Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - pondělí 9.9.

09.09.2019, 08:22
Previews
Německo minulý týden podlehlo Nizozemsku a zadělalo si na problémy, dnes potřebuje zvládnout duel v Severním Irsku. Belgie se představí ve Skotsku, Slovensko po domácím výbuchu s Chorvatskem čeká další klíčový duel v Maďarsku...
Skupina C
Estonsko - Nizozemsko  (pondělí 20:45)
Nizozemsko zvládlo klíčový střet s německými silami a oživilo šance na první místo ve skupině. Stále je však až třetí a na první Severní Iry ztrácí už šest bodů. Část z nich by rádo ukrojilo v Tallinnu, kam se vydá k boji s posledním Estonskem.

Nizozemci těží z faktu, že mají oproti ostatním týmům ve skupině jeden zápas k dobru. Samo o sobě by jim to možná moc nepomáhalo, ale po posledním duelu se opět reálně zapojují do boje o první místo. To je stále dost daleko, protože na aktuálně první Severní Iry ztrácejí svěřenci trenéra Ronalda Koemana ještě šest bodů.

Ale po posledním kole mají mnohem větší důvod k optimismu. Porazili totiž největšího rivala a vrátili mu první vzájemnou porážku. Nizozemci sice v Hamburku prohrávali po brance Němce Gnabryho, jenže do konce utkání se jim povedlo skórovat čtyřikrát a divácky atraktivní přestřelku ukončili jako vítězové.

Další dobou zprávou pro Koemanovu partu je i to, že oba duely s Němci mají hráči již za sebou a teď je čekají relativně lehčí soupeři. A hned ten první by pro Nizozemce neměl být pro-blémem. Pokud chtějí na první místo, tak je teď ideální čas. Toho si je dobře vědom i záložník Liverpoolu Georginio Wijnaldum, autor poslední trefy do německé sítě.

Před utkáním poznamenal: "Máme stále všechno ve svých rukách. Ale bude to chtít stoprocentní soustředěnost, cesta na šampionát je ještě hodně dlouhá. Nesmíme podcenit vůbec nikoho, protože jde pokaždé o hodně. Nechceme se ohlížet za zápasem s vědomím, že jsme přišli o body kvůli naší chybě, kvůli podcenění soupeře. Do každého utkání musíme jít naplno, jako by to bylo finále," míní Wijnaldum.

V kontextu jeho vyjádření budou možná někteří hráči mít v hlavách poslední duel v Tallinnu. Ten přinesl jen remízu 2:2 a pro favorita šlo o jasné zklamání. Zbylé tři duely s Estonci ale Nizozemci jasně vyhráli a celkově svému soupeři dali 14 gólů.

V příštím kole se Nizozemci utkají s prvními Severními Iry, takže tady budou chtít naplno bodovat, aby měli lepší výchozí pozici. Estonsko pocestuje do Běloruska a rádo by počítalo s prvními body. Aktuálně jich totiž má na kontě přesně nula.

Estonci dostali už 14 branek, o což se největší měrou (hned osmi trefami) postarali Němci. K tomu se Estonci ve čtyřech duelech zmohli jen na dva zásahy. Trenér Karel Voolaid minule sledoval bitvu svých hráčů s Bělorusy a Estonsko sahalo dlouho po bodu. I o ten ale v nastavení přišlo po brance Maksima Skavyše, takže soutěžní utkání Estonci vyhráli naposledy v listopadu minulého roku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 16.50 - 1.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Irsko - Německo  (pondělí 20:45)
Severní Irové překvapivě stále vedou tabulku skupiny C. V pondělí je ale čeká dost možná největší zkouška, protože do Windsor Parku zavítá Německo. Druhý tým tabulky naposledy prohrál a teď nebere nic jiného než tři body.

Německo bylo spolu s Nizozemskem vnímáno jako jasný favorit skupiny a nadále jsou mu dávány největší šance. Přesto je druhé. Tento zdánlivý nesoulad je ale logický, protože Němci mají s Nizozemskem oba zápasy už za sebou, zatímco ostatní týmy se na střety s těmito giganty teprve připravují. První duel s nejvážnějším rivalem na postup ze skupiny Němci zvládli perfektně, druhý už se nepovedl.

Právě v posledním kole se Die Mannschaft utkal s Nizozemskem a velmi brzy nad ním vedl, ale soupeř se nevzdal. Díky trefám De Jonga, Malena a Wijnalduma otočil vývoj utkání ve svůj prospěch a notně mu pomohla také vlastní branka obránce Taha. Celkové vítězství Oranjes 4:2 po divoké přestřelce bylo pro diváka skvělou podívanou, ale pro Němce to byla pokažená šance dostat se na první místo.

Nizozemci jsou sice až třetí, ale mají jako jediní ze skupiny jedno utkání k dobru, což nechává vše otevřené. Němci jsou suverénně nejlépe skórujícím týmem ve skupině a zatím se jim povedlo nashromáždit už 15 branek. Velký podíl na tom má mimo jiné drtivá výhra 8:0 nad Estonskem. I proti Severním Irům mají Němci skvělé statistiky. Z patnácti posledních duelů se jim povedlo vyhrát 11 a nasázet svému sokovi 38 branek.

Týmu trenéra Joachima Löwa se daří i v Belfastu. V posledních čtyřech duelech zde dali vždycky alespoň tři góly. Když Irové naposledy porazili Němce, jednalo se Západní Německo a psal se rok 1983. Posledních sedm duelů Němci vždy vyhráli.

I to si trenér Michael O'Neill dobře uvědomuje. Na tiskové konferenci před zápasem zmínil: "Německo je favorit naší skupiny, vždycky jsem to tak vnímal. Ten tým má neskutečnou sílu a potenciál. Na každém postu mají hráče té nejvyšší kvality a prakticky nikde nemají slabinu. Samozřejmě jsme sledovali poslední utkání s Nizozemskem, ale musíme přijít s vlastní taktikou."

Severní Irové zatím mají plný počet, vyhráli všechna čtyři utkání. To poslední soutěžní bylo pěkný nervák, protože rozhodující trefu proti Bělorusku zaznamenal Paddy McNair až čtyři minuty před koncem.

Výhry o jednu trefu jsou ostatně Severním Irům tak trochu vlastní, o čemž svědčilo také jejich přípravné utkání. To sehráli proti Lucembursku a že by to byla pastva pro oči fotbalového fanouška, to se rozhodně říct nedalo. Domácí se v Belfastu museli spokojit s jedinou vlastní brankou Kevina Malgeta. Před duelem s hvězdným Německem tedy žádný důvod k optimismu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.30 - 5.57 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko44007:212
2.Německo430115:69
3.Nizozemsko320110:56
4.Bělorusko51043:103
5.Estonsko40042:140
Skupina E
Ázerbájdžán - Chorvatsko  (pondělí 18:00)
V pětičlenné skupině E se na samém dně bez bodu krčí Ázerbájdžán, zatímco zbylé čtyři celky reálně bojují o postup. Jedním z nich je i Chorvatsko, jemuž prozatímních devět bodů stačí na druhé místo.

Reprezentanti kavkazské země se po poměrně povedené Lize národů trápí, přesto v každém duelu kvalifikace skórovali. Na úvod sehráli vydařenou partii v Chorvatsku, kterou ztratili v závěru, doma proti Maďarsku a Slovensku si ale prakticky nečuchli. Paradoxně vydařenější bylo poslední venkovní utkání ve Walesu, kde stejně jako u Jaderského moře rozhodl domácí tým až v závěru. O čtyři branky Ázerbájdžánců se postarali dva muži - po dvou gólech nastříleli Emreli i Sheydaev.

V zápasech Chorvatska v prvních dvou kvalifikačních oknech platila nedobytnost domácího prostředí. Zatímco doma si vedle nadcházejícího soupeře poradili i s Walesem, duel v Maďarsku poměrně překvapivě nezvládli. Úsloví "můj dům, můj hrad" porušili ve velkém stylu v pátek, kdy Slovensku v Trnavě nasázeli hned čtyři branky. Přestože celkově mají na kontě gólů již devět, jediný jejich střelec se prosadil dvakrát, a sice Ivan Perišić.

Tito dva soupeři si rozhodně nejsou neznámými, vždyť se potkali i v kvalifikačních duelech o předchozí mistrovství Evropy. Doma Chorvaté uspěli jednoznačně šesti góly, v Baku ale dva body ztratili. Jak dopadne další ze vzájemných zápasů v hlavním městě Ázerbájdžánu, o tom bude spolurozhodovat i švýcarský sudí Schärer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.80 - 6.09 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Maďarsko - Slovensko  (pondělí 20:45)
Hodně nepovedený zápas za sebou mají reprezentanti Slovenska, šanci na nápravu mají ale už nyní proti lídrovi skupiny z Maďarska. Pokud v Budapešti uspějí, vytáhnou se na postupové pozice.

Maďaři v kvalifikaci mají zatím devět bodů, které získali díky třem vítězstvím v posledních třech zápasech. Ta se ale nerodila lehce, doma proti Chorvatům museli otáčet, proti Walesu zase rozhodli až v závěrečné čtvrthodině. Snad jen výhra v Ázerbájdžánu se obešla bez větších nervů. Svěřenci Marca Rossiho zatím v kvalifikaci hrají maximálně účelně. Tabulku vedou se šesti vstřelenými brankami, o něž se postarali zejména Orbán a Patkai, kteří mají na kontě po dvou.

Slovensko po nepovedené Lize národů vstoupili do kvalifikace právě proti Maďarsku - a úspěšně, zejména zásluhou Dudy zvítězili 2:0. Poté však po brzkém obdrženém gólu selhali ve Walesu, na jednoznačnou výhru v Baku zase navázali domácím debaklem 0:4 od Chorvatska. I přesto, že jsou o tři pozice níže, mají naši východní sousedé na kontě o gól více než jejich nadcházející soupeři. Dvě branky vstřelil Hamšík, gólem a dvěma asistencemi se na působení Slováků podílí Duda.

Přes geografickou blízkost na sebe pondělní protivníci před touto kvalifikací dlouho nenarazili. Od posledních soutěžních duelů uběhlo více než dvacet let, v tomto tisíciletí se střetli jen dvakrát v přátelských zápasech. Jednou se radovali Maďaři, jednou utkání skončilo remízou. Na hladký průběh toho dalšího bude v Budapešti dohlížet známý španělský sudí Antonio Mateu Lahoz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.30 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko43019:49
2.Maďarsko43016:49
3.Slovensko42027:66
4.Wales42024:46
5.Ázerbájdžán40044:120
Skupina G
Lotyšsko - Severní Makedonie  (pondělí 20:45)
Ani jeden z pondělních soupeřů nemá příliš šancí se probojovat na evropský šampionát, nicméně mnohem lépe se vede Severní Makedonii. Ta v první polovině kvalifikačního cyklu získala pět bodů a nachází se na pátém místě, za druhým Rakouskem momentálně zaostává o body čtyři. Lotyšsko zažívá obrovskou krizi, po pěti odehraných duelech je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:19.

Makedonci jsou prozatím konkurenceschopnější, se všemi dosavadními protivníky dokázali alespoň po určitou dobu držet krok. Nejprve si poradili právě s Lotyšskem po výsledku 3:1, v následujících čtyřech utkáních už na tříbodový zisk nenavázali. Po nečekané remíze 1:1 ve Slovinsku bojovali doma s Polskem a podlehli mu nejtěsnějším poměrem 0:1. Vzápětí neudrželi vedení proti Rakousku a po zpackaném závěru museli skousnout prohru 1:4.

Ve čtvrtek zavítali do Izraele a postarali se o mírné překvapení, na stadionu Turner získali nesmírně cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1. "Každý zápas je zcela jiný a my zatím můžeme říci, že jsme vždy sahali po bodech. Na kontě sice máme jen jedno vítězství, ale hráči bojují a perou se o každý centimetr prostoru. V Lotyšsku vidím šance padesát na padesát, rozhodovat může každá maličkost," prohlásil na tiskové konferenci kouč Igor Angelovski.

Lotyši zažívají jedno z nejhorších období za poslední roky. Po neúspěchu ve Skopje prohráli v Polsku 0:2, pak doma až příliš hladce nestačili na Izrael (0:3). Nicméně opravdová katastrofa v podobě jedenácti inkasovaných branek během dvou zápasů teprve přišla. Lotyši totiž naprosto zkolabovali se Slovinskem a v Rize mu podlehli vysoko 0:5, nedávno okusili velkou sílu Rakouska a v Salzburgu utrpěli další debakl po výsledku 0:6.

Slovinský trenér Slaviša Stojanović, který vede lotyšský reprezentační výběr teprve od března letošního roku, se za nic neschovává. "Naše výkony i výsledky jsou špatné, čísla hovoří jasně. Prvotním úkolem je poprvé bodovat, pak se pokusíme postupně zlepšovat. Utkání se Severní Makedonií je příležitost, i přesto považuji našeho příštího konkurenta za mírného favorita," uvedl s pokorou devětačtyřicetiletý Stojanović.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.58 - 3.87 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Polsko - Rakousko  (pondělí 20:45)
Polsko v kvalifikaci poprvé prohrálo a na to musí rychle zapomenout, protože v pondělí večer ho čeká dost možná klíčový duel celého cyklu s Rakouskem. Zápas na stadionu Narodowy ve Varšavě je na velkolepou bitvu připraven. Dokáží Rakušané oplatit domácím porážku z prvního zápasu a výrazně zamotat skupinu G nebo se z další výhry budou radovat Lewandowski a spol?

Polský tisk své fotbalisty po porážce ve Slovinsku za mdlý výkon nešetřil, na druhou stranu Biało-czerwoni mají stále postupové triumfy ve svých rukou a pokud zvládnou duel s Rakouskem, bude jim odpuštěno. Svěřenci Jerzyho Brzęczka už jeden zápas proti Rakousku zvládli, v březnu zvítězili na stadionu Ernsta Happela ve Vídni 1:0, když se o jediný zásah postaral útočník AC Milán Krzysztof Piątek.

Výkon jako proti Slovincům by na body s Rakouskem určitě nestačil. Ofenzivní hvězdy Polska v čele s Robertem Lewandowskim si za celé utkání nevypracovali jedinou výraznější možnost a v tomto směru budou muset přidat. Jejich soupeř se totiž dostal do dobré formy a navíc hýří sebevědomím.

"Naše filozofie je být dominantní s balónem a to chceme být i tentokrát. Doufám, že se nám podaří uspět. Výhra v Polsku by mohla být velkým krokem k účasti na evropském šampionátu. Držíme teď ve svých rukou velmi dobrou pozici, ale k úspěšné kvalifikaci vede ještě dlouhá cesta," prohlásil před zápasem Valentino Lazaro. Rakousko v pátek rozstřílelo Lotyše 6:0 a v kvalifikaci si připsalo už třetí vítězství v řadě.

Rakušané se zároveň posunuli na druhé postupové místo a na vedoucí Polsko ztrácejí jen tři body. Na druhou stranu se ale musejí ohlížet za sebe, protože třetí Slovinsko i čtvrtý Izrael jsou vzdálené jen jeden bod.

Lepší vzájemnou bilancí oplývají Poláci, kteří s Rakouskem neprohráli od přátelského utkání v Katowicích v roce 1994.
Polsko - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Bereszynski, Bednarek, Glik, Kedziora - Grosicki, Krychowiak, Klich, Zielinski - Piatek, Lewandowski
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Stanković - Ulmer, Hinteregger, Dragović, Lainer - Baumgartlinger, Laimer - Alaba, Sabitzer, Lazaro - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.43 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Izrael  (pondělí 20:45)
Slovinsko i Izrael se nevzdávají naděje na postup na evropský šampionát, protože na druhé místo ztrácejí jen jeden bod. V šestém zápase kvalifikačního cyklu však minimálně jeden z týmů ztratí. Slovinsko bude znovu spoléhat na báječnou kulisu stožického stadionu v Lublani, kde se jim v pátek podařilo porazit lídra Polsko.

Byl to pro partu trenéra Matjaže Keka báječný večer. Slovinci nejenže Poláky porazili 2:0, ale zároveň jim směrem dopředu nedovolili vůbec nic. Tři body zůstaly v Lublani zcela zaslouženě a slovinský reprezentační výběr si nadále může dělat naděje na postup. V tabulce díky tomu drží třetí místo s jednobodovým odstupem na druhé Rakousko. Výhra nad Polskem navíc dodala domácím na sebevědomí a jelikož s jídlem roste chuť, chtějí Slovinci tři body i proti Izraeli. Utkání má velkou váhu, oba celky si jsou bodově rovni, navíc v zamotané skupině teď bude znamenat každá ztráta velkou komplikaci.

Slovinsko s Izraelem nikdy neprohrálo a to se obě strany utkaly už čtyřikrát. Naposledy v Haifě v březnu letošního roku a utkání skončilo remízou 1:1.

Izrael možná takovou formu jako Slovinsko nemá, pořád ale představuje velice nebezpečného soupeře. Tým rakouského trenéra Andrease Herzoga naposledy remizoval se Severní Makedonií 1:1 a tento výsledek ho může pořádně mrzet. Nebýt bodové ztráty, byl by teď Izrael na druhém místě a celou situaci by měl ve svých rukou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.47 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko54018:212
2.Rakousko530213:69
3.Slovinsko52219:38
4.Izrael52219:88
5.Severní Makedonie51226:85
6.Lotyšsko50051:190
Skupina I
Rusko - Kazachstán  (pondělí 20:45)
Jestli chce Kazachstán ještě promluvit do postupových bojů, má v Rusku zřejmě poslední šanci. Svěřence českého kouče Michala Bílka čeká v Kaliningradu složitá práce, porazit domácí Rusy. Sborná po úvodní porážce s Belgií vyhrála všechny své zápasy, včetně toho v Astaně.

Rusové vyhráli v Kazachstánu na konci března letošního roku 4:0 a razantně zareagovali na úvodní porážku s Belgií. Svěřenci Stanislava Čerčesova od té doby neztratili ani bod a třeba zoufalému San Marínu nastříleli devět branek! V pátek navíc učinili dost možná nejdůležitější krok na cestě za postupem, když porazili ve Skotsku domácí výběr 2:1. Rusům patří v tabulce druhé postupové místo za suverénní Belgií a pokud porazí Kazachstán, málokdo bude o jejich startu na EURO 2020 pochybovat. "Máme dvanáct bodů, náš soupeř jich má šest. Zbývá ale ještě pět zápasů a jak jsem řekl na tiskové konferenci, ve hře je stále patnáct bodů," krotí euforii trenér Stanislav Čerčesov. V ruských médiích se krom následujícího zápasu s Kazachstánem hodně propírá propuštění reprezentantů Aleksandra Kokorina a Pavla Mamajeva, kteří byli za narušení veřejného pořádku ve vězení.

Kazaši už v žádném případě nepatří mezi velké outsidery. Jejich klubový fotbal už prorazil na evropské scéně a reprezentace čas od času zaskočí nejednoho favorita. Hosté nasbírali v pěti zápasech sedm bodů a ještě stále mohou pomýšlet na zisk druhého místa, byť k tomu potřebují uspět v Rusku a i v dalších zápasech. Bílkovi svěřenci doma porazili Skotsko i slaboučké San Marino a v pátek remizovali na Kypru 1:1.

Rusko si zvolilo za domácí půdu trochu netradičně Kaliningrad, kde hrálo mezistátní utkání jen jednou. Před rokem hostili v kaliningradské oblasti Švédsko a diváci se za devadesát minut branky nedočkali. Dočkají se nyní proti Kazachstánu?

Utkání je pochopitelně pro geografické i politické kořeny pikantní. Kazachstán je jižní soused Ruska a jedna ze zemí bývalého Sovětského svazu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 7.68 - 19.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Kypr  (pondělí 20:45)
Kypr v pátek nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti Kazachstánu a po remíze 1:1 si výrazně zkomplikoval případnou cestu na evropský šampionát. V tabulce skupiny I se nachází až na pátém místě s pouhými čtyřmi body a musel by se stát zázrak, aby se ještě mezi čtyřiadvacítku vyvolených probojoval. Nyní se pokusí splnit povinnost na půdě jednoho z největších trpaslíků evropské části kvalifikace ze San Marina.

Hosté v dosavadních pěti střetnutích zvítězili pouze jednou a to právě proti San Marinu, které na vlastním stadionu deklasovali vysoko 5:0. V ostatních zápasech se za své výkony stydět nemuseli, ale na další tříbodový zisk to nestačilo. Po porážce 0:2 s favorizovanou Belgií zavítali do Skotska a podlehli mu 1:2, následně odjížděli s prázdnou i z Ruska (0:1). Před pár dny potřebovali vyhrát proti Kazachstánu, ale to se jim nakonec nepodařilo.

"Soupeře samozřejmě nastartovala brzká vedoucí branka. Poté se nám podařilo celkem brzy vyrovnat, jenomže Kazachstán s námi držel krok a byl více než vyrovnaným rivalem. Věděli jsme, že to bude náročné a moc nás mrzí, že jsme naše skvělé fanoušky nepotěšili výhrou. Nedá se nic dělat, kvalifikace je v plném proudu a my uděláme všechno pro to, abychom se posunuli tabulkou co nejvýše," uvedl izraelský trenér Ran Ben Shimon trochu zklamaně.

San Marino nikdy nemá vysoké ambice, obrovským úspěchem pro něj je každý získaný bod nebo i vstřelená branka. V dosavadních pěti případech se mu nepovedlo naplnit ani jeden z těchto cílů. V tabulce je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:24. Po již zmiňované porážce na Kypru podlehlo doma Skotsku 0:2, což byl po herní stránce zatím jeho nejlepší zápas.

Pak se snažilo držet krok v Saransku s favorizovaným Ruskem, jenomže domů odjíždělo s obrovským debaklem 0:9 a navíc mohlo být rádo, že rozdíl ve skóre nebyl dvojciferný. V dalších dvou střetnutích nestačilo ve shodném poměru 0:4 na Kazachstán či Belgii. "Toto utkání samozřejmě svádí k tomu, abychom nehráli na sto procent nebo San Marino podcenili. To se nestane, rozhodně máme co napravovat," dodal závěrem osmačtyřicetiletý Ben Shimon.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 42.00 - 13.60 - 1.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Belgie  (pondělí 20:45)
Belgie je jasným vládcem skupiny I a prvenství v ní se nehodlá jen tak vzdát. Rudí ďáblové v pondělí zavítají na půdu Skotska, kterému jde o mnohem víc. Po slibném začátku kvalifikačního cyklu se totiž ostrovnímu týmu přestalo dařit.

Glasgowský stadion Hampden Park bude v pondělí od tři čtvrtě na devět hostit velkého favorita na postup ze skupiny. Přijedou totiž Belgičané, kteří mají nakročeno k parádním výsledkům. I statistiky jsou na jejich straně, protože tým trenéra Roberta Martineze se proti Skotům postavil v historii už mnohokrát a většinou s dobrými výsledky. Poslední porážka Belgičanů v Glasgow se odehrála v roce 1987!

Jinak se Belgičanům proti Skotům daří velmi dobře. Za dvacet předchozích utkání Belgie vstřelila svému soupeři 37 branek a prohrála jen čtyřikrát. Dvanáctkrát se jí povedlo nad Skoty vyhrát a teď by rádi využili toho, že Skotsku se vůbec nedaří.

Tým trenéra Stevea Clarka sice kvalifikaci dobře začal, když si připsal šest bodů z prvních dvou duelů, ale od té doby nemůže chytit rytmus. V Belgii dostali Skotové tři potupné branky, z nichž o dvě se postaral hráč Interu Milán Romelu Lukaku. Naposledy v Hampden Parku sice Skotsko výtečně začalo proti Rusku, když ho už v 10. minutě poslal do vedení John McGinn.

Jenže ještě do poločasu srovnal střelec Arťom Dzjuba a po změně stran si Stephen O’Donnell vstřelil vlastní gól. Skotsko je aktuálně až na 4. místě se ztrátou šesti bodů právě na Rusko. A záložník John McGinn ví, že v tomhle utkání budou muset jeho spoluhráči pořádně zabrat, pokud chtějí pomýšlet na postup.

"Všem je naše situace jasná. Není to příliš dobré, protože ztrácíme na Rusko už dost bodů. Ale nevzdáváme se. Víme, že teď musíme zabrat a vyhrát. Nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu a tak chceme k zápasu přistupovat. Nejsme favoritem, ale to neznamená, že to vzdáme. Belgie je skvělý tým plný hvězd, ale každý tým se dá porazit. Musíme ukázat maximum našich možností," dodal zkušený záložník.

Belgie bude pro jeho tým hodně těžkým oříškem. V rámci skupinových bojů ještě ani jednou neprohrála a její herní pojetí je hodně dravé. To dokazuje i skóre, protože Belgičani dokázali svým sokům dát 15 branek a jen jednu od nich dostat.

Naposledy se mužstvu kolem Kevina De Bruyneho povedlo nasázet čtyři branky bezbrannému San Marinu a vylepšit si statistiky. Dvěma góly se pod toto vítězství výraznou měrou podepsal Michy Batshuayi. Poslední dvě návštěvy Skotska přinesly Belgii dvě výhry a vždy v nich favorit nasázel aspoň dvě branky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.41 - 4.92 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie550015:115
2.Rusko540117:412
3.Kazachstán52128:87
4.Skotsko52035:96
5.Kypr51137:64
6.San Marino50050:240

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (448)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dúfam, že s Maďarmi to bude úplne odlišný zápas než s Chorvátskom a Maďari budú vedieť čo sa sluší a patrí. Chorváti sa totiž na našu reprezentáciu vyrútili ako keby hrali finále MS. Hneď po úvodnom hvizde založili útočnú akciu, ktorá skončila šancou Brozovica... Kto to kedy videl, nastoliť v kvalde na ihrisku súpera takéto zbesilé tempo? Existujú predsa nejaké nepísané pravidlá takéhoto kvalifikačného zápasu v rámci ktorých má byť prvých 20. minút iba oťukávacích, má sa hrať prevažne v strede poľa a nie podnikať takéto dynamické útoky do šestnástky súpera a búšiť do jeho obranných radov, akoby sa hralo o život... To chorvátskych hráčov a ich trénera Daliča nikto neoboznámil so zaužívaným kvalifikačným bontónom? Z ktorej balkánskej diery to vyliezli, že hrali takto profesorsky? To ich nikto neráčil oboznámiť s tým, že slovenská futbalová verejnosť v zápase s nimi očakávala víťazstvo alebo prinajhoršom remízu?

Reagovat
maxton

myslím, že ak podáme žalobu na UEFU, že nezvládla výkon Chorvátska držať na uzde, možno by sme aj mali šancu uspieť a Chorvátom budú odobrané 3 body v náš prospech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

u Chorvatska to nebude fungovat, ale být to Srbsko tak byste pravděpodobně uspěli s jakoukoliv žalobou

Reagovat
adalbertus

čo sa sluší a patrí

Reagovat
zgeroTT

ty mas dneska super zapas. bez ohladu na výsledok si ho uzijes. Ved si madar aj slovak zaroven.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Zark

komu budes fandit??

Reagovat
adalbertus

HU

Reagovat
Zark

Reagovat
zgeroTT

chcel som ti dat sancu. Skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

hu hu hu

Reagovat
smazaný uživatel

*ruch, ruch, ruch

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
suldik

Tak robí ten malý poník, na ktorom ste prišli do európy?

Reagovat
didosh

Reagovat
Majk91

Reagovat
DrQQ

Nie, to robil Turul, keď vyrábal s princeznou Emese Álmosa. :-)

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hovnaaa

Reagovat
oli9

přesně tak a za stavu 0:2 už žádný gol neměli přidávat

Reagovat
smazaný uživatel

Presne... Aký to malo zmysel? Iba čo nám zbytočne skazili dovtedy priaznivé skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Ha,ha,ha,ha. Jsi neskutečně vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, vole

Reagovat
smazaný uživatel

To je normalne na dopis na UEFU jak vysitej, takova vrazda fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Omg, tohle fakt může napsat jen úplný idiot

Reagovat
smazaný uživatel

a sezrat mu to jeste vetsi

Reagovat
Benfica

Reagovat
oli9

Reagovat
eder

Pro výhru Severního Irska

Reagovat
oli9

ale remízu udělají

Reagovat
stas87

Ak to tak bude, tak Löw raus a Nemci peši domov. S takými mockami nemôžu prehrať.

Reagovat
db18

Asi vsadim na Němce, abych to pojistil.

Reagovat
Rudnevs

Löwa neodvolajú určite.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeňáci udělali ME 2012, sparťani ME 2016..a slávisti domrdaj nejvíc easy skupinu, co jsme kdy měli a poprvé se tam nedostanem

Reagovat
oli9

ještě je všechno otevřené.... hlavně zvládnout zápas zítra

Reagovat
F.Torres

Ano, slavisti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Součka a Bořila měli hrát Frýdek a Limberský.

Reagovat
Trapný diskutér

nevoe, sadílek a novák

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2012 byla lehčí skupina a nebýt Rezkova simulování ve Skotsku, tak tam možná ani nejsme

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
Selänne

Reagovat
oli9

08:55 Jablonec posílil finský záložník Hämäläinen

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době v repre pauze je zase komu fandit.

Reagovat
zgeroTT

Proti premotivovanym madarom s trénerom, ktory v nich tu premotivovanost este udrzuje musíme vyhrat. Ak nie, Hapal by sa mal rychlo pobrat prec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twelwer

Nasi hrali s Chorvatskom katastrofalne, ale ja osm este nadmieru sklamany z vykonu trénera. To nemalo ani hlavu a pätu. Ono to vyzeralo ako keby ani nepripravoval tym. On vyzeral ze netusi ako budu chorvati hrat, zle poskladal zlozenie, proste hrozne. Za mna je ta prehra aj dost velka jeho chyba.Dufam ze to bude vyzerat o dost lepsie dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava bola dobrá, ale on je taký hodnej českej strejda. Dúfam že sa v lete podarí získať Vrbu.Končí mu zmluva v klube.

Reagovat
twelwer

Ja si to nemyslim, s hamsikom v trojclennej zalohe proti takémuto superovi ? ... na petkovica ako keby nikto nebol pripraveny ze si bude zbiehat po loptu. Utocnik nam zufalo chyba. Duda tam nepodrzal ziadnu loptu v prvom polcase. za mna dost zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedný útočník je Zrelák. A hrať bez útočníka mali problémy aj Španieli a Nemci. Obaja krajiný obrancovia sú stopéri.Ani do budúcna sa nijakí nejavia. Snád Pekarík ešte jednu kvalifikáciu potiahne, nie je taký starý. Vavro na takú úroven ešte nemá, nechápem prečo nevolali Gyombera ktorý na stopérovi nikdy nesklamal a je dosť skúsený. Rusnák je lepší v strede, na krídlo nemá rýchlosť, neviem aký rýchly je mladý Haraslín, ten už polskú ligu prerástol.Kucka opäť a opäť sklamal, Greguš sa mi zdá oveľa technickejší. Ale hlavný problém bol v psychike. Chorváti išli rovno na bránu z výkopu v strede a naši sa ľakli jak králiky.

Reagovat
twelwer

Suhlasim vypisal si to. Krajny obrancovia neexistovali. Ale ked stred zalohy nefungoval, a ani v utoku nikto nepodrzal loptu, tak jasne ze utocili. V strede mohol Modric s Brozovicom rozohravat ako chceli, mali na to dost priestoru a casu. Kraje obrany nulove takze Rebic a Perisic tiez ked chceli strelili alebo centrovali. Petkovic stacilo ze spravil dva kroky vyssie, stoper s nim nesiel ziadny a mohol si to prihravat/ robit co chcel. Ten vykon bol hrozny ale ti hraci hrali zle a dokonca vyzerali ze ani nevedia co maju robit/ zmenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá analýza s ktorou sa dá len súhlasiť. Tiež som si v posledných zápasoch všimol, že Vavro ešte na tento level úplne tak nemá. Raz určite mať bude, no ešte to nejaké cca dva rôčky potrvá. Tí krajní obrancovia sú tŕňom v päte, keďže na týchto postoch nám ako píšeš momentálne alternujú stopéri. Peky má na RB pre nás stále cenu zlata. Na LB fakt neviem, Hancko má kvalitatívne výkyv, no momentálne je aj tak asi primárnou voľbou na tento post. Uvidíme, ako sa v druhej španielskej lige rozohrá Mazáň, potenciál určite má a v bývalej 21tke patril medzi opory. Iné alternatívy na tento post momentálne nevidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Neverím osobne že by to Slováci po takej rane zvládli. Ale to je totálne pre náš mužský kolektívny šport typické. Ked ide do tuhého o všetko, tak sa psychicky zosypú. Prehrali so Slovinskom doma, v Polsku to bol malý zázrak s vlasným golom domácich a 20 nevyužitých šancí čo na snehu vychytal Mucha. Potom zase s Bieloruskom 0:1. V piatok boli očividne v šoku.Domáci hrajú enormne agresívne a vo velkom tempe čím vynahradzujú kvalitu. Keby sme v piatok hrali v Madarsku, asi by sme vyhrali, vdaka lepšej zálohe,ale takto sotva.Myslím že ani remíza nebude stačiť

Reagovat
oli9

Dneska madarsko - slovensko doufám, že to bude řezba... karty,penalty,goly...

Reagovat
smazaný uživatel

Drony s vlajkou

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

OT : hráva z vás niekto dobrovoľne PES ? zajtra vychádza nová 2020 a silno rozmýšľam nad kúpou. FIFU som hral od 98 ale minuloročná ma už totálne sklamala a odohral som možno 50 zápasov. Citam názory ze PES je futbalovejšie ale hodne to kazi absencia licencií.

Reagovat
smazaný uživatel

licence patch fanouškovský ti výjde tak za týden co nové pesko vyhraje. Dělají to normálně i na konzole. Navíc u Peska je i celkem rychle česká, a slovenská liga v PES 2018 tam snad nějakej borec do listopadu dal českou ligu až do MSFL a ČFL. V čem FIFA vede je UT ten PES Club hraje taky dost lidí, ale UT je vážně propracovanější. Co se týče samotné hry tak tady je PES o parník FIFA je nascriptovaná kokotina kde ti při rohu balon projde přes poprsí hráče do brány. Když vysuneš hráče do předu manuáně, tak čárový nějak nemává jasné ofcajky je toho daleko více. Co se týče edicí tak tady vede pesko opět kde dostaneš 1 legendu, a dobré baíčky. Ve fifě dostaneš 25 balíčku kde ti nejlepší hráč padne Mata

Reagovat
smazaný uživatel

mňa ten ultimate aj tak nikdy nejako extremne nebavil, v 18 som otvoril cez 700 balíkov hlavne za ten squad battle a najlepsieho hraca som dostal 88 Sterlinga

dakujem za nazor vyskusam to Pesko teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

já nejvíce hrál FIFU 14 UT tam jen škoda, že neexistovali ještě nějaké e-týmy. Zase, ale tam snad 3 mil coinů stálo 100 Kč. Ale ty balíčky tam ušli jsem snad 7x otevřel Neymara a 4x CR7.

Toho Sterlinga dostáváš snad každou FIFU v tom free balíčku nebo za plnění úkolu. Ten mi vždycky padl.

Reagovat
Joe.Cole

Ještě bych dodal, že letos má PES licenci na ME 2020.

Reagovat
smazaný uživatel

to som čítal ze to dostanu ako DLC

Reagovat
opretis

A jak je to s menšími kluby v Anglii? A celkově s malými kluby? Vždycky mě bavilo tahat nahoru třeba Blackpool a četl sem, že v simulaci přestupů a tvoření mladých talentů atd PES brutálně ztrácí.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom ztrácí obě dvě hry. Zase FIFU 19 kariéru jsem si užil pač vyšel cheat kde můžeš libovolně upravovat hráče takže konečně můžeš dát každému potenciál 99. To mě vždycky štvalo, že si právě hrál za slabší tým s hráčem jsi dal přes 20 golu v lize. A z overallu co mě na začátku 57 tak po sezoně měl 58 . V těch slabších ligách to Fifa má lepší, ale ten gameplay je stejnej se spoustu chyb už od FIFY 16 bez změny

Reagovat
opretis

A co ty přestupy? Já hraju na PS4 pravidelně FIFU 19 a to řešení přestupů a talentů mi přijde v rámci možností v pohodě.

A když už jsme u toho, je fanouškovský patch na aktualizaci soupisek pro letošní sezónu, nebo to dělá na konzole jen fanbase PES? Chci si dát Atlético a štve mě že tam není Lodi atd.

Ale to tahání menších klubů je pro mě prostě priorita. Ale asi si letos zkusím to PES20, jen je to strašně moc peněz

Reagovat
smazaný uživatel

no mě ta kariéra právě sere navíc fifa co vždycky má za talenty tak nakonec za ně za 3 sezony neštěkne ani pes. Soupisky už těžko když za chvíli vychází novej ročník s tím se nikdo srát nebude

Reagovat
Visca el barca

A co obsahuje ten Patch? Ligy, tým a dresy? Nebo dokonce i stadiony?

Reagovat
smazaný uživatel

ligy i týmy jsou tam licencovaný stadiony byly pamatuji si abych nelhal něco kolem PES 12- PES 14 jak tam byla česká liga, a fakt i stadiony jako v realu, a z čeho jsem se udělal byly normální český chorály i tam řvali třeba po zápase hoši děkujem.

Reagovat
smazaný uživatel

a je to mozne dostat aj do xboxu ?

Reagovat
smazaný uživatel

jo na Pesko se to dělá přes USB to je právě výhoda peska na konzole. Že to jde

Reagovat
Liquid

Reagovat
DrQQ

Niekto to hráva vari z donútenia? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som to v style ze ked je castejsie hravana FIFA ze ci si niekto dobrovolne vybral PES pred FIFA a preco.

Reagovat
Selänne

Hraji obě hry. PES má naprosto fenomenální momenty, bohužel se poměrně rychle omrzí, protože umělá inteligence je naprosto strašná. Osobně si zase koupím obě hry, PES ovšem o něco později, protože za dva měsíce bude za polovinu dnešní ceny.

Co se týká obsahu, tak moc toho v PES nenajdeš. Online je fail, single zase bez licencí. Pokud máš ovšem PC, tak stadiony, dresy a všechno okolo můžeš nahrát pomocí patchů. Na PS4 můžeš nahrát jen dresy, a na Xbox nemůžeš nahrát nic.

Každá z obou her má něco do sebe, ovšem obě hry jsou brutálně nevyvážený. Hodně záleží na tom, co chceš vlastně hrát a kolik času u toho budeš sedět. Jestli to plánuješ hrát denně, kup FIFU. Na příležitostný hraní bych zase koupil PES. Ale úplně nejlepší je obě hry střídat, tak tě aspoň žádná neotráví.

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem za info ja som ten online moc uz nehral preto som rozmyslal aj nad PES ze to bude kariera trosku futbalovejsia. Ale to co pises asi moc tomu nenapoveda. FIFA aspon 19, bola postavane ze kupim dobre kridlo a mam vystarané.

Reagovat
smazaný uživatel

licence dělají normálně i na konzole přes USB to uděláš

Reagovat
Selänne

Jen u PS4 ale.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak, ale kdo má xbox namísto PSka

Reagovat
opretis

To je taková bída ta umělá inteligence oproti FIFA? Vždycky jsem slyšel opak...

Reagovat
Selänne

Letos ani ne. Celkově ale v tomhle PES dost ztrácí. Například obránci jsou pořád na stejný lajně, brankáři většinou stojí půl metru před čarou - i když jdeš od půlky sám na bránu, AI hraje naprosto stejně předvídatelně jako přes nějakou šablonu... I přes to všechno to pořád stojí za vyzkoušení.

Reagovat
JackDaniels.

Neviem co je horsie 4:0 proti Chorvátsku a mizerny vykon po ktorom to mohlo byt aj 8:0 alebo prehra 2:1 proti Kosovu... Obe repre maju co napravat!!! Madari su velmi silne muzstvo, dufam ze sa nasi pozvieechaju a podaju 100 percentny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

obo dvoje více, ale to Kosovo. I kdyby jste prohráli 6:0 furt je to chorvatsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa po zápase s Chorvátskom viac ako výsledok mrzel nemohúci výkon, ktorý sme proti nim podali. Jediný náš hráč, ktorý s Chorvátmi držal tempo a bol im schopný konkurovať v osobných súbojoch bol Lobotka, inak sme vyhoreli kompletne na všetkých postoch. Maďarov sme doma výkonnostne prevýšili a porazili bez väčších problémov, no odvtedy ubehlo pol roka a situácia je trochu iná. Ja to v Budapešti reálne vidím tak na remízu, naša obrana však musí zabrať, lebo to čo predviedli proti Chorvátsku bola jedna obrovská tragédia...

Reagovat
twelwer

Kamarides, ze si robis len srandu ? . Lebo uvodny príspevok je super, ale neviem ci si pocas zapasu pozeral na Lobotku alebo ti Nizlova zatemnila kompletne zrak, ale Lobotka nakoniec jeden z najslabsich hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka tam s Chorvátmi zviedol niekoľko vyrovnaných súbojov a občas zaťahoval ručnú brzdu aj v obrane. U mňa v tom zápase jednoznačne najviac vyhoreli obrancovia. Najtragickejší bol Valjent s ktorým si Chorváti na pravej strane robili čo chceli, zvyšok obrany na tom však nebol o moc lepšie...

Reagovat
JackDaniels.

To suvisi aj s tym ze nemame jeedineho krajneho obrancu

Reagovat
twelwer

obrana bola hrozna o tom potom, jediny Skriniar cosi hral a aj to slabo. Ale Lobotka bol pri prvom aj druhom gole, dopredu nula nic. Petkovic pri nom vyzeral ako keby hral muz proti mladsiemu hracovi. Ak si dobre pamatam tak jemu Lobotka nezobral ani raz loptu. Ved ho ani obehnut nestihol, nie to este odtlacit a pod. Ja ho mam velmi rad, a prajem mu nech je to aspon taky Kante pre chudobných ale toto bol dost marny vykon. A mal smolu ze mu tam velmi dobre sekundoval Kucka, tem im namazal este hadam viac krat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ešte zajtra budeme v hre, mal byť požiadať Škrteľa o výpomoc.

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš, že ma to počas zápasu s Chorvátskom tiež napadlo, že by Škrťo aspoň do konca tejto kvaldy nebol na zahodenie?

Reagovat
smazaný uživatel

S tým silným mužstvom to má byť akože nepodarený vtip? Pozri ešte aké výsledky mali pred Rossim. Na hrote je dobrý Szalai z bundesligy, na jar dostal občianstvo kapitánal Lipska Orbán, ten drží obranu, Dzudzsák hrá už dlho v Katare a nevydrží celý zápas. To je všetko, ale hviezdou bude Szomboslai, má 18 rokov, hrá v Salzburgu ako náš Pokorný-je o rok mladší, a Rossi ho stavia do základu.Ešte Kádár hrá v Diname Kijev ale aké výkony dáva neviem. Madarské úspechy urobil Rossi na veľkej bojovnosti a taktike.

Reagovat
twelwer

To je nieco ako Trpisovsky v Slavii. Z viac menej priemerných hracov robi vdaka systemu a bojovnosti celkom kvalitny tym, ktory ked mu vyde zapas moze narobit problemy hocikomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie Trpisovsky, ale Vrba v Plzni.

Reagovat
JackDaniels.

Maaju dobry tym a ten Szomboslai je nejaky novy?

Reagovat
Rudnevs

Dominik Szoboszlai. Záložník, jeden z najväčších talentov v Salzburgu, v 18 hráva za dospelú reprezentáciu a má dobrú strelu z diaľky.

Inak súhlasím, že sú dobrí a sú v lepšom rozpoložení než Slovensko (porazili nedávno i Chorvatsko).

Reagovat
Selänne

Nebál bych se ho označit za jeden z největších talentů na světě. Na svůj věk je strašně vyspělej.

Reagovat
adalbertus
Reagovat
JozkokozleJ

Sa nedivim, ze madarsky lud prepadol poctiu dolezitosti futbalu, ked tam stat dava do neho viac penazi, nez na skolstvo, ci obranu.

Reagovat
adalbertus

to ja neviem, ale možno to je , ale aj iné športy sú dosť dotované (vodné, hádzaná atď)

Reagovat
JozkokozleJ

5 % z HDP dostava vylozene len futbal (skolstvo ma cca. 4,5 %, obrana cca. 1 %). Kolko dostavaju dalsie sporty, neviem. Ale kolac pre futbal je neskutocny.

Reagovat
smazaný uživatel

typek ktory spisovne pise po slovensky a bude fandit paprikasom

necitis sa blbo?

Reagovat
JozkokozleJ

Na druhu stranu, najväcsi slovenski vlastenci spisovne zväcsa nepisu. Take zivotne paradoxy.

Reagovat
smazaný uživatel

hej ako vidim ty si sa zato velmi snazil aby si tie dve veticky napisal spisovne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

A komu má fandiť keď je Maďar? Však to je jeho vec.

Reagovat
smazaný uživatel

v tvojich nazoroch je urcity rozpor najprv ho obhajujes a potom trepnes ze im jebe

Reagovat
smazaný uživatel

Však Maďarom jebe statočne. Mokré sny o veľkom Maďarsku, Orbanova politika, demagogia... Ale prečo by sa mal Maďar cítiť blbo keď fandí Maďarom? Však to je každého voľba.

Reagovat
smazaný uživatel

čo si chceš nahovárať, keby si mal 1000 ročný štát a prišiel o 70% územia a tretinu národa tiež by si mal traumu.

Reagovat
smazaný uživatel

Už len to, že si myslia, že tých 70% je ich nárok, je smiešne.

Reagovat
didosh

Reagovat
uff

Reagovat
zgeroTT

Akeho naroda? Ved to nebol madarsky narod. Bolo to mnohonarodne spoločenstvo pod nazvom uhorsko, kde mal kazdy narod urcite moznosti sebarealizacie. Teda az pokial si madari nezacali mysliet, ze oni su jedini vyvoleni a nezacala silna madarizacia v 19. a 20. storoci.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Hovorím 70% územia, a tretina národa ostala za hranicami.A toto ešte Beneš chcel zabrať až Budapešti.Uhorsko sa povie u nás a v čestine. V ostatných jazykoch aj v madarčine je to Madarsko.

Reagovat
fenixLFC

to ale nic nemeni na tom co on pisal. to je ako keby rakusania plakali ze prisli o 90% uzemia ked to proste nebol monoliticky stat

Reagovat
Puskas

Kdepak, území je jedna věc, druhá jsou lidé. Velké množství Maďarů zůstalo třeba v Rumunsku a nikoho z těch tvůrců nových hranic nezajímalo, že jsou v jiném státě.

Reagovat
smazaný uživatel

Môžu byť ešte radi ako dopadli. Mohlo byť Československo až po Miškovec. Ideálne až po Bekessku Čabu. Aspoň by sme si naše klobásky vzali späť.

Reagovat
Puskas

Nebo k Jadranu, jak chtěl udělat Beneš úzký koridor v rámci našeho práva na moře.

Reagovat
smazaný uživatel

ideál. Plus nám patrí tých 28 slovenských obcií čo sme vybojovali od Poľska v druhej svetovej vojne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale historické Rakúsko prišlo tak akurát o južné Tirolsko . O Uhorsko, české královstvo, Halič,Bukovinu, a Dalmáciu prišli len ich panovníci Habsburgovci.

Reagovat
Puskas

Ještě Poláci mají Węgry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Weger je Madar, osobitný výraz pre Uhorsko nemajú.

Reagovat
Puskas

Znamená to Maďar, ale mají i výraz Madziar. Węgry se podobají našemu Uhry, řekl bych, že je tam stejný základ.

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
uff

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

ale o to predsa nejde...ide o to ze je divne navstevovat slovenske a ceske portaly pisat spisovnou slovencinou a potom zajebat ze fandi madarom a co ma robit? no ist na madarske portaly kde bude medzi "svojimi" a nie tu zbytocne provokovat...nehovoriac o tom ze su strateni...madari ich maju za slovakov a slovaci ich maju za madarov...preco sa vacsina? prida k madarskej strane o tom nech povie on...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to neberiem ako provokáciu. Iba ako jeho voľbu. A o tej väčšine si to nemyslím. Osobne by som tipol, že väčšina fandí Slovensku. Len najhlucnejsia je vždy tá najradikalnejsia časť.

Reagovat
smazaný uživatel

preto som dal otaznik...

Reagovat
twelwer

Tak zase su tu Slovaci aj Cesi, ktori fandia portugalsku, nemecku, taliansku atd. Hovoria o nich ako o svojich repre. Tak take madarsko mi pride este ako rozumna moznost ak napríklad odtial pochadza

Reagovat
smazaný uživatel

pokial je to tim cislo 2 tak v pohode ale ked to maju ako jednotka tak sa jednoducho mozu hanbit...

Reagovat
Rudnevs

Každý nech si fandí komu chce, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nefunguje...

Reagovat
Rudnevs

Ale čo by nie... Zas je to len futbal predsa.

Reagovat
smazaný uživatel

hej jasne...az na to ze je to tak trocha pluvanec do tvare tvojim predkom...tak ale dufam ze keby hralo nemecko so slovenskom fandis slovensku...potom je to v poriadku

Reagovat
JozkokozleJ

Moj dedo sa o futbal vobec nezaujimal.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nejde o futbal...to plati vseobecne

Reagovat
smazaný uživatel

To potom musíš aj fandiť klubu zo svojho mesta, aj ked si sa tam len narodil.

Reagovat
smazaný uživatel

ja zijem na dedine kamo a dalsia vec neviem ako ty ale moji predkovia nie su z jedneho miesta...takze fandit jednemu mestu znamena automaticky znevazit ostatnych predkov

Reagovat
Rudnevs

Jasne, že Slovensku... By sa zvýšila pravdepodobnosť, že skončí Löw.

Reagovat
fenixLFC

pluvanec predkom take typicke slovenske, meisto aby sa sustredili na to aby seba niekam posunuli alebo aby sami krajinu posunuli tak sa furt budu hrdit tym co dokazali predkovia

Reagovat
smazaný uživatel

definuj v com ma spocivat to "posunutie" volit progresivne?

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

ale, bude za to pykat

Reagovat
smazaný uživatel

*každý nech fandí Trnave a ostatné mu môže byť jedno. Potom z neho bude fajn človek.

Reagovat
twelwer

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benfica

Portugal numero 1

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

a? su tu ludia co fandia nemcom portugalcom. nech fandi kto chce komu chce, to ze je z nejakej krajiny neznamnea ze musi fandit tej krajine. rovnako ako nemusis fandit lokalnemu klubu ale zahranicnemu

Reagovat
smazaný uživatel

ide o ten precedens...nech si kazdy zere co chce fandi komu chce jebe koho chce...kde to potom skonci?! na zapade je to uz tak daleko ze ludia prepisuju majetky na zvierata alebo maju svatbu sami zo sebou..

Reagovat
twelwer

Akoze ty si nespojil jablka s hruskami ale jablka so semiackami soje

Reagovat
smazaný uživatel

alebo ty si kratkozraky cocot

Reagovat
twelwer

chapes ze je dost velky rozdiel ci nieco vlastnis a len vo svojom volnom case niekomu fandis ? ... tu bude problem skor na tvojej strane.

Reagovat
smazaný uživatel

kto pisal o vlastneni niecoho??

Reagovat
twelwer

ty vyssie spominas o prepisovani majetku na zvierata ci ake voloviny. A pokial viem ak chces nieco prepisat, tak to musis vlastnit. A dokonca to porovnavas s fandenim. Ty by si mal fandit len slvoenskym tymom podla toho co pises a nie juventusu. Evidentne sme odlisny v tomto nazore takze diskusiu nemusime dalej rozvijat

Reagovat
smazaný uživatel

ano lebo vsetko je prepojene so vsetkym...tak to funguje...zivot ta nauci/presvedci...

Reagovat
twelwer

Uz sa snazim chvilu a zatial ma nic taketo nenaucil.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Je to len šport, ale pripadá mi že Madari sú celkovo športom dosť posadnutí. Chudobný štát by nemal dávať také prachy do športu, to nech dávajú mecenáši, ale do zdravotníctva a školstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarom jebe statočne. Už len ísť cez maďarskú stranu na hraniciach do Srbska, či Chorvátska je peklo. Presne tam je vidieť ako to dopadá, keď sa k moci dostane autoritatívny populista.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten populista zachránil a slušne rozbehol krachujúcu krajinu. Srbsko a mimo pobrežia aj Chorvátsko sú dosť chudobné krajiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas po Gyurcsanyho kabinete to k horšiemu ani dotiahnuť nemohol. Len či sliapanie po slobode stojí za tých pár drobákov? Podľa mňa rozhodne nie.

Reagovat
JozkokozleJ

Populista sa spolocne s ostatnymi podobnymi z regionu trafil do vyrazneho hospodarskeho rastu a obdobia, kedy sa naplno prejavili moznosti a vyhody volneho trhu. Az budu zanedlho prijmy do rozpoctu klesat, potom ukazu svoje majstrovstvo. To vsak iste uhraju na ochranu naroda a svoje si postrazia.

Reagovat
smazaný uživatel

Netrep. Premiérom sa stal počas najvačšej krízy od druhej svetovej a na pokraji krachu. Ale znížil hlboko dane, zvýšil podporu rodín a silno zdanil zahraničné banky a koncerny. A div sa svete, nikto sa nezbalil preč, to sú len také jednoduché reči liberálov. To je ako s Ficom, ja už nechodím voliť, lebo neverím ani jednej strane,snád len šašovi Matovičovi verím že by ho neskorumpovali, ale už 12 rokov píšu pravicové noviny o ranách istoty a smrtiacich kokteiloch pre ekonomiku.

Reagovat
JozkokozleJ

Premierom sa stal v r. 2010, teda v obdobi, kedy sa svetova ekonomika dostavala opät do rastu. Nastupoval s reformnym pravicovym proeuropskym programom, ktoremu sa iste priucil aj studiom na univerzite u Sörösa. Za toto obdobie kritizovany nebyva, hoc uz vtedy zacal koketovat s nacionalizmom. Prave neskorsi priklon k populizmu (hlavne nacinalnemu a i lavicovemu), ku ktoremu maju logicky vsetci stredoeuropski populisti blizko (Babis zacinal ako pravicak, teraz luxuje volicov komunistom; Fico zacal ako tretia stredova cesta, teraz je velky lavicak), pretoze ziskat hlas tychto volicov je ta najjednudochsia cesta, je tou vecou, ktora vadi. Zatial to ma vplyvom rastu svetovej ekonomiky jednoduche. Az bude musiet coskoro orezavat, to bude testom jeho politiky a byt Madarom, obaval by som sa, kam ju zavedie. Citat to je mozne uz teraz.

Reagovat
Benfica

Fico je od ľavičáka ďaleko jak Lisabon od Moskvy

Reagovat
PP

Reagovat
DelPiero137

Orban je Fico vol.2 ale rozkradanie statu a vlastny business povysil na vyssi level.

Investuju vela penazi do sportu, do prirody, infrastruktury oproti nam (co sa mne osobne paci). Chapem ze obcanom sa to nepaci ked prevladaju negativa.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak nasledne kluby su spojene s mecenasmi, ktori su motivovani k podpore klubov cez verejne zakazky. V prvej lige je snad jediny klub (ak si dobre pamätam Honved), ktoreho majitel nie je prepojeny na Fidesz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ujpest ešte tuším.

Reagovat
didosh

zdravotnictví at.atd.

Reagovat
Benfica

vždy lepšie dať love na futbal jak do armády..

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

ria ria, Hungaria

Reagovat
Spalovač šancí

KIA, KIA, SlovaKIA

Reagovat
Y.N.W.A

hrajte něco, vy nemehla, Česko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunnersaurus

Chia chia Czechia !! ?

Reagovat
Neutron

s prehladom 0:3

Reagovat
Majk91

Pokiaľ dnes uhráme čo i len bod, tak to budem považovať za zázrak. Maďari budú neskutočne nabudení, majú skvele rozohranú skupinu, doma porazili Chorvátov aj Wales a aj keď máme kvalitnejších hráčov ako Maďari, tak tí nas prevalcujú bojovnosťou, čo je pre našich neznámi pojem. Na tie primadony čo si myslia že sú majstri sveta treba tvrdú ruku a nie takého ťuťmáka ako je Happal, ktorému navyše taktika nič nehovorí. Vrchol všetkého bola včerajšia tlačovka, na ktorej pán tréner prezradil, že s hráčmi nerozoberali zápas s chorvátskom, že sa chlapci cítili zle a že im týmto nechcel prihoršovať Poslať toho blbca za hranice a povolať Weissa st., ten by ich vedel dať do laty.

Reagovat
Liquid

no ale aby Weiss starší nepovolal zpět Weisse mladšího, ale zase pod fotrom by si nedovolil chlastačky

Reagovat
Majk91

Konecne by sme mali kvalitne kridlo, nech je aky je, futbalista je to dobry.

Reagovat
Liquid

dneska se fakt těším na zápas Maďarsko-Slovensko, ironií je to, že skoro celé južné Slovensko bude fandit Maďarom, láme se chleba, mohla by padnout červená, ale myslím, že na místo Kucky by měl dostat šanci Hrošovský, on je opravdu dobrý DM, rozhodně nemá také výkyvy formy ako Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to nie je úplná pravda s tým celým južným Slovenskom. Osobne si myslím, že to tam bude minimálne 50/50. V DS to je jasná záležitosť, ale pre zaujímavosť asi najväčšia ekipa zo slovenských grúp sa chystá z miest ako Šaľa a Galanta. Rovnako slušnú výpravu zaslala Rimavská Sobota.

Reagovat
penepi

Moj znamy od Komarna mi na otazku, komu bude fandit, odpovedal, ci mi nejebe, ze samozrejme, ze Slovensku.

Reagovat
twelwer

Nemame rovnakého známeho z komarna

Reagovat
smazaný uživatel

Pár stoviek Madarov z južného Slovenska príde, akurát nesmú mať v sektore hostí žiadne vlajky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to povykupovali trollovia z DS. K tým nemá snáď ani cenu niečo písať. Vcelku im to vyšlo.

Reagovat
Liquid

ptal jsem se na to východněji od Košic vodiče když vychvaloval včerejší jízdu "našich" Slováků proti Kanadě při MS v hokeji, na otázku komu fandil v zápase Slovensko-Maďarsko, odpověděl no našim...Maďarom samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna je Greguš ovela technickejší. Pred rokom sme hrali s výborným Marokom pred MS, vybehli na nás, a dokázal udržať loptu aj medzi troma Marokáncami.

Reagovat
Zark

se divim ze jako tifoso parmy nechces v souboji videt Kuca

Reagovat
Liquid

tak nechybí mi soudnost, proti Chorvatům byl hroznej a zrovna na zápase co sem byl se nechal hloupě vyloučit, další gól daroval Quagliarellovi podklouznutím ale dal gol z pecky

Reagovat
Zark

ale zase je celkem golovy, jsem mu vubec neveril po navratu do Italie, ale prekvapil me a nehral zas tak zle. navic mi vydělal nějaký ten peníz za vstřeleny gol 4 goly za pul roku, not bad Kuco

Reagovat
smazaný uživatel

Neverím, že sa tie naše primadony z toho debaklu pozbierajú a v Maďarsku ukážu, že na ME naozaj chcú. Dnes tam musia vyhrať, inak sa môžu s EUROm rozlúčiť.

Reagovat
RadekVonCZE

To dáte!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude silny zapas na psychiku, ale ak sa nezvladneme postavit z prehry proti Chorvatsku, dufam ze sa Hapal opusti reprezentaciu. Prial by som si tam starého Weissa alebo Adriana Guľu

Reagovat
adalbertus

konečne didosh je tu už mi je lepšie

Reagovat
didosh

jsem rád že to máš takto

Reagovat
mrtvej ofsajd

...diskuze o historii Uher, jejího národnostního složení atd. nemohla dnes na EF chybět. Šel jsem na jistotu ...

Reagovat
Zark

pome Slovinsko jeste

Reagovat
avicii

Len výhra nás môže dostať na euro

Reagovat
Majk91

myslim, ze mame sancu sa tam dostat aj vdaka tej trapnej ligy narodov.

Reagovat
avicii

Fakt?

Reagovat
Majk91

ano, ale to zalezi na viacerich veciach, hlavne ako dopadnu ostatne skupiny

Reagovat
vladino10

No, Hapal horšie zápasy ako proti cechom a chorvatom snáď od našej repre nepamätám..

Ani hlava, ani päta, žiadny system- to pod Kozákom aj keby hráme najväčšiu sračku s najhoršou zostavou, jedna istota tam bola- smerom dozadu to fungovať bude a s tým už máš šancu niečo uhaluzit..u hapala zatiaľ nefunguje nič

Reagovat
Majk91

Hapal na to nemá schopnosti a ani to nie je žiaden motivator, ktorý by ten tím vyburcoval k bojovnosti. Pri jeho zvolení sa určite pozeralo na jeho výsledky pri u21, ale s tou generáciou by mal dobre výsledky aj Golonka. Škoda Janka Kozáka, myslím že s ním by sa z tejto skupiny postupilo bez najmenších problémov.

Reagovat
vladino10

Tak ten káder je určite slabší ako mal Jano, ale ako píšem, taký trhací kalendár ako Chorvati by si z nás neurobil nikto, Jano by tam naordinoval taký hnusný betón že by tu všetci grcali a viac ako gól by nepadol..

Reagovat
Majk91

Aj keby hrali hnusny beton, ale aj tak by si dokazali vytvorit nejake golove sance. Toto co hrali v piatok bolo totalne fiasko, oproti ktoremu je aj beton balzam na dusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bozenik hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Akýkoľvek iný výsledok ako víťazstvo Maďarska bude veľké prekvapenie.

Reagovat
PP

aaa, psychologie..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
FCSL

Chorvatsko

Reagovat
Stana95

Lovren

Reagovat
Minister

Šatka v základe

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, Azerbajcanci neskutočne bojový futbal. Kvalitu, ktorú nemajú nahradili srdcom a uhrali krásny výsledok. To kebybhrali v piatok Slováci...

Reagovat
stas87

Havertz zasa sedí..aspoň je v základe Brandt. No, uhraju to dúfam za tri body.

Reagovat
blaugrana

Dnes to bude za bodov.

Reagovat
smazaný uživatel

kotle hned vedle sebe dneska bude show

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby vedle, oni jsou v jednom.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to je sila

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

ve slovenskym pulka Madaru

Reagovat
smazaný uživatel

Môže si niekto kúpiť na základe slovenského občianstva lístok na zápas do sektoru Slovákov a povzbudzovať Maďarov? No môže?!

Reagovat
Minister

To môžu len jebnutí maďari spraviť. Bodaj by sme vyhrali.

Reagovat
suldik

Keď oni ani maďari nie sú,... Oni nie sú v podstate nič, my ich neberieme, maďari ich neberú....

Reagovat
mayday

A co to je za zmrdy teda?

Reagovat
twelwer

Kokoti. Proste prepnutí dementi z Dunajskej a Komarna a podobných mesteciek. Oni tam idu vylozene provokovat. Nepochopim to asi nikdy. Vsak ked chcu byt taki madari nech si to kokoti kupia k domacim. Zbytocne provokovat

Reagovat
mayday

Národnost mají v pase slovenskou, ale cítí se jako Maďaři? Já vím, že tam dole je to maďarský, ale aby "na papíře" Slováci fandili v kotli Maďarsku, to je řádnej bordel.

Reagovat
twelwer

Ano, niektori to tak maju stale v tych hlavach tupych zakotvene

Reagovat
mayday

Celkem síla. To si nedovedu vůbec třeba v ČR představit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak se může stát, že si Maďaři koupili lístky do sektoru Slovenska.

Reagovat
smazaný uživatel

Majú slovenské občianstvo, sú to kvázislovaci

Reagovat
smazaný uživatel

I tak, jestli byli lístky na občanku, tak se snad vidělo, že mají maďarské jména. Tohle mi přijde od SFZ fakt směšně trapné. A samozřejmě i od fans DAC (mají to prý být oni )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas, ktorý organizovalo SFZ bol zrušený kvôli odovzdávaniu vysvedčení. Toto už bolo na nich moc.

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ich diskriminovat na základe mena? To by si tu zase kopec neoliberalov zgustlo

Reagovat
twelwer

To nemusis byt liberal. Proste toto je organizovana akcia a SFZ s tym nemal co robit. Oni to kupili a spravili zo seba kokotovo.

Reagovat
branik85

SFZ je neuveritelna neschopna banda kokotov

Reagovat
mimi_united

Máme top hráčov ako Dúbravka, Hamšík, Lobotka, Škriniar

Maďari nemajú žiadnu hviezdu, ak Hapal nezvíťazí mal by odstúpiť

Reagovat
Liquid

Maďaři hrají týmovo a to je důležitější než mít hvězdy alá Slovan vs Nikšič

Reagovat
smazaný uživatel

Szoboszlai bude hvězda

Reagovat
DrQQ

Balázs Dzsudzsák je dosť schopný futbalista.

Reagovat
Coutinho10

wow choreo Madaru

Reagovat
smazaný uživatel

Supportem a choreografií patří Maďarsko mezi top tábory na repre.

Reagovat
Modroočko

A pískaním na súperovu hymny patrí do roku 1990.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus no.

Reagovat
Coutinho10

j, uz zapas s Chorvatskem jsem od nich videl...a jsou super

Reagovat
ďuriLFC

Jj lebo to je z toho co predviedli dôležité

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Su to kurvy za to pìskanie

Reagovat
Coutinho10

tim si trochu pokazili povest no

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvy pískajú, pome do nich chlapci!

Reagovat
smazaný uživatel

Balazs jim tam soupne dva sam a skonci to 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slota uz startuje tanky

Reagovat
smazaný uživatel

Ale snáď ich tá atmosféra vybicuje k maximálnemu výkonu. Poďme Slováci!

Reagovat
Ed_Hazard

Hamšík mi od odchodu z Neapolu pripadá tak o 3 levely pomalší..

Reagovat
smazaný uživatel

To začalo posledný rok v Neapole.

Reagovat
Walter_Sobchak

s tými krajnými obrancami to bude velky problem ešte pár rokov...

Reagovat
Minister

Šatka ten hráč nemá čo robiť ani v nominácii, nie to ešte v základe.

Reagovat
stas87

Sleduje niekto Nemecko? Ako to tam zatial vyzera?

Reagovat
Emmett Brown

Šatka s Vavrom sú jak časovaná bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Lobotka

Reagovat
mimi_united

Mali sme už horšieho trénera ako Hapala? Veď ten nevie ani len skríknuť, len tam stojí ako ťuťmák a prizerá sa

Reagovat
smazaný uživatel

Kocian, Griga - Hipp

Reagovat
smazaný uživatel

t neverim, ze by hrali takyto grc s takymto muzstvom

Reagovat
vladino10

No, ja si grigu s hippom pamätám skôr tak, že sme nehrali totálne mizerne, ale pospalovali sme aj nemožné, nedali 100% šance atď atď a dostali stupídne góly..či?

Reagovat
netopier

Si zle pamätáš... A tá prehra s Arménskom 4:0 bola zlatým klincom ich pôsobenia

Reagovat
netopier

jaj to ešte Weiss dojebal

Reagovat
vladino10

Jop,to bol Weiss ešte.. Ale paradoxne ani s tým arménskom to nebol zlý výkon podľa mňa, mali sme dosť goloviek

Reagovat
netopier

No akurát som si pozrel zostrih toho zápasu a na veľké šance to bolo 8:6 pre nás.

Reagovat
vladino10

Jj, je to možné no..

A pokiaľ ide o grigu s hippom, tam si pamätám asi zápas s greckom- dobrý výkon, veľa goloviek pre nás, ale nič z toho a prehra..a podľa toho som asi pocitovo hodnotil aj to ich pôsobenie u nás..

Reagovat
netopier

Keď ich viedol Griga s Hippom, tak tam boli nejaké nezhody vo vnútri kabíny. Hamšík dokonca v nejakom zápase ani nešiel do šatne cez polčas

Reagovat
monkej

pomaly dobieha komické duo Pat a Mat, ale tí dokázali prehrať aj v Lichtenštajnsku

Reagovat
JozkokozleJ

Ty asi nepamätas dobu Adamca a Jurkemika, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

S Lobotkom sa stalo co?To odkedy paktuje s tween-skou?

Reagovat
twelwer

caka s nou decko

Reagovat
LesyJePan

Lobotka vcera snad nasaval.

Reagovat
Walter_Sobchak

Ta obrana to čo je kurva?

Reagovat
LesyJePan

Vavro + Šatka v zaklade. Cakal niekto nieco ine?

Reagovat
Walter_Sobchak

Tak Vavro som si myslel že ked ho kupilo Lazio za 8 mega tak bude trošku iný hráč.

Reagovat
LesyJePan

Vavro absolutne nemá na Lazio. To vidim na prestup po sezone niekde do slabsej ligy. Fail zo strany Lazia.

Reagovat
twelwer

Daj tomu cas, chvilu potom sa uvidi. Ved ako vyzeral Skriniar ked prisiel do sampdorie

Reagovat
smazaný uživatel

Maďaři pěkně agresivní fotbal Snad se na to dívají naši lemplové.

Reagovat
PP

Hungry Hungary..

Reagovat
Pipo123

Iná atmosféra, tam prídu fans, to najtvrdšie jadro v Maďarsku, naopak keď sa hraje na Slovensku tak u nás prídu fans čo tam idú kvôli fotke na instagram, pritom na futbal zájdu 2x do roka

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
smazaný uživatel

On si to užíva

Reagovat
Pipo123

Ale takých je viac, videl som to u priatelov na instagrame či FB, všetci fotečky, pritom na futbal vôbec nechodia, potom tá atmosféra aj tak vyzerá

Reagovat
LesyJePan

Tak ale keď ty nejdeš?

Reagovat
netopier

tvrdé jadro = vymletí kokoti

Reagovat
mr.Silver

Polako-Rakousko super fotbal, Bielik v zaklade

Reagovat
Liquid

Bilek je teď v Rusku a 0-0 o halfu

Reagovat
Kixi Syhimour

de Bryune

Reagovat
Ed_Hazard

Kucka je neuveritelné drevo, ten nech už serie na strely z dialky..

Reagovat
Minister

Goooooooool kurvaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pekne bratia

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd

Reagovat
Pipo123

Pekná akcia, btw dnes sa mi Vavro páči

Reagovat
Kixi Syhimour

komentátor

"Naštěstí není k dispozici VAR."

Reagovat
smazaný uživatel

Veď má pravdu

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale ten tón, kterým to říkal tak nadšeně, chápu, že hrajete vy, ale tohle bylo snad trochu moc

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? Kľudne mohol ešte zakričať. Mongolsko nie je Európa priatelia a je si toho vedomý aj rozhodca Lahoz.

Reagovat
Kixi Syhimour

Prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mne se to libilo, je dobre vyhecovanej

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako ten gól si zařval pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak mal pravdu.

Reagovat
Atalanta

Strašne smiešne že slovenský komentátor fandí slovákom normálne sa ujebávam na zemi

Reagovat
Kixi Syhimour

To je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd. Ale tá oslava

Reagovat
smazaný uživatel

A slovenkej komentator se toho neboji...prej Nastesti neni pritomen VAR, trochu to zavanelo ofsajdem

Reagovat
smazaný uživatel

Čistý ofsajd kus šťastia máme aspoň teraz

Reagovat
mimi_united

Taktika prakticky neexistuje ale individuálne výkony niektorých hráčov sú výborné

Mak

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd jak hovado Co čekat, když píská svině Lahoz.

Reagovat
sinter

nezabudol sa ľavý obranca náhodou?

Reagovat
smazaný uživatel

to sa aj ciarovy vola Lahoz?

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
havrys99

Reagovat
Atalanta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Lahoz, ty mrdka. Uz to kur... aj na medzinarodnej scene.

Reagovat
Coutinho10

treba jeste otocite...

Reagovat
smazaný uživatel

On je maďar?

Reagovat
Coutinho10

vypada to tak, kdyz si na nej stezuje

Reagovat
smazaný uživatel

Dubravka istota

Hancko priemer

Vavro neohrabanost

Skriniar vacsie ocakavanie

Satka zmatenost

Lobotka uplne mimo

Kuco ako tak ok

Hamsik jediny,ktory sa za mna moze aj prechadzat,ale ako jediny vzdy vymysli nieco naviac

Rusnak nech sa zobudi z americkeho sna

Mak ubehany ako vzdy

Bozenik za mna skvele

Reagovat
Liquid

Lobotka mizernej proti CHOR i dnes dělá kokotiny, má 35 kg a 150 cm a bude zkoušet lobánky dozadu přes hráče taky proti CHOR z toho padl gol

Reagovat
smazaný uživatel

Rusnak uplne zbytecnej, byl snad 2x u balonu a i to pokazil

Reagovat
stas87

Vyhrava Slovensko zasluzene ci je to vyrovnane a vysla jedna jedina akcia? Szoboszlai a Sallai dobre vykony?

Reagovat
smazaný uživatel

Zasluzene ani nie ... skor taky remizovy zapas

Reagovat
Euphael

nezaslouzene...herne se dari par hracum, ale jinak Madari lepsi + jste dali neregulerni gol

Reagovat
smazaný uživatel

Regulárny

Reagovat
Euphael

ty jsi regulerni retard tak mozna

Reagovat
Liquid

vyšla jediná akce navíc z jasného zřetelného ofsajdu, sudí ze Španělska dost chybují, Vavro dostal žlutou namísto Škriniara, pokud měl komentátor pravdu, Maďaři 40 minut jasně lepší

Reagovat
Pipo123

Od 30 min sme začali hrať lepšie, madari na nás vyleteli a to tempo prestrelili, ale žeby nejak dominovali to sa povedať nedá

Reagovat
Liquid

od golu ten závěr jste už byli lepší, mě se Maďari líbili, hlavně i tím že vesměs pálili a na branku, kritizuju to u Slavie kdy se místo střelby tým posunuje až někam k rohu

Reagovat
Nikikrew

Maďari lepší, gol sme dali bohužiaľ z offsidu. Síce je to lepšie ako v Piatok ale stale slabota

Reagovat
Modroočko

Na Robovi bolo pri hymne vidno, ako ho pískanie štve, krásne tých ospevovaných maďarských tupohlavcov v tvrdom jadre umlčal.

Reagovat
jacobT

Zatiaľ dosť haluzné vedenie. Hlavne vzadu je to tragédia, záloha tomu moc nepomáha. Najviac z našich sa mi páči Boženík, na to že má len 19 rokov...

Reagovat
Walter_Sobchak

Podla mna ešte minimalne 1 dostaneme, s takou obranou by bol zázrak udržať čisté konto.

Reagovat
Blasphemer

Hapal s těma vousama vypadá jak herec z reklamy na Prostenal.

Reagovat
Modroočko

Škriniar s Vavrom mi pripomínajú duo Škrtel - Ďurica pred desiatimi rokmi, tiež často neistota a neschopnosť dobre rozohrať, no napokon sa vypracovali na neskutočné opory (myslím celkovo stopérsku dvojicu). Na našom tíme je proste hrozne cítiť tá mladá obrana a kľúčoví hráči zo zálohy nie sú vo forme, z dlhodobého hľadiska ale je na čom stavať.

Reagovat
Pipo123

Vavro sa môže rozohrať, já sám neviem čo od neho očakávať, niekedy vyzerá dobre a isto, no keď má loptu na nohe tak to je niečo hrozné, na druhej strane v taliansku sa môže naučiť dobrej pozičnej hre a zapracovať na nedostatkoch, v Laziu šancí dostane viac než dosť

Reagovat
smazaný uživatel

To čo je zač ten Vavro preboha? Oproti Škrteľovi o tri levely nižšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Peknej gol, ale Dubravka si neumi postavit zed

Reagovat
JozkokozleJ

Ta stvorica v mure mala drzat nad hlavami este Maka.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Atalanta

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

fantasticky Szoboszlai

Reagovat
blaugrana

Pome Ria Ria!0

Reagovat
smazaný uživatel

goool

Reagovat
REPLIKATOR

Goooool Jižní Maďarsko

Reagovat
JozkokozleJ

By ma zaujimalo co predvadzal Vavro v Kodani, ze si ho vyhliadlo Lazio.

Reagovat
jacobT

Hlúpy faul od Vavra, ale pekne kopnuté

Reagovat
Walter_Sobchak

Boženííííík. to je striker!

Reagovat
jacobT

Bozeniiiiiiiiiiik

Reagovat
smazaný uživatel

Bozenik..Kde hraje?

Reagovat
Walter_Sobchak

Žilina

Reagovat
jacobT

Žilina

Reagovat
JozkokozleJ

Tak toto bola parada od Bozenika

Reagovat
Minister

Kraaaaasa

Reagovat
REPLIKATOR

To je bránění

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by sme konecne po dlhej dobe mali hrotaka?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nemec nebyl spatnej hrot, ne?

Reagovat
Walter_Sobchak

Žiadna top kvalita ani zdaleka ale svoje si odohral a sedel do systemu.

Reagovat
doshcz

19 letej kluk.. ale u nás v repre takový bejt nemůžou protože přece nemají zkušenosti a máme Doliho pyčo

Reagovat
smazaný uživatel

a Kozák čeká mezi náhradníky

Reagovat
smazaný uživatel

A toho by vám chcel Hapal zobrať

Reagovat
Pipo123

Tak on hraje výborne aj v lige, ten to niekam dotiahne

Reagovat
doshcz

tak to třeba Hložek většinou taky, navíc v lepší lize

Reagovat
Pipo123

Hložek je ešte mladší, ten má čas na Acko.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpracování a zakončení Boženíka taky hezké Góly ročníky 1999 a 2000 Ale Šilhavý bude raději sázet na ofenzivního kouzelníka Masopusta.

Reagovat
stas87

Nemci slušný valec v druhej polke. Len tomu chyba poistka v podobe druhého gólu. Šancí na to bolo dosť. Niekedy mi je tých domácich kopyt až ľúto. Ich limity sú jasne dané, zatiaľ teda ešte žijú.

Reagovat
Euphael

nekdo stream?

Reagovat
Pipo123

Vavro je časovaná bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Orbán

Reagovat
Kixi Syhimour

Co se děje?

Reagovat
smazaný uživatel

nic, sanca

Reagovat
Euphael

Frajer nevedel kde je ve vzduchu mic a odrazil se mu na malem vapne od stehna k Hamsikovi, ktereho zablokovali, nacez nasledne Mak prestrelil z dobre pozice....pokud chces sledovat, tak tady je stream https://mygoaltv.com/hungary-vs-slovakia-m19141

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

slovak prekop prazdnou branu z malyho vapna

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zbytek Madaru jak se tam drzeli za hlavy kdyz videli jak to posral

Reagovat
JozkokozleJ

Kucka dole, Laszlo na plac.

Reagovat
Minister

Treba striedať Hapalko... Rusnák sa už vytratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam snad ani nebol

Reagovat
Walter_Sobchak

Ta obrana je šialenstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka

Reagovat
vladis271

Co robil dúbravka pri tom góle? To bolo jasné s tým jeho postavením, že ak trafí bránu nebude mať nárok.

Reagovat
smazaný uživatel

Sa pozrite na Bozenika ...spoteni,spinavy,zmordovany

Rusnak vyzera ako ked hraju stari páni ...

Reagovat
smazaný uživatel

Spoteny

Reagovat
Walter_Sobchak

No ved Rusnak hrá v lige pre starých pánov tak sa neni čomu diviť.

Reagovat
Walter_Sobchak

V MLS je strašne pomalé tempo.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste, ze sme ho tehdy nekoupili.. strasne predrazenej hrac

Reagovat
Minister

Kurva Hapal striedaj! Zasa to prekaučuješ.

Reagovat
Kixi Syhimour

Teď vás úspěšně vede na EURO

Reagovat
smazaný uživatel

bodaj by, ale tam by to bola asi hanba s takymito vykonmi

Reagovat
Ed_Hazard

Cucák mal ísť von....

Reagovat
Emmett Brown

Boha Hapal, ty si majster striedaní

Reagovat
smazaný uživatel

Ďuriš si jde namazat gulács na chleba

Reagovat
Minister

To je čo za striedanie? Kucka ledva behá dpč... daj tam Hrošovskeho

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka ten je už 20 minút v lese, s kondickou je v piči, ale Hapal vymení útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som ho regulerne vyjebal aj po pripadnej vyhre

Reagovat
Walter_Sobchak

čo je toto za striedanie kurva

Reagovat
smazaný uživatel

vyhodte uz toho cechuna

Reagovat
Euphael

Rusnak tam chodi jak osvoboditel

Reagovat
Pipo123

Lobotka hraje 45 minút totálne hovno a odrazu v druhom polčase dominantný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

On to v sebe vždy mal, Skriňa dnes dominantný a ukázal, prečo má hodnotu 100 mega. V Interi hviezda, v repre sa musí ešte ustáliť.

Reagovat
negrles

10 mega

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne 1+3

Reagovat
Walter_Sobchak

Lobotka sa cez polčas premenil na Messiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenský Modric

Reagovat
nani92

videl fotku Nízlovej na IG

Reagovat
twelwer

Napisala mu, ze ak sa preberie donesie sestru

Reagovat
fabec1222

Pěkně bratia , jinak to G je slušný guláš, to by nerozmotal ani Columbo s Kojakem dohromady

Reagovat
Pipo123

Hamšik a Lobotka v prvom polčase úplne mimo, no v druhom si to dávali perfektne, tam ukázali istotu na lopte.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý druhý poločas Slováků, skvěle ten tlak Maďarska utlumili a navíc byli nebezpeční dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

To majú tí sedláci za pískanie na hymnu

!!! NAVŽDY SLOVENSKO !!!

Reagovat
Benfica

no zrovna Slováci sa majú čo ozývať po tom čo pískali na MS počas Kanadskej hymny..

Reagovat
smazaný uživatel

to boli cesi medzi slovakmi

Reagovat
smazaný uživatel

Sak my sme sedlaci, my môžme.

Reagovat
smazaný uživatel

tá istá situácia a aj počet fanúšikov

Reagovat
Benfica

môže hocikto.. takých jedincov nájdeš všade, len to nerobí dobrý obraz, hlavne ak sa deje na MS..

Reagovat
Minister

Ten záver zápasu parádne zvládnutý

Reagovat
JozkokozleJ

Ako sa s nimi hrali v druhom polcase, to bola parada Navyse na zaver po odpiskani ako ceresnicka symbolicky pocit krivdy od Madarov

Reagovat
avicii

Dlho to bolo utrpenie ale za stavu 2:1 sme boli oveľa lepší.. Proti Walesu to bude fuška, toto nás snáď nakopne

Reagovat
Majk91

2x porazit tych mongolov je parada. Este doma Azerbajdzan a Wales a ide sa na Euro Inak Lobotka a Hamsik v druhom polcase ako malí bohovia, pekne ovladli stred pola. A od Skriniara konecne dominanty vykon, len skoda toho splaseneho Vavra a Satku. Ale su mladí, verim ze sa to casom spravi

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi byla anketa o nejhoršího, nejprotivnějšího uživatele. Dnes naopak můžete vybrat až tři uživatele, kteří jsou oblíbeni, mají zajímavé příspěvky, nejsou útoční a sprostí.

DISCLAIMER: NEHLASUJTE SAMI ZA SEBE, KAZÍ TO VÝSLEDKY ANKETY!

VYHRAZUJI SI PRÁVO ODSTRANIT PŘÍSPĚVKY, O KTERÝCH SE DOMNÍVÁM, ŽE TO JSOU DUPLICITNÍ HLASY

https://forms.gle/5yqiXvnrtuudiyZUA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele