Prezident Bilbaa dohrávku odmítá

17.03.2008, 20:48
Aktuality
Prezident Athleticu Bilbao Fernando Garcia Macua řekl, že nepočítá s tím, že by se přerušený zápas jeho klubu s Betisem Sevilla měl dohrávat, nebo dokonce že by se hrál znovu. Duel na stadionu Manuela Ruize de Lopery byl přerušen 18 minut před koncem poté, co byl brankář Bilbaa Armando Ribeiro zasažen lahví vhozenou z hlediště.

"Počítám s tím, že Betis bude velmi tvrdě potrestán," řekl Garcia Macua. "Myslím, že zavřít klubu stadion nestačí, zvlášť pokud by mu mělo být dovoleno hrát na jiném stadionu v Seville. Také finanční trest podle mě není dostatečně efektivní, zvlášť pokud by jeho výše byla v porovnání s rozpočtem klubu jen kapkou vody v moři. Nezapomínejme také, že to není poprvé, co má Betis tyto potíže," uvedl prezident Bilbaa svůj názor, co se týče potrestání Betisu.

Sobotní incident opravdu nebyl prvním na stadionu Manuela Ruize de Lopery. Loni v únoru byl během odvetného utkání čtvrtfinále Copa del Rey zasažen lahví z hlediště tehdejší trenér Sevilly Juande Ramos. Duel byl předčasně ukončen v 57. minutě, ale zbývající čas se nakonec dohrával na neutrální půdě v Getafe. Betis vyvázl "jen" s třízápasovým uzavřením stadionu.

Podle Garcii Macuy je ovšem potřeba tentokrát postupovat razantněji. Podobně jako v případě červnového kvalifikačního utkání o Euro 2008 mezi Dánskem a Švédskem. Opilý dánský fanoušek za stavu 3:3 vnikl na hřiště a napadl rozhodčího. Utkání bylo ukončeno a Švédové kontumačně vyhráli 3:0. Stejný postup bude vyžadovat Bilbao od španělského fotbalového svazu.

Betis se však nehodlá s ukončením utkání smířit. "Věříme, že máme právo, aby se zbývající čas odehrál," řekl krátce po utkání ředitel Betisu Manuel Castano.

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
rufus

Nechci vůbec omlouvat, co se stalo v Seville, ale v Bilbau by se radši měli zamyslet sami nad sebou než vydávat podobný komentáře. Jejich fanoušci se doma taky nechovají zrovna jako andílci a třeba když tam hrál posledně Real, tak kolem Ikera lítalo na hřistě hodně předmětů, co tam nemají co dělat..

Reagovat
smazaný uživatel

v madridu se zase muzou zamyslet, proc ze vsech tymu litaj v Bilbau predmety zrovna na ne

Reagovat
smazaný uživatel

ale vazne, ja myslim ze tohle ve Spanelsku (bohuzel) neni nic extra neobvyklyho, fanousci Betisu ma ale holt ze vsech "nejlepsi" musku

Reagovat
smazaný uživatel

a navic tohle byla vylozene likvidacni zalezitost...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud odhlednes od toho, ze neco hazeli na Ikera, nemyslis si, ze ma ten clovek pravdu?

Reagovat
rufus

Už sem to psal, Betis nechci omlouvat, podruhý už se jim to stalo a trest je na místě. Ale nelíbí se mi, že se hned ozve BIlbao, měli by to nechat na Španělskym svazu at to vyřeší sami.

Reagovat
smazaný uživatel

hej a co si čekal?? že jako se to zamete pod koberec,udělá se rozsudek a tečka?nemyslim...je to vcelku terno a k tomu když to není porvé

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tady má Bilbao absolutně pravdu!!! Uzavření stadionu jen na tři zápasy opravdu nestačí... ten Betis to je hrůza a ne fanoušci... Zápas kontumovat ve prospěch Bilbaa by bylo určitě na místě!!

Reagovat
smazaný uživatel

áno áno....

Reagovat
smazaný uživatel

Kontumace je na místě, to asi jo (i když ve Španělsku, zdá se mi, tohle málokdy řeší kontumací), ale jinak "Uzavření stadionu jen na tři zápasy opravdu nestačí" Vážně, a co bys teda Betisu udělal? Zavřel mu stadión doživotně? Vyloučil ho z ligy? Jen tak dál....Už toho mám dost, jak si každej hned myslí, že fanoušci Betisu jsou největší vandalové ve Španělsku!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle regulí by měl následovat obvyklý trest a to jednoznačná kontumace zápase a uzavření stadiónu nejméně na 3 nadcházející zápasy (možná i více). Bilbao žádá jen to, co se má, i když samo není úplně andělské. To ale není nikdo ! Kluby si to musejí už uvědomit, že za své fans (na stadiónu) zodpovídají.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě chci dodat, že děkuju prezidentovi Sevilly Del Nidovi za podporu vyjádřenou Betisu, nikdy bych nic takovýho nečekala od prezidenta našeho největšího rivala, je to od něj rozhodně moc milý.

http://www.as.com/futbol/articulo/nido-pide-sancione-betis-agresion/dasftbpri/20080318dasdasftb_1/Tes

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výsledek 1-2 a na dva zápasy uzavřenej stadión. Bála jsem se, že to bude horší, ale i tak mě to štve...Ostatně s tím výsledkem, co to je za šaškárnu? To měli radši kontumovat na 3-0, než nechat zápas jako by byl ukončenej když se nedohrálo 20 minut...Zajímalo by mě, jestli by to taky takhle vyřešili, kdyby Betis neprohrával, ale vedl 2-1...

Reagovat
smazaný uživatel

muzes bejt rada ze to vyresili takhle... koukam ze je pro tebe docela tezky vzit tu vec s nadhledem....

kdyby betis vedl tak by asi nechali opakovat celej zapas...ale to je prece uplne irelevantni

jeste mi rekni ze nejvetsi obeti je Real Betis a Armando si za to vlastne muze sam...

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že je pro mě těžký vzít to s nadhedlem (jsem holt vášnivá fanynka...)

Ale stojím si za svým názorem, že za to, co se stalo, může ten idiot co hodil láhví, a ne Real Betis jako celek. (a jestli mi řekneš, že je za to Betis zodpovědnej, protože ho pustil na stadion, tak tomu jak bys zabránil?)

Reagovat
smazaný uživatel

prisnejsi kontroly a hlidani (o tom jak to ve spanelsku chodi sem slysel svy)...zakaz vnaseni lahvi, ktery by se tam ani nemely prodavat...doufam ze na necem z toho v Betisu zapracujou...

Reagovat
smazaný uživatel

nejen v Betisu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele