Preview kvalifikace o Euro 2008 - 21.11.

21.11.2007, 02:52
Previews
Kvalifikace o Euro 2008 má před sebou poslední kolo, ve hře jsou poslední čtyři místa. Nejsledovanější duel bude k vidění ve Wembley, kde Anglie hostí Chorvatsko a potřebuje bod. Přímý souboj o postup bude k vidění v Portugalsku, tam zavítá Finsko. Poslední krok čeká Turecko, musí zdolat Bosnu, zřejmě jen formalita dělí od postupu Švédy, stačí jim bod s Lotyšskem nebo věřit Španělsku proti Severnímu Irsku.
Skupina A
Arménie - Kazachstán  (středa 16:00)
V Arménii se bude hrát pouze o šestou příčku. Tu zatím drží domácí, Kazachstán je o dva body za nimi.

Problémem Arménie je neplodný útok, pouhé čtyři branky v jedenácti zápasech je opravdu málo. Tým naopak drží pevná obrana, když inkasoval pouze dvanáctkrát. Ve statistikách citelně chybí dva zápasy s Ázerbájdžánem, které byly z bezpečnostních důvodů zrušeny.

Kazachstán je sice v tabulce předposlední, přesto může být spokojen. Konečně totiž v kvalifikaci zaznamenal výhru a to ne ledajakou - na konci března doma pokořil Srbsko.

Hosté měli v sobotu volno, naopak domácí mají v nohách těžký zápas v Portugalsku. I přesto budou před vlastními fanoušky favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ázerbájdžán - Belgie  (středa 18:00)
Ázerbájdžán ani Belgie už do boje o postup rozhodně nezasáhne, a proto se očekává spíše zápas, který se odehraje v přátelském duchu. Belgičané nyní okupují páté místo s patnácti body, ovšem ani případná výhra by je neposunula výš.

To Ázerbajdžán je na tom o poznání ještě hůř. Ten je poslední s hrozivým skóre 6:27, navíc již tři zápasy v řadě nedokázal ani bodovat. První vzájemný duel těchto dvou týmů dopadl lépe pro domácí Belgičany, kteří zvítězili 3:0. Tým okolo trenéra Gjoka Hadzievského tentokrát určitě nebude chtít prohrát, tři body by jej totiž ještě mohly posunout před Kazachstán, který však má před sebou ještě dva zápasy.

K domácímu týmu se připojil obránce Mahir Šukurov, jenž se na soupisku dostal na úkor zraněného Usima Ndukova a suspendovaného Saši Junisogla. "Mahira jsme sledoval v ázerbájdžánské Premier league a jsem si jistý, že nám pomůže," prohlásil Hadzievskij.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.60 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Srbsko - Polsko  (středa 20:45)
Své poslední utkání v kvalifikaci na EURO 2008 ve skupině "B" odehraje Polsko na půdě Srbska. Polští fotbalisté už mají postup jistý, zatímco se Srbskem, co se týče postupu na evropský šampionát, to nevypadá vůbec růžově.

Naši severní sousedé si postup zajistili o víkendu, když doma porazili Belgii 2:0. Oba góly zařídil útočník Ebi Smolarek. Svou skupinu vedou o jediný bod před Portugalskem a nejhůř skončí na druhém místě, právě za týmem z Pyrenejského poloostrova. Trenér polského výběru Leo Beenhakker v tomto zápase trochu zamíchá se sestavou a umožní mladším hráčům, aby se ukázali na mezinárodní scéně. Pravděpodobně do hry zasáhnou hráči jako například Fabianski, Konrad, Frankowski nebo Murawski.

Pokud chtějí Srbové ještě pomýšlet na postup, musí svá dvě poslední utkání vyhrát, spoléhat na zaváhání Portugalců a doufat, že budou mít lepší skóre než jižané, protože oba vzájemné zápasy skončily remízou 1:1. Svěřenci Javiera Clementeho půjdou do zápasu povzbuzeni víkendovou výhrou 6:1 na půdě Ázerbájdžánu, ale budou se muset zřejmě obejít bez ofenzivního záložníka Dejana Stankoviče. 29tiletý hráč Interu Milán má poraněný kotník. Clemente otevřeně sdělil, že by měli jeho svěřenci hrát uvolněně a ukázat, co umí: "Teď je čas ukázat, že jsme lepší a nechci v mém týmu vidět žádný stres. Já jsem pozitivní osoba, my musíme dělat svou práci a uvidíme co se stane."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Portugalsko - Finsko  (středa 20:45)
Portugalci si výhrou nebo remízou můžou definitivně zajistit postup, v cestě jim ale bude stát houževnaté Finsko, které také stále živí naděje na Euro, ve středu však musí Finové bezpodmínečně vyhrát. V září loňského roku se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Při zranění Hugo Almeiny nastoupí Portugalci v útoku s Nuno Gomesem, který tak dostane přednost před Ariza Makukulou. "Bude hrát Nuno Gomes, protože má daleko více zkušeností a věřím mu. Je to charismatický hráč, se kterým je radost pracovat," zdůvodnil své rozhodnutí kouč Scolari, který se po zápasovém trestu vrací na lavičku. "Pokud budeme hrát na remízu, dáme Finsku prostor, který potřebuje a můžeme jím chtě nechtě předat iniciativu, " zdvihá Scolari varovný prst.

Na březen 2002 budou chtít navázat hostující Finové, tehdy totiž v Portu vypráskali Portugalce vysoko 4:1. "Samozřejmě, že si to pamatujeme. Skórovali jsme z každé šance a portugalští hráči z toho byli očividně zaskočeni. Dobré vzpomínky, jistě," vzpomíná tehdejší aktér Joonas Kolkka. Teď sní o tom, že historie se bude opakovat. "Máme ještě šanci a pokusíme se jí chytit za pačesy, jak jen to bude možné," dodává 33letý veterán. Jen výhra zaručí seveřanům takřka jistý postup, do Portugalska odletěla finská výprava s žádnými čerstvými zraněními nebo karetními tresty, jedinou kaňkou tak bylo menší zpoždění na trase.

Finové mají výhodu ještě v jednom, právě na Portugalce bude vytvářen tlak, oni jsou favority a obhájci stříbrné medaile z posledního Eura. Od svěřenců trenéra Roye Hodgsona se postup přeci jenom nečeká, avšak může to být paradoxně jejich výhoda. "Byla by katastrofa, kdyby nejeli na Euro, třebaže pro nás je toto ohromná příležitost," ví dobře Petri Pasanen, zadák Werderu Brémy. Překvapí fotbalovou Evropu podceňovaní Finové? Utkání začíná ve středu od 19.45 na stadionu Magalhaes Pessoa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 5.00 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Polsko1383222:1027
2.Portugalsko1375124:1026
3.Finsko1365213:723
4.Srbsko1255219:920
5.Belgie1343613:1615
6.Arménie112364:129
7.Kazachstán1214710:207
8.Ázerbájdžán111286:275
Skupina B
Gruzie - Litva  (středa 16:30)
Tento souboj rozhodně na sebe svou atraktivitou nepoutá, jelikož předposlední Gruzie přivítá pouze o jedno místo výš umístěný celek Litvy. Domácí fotbalisté jsou i přesto mírnějším favoritem.

Na svém hřišti už dokázali porazit například Skotsko nebo vybojovat remízu s Ukrajinou. Navíc budou mít šanci oplatit Litvě půl roku starou porážku 0:1. Ovšem Litevci půjdou do tohoto utkání s hřejivým vítězstvím ze sobotního zápasu s Ukrajinou, které po dobrém výkonu překvapivě uštědřili porážku 2:0.

Gruzie má po jedenácti odehraných kolech na svém kontě pouze deset bodů, ovšem i tak její zápasy nabízí poměrně dost branek. To Litva hrála podle předpokladů, držela a stále se drží se ve středu tabulky a do děje o postupová místa moc nezasáhla. Nyní má na svém kontě třináct bodů se skóre 9:13.

Gruzínci měli o víkendu volno a využili jej k přátelskému utkání v Kataru, kde vyhráli 2:1. Do týmu se oproti posledním kvalifikačním duelům, kdy byl zraněný, vrazí Kacha Kaladze, obránce AC Milán a největší hvězda Gruzie. Litvě chybí dva důležití zranění hráči, Šemberas a Cesnauskis, další tři fotbalisté si proti Ukrajině odpykali trest a v Tbilisi mohou nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Itálie - Faerské ostrovy  (středa 20:30)
Italové mohou být v klidu a poslední zápas, doma proti outsiderovi z Faerských ostrovů, si užít jako oslavu postupu na Euro. Ten si zajistili už v sobotu výhrou ve Skotsku a v posledním kole tak už budou hrát jen na dálku s Francií o první místo.

V Itálii to bude první zápas od tragického minilého víkendu, kdy při střetu fanoušků Interu a Lazia policista omylem zastřelil mladého příznivce římského klubu. Tifosi poté řádili po celé Itálii, ale při středečním utkání se žádné potíže nečekají. Nahrává tomu i fakt, že hosté si s sebou přivezou jenom malou hrstku fanoušků. Policie ale bude přesto připravena, aby nedošlo ke zbytečným potížím.

Trenér Donadoni ale bezpečnostní situaci příliš neřeší a v zápase s posledním celkem skupiny B, který ještě nezískal ani bod, bude chtít trochu protočit sestavu. "Chci se vyhnout zbytečným zraněním a jelikož to není žádný klíčový zápas, tak si můžeme dovolit sestavu obměnit," říká Donadoni. Odpočívat by mohl například brankář Juventusu a reprezentační jednička Gianluigi Buffon, jehož místo zaujme Marco Amelia, nenastoupí ani Gattuso, Toni nebo Panucci. Naopak poprvé v reprezentačním dresu by se na hřišti mohl objevit Buffonův spoluhráč z Juventusu Raffale Palladino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.02 - 11.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ukrajina - Francie  (středa 20:30)
Svůj poslední zápas v kvalifikaci proti sobě sehrají domácí Ukrajina a Francie. Celá Francie se už těší na mistrovství Evropy, zatímco Ukrajina smutní a proklíná těžkou skupinu.

I když v tomto utkání už o nic nejde, přesto se oba týmy budou chtít s kvalifikací rozloučit v co nejlepším světle. Ukrajina si před svými fanoušky bude chtít napravit chuť z nepovedeného zápasu v Litvě. Tým vedený Olegem Blochinem zde podlehl 0:2 a může se tak ještě v případě prohry s Francií a výhry Litvy nad Gruzií propadnout až na páté místo tabulky. Podle trenéra Blochina to ale už nic neznamená. "Je úplně jedno, na jaké pozici skončíme, důležitá jsou jen první dvě místa. Skončit čtvrtí nebo pátí, co na tom sejde,” poznamenal Oleg Blochin. Proti Francii ale nemůže využít služeb několika stabilních hráčů. Na listině zraněných jsou obránci Olexander Kučer, Andrij Rusol, Andrij Nesmačnij, záložník Maxim Kaliničenko a nově kvůli přetrhlému vazu v kotníku i brankář Olexander Šovkovskij, místo nějž byl povolán Bogdan Šust ze Šachtaru Doněck.

Francie o víkendu kvalifikační utkání neměla, nastoupila ale v přípravném zápase proti Maroku. Utkání skončilo remízou 2:2, za Francii skórovali Govou a Nasri, o vítězství je ale v 84. minutě připravil Mochtarí. Trenér Raymond Domenech následující zápas nebere příliš vážně a bude se soustředit spíše na předvedený výkon než na výsledek. ”Tento zápas bude příprava na EURO, ale musíme ukázat, že jsme se tam nekvalifikovali náhodou. Ukrajina má dobrý tým, ale nechápu proč nás stále chtějí tak zoufale porazit,” řekl reportérům Domenech. Francie bude v Kyjevě čelit velkému mrazu, ale Domenecha může alespoň částečně uklidnit fakt, že mu neschází opory základní sestavy. Jedinou citelnou ztrátou může být absence Florenta Maloudy, který nenastoupí kvůli zranění kolene.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Itálie1182119:826
2.Francie1181223:325
3.Skotsko1280421:1224
4.Ukrajina1151516:1416
5.Litva114169:1313
6.Gruzie1131716:1710
7.Faerské ostrovy1100113:400
Skupina C
Malta - Norsko  (středa 20:00)
Na Maltě se bude bojovat o postup do Rakouska a Švýcarska. Domácí jsou v tabulce podle očekávání poslední, naději na účast na šampionátu ale stále živí Norové...

Norsko šanci sice má, může ho však mrzet sobotní utkání s přímým konkurentem o postup z Turecka. Seveřané doma nezvládli situaci, prohráli 1:2 a i v případě výhry na Maltě budou muset čekat na výsledek utkání mezi Tureckem a Bosnou a Hercegovinou. Pokud Turci zvítězí, zůstanou Norsku jenom oči pro pláč. "Bylo to zřejmě největší zklamání mé kariéry. V kabině padlo jenom několik slov, všichni jsme věděli, že jsme zklamali," nastínil sobotní situaci v norské šatně trenér Age Hareide.

Dobrou zprávou pro norského kouče je návrat záložníka Christiana Grindheima, který sobotní duel vynechal kvůli problémům s kolenem, od výpravy se naopak odpojil Frode Kippe, jemuž vystavil stop poraněný stehenní sval.

Malta prohrála poslední tři kvalifikační utkání v řadě a přikovala se tak na poslední příčku skupiny C. Ta poslední porážka přišla v sobotu v Řecku, odkud si fotbalisté ostrovního státu odvezli debakl 0:5. V sestavě domácího týmu se neobjeví zranění kapitán Gilbert Agius a obránce Brian Said, karetní tresty si již odpykali Luke Dimech a Ivan Woods.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turecko - Bosna a Hercegovina  (středa 20:00)
Po sobotních utkáních se čelo tabulky pořádně zamotalo. Turci vyhráli v Norsku a dostali se na druhou příčku. Pokud se jim ve středu podaří porazit Bosnu a Hercegovinu, zajistí si cestu na EURO 2008, aniž by se muselo ohlížet na výsledek Norů, kteří hrají na Maltě.

Turecko vyhrálo v Norsku 2:1 a má osud ve svých rukou. Výhodou bude bouřlivé domácí prostředí a soupeř, který je bez jakékoliv šance na postup. Bosna a Hercegovina je na čtvrtém místě se 13 body.

V prvním zápase vyhrála Bosna a Hercegovina 3:2 , ale Turci si vůbec nepřipouští, že by středeční utkání nezvládli. Trenér Fatih Terim nešetřil chválou po utkání v Norsku: "Jsem rád, jak se hráči k utkání postavili," a pokračuje: "Postoupíme, protože všichni si uvědomují důležitost zápasu."

Domácí budou postrádat Tekkeho, Kase, Demirela a možná i Bastürka, který si na tréninku natáhl sval a jeho start je nejistý. Do branky se vrací Recber Rüstü.

Hostům bude nejvíce chybět klíčový hráč Muslimovič. Bosna a Hercegovina ještě před několika měsíci živila postupové naděje, o ty ji ale připravila čtyřzápasová série porážek. Poslední výhra se datuje k 2. červnu, kdy doma přehrála právě Turecko.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Recber - Gonul, Asik, Servet Cetin, Hakan Balta - Hamit Altintop, Aurelio, Emre Belozoglu, Arda Turan - Nihat, Semih Senturk
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Guso - Berberovič, Bajič, Nadarevič, Merzič - Krunič, Mismovič, Damjanovič, Rahimič - Džeko, Ibiševič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maďarsko - Řecko  (středa 20:15)
Maďaři zakončí kvalifikaci před domácím publikem zápasem s Řeckem. Obhájci evropského titulu už mají cestu do Rakouska a Švýcarska jistou, domácí jsou ve skupině C předposlední.

Maďaři se další neúspěšnou kvalifikací rozloučí před domácím publikem. Tým kouče Varhidiho je zatím šestý pouze před slaboučkou Maltou, svou pozici však může pořádně vylepšit. Při shodě příznivých okolností se Maďaři posunou až na čtvrtou příčku, což by pro ně bylo poměrně lichotivé umístění. Kromě zraněného Husztiho, který ani není s týmem, jsou hosté kompletní a připraveni nastoupit v nejsilnější sestavě.

Na první pohled se může zdát, že Řekům o nic nejde, ale opak je pravdou. Bojují totiž ještě na dálku s Chorvatskem o umístění v prvním koši pro los kvalifikace mistrovství světa a výhra je může k této metě nasměrovat. Trenér Rehhagel dal volno obránci Giannisovi Goumasovi. Německý kouč se nechal slyšet, že bude se sestavou experimentovat a dá šanci i hráčům, kteří normálně do základní sestavy nepatří.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Řecko1191123:928
2.Turecko1163224:1121
3.Norsko1162323:1020
4.Bosna a Hercegovina1141616:2113
5.Moldavsko1233612:1912
6.Maďarsko1140710:2012
7.Malta111289:275
Skupina D
Kypr - Česko  (středa 17:30)
Loučení s kvalifikací, ale i začátek boje o nominaci představuje pro českou reprezentaci středeční duel na Kypru. Závěrečná fáze bojů o mistrovství Evropy se z pohledu národního týmu odehrála podle ideálního scénáře - chtěl mít před posledním utkáním už postup v kapse a tento plán mu vyšel. I tak je ale o co hrát, v sázce je prvenství ve skupině a lepší nasazení pro losování šampionátu.

Pohoda v týmu vládne již od postupového duelu v Německu a sobotní zápas se Slovenskem jen podpořil dohady, že se národní tým začíná dostávat do formy, v níž před několika lety strašil celou fotbalovou Evropu. Trenér Karel Brückner však na Kypru zjevně chce nechat odpočinout největší tahouny, nehledě na to, že řada z nich ani v Nikósii není. Čech, Ujfaluši, Jankulovski a Sionko kvůli zranění, Rosický dostal volno.

Trenér vyhlásil změny v sestavě už po skončení sobotního zápasu v Praze, ale i kvůli omezenému počtu hráčů v nominaci nelze předpokládat, že by se pozměnila většina sestavy.

Jisté je, že v brance dostane přednost jiný gólman, a jak pro Daniela Zítku, tak Michala Daňka by to byla reprezentační premiéra. Kouč to sice neprozradil ani dnes před posledním tréninkem, ale je pravděpodobné, že přednost dostane gólman Anderlechtu. Jednak pro svoji zkušenost, jednak proto, že mnoho dalších šancí vedle stabilní dvojice Čech-Blažek už asi nedostane, zatímco jeho rival je teprve na začátku kariéry a na svoje reprezentační dny si ještě může počkat. "Brankáři se to ode mě dozví dnes," řekl pouze kouč.

I v dalších řadách jsou některé posty nejasné, ale do obrany kouč asi podle svého zvyku mnoho zasahovat nebude; podle všeho začne zadní řada ve složení, jak končila duel se Slováky. Tedy i s Kadlecem, protože se předpokládá, že Grygeru trenér nechá doléčit svalové potíže, aby byl zdráv pro Juventus. Hodně už napověděl dnešní oficiální trénink, který Grygera neabsolvoval v celé délce s týmem a pouze běhal bez míče.

Překvapením nebude ani zařazení Matějovského, který nahradí Rosického, v útoku by se mohl vedle Kollera objevit Kulič, případně mladík Fenin.

Soupeř je tradičně řazen mezi slabší evropské týmy, ale nejen průběh této kvalifikace ukázal, že umí své soupeře pořádně pozlobit. Své by o tom mohli vyprávět Irové, kteří zápas na Kypru podcenili a prohráli vysoko 2:5, Němci zase s vypětím ubránili remízu 1:1. A podobné zkušenosti mají i jiné národní celky, před devíti lety zde prohráli třeba i Španělé.

Kypr však už dávno nesází pouze na domácí prostředí, protože má ve svém středu dost kvalitních hráčů. "Právě zápasy na Kypru ukázaly, že nás nečeká rozhodně nijak lehčí zápas než v sobotu se Slovenskem. Mají dostatek zkušených hráčů, kteří hrají v kvalitních soutěžích. Nebude to proto vůbec jednoduché, ukázaly nám to i sestřihy jejich dalších utkání," tvrdí o soupeři Brückner. Na mysli měl především největší hvězdu Okkase, který v létě přestoupil do Celty Vigo, jeho parťák Konstantinu naopak dál obléká dres Olympiakosu Pireus.

Pro českého trenéra to může být zcela výjimečný zápas, možná dokonce poslední kvalifikační duel u národního mužstva. Předpokládá se totiž, že po Euru skončí a jeho post převezme někdo mladší, nejspíš jeho současný asistent Petr Rada. Zápas bude zajímavý i z pohledu historiků, protože případným triumfem by reprezentanti načali druhou stovku vítězných zápasů své samostatné historie. Jubilejní výhru slavili v sobotu proti Slovákům.

Pokud Češi zápas vyhrají, nemusejí se už ohlížet na večerní zápas Německa s Walesem, neboť budou mít v kapse první místo ve skupině. V případě konečné bodové rovnosti totiž mají lepší bilanci ze vzájemných zápasů. "Vítězství ve skupině je pro nás dostatečně velkou motivací, abychom zápas vzali stejně zodpovědně jako ty předchozí. Chceme se udržet na vítězné vlně," prohlásil na dnešní tiskové konferenci David Rozehnal, který zřejmě navlékne kapitánskou pásku, i když také to kouč tají.

Hrát se bude také o nasazení pro losování mistrovství Evropy, které se uskuteční příští víkend ve švýcarském Lucernu. Setrvání v druhém losovacím koši přinesou téměř jistě pouze tři body. Trenéra Brücknera prý ale ani nadále koeficienty příliš nezajímají. "Chceme vyhrát skupinu, ale že by byl při losování nějaký koš lehčí, to se mi příliš nezdá," připomněl Brückner dnes odpoledne.

Středeční zápas se bude hrát v Nikósii od 17:30 SEČ a podle všeho ho budou provázet příjemné klimatické podmínky. Dnes sice nebylo na Kypru takové teplo jako po pondělním příletu reprezentace, ale i tak zde panuje ideální fotbalové počasí. Utkání budou rozhodovat Gruzínci: jako hlavní Levan Paniašvili, asistovat mu budou Mamuka Elikašvili a Zurab Jvaridze. Přímý přenos vysílá Česká televize, závěr utkání také Radiožurnál.
Kypr - pravděpodobná sestava:
Jorgalidis - Lambru, Nikolau, Christu, Garpozis - Charalambidis, Satsias, Aloneftis, Makridis - Okkas, M. Konstantinu.
Česko - pravděpodobná sestava:
Zítka - Pospěch, Kováč, Rozehnal, Kadlec - Polák, Matějovský, Galásek, Plašil - Koller, Kulič (Fenin).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 3.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Německo - Wales  (středa 20:30)
Německo a Wales odehrají ve Frankfurtu své poslední kvalifikační utkání. Postupující z této skupiny jsou sice už dávno známí, ale jasné stále nejsou pozice v konečné tabulce. Němci mají zálusk na první příčku, Velšané by rádi skončili alespoň čtvrtí.

Němci sobotní drtivou výhrou nad Kyprem odčinili domácí kolaps proti Česku, ale nyní, pokud si chtějí zajistit prvenství ve skupině, musí proti Walesu výhru zopakovat a doufat v zaváhání českého mužstva. S reprezentačním týmem už je i hvězda týmu, Michael Ballack, ale na hřiště se stále nepodívá. "Je tu na vlastní přání, aby mohl být s námi a užít si dobrou atmosféru v týmu," vysvětlil německý trenér Joachim Löw.

Tomu nebude, stejně jako proti Kypru, k dispozici početný zástup hráčů. Kromě již zmiňovaného Ballacka to jsou Bastian Schweinsteiger, Marcell Jansen, Torsten Frings, Christian Pander, Kevin Kuranyi a Arne Friedrich. Posledně jmenovaný sice nemá žádné zdravotní problémy, ale na požádání Herthy Berlín se vrátil zpáty do klubu, jelikož ten hraje už v pátek další zápas Bundesligy. Friedricha pravděpodobně na levém kraji obrany nahradí Roberto Hilbert. Místo Pera Mertesackera, který bude také odpočívat, nastoupí ve středu obrany druhý Friedrich, tentokrát leverkusenský Manuel. V útoku zřejmě nastoupí opět Klose s Gomezem, v průběhu hry by se na hřiště měli podívat také Neuville a Hanke.

Na druhé straně i týmu Walesu bude chybět mnoho hráčů, jako například Craig Bellamy, Gareth Bale, Jason Koumas, Carl Fletcher nebo Carl Robinson. Velšský trenér John Toshack tak bude nucen poslat do utkání "ten nejméně zkušený tým, co kdy za Wales hrál", jak sám poznamenal. Toshack bude mít k dispozici sedm hráčů pod jedenadvacet let, mezi nimi i čtyři teenagery. Wales naposledy remizoval doma s Irskem, když gól z penalty na konečných 2:2 vydřel až minutu před koncem. První vzájemné utkání skončilo v září v Cardiffu výhrou Němců 2:0, obě trefy zařídil Klose.
Německo - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Hilbert , M. Friedrich, Metzelder, Lahm - Fritz, Hitzlsperger, Trochowski, Podolski - Gomez, Klose
Wales - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Eardley, Collins, Gabbiddon, Gunter, Ledley - Cotterill, A. Davies, Fletcher - S. Davies - Eastwood
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Slovensko  (středa 20:30)
Přestože se Slovensko krčí až na předposlední příčce, v duelu s trpaslíkem ze San Marina by měli být Kocianovi svěřenci jasnými favority, což potvrdili v prvním vzájemném měření sil, kdy zvítězili vysoko 7:0.

Předpokládá se, že výkonnostní rozdíl potvrdí také v odvetě. Slovensko bude postrádat vykartované trio Zdeno Štrba, Marek Sapara a Martin Škrtel, místo nich kouč Ján Kocian povolal Miloše Brezinského, Róberta Ježe a Andreje Heska. Kouč Slovenska potvrdil, že oproti sobotnímu utkání s Českou republikou (prohra 3:1) jeho svěřenci nastoupí s výrazně útočněji laděným složením. O střelbu branek se opět nebude starat zraněný Róbert Vittek a chybět bude i jeho kolega z Norimberku Marek Mintál.

Trenér San Marina Giampaolo Mazza pro středeční utkání povolal do svého výběru teprve osmnáctiletého mladíčka Maicola Berrettiho, který hájí barvy Santarcangiolese. Zraněného brankáře Aldo Simonciniho nahradí Michele Ceccoli z týmu AC Libertas. Domácí budou ve středu spoléhat hlavně na umění útočníka Andyho Selvy, největší hvězdy týmu a střelce jedné z celkových dvou branek San Marina v dosavadním průběhu kvalifikace.

Výkop tohoto utkání je naplánován na středu od 20:30, řídit jej bude litevský sudí Andrejs Sipailo, na stranách mu budou asistovat Sergejs Braga a Arnis Lemkins.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 17.00 - 7.50 - 1.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Německo1182135:726
2.Česko1182125:526
3.Irsko1245317:1417
4.Wales1142518:1914
5.Kypr1142517:2214
6.Slovensko1141628:2313
7.San Marino1100112:520
Skupina E
Izrael - Makedonie  (středa 18:00)
Týmy Izraele a Makedonie sice jsou již bez šance na postup, přesto v sobotu řádně míchaly postupovými kartami. Radost z toho měli především Angličané...

Izraelci doma v utkání s Ruskem rozhodně nebyli favority a navíc postrádali kapitána Yossiho Benayouna, přesto do zápasu nastoupili s obrovským nasazením a nakonec zvítězili 2:1. Hrdinou dne se stal Omer Golan, který vítěznou branku zaznamenal až v poslední minutě.

"Mám radost z výsledku i předvedené hry. Zbytku světa jsme ukázali, jací jsme profesionálové. Rusové nás podcenili a před utkáním učinili několik zbytečných komentářů," řekl v sobotu večer izraelský obránce Tal Ben Haim.

O senzaci se postarala také Makedonie. Chorvatsku na jejím hřišti stačilo k postupové jistotě získat bod, po porážce 0:2 ale nakonec odjelo domů s prázdnou a mohlo děkovat za výsledek z Izraele. Čemu už Chorvaté neděkovali vůbec byl nekvalitní terén na hřišti ve Skopje, který Makedoncům hodně nahrával.

Izrael je v tabulce na čtvrté místě a to mu s největší pravděpodobností zůstane. Jistotu páté příčky pak má Makedonie. Oběma týmům budou chybět jejich největší hvězdy. V domácím dresu se nebjeví již zmiňovaný Benayoun, hosté přicestují bez kanonýra Lazia Gorana Panděva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anglie - Chorvatsko  (středa 21:00)
Týdny beznaděje v Anglii vystřídalo pár dní optimistického očekávání. Po prohře v Rusku to s Albionem vypadalo bledě, jenže po sobotním vítězství Izraele nad ruským týmem se vše znovu změnilo. Angličané mají opět svůj osud ve svých rukou, v posledním utákní jim stačí s Chorvatskem, již jistým postupujícím, uhrát bod.

Angličané měli v sobotu volno, a tak mohli sledovat zaváhání Ruska, které nezvládlo zápas v Tel Avivu a prohrálo 1:2. "Máme všechno ve svých rukou a teď potřebujeme, aby celá země stála za námi. Proto věříme, že fanoušci ve Wembley naladí správnou atmosféru a nám se podaří postoupit," uvedl anglický trenér Steven McClaren. "Ve středu to bude obtížné, ale jsem přesvědčený, že se nám podaří uhrát potřebný výsledek," dodal.

Musí však řešit problémy s útokem. Na marodce jsou Wayne Rooney, Michael Owen a Emile Heskey, je tak pravděpodobné, že McClaren sáhne k rozestavení 4-5-1 s osamoceným Peterem Crouchem na hrotu. Liverpoolský útočník své kolegy zastoupil už v pátečním přátelském utkání v Rakousku, kde jediným gólem rozhodl o vítězství svého týmu. Místo posledního zraněného, Michaela Owena, byl dodatečně povolán Darren Bent z Tottenhamu.

Dále chybí kapitán John Terry, ten sice s týmem trénuje, ale jeho start je velmi nepravděpodobný. Jeho parťák z obrany Rio Ferdinand má pro změnu stop za karty. Do týmu by se měl vrátit Owen Hargreaves a David Beckham, pro kterého by to mohl být 99. start za reprezentaci. Překvapení se možná chystá i v brance - v přípravě s Rakouskem se debutu dočkal gólman Aston Villy Scott Carson a proti Chorvatsku měl znovu chytat zkušený Paul Robinson, ale podle informací listu Guardian by si měl místo podržet Carson.

Pro Chorvatsko je zápas ve Wembley svátkem. "Není nic většího, než hrát ve Wembley proti Anglii," uvedl chorvatský trenér Slaven Bilič. Prestižní bude zvlášť pro trojici Niko Kranjčar, Vedran Čorluka a Eduardo da Silva, kteří hrají v Anglii. Tento zápas bude pro Chorvatsko třešničkou na již zvládnuté kvalifikaci. Chorvaté mají prázdnou marodku a asistent trenéra Robert Prosinečki věří, že zůstanou na prvním místě skupiny i po tomto utkání.

A jak středeční utkání dopadne? Anglie si postup už nenechá vzít. Na druhou stranu se Chorvatsko bude snažit neudělat ostudu a odčinit sobotní porážku od Makedonie. Remíza se jeví jako ideální výsledek pro oba týmy. Ale hrát na remízu se nemusí Anglii vyplatit. Náročný anglický fanoušek bude chtít vidět vítězství svého týmu a patřičně požene hráče za vytouženým postupem na mistrovství Evropy.
Anglie - pravděpodobná sestava:
Paul Robinson, Micah Richards, Joleon Lescott, Sol Campbell, Wayne Bridge, Owen Hargreaves, David Beckham, Frank Lampard, Steven Gerrard, Joe Cole, Peter Crouch
Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Stipe Pletikosa, Dario Simic, Josip Simunic, Robert Kovac, Vedran Corluka, Niko Kovac, Darijo Srna, Luka Modric, Niko Kranjcar, Mladen Petric or Ivica Olic, Eduardo da Silva
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.40 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Andorra - Rusko  (středa 21:00)
Rusové ve středu prohráli v Izraeli 1:2 a mají jen malou naději, že se podívají na EURO 2008. Zároveň darovali postupové místo Anglii. Ta sice hraje s vedoucími Chorvaty, ale má výhodu bouřlivého domácího prostředí a k postupu jí stačí pouze bod. Rusko musí bezpodmínečně porazit poslední Andorru a zároveň doufat, že si Chorvaté odvezou výhru z Anglie.

Málokdo ale věří, že Anglie klopýtne a nabídne Rusům druhou šanci. Přesto se kouč Ruska Guus Hiddink ještě nevzdává. "Očekávám, že Chorvatsko ukáže bojovného ducha, stejně jako to udělal Izrael ve středu proti nám."

Andorra prohrála všech 11 zápasů ve skupině a pro Rusko by neměla být žádnou hrozbou. V červnu Rusové zvítězili doma jednoznačně 4:0, hattrickem se blýskl Alexander Keržakov. Jeho start však tentokrát není jistý, proti Izraeli zůstal jen na lavičce a proti tomu se následně veřejně ohradil. Za zmínku také stojí skóre Andorry, které se zatím podařilo jen dvakrát vstřelit gól, ale inkasovala jich už plných jedenačtyřicet.

Rusku bude oproti sobotnímu utkání chybět Pavljučenko, který se zranil v utkání s Izraelem.
Andorra - pravděpodobná sestava:
Koldo- Txema, Escura, Sonejee, Toni Lima - Ildefons Lima, Jimenez, Marcio Vieira, Moreno - Marc Pujol, Sivera
Rusko - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Ignaševič, Berezuckij, Anjukov, Žirkov – Biljaletdinov, Zurjanov, Torbinskij, Aršavin - Keržakov, Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 26.00 - 11.00 - 1.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chorvatsko1182125:626
2.Anglie1172222:423
3.Rusko1163217:721
4.Izrael1162319:1220
5.Makedonie1142512:1114
6.Estonsko122195:217
7.Andorra1100112:410
Skupina F
Španělsko - Severní Irsko  (středa 20:00)
Ve skupině F je znám jediný postupující, Španělsko, které v posledním kole kvalifikačních bojů bude hostit Severní Irsko. Ostrovní celek má ještě teoretickou šanci na postup. Pokud porazí Španělsko a Lotyšsko vyhraje ve Švédsku, otevře se Severnímu Irsku cesta na šampionát do Rakouska a Švýcarka, ovšem zejména vítězství Lotyšů na severu Evropy se jeví jako dosti nereálné. Severní Irsko vykřesalo naději na postup v sobotním zápase proti Dánsku, utkání rozhodl deset minut před koncem David Healy.

Fotbalisté Španělska sice byli zejména za výkony v první polovině kvalifikace silně kritizováni, nakonec se však tým trenéra Aragonése zvedl a ve druhé várce zápasů podával mnohem lepší výkony. Aragonés byl v průběhu kvalifikace silně kritizován, situaci však ustál a po sobotní vítězstvím nad Švédskem dovedl tým na evropský šampionát.

Španělům jde v duelu se Severním Irskem "jen" o první místo, v sestavě tak dostanou příležitost i hráči, kteří obvykle zůstávají na lavičce. V brance týmu z Pyrenejského poloostrova tak nastoupí na místo jedničky Casillase brankář Liverpoolu José Reina, který na tiskové konferenci řekl: "Nemohu přijmout fakt, že by jsme o nic nehráli. Je to pokaždé velká čest reprezentovat svoji zem, navíc chceme skončit první ve skupině."

Reina si bude muset dát v utkání pozor zejména na útočníka Davida Healyho, který nastřílel během kvalifikačních utkáních třináct gólů: "Healy má opravdu výbornou formu a my to musíme respektovat. Je to špičkový útočník, ale tým není jen o jednom hráči. Severní Irsko hraje po celou kvalifikaci velmi dobře, a ještě má šanci kvalifikovat se na šampionát."

Ve vzájemném zápase prohráli Španělé v Belfastu 3:2, všechny tři góly domácího mužstva vstřelil kdo jiný, než David Healy. "Výsledek v Severním Irsku byl bolestivý, protože to nikdo nečekal. Zítra jim to musíme vrátit," řekl na konec Reina.

Severní Irové se jeden čas vyhřívali na první příčce skupiny F a mohou hodně litovat porážek na Islandu a v Lotyšsku. Pokud by totiž oba tyto zápasy vyhráli, byli by v tabulce o bod před Španělskem a v tuto chvíli slavili senzačné postup na úkor Švédska.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 5.00 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dánsko - Island  (středa 20:00)
Oba týmy si jistě od končící kvalifikace slibovaly víc. Dánové patřili k spolufavoritům, nakonec však spolu s černám koněm skupiny Islandem končí před branami EURA.

Osud Dánska zpečetilo v sobotu Severní Irsko, které výhrou 2:1 definitivně zhatilo šance severské země na postup. Domácí tým prochází generační obměnou a zatím nedosahuje kvalit nedávných výběrů, které se pravidelně kvalifikovaly na mistrovství. Zápas s Islandem bude pro Dány příležitostí rozloučit se s fanoušky. Trenér Morten Olsen nemůže počítat se zraněným záložníkem Grönkjaerem, přesto domácí neberou nic jiného, než výhru.

Také Island prožil neúspěšnou kvalifikaci. Přestože byl nalosován do skupiny smrti, průběžné šesté místo jen o bod před slabým Lichtenštejnskem je chabý výsledek. Právě v Lichtenštejnsku Island naposledy prohrál ostudně 0:3. Trenér Johannesson musel povolat Asgeirssona jako náhradu za zraněného záložníka Gudjonssona. Jiný hráč, obránce Ingimarsson, pro změnu ohlásil s blížícím se koncem kvalifikace uzavření reprezentační kariéry.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švédsko - Lotyšsko  (středa 20:00)
K jistotě postupu stačí Švédům remíza, což je vzhledem k síle soupeře téměř "tutovka". Jen prohrou by se Lagerbäckův tým mohl připravit o nadcházející Euro a to by ještě museli konkurenti ze Severního Irska ve svém posledním utkání naplno bodovat ve Španělsku.

V sobotu dostali Švédové lekci na Santiago Bernabeu od Španělska a odložili si tak možnost postupu na středu. Porážka 0:3 je vůbec tou nejvyšší nadílkou, co kdy toto skandinávské mužstvo proti evropskému soupeři dostalo, vyrovnat se jí může jen prohra 1:4 v roce 1980 na půdě tehdejšího Československa. Trenér Lagerbäck si po zápase nebral servítky a chlapsky uznal, že španělské mužstvo bylo lepší a vyhrálo naprosto zaslouženě. Nyní se Švédové soustředí na Lotyšsko a jsou tak alespoň rádi, že mají možnost si postup zajistit na domácí půdě a možná i celkové první místo ve skupině, které je stále možné. I zítra se však budou muset Švédové obejít bez Linderotha a Elmandera.

Lotyšsko si z pátého místa ve skupině nemůže přilepšit ani pohoršit, svěřenci kouče Aleksandrse Starkovse si v týdnu zastříleli proti Lichtenštejnsku (4:1) a Starkovs si tak může mnou ruce ze zvýšené střelecké produktivity svého týmu, celé utkání odehrál i záložník Metalurgu Doněck Andrejs Rubins, který se vrátil do týmu po zranění. Naopak na marodce je Jevgenijs Kosmacovs z FK Ventspils kvůli namoženým tříslům. Vitalis Astafjevs je připraven nastoupit ke svému stočtyřicátému utkání v reprezentaci.

Utkání je načasováno na středu 20:00, ve své moci jej bude mít rozhodčí Wolfgang Stark z Německa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Španělsko1181222:825
2.Švédsko1172221:823
3.Severní Irsko1162317:1320
4.Dánsko1152418:1117
5.Lotyšsko1140714:1512
6.Island1122710:248
7.Lichtenštejnsko122199:327
Skupina G
Rumunsko - Albánie  (středa 17:00)
V utkání Rumunska s Albánií půjde jenom o to vyřešit konečné tabulkové postavení.

Domácí si mohou odškrtnout splněný úkol v podobě účasti na závěrečném turnaji a vše mohou ještě vyšperkovat prvním místem ve skupině. To si zajistí v případě, pokud doma s Albánií získají minimálně stejný počet bodů, jako Nizozemsko v Bělorusku.

Rumuny tak možná nebude mrzet ani sobotní porážka v Bulharsku, do zápasu ovšem půjdou bez dvou největších hvězd - mimo hru jsou obránce Christian Chivu a také kanonýr Adrian Mutu.

Albánie dokáže potrápit favority a potvrdila to i v této kvalifikaci, když dvakrát jenom těsně podlehla Nizozemsku, poté však vždy přijde kruté vystřízlivění. Tím posledním si tým prošel o víkendu, když doma podlehl Bělorusku 2:4. Albánci jsou v tuto chvíli na pátém místě, mohou se ale propadnout až na předposlední příčku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bělorusko - Nizozemsko  (středa 18:00)
Nizozemsko si v minulém kole definitivně zajistilo výhrou nad Lucemburskem postup a v Bělorusku už Tulipánům půjde pouze o možnost obsadit v tabulce první místo. V zákulisí se však spekuluje, že by svěřenci Marco van Bastena mohli zápas vypustit...

Proč to? Nizozemci totiž budou v případě vítězství či remízy v nadcházejícím losování skupin Mistrovství Evropy nasazeni do prvního koše společně s Rakouskem, Švýcarskem a Řeckem. Ovšem jak už z tohoto výčtu vyplývá, Oranjes se tím rozhodně nevyhnou žádným favoritům, a tak si zlí jazykové šeptají o tom, že by, diplomaticky řečeno, do utkání proti Bělorusům nemuseli dát stoprocent.

Každopádně zanechme konspiračních teorií a podívejme se na situaci v obou mužstvech. Nizozemci už se pětkrát v řadě dostali na ME minimálně do čtvrtfinále, avšak v zemi větrných mlýnů rozhodně nepanuje spokojenost. Problém je hlavně v útočné produkci. Kouč Marco van Basten při svém příchodu sliboval útočnou podívanou, nicméně 14 gólů ve čtrnácti zápasech je velmi chabá vizitka. Je to dokonce nejméně ze všech postupujích celků. Na druhou stranu obrana je výborná, pouhé tři góly je společně s Francií rekord.

V sestavě hostů dojde opět k několika změnám. Ruud van Nistelrooy se nezúčastní z preventivních důvodů a Edwin van der Sar získal společně s Clarencem Seedorfem speciální povolení nezúčastnit se reprezentačních utkání po zajištění postupu na EURO. Arjen Robben a Robin van Persie jsou stále zranění.

Bělorusko nastřílelo během kvalifikace více gólů než jeho rival, přesto se jejich výhra nečeká. Koneckonců tu jedinou ve vzájemných duelech zaznamenalo hned při první příležitosti před dvanácti lety. Doma tehdy taktéž v kvalifikaci slavně zvítězili 1:0, a málem tak Nizozemsku zmařili postup. Co se týče sestavy, záložník Igor Stasevich se pravděpodobně opět nevejde do základu, Dmitri Molosh dokonce ani do nominace.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.60 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovinsko - Bulharsko  (středa 18:00)
Po rozpadu Jugoslávie v červnu 1991 se dokázalo Slovinsko probojovat na EURO pouze jednou, to už ovšem bylo před více jak sedmi lety. Nynější tým však patří opět jen mezi průměrné, možná podprůměrné evropské týmy.

Slovinsko získalo v této kvalifikaci prozatím pouhých jedenáct bodů v jedenácti utkáních a v případě další bodové ztráty by se klidně mohlo objevit až na předposledním místě, jelikož na Bělorusko má náskok pouze jednoho bodu.

Ne moc dobrá nálada bohužel panuje taktéž v táboře Bulharů. Ti se opět nedokázali dostat na závěrečným turnaj, i když byli poměrně blízko. Ovšem několika hodně zbytečnými bodovými ztrátami, jako například remízou na domácím hřišti se slabou Albánií, se o tuto příležitost připravili. Před posledním zápasem ztrácejí na druhé Nizozemsko čtyři body, což znamená, že neexistuje žádná šance postupu.

Bulhaři Valeri Božinov, Světoslav Todorov, Georgi Petkov, Martcho Davtčev, Lucio Wagner a Stanislav Angelov do dalšího střetnutí se Slovinskem nezasáhnou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Rumunsko1182120:626
2.Nizozemsko1182114:326
3.Bulharsko1164116:722
4.Albánie1125411:1211
5.Slovinsko113269:1411
6.Bělorusko1131715:2210
7.Lucembursko1210112:233

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Zajda

Jako na tohle už nic netipuji, kdo ví co kdo vypustí, akorát jsou to pak chytáky. Favorité s jisotou postupu se budou šetřit a kdo ví třeba zaváhají. Radši nene netipuji.

.

.

.

Čáo

Reagovat
Slejdy

podle me prave do poslednich zapasu pujdou naplno vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

byla by sranda kdyby zaškobrtli portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci sou uplné hovna ..akorat mi kurvý tiket čuráci ..

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

jj nečekal jsem že oni fakt budou hrát tak aby nebyli v tom prvním koši. jako tohleto je opravdu trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze Nizozemci na euru skoncí ve skupine ..za ty skvelé výkony ..

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám jsou to namyšlené primadony já je vůbec nemusím fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

trapááci fakt ti holandani...tiket v pic..

Reagovat
smazaný uživatel

holandani,dobri matematici. vzdycky maji vsechno spocitane,nejsou blby!

Reagovat
smazaný uživatel

vítězství Nizozemců tipoval jenom blázen! v tiplize mám remízu, na lístěk bych si to dát netroufnul, ale když už tak, tak ani náhodou výhru Nizozemců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele