro něj typické, s tím se asi počítalo)...a pak vařili z vody. Přitom tam finanční potenciál je a i hráči jim tam chtějí chodit, viz Moffi, který je upřednostnil před náma. By potřebovali někoho, kdo tam bude dělat podobnou práci, jako Longoria u nás, protože mi přijde, že ze sportovně-manažerského hlediska je to tam totální chaos.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vidím to podobně. Mi příjde že Ratclilife nebo jak se píše si tam sám dovedl ty koně z PL, když je to angličan a nějak mu bylo jedno, jestli se do specifického prostředí hodí nebo ne. K tomu solidnímu vedení by potřebovali i trenéra, kterému dají důvěru a čas na práci, někdo jako Haise v Lens. Tam by určitě nemuseli přivádět jako náhradu za odchazejici hráče 18 leté venezuelany nebo hráče z Ligue 2.

Reagovat
Israha

Tak Lens to jede takovým stylem á la "Dortmund druhého sledu", zjevně spíš primárně na profit. A nebo prostě Haise nechce velká jména a raději pracuje s partou no-nameů, kde si nikdo moc nevyskakuje. Co my víme...zatím ukázal, že i tým bez hvězdných hráčů dokáže zvednout a posunout. Teď se uvidí, jestli to zvládne i udržet a stabilizovat.

Ad Nice: no buď někdo koncepčně pracující, a nebo to zkusit jak my, přes jména jako Sampaoli či Tudor. Ambiciózní trenéři, co sice často mění štace, ale mají představu o herním plánu, jsou schopni přitáhnout hráče na své jméno a charisma, a ze sezony na sezonu tým výrazně posunou, takže pak z jejich práce případně může těžit následovník a díky uhraným pohárům se klub stává atraktivnější destinací. Taky cesta....

Reagovat
Ferax

Jak píšeš, tak zase takový provar Sanson ve Štrasburku nebyl. Na to, že hrál v Alsasku jen půl sezony, tak do tým zapadl více než dobře a trenér Antonetti ho uměl využít. Měl celkem dost ofenzivních úkolů, na což nebyl úplně z minulosti zvyklý, ale mě teda rozhodně nezklamal a odvedl si svoje. Otázka teď je, jak často bude nastupovat v Nice, ale po odchodu britských propadáků a nejisté budoucnosti Thurama si myslím, že si své místo ve středu zálohy najde. Co se týče Bogy, tak naprosto skvělý transfer a těším se na něj

Reagovat
Israha

Neříkám, že provar. Ale býval to hráč s výkonností, pomocí které mohl Štrasburk k záchraně dotáhnout skoro sám. A místo toho zapadl do šedi, což se navíc v Nice různým jiným fotbalistům posledních pár let děje taky...proto ten můj původní příspěvek.

Boga dobrý bude, tomu věřím. Ten potřebuje jen vhodný herní systém, což by v Nice dostat mohl.

Reagovat
Zark

S Bogou si to v Bergamu malovali asi jinak no, dobrý flop

Reagovat
fff

Understand Liverpool new formal bid for Roméo Lavia is almost ready — around £42.5m guaranteed fee plus £2.5m add ons up to total £45m package.

Liverpool want to be fast as Chelsea are still interested in Lavia, keeping close eye. Arsenal gone quiet as Thomas could now stay.

To snad uz mohlo vyjst, uvidime.

Som zvedavy co ten Fabinho. Na jednej strane 40m za hraca v jeho veku a forme posledny rok je super. Na druhej strane by mozno stalo za to (zvlast, ak fakt odide Henderson) si ho nechat a postupne by ho mohol Lavia nahradit.

A ktovie, ak by Fabinho odisiel, ci by sme vobec este niekoho kupovali a tym padom by nam na DM ostal jedine 19 rocny Lavia a 18 rocny Bajcetic, co je tiez vcelku risk

Reagovat
M0rb1D4S

Co se nás týče, můžete být úplně v klidu. My jsme Monitoring FC. Budeme se celé léto snažit o Caiceda, abychom to nakonec zalepili nějakou hostovačkou

Reagovat
fenixLFC

lavia ho nenahradi tvl

Reagovat
avicii

Lavia podľa mňa posledná posila do zálohy.. jedine ze by aj Thiago odišiel..bol by som prekvapený keby to bolo inak.. Trent hral oba prípravné zápasy v zálohe, som zvedavý ci začnú nejaké romurs ohľadom RB .. o CB tiež nejak ticho

Reagovat
Salfovic

A dá se ta jeho pozice v záloze nějak specifikovat ?

Reagovat
avicii

Ťažko povedať.. ale prišlo mi ze hral posledného s tej trojice zaloznikov, pred obranou

Reagovat
Pipo123

Včera sa objavila správa (Pedulla) že sme dohodli prestup Djibrila Sowa za 15 miliónov. Za mňa by to bola super posila, taká fyzická beštia. No na druhej strane podľa Pedullu a spol mal ísť k nám Berardi, Ricci atd.

Zatiaľ strašné mercato, Lotito má najviac penazí na prestupy odkedy je v Laziu a zatiaľ kúpil len Castellanosa za 15+5

Reagovat
Kluivert9

Ten Kerkez bude hodně mrzet...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Largo

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Largo

Sow bude fajn, ale pořád chybí kvalita za Sergeje. Kerkez bude taky hodně mrzet. Podle mě dorazí Ricci. A na kraj bych klidně zkusil Orsoliniho, Bologna je mu malá. I když jsem poslední dobou dost četl o Hudson-Odoiovi.

Reagovat
SunFells

Zaslouženě

Reagovat
10

Bayern má údajně zájem o Teka.

Náklady na plat za 2 sezony jsou u něj 24m, k tomu přestupní částka 10m. Za mě není o čem, navíc když máme dvojku Perina a hrajeme jednu soutěž. Jako dvojka může přijít odchovanec Audero.

Reagovat
Il Architetto

Pojď

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Posledny hrac zo starej party. Za mna isto ne

Reagovat
Airus

Asi není třeba ho vydržovat. Audera by jsem chtěl. Takže jestli to sedne jak píšeš tak "Děkujeme, nashledanou"

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Busby babes

Dean Henderson to Nottingham Forest will be an initial loan move with an obligation to buy. #MUFC [

@JPercyTelegraph

]

tohel je strasna kravina od nas. pokud tam neni ta opce ve stylu: odehraje 5 zapasu, musite koupit.

Reagovat
chicuita

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

to si delaji prdel, fakt kopyta

Reagovat
Hlahart

Tak taky to může být jen odložení o rok. To je snad ta nejčastější varianta

Reagovat
Mastný Chobot

Obligacia, nie opcia. A ta obligacia moze byt aj bezpodmienecna kvoli uctovnictvu, FFP alebo z inych dovodov. Nie nutne to musi byt zly deal.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
vodka

taky chápu obligaci jako povinnost.

Reagovat
Salfovic

Takže povinná obce ?

Reagovat
Salfovic

opce

Reagovat
Hlahart

povinná opce neexistuje

Reagovat
Salfovic

Podle mě tedy případy, kdy vzal klub hráče na hostování a po skončení ho musel koupit, už byly.

Reagovat
Hlahart

To ale není logicky opce

Reagovat
samoyed

No a v tom pripade to uz prave neni opce.

Reagovat
Salfovic

No a co to tedy je? Že klub musí koupit hráče, když třeba odehraje sjednaný počet zápasů?

Reagovat
Neutron

Opcia predstavuje pravo a nie povinnost. Z toho co pise chobot o obligacii je to pravny vztah, ktory predstavuje prave tu povinnost. Ale samozrejme sa mozem mylit.

Reagovat
Hlahart

Nemýlíš

Reagovat
Hlahart

Je to povinnost, ne opce

Reagovat
Mastný Chobot

obligation, obligácia = povinnosť (kúpiť)

option, opcia = možnosť (kúpiť)

Reagovat
Hlahart

souhlas, ale z toho příspěvku Percyho bohužel nevyplývá, že tam nebude nějaká podmínka (třeba Bailly podmínku pro uplatnění povinného odkupu měl - na počet zápasů)

Reagovat
Salfovic

Ještě měli koupit někoho ze Španělska a Německa a měli bychom tu krásrný propojující článek.

Reagovat
10

zkur*ená Aston Villa, mohl bejt klid

Reagovat
Alberto Aquilani

Už som mal rozpísaný príspevok o mercate o jednom potenciálnom hráčovi pre Rím z PL ktorého by som bral, a potom kukam že to je spoločný článok, tak som jebal na to. To si počkám na nejaký suchý čisto o SA, lebo inak by sa sem hneď nasral felix, busby, nejakí latentní homoši čo fandia Arsíku a podobne.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Seydou Doumbia

o koho mělo jít?

Reagovat
Alberto Aquilani

No dobre, vyjdem s kožou na trh, lebo už je to aj tak jedno

McTomminay, naozaj sa mi celkom páči a myslím, že by to bol dobrý hráč do stredu a aj jemu by to u Nás po vzore Smaldiniho prospelo.

Čo je na tom ale to tragikomické je, keďže United zháňajú práve niekoho na jeho post, že by ho to mohlo definitívne odpísať, tak som myslel, že by nám ho mohli dať za povestných "5 miliónov a Colosseum vyrezané z dreva" a zrovna som tu niekde čítal, že nejaký ten "tradičný anglický klub, ktorý každý rok ide hore a má zaujímavý projekt" za neho už ponúkol... 45 mega v librách.... toto je svet s ktorým nechcem mať nič spoločné

Reagovat
Hlahart

West Ham nic takového nenabídl. Ale za pět mega byste nedostali ani van de Beeka

Reagovat
Neutron

No co som tu zazrel tak busby pisal, ze tych 45 mega chceme my, nie, zeby nam to niekto ponukol, v tom bude trochu problem

Reagovat
Seydou Doumbia

McTominey do AS Řím, zajímavý. Hele smlouva ještě na dva roky, dobrý věk a tak tragický aby stál 5 mega zas nění, za 5 mega seženete v PL možná P.Jonese, Younga nebo Townsanda. Když dneska kdejaká kunda chodí za 40 + tak za mě McTom má tu hodnotu někde mezi 25-40.

Reagovat
10

to ses na to měl fakt radši vysrat

Reagovat
Alberto Aquilani

still better love story than Sabitzer či Renato Sanchez.

Nakoniec príde Mario Lemina

Reagovat
10

Já nevím, kam na tyhle jména furt chodíte...to jsou všechno takový flashy jména hráčů s mega smlouvama, kde spoléháte na to, že je oživíte a udržíte nějak zdravý. I Juventus už snad přišel na to, že ta cesta vede trošku jinudy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele