Preview pro Stade de Reims

07.08.2013, 16:50
Názory a komentáře
Tuhá obrana, příkladná herní disciplína a schopnost zabrat v pravý čas nejenže udržely podceňovaného nováčka z Remeše v soutěži, ale navíc jej vytáhly na velmi slušné čtrnácté místo. Teď však čeká historického giganta těžší úkol - krizová druhá sezona..

Stade de Reims (Hubert Fournier)

Změny v kádru: Jestliže jsme v loňském preview vyzdvihovali ofenzivní fotbal, kterým si remeští zajistili postup o soutěž výše, a zároveň kvitovali výbornou práci na přestupovém trhu, jež vedla k razantnímu zpevnění do té doby notně vachrlaté obrany, letos je tomu přesně naopak - obnovená premiéra slavného klubu na nejvyšší úrovni nabídla dopředu naprosto impotentní tým, který však řadu soupeřů přeskočil pouze proto, že zkrátka nedovolil nikomu dát gól. Je však jasné, že nyní je potřeba udělat něco s ofenzivou, a do Remeše tak připutovala hned dvě zajímavá jména - izraelský reprezentant Eliran Atar z Maccabi Tel Aviv (1,5 milionu eur) a zejména nadějný Gaëtan Charbonnier (1 milion), který své kvality ukázal už loni v Montpellieru.

Místo jim uvolnili nevýrazní Fauvergue (hostování v Métách) a Toudic (návrat do Lensu), zatímco v záložní řadě nahradí odcházejícího Ramarého (Brest) dánský mladík Mads Albaek z Midtjyllandu a Prince Oniangué z Tours. Na obraně, šlapající jako hodinky, nebylo třeba měnit vůbec nic - je paradoxem, že Pape Souaré, který se vrátil z hostování do Lille jako přímá náhrada za Lucase Digneho, bude mít u Dog zřejmě větší jistotu základu, než by tomu díky Signorinově konkurenci bylo v Remeši..

Přednosti a slabiny: Stoperská dvojice Tacalfred - Weber patří k nejlepším v soutěži, a ve spolupráci s loni famózním gólmanem Agassou půjde i letos o největší výhodu Remeše oproti konkurenci; Fournierovi se navíc podařilo tým posílit, a to v rámci možností poměrně výrazně (skvělá orientace na přestupovém trhu koneckonců klub zdobila už minulé léto). Atar s Charbonnierem vypadají mnohem lépe než střelecké opory loňských let typu Fauvergueho či Faurého, což ve spolupráci s ujasněným herním systémem, strategií a filozofií budí ve fanoušcích zasloužený optimismus.

Jenže samotné vylepšení kvality útočníků ještě neznamená, že se k nim bude dostávat míč - a soudě podle přípravných zápasů Remeše, které jakoby pravidlem končí 0:0, jsou přechod do útoku a obecně kreativita v záloze věcmi, na nichž musí manšaft ze Stade Auguste Delaine nutně zapracovat. Letošní Remeš vstupuje do krizové sezony s papírově silnějším kádrem, než je ten, co loni uhrál 14. příčku, jenže paradoxně je pravděpodobnost jejího vylepšení skutečně marginální - pro někoho, kdo se na každý gól nadře takto bolestivým způsobem, je boj o záchranu zkrátka maximem.

Hráč ke sledování: Gaëtan Charbonnier
Charbonnier neměl být tím, kdo v Montpellieru nahradí hvězdného Girouda; za tímto účelem byl vykoupen Herrera. Jenže ten zklamal, a větší část sezony tak útok Les Pailladins táhl právě tento energický, dravý mladý forvard - a nevedl si vůbec špatně. Teď bude muset na své výkony navázat v prostředí, které je pro hrotového útočníka spíše nepřátelské než cokoliv jiného. Dokáže se s touto výzvou adekvátně poprat?

Prognóza: 17. místo
Stačí vlastně zranění jednoho z trojice Agassa, Tacalfred, Weber, a ze zajímavého celku je rázem kandidát na sestup číslo jedna. Remeš čeká hodně divoká, nervózní sezona - vzhledem k bojovnosti, obětavosti a šikovnému Fournierově hernímu systému by však záchrana neměla být nereálným cílem. Bude to ale o prsa.

Tip na sestavu: (4-3-3) Kossi Agassa - Aïssa Mandi, Mickaël Tacalfred, Anthony Weber, Franck Signorino - Grzegorz Krychowiak, Mads Albaek, Antoine Devaux - Odaïr Fortes, Gaëtan Charbonnier, Floyd Ayité

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele