Premier Liga - preview 10. kola

10.05.2010, 08:47, aktualizováno 11.05.2010, 08:28
Komentáře a souhrny
Spartak Nalčik se dnes může vrátit na druhé místo, potřebuje ale porazit Lokomotiv, který hodlá po dosud nepřesvědčivých výkonech zabrat. Předposlední Saturn přivítá Tomsk a Anži hostí moskevské Dinamo, překvapivě svého souseda v tabulce.
FK Saturn - Tom Tomsk  (úterý 14:00)
Úterní část desátého kola nejvyšší soutěže odstartuje zápas, ve kterém Saturn přivítá Tom.

Mimozemšťanům se letos moc nedaří, proto Saturn po devíti kolech okupuje předposlední příčku. V tomto zápase ale pro něj může hovořit fakt, že s tomským týmem doma nepustil gól celých 315 minut. Tým Valerije Neponjaščeho ve dvou předchozích domácích zápasech s podmoskevským týmem prohrál.

Otázkou bude, kdo za mimozemšťany nastoupí do brány, zda dostane další šanci mladík Čiljuškin, který odchytal zápasy proti Zenitu a Lokomotivu, nebo dá trenér přednost zkušeností v podání Kinského.

Další vrásky na čele budou saturnskému lodivodu dělat zranění Jevsejev, Kovel a Parfenov, na které se nemůže pro tento zápas spolehnout. Tomi bude chybět pouze zraněný Maznov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Čiljuškin - Angbwa, Gračev, Igonin, Nachušev - Ivanov, Loskov, Nemov, Machmudov, Kuzmičev - Kiričenko
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjaev, Džiojev, Jokić, Ivanov - Klimov, Mičkov, Nam-Il Kim, Charitonov - Dzuba, Kornilenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Lokomotiv Moskva  (úterý 16:15)
Do Nalčiku přijedou za účelem odehrát desátý zápas Premier Ligy železničáři z Moskvy.

Oba týmy jdou do zápasu po prohraném devátém kole. Spartak Nalčik nedokázal bodovat v Petěrburgu a musel přenechat Zenitu první místo. Lokomotiv zase prohrál v Rostovu, a tak sen o titulu dostal nepříjemnou ránu.

"Ještě jednou se chci omluvit fanouškům," řekl Semin v narážce na předchozí zápas. "Prohra patří k fotbalu, ale nemůžeme hrát tak, jak jsme hráli v tom zápase. Recept proti tomu se snažíme najít. Musíme se společně z této situace nějak dostat. Snažíme se, aby fotbalisté našli motivaci. Zvlášť, když jdeme do souboje s týmem, který je na špici Premier Ligy a který se ke každému zápasu důkladně připravuje. Myslím si, že si hráči po kritice na jejích adresu uvědomili, co dělali špatně. Ale vinu nesou všichni, jak hráči, tak trenéři."

"Marodka není úplně prázdná," konstatoval hlavní trenér Lokomotivu. "Dva důležití hráči tam ještě zůstávají. Rodolfo je připraven na sedmdesát procent a se zdravím Wagnera v květnu riskovat nebudeme."

Spartak z Nalčiku se k zápasu připravuje bez Siradzeho a Koncedalova, který se v souboji proti Zenitu zranil. Ale všichni doufají, že k následujícímu zápasu oba dva hráči nastoupí. Lokomotivu dále bude chybět Jefimov a Kambolov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Šanicin, Geterijev, Koncedalov, Siradze, Gogua - Djadjun
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Odemwingie, Glušakov, Dujmovič, Alijev, Maicon - Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.95 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Dinamo Moskva  (úterý 18:30)
Desáté kolo uzavře souboj týmů, které v tabulce dělí pouhý bod. Svůj zápas odehrají Anži Machačkala a Dinamo Moskva.

"Popravdě řečeno, Machačkalu jsem letos hrát ještě neviděl," přiznal se trenér Dinama Miodar Božovič. "Ale mám čas, který věnuji analýze hry dagestánského týmu. Nebojte se, k zápasu vyjdu připraven a poučen."

Božovič také dodal, že Dinamo nemůže hrát defenzivně. "Dinamo musí útočit a diktovat tempo hry," řekl trenér. A Moskvané opravdu musí. Vždyť se od nich čekal útok na titul. Zatím se ovšem musí spokojit s jedenáctým místem.

Moskevský klub dorazil do Machačkaly bez obránce Fernándese. Sedmadvacetiletý Argentinec si přivodil zranění v zápase proti Amkaru. Černohorský trenér se rozhodl, že obránce bude šetřit na další zápas a nevzal ho do Dagestánu. Kromě Fernándese bude Dinamu chybět i Samedov. Anži se nemůže spoléhat na služby diskvalifikovaného Agalarova a zraněného Kvirkveliju.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Şükürov, Pekovič, Tagirbekov, Kébé - Corajev, Ivanov, Bakajev, Chodžava, Strelcov - Holenda
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Kolodin, Epureanu, Granat - Kokorin, Semšov, Rebko, Chochlov, Česnauskis - Voronin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.00 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sibir Novosibirsk - Křídla Sovětů Samara  (pondělí 09:30)
Desáté kolo nejvyšší ruské soutěže v pondělí o půl dvanácté moskevského času odstartuje duel posledního Sibiru a čtrnáctých Křídel Sovětů.

Sibir si vyzkoušel, jak chutná výhra v osmém kole doma. Zatím je to jediná výhra nováčka soutěže. Určitě ale Novosibiřané na toto vítězství budou chtít navázat, aby se aspoň psychicky odlepili ode dna. Následující zápas by měl být dobrým odrazovým můstkem. Vždyť nastoupí proti týmu, jenž je o pouhé dvě příčky nad domácím celkem. Navíc Křídla letos jako jediný tým v Premier Lize nedokázala vstřelit na cizí půdě ani jeden gól.

Dobrou zprávou pro fanoušky domácích bude určitě uzdravování obránce Tomáše Vychodila, jenž se zapojil do plného tréninkového programu. Zda nastoupí, se rozhodne až těsně před zápasem. Chybět ale budou Jevgenij Zinovjev, Alexandr Antipenko a Genadij Bliznjuk. Na straně Samařanů se hlásí pouze jeden zraněný, a to Samsonov.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalwski - Aravin, Buchrjakov, Filipenko, Mološ - Astafjev, Valentič, Makarenko, Čížek - Nagibin, Medveděv
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Drmić, Džordžević, Belozerov, Budylin - Bober, Taranov, Gridnev, Petrovič, Tkačev - Strelkov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Těrek Groznyj  (pondělí 12:00)
Moskevské CSKA přivítá na své půdě v desátém kole ruské Premier Ligy gruzinský Těrek. Armějci budou chtít odčinit ztrátu bodů z předešlého kola, kdy nezvládli zápas v Rostovu.

CSKA bude pro tento duel chybět Brazilec Guilherme, jenž odcestoval domů za rodinou. Čeká ho totiž přírůstek do rodiny, a tak mu vedení dovolilo opustit tým. Na druhou stranu se do týmu vrací Mark González, jenž si stěžoval na bolesti a vynechal devaté kolo soutěže.

"Gonzáles si stěžoval na bolesti v zádech. Proto neodletěl s týmem do Rostovu. Teď už hráč pracuje s týmem a připravuje se na nadcházející zápas," prohlásil hlavní trenér armějců Leonid Sluckij.

Alan Dzagojev se podělil o pár svých dojmů ze soupeře: "Letos Těreku moc fandím. Dříve to byl typicky domácký tým, letos však Těrek vytváří skvělou atmosféru i na výjezdech, hrají zajímavý a útočný fotbal. A to vše hlavně díky Bracamontemu. Je to skvělý hráč, jenž zvládá svou útočnou úlohu na jedničku."

Moskvanům v zápase nepomůže Šemberas, který je diskvalifikován, dalšími ztrátami jsou V. Berezuckij, Zabolotnyj a Nababkin. Těreku nejspíš nikdo chybět nebude. Zápas se bude vysílat i v Itálii a ve Španělsku.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, A.Berezuckij, Ignaševič, Ščenikov - Krasić, Gonzáles, Honda, Dzagojev, Mamajev - Necid
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ujcev, Omeljančuk, Ferreira, Jatčenko - Arce, Maurício, Georgiev, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Alanija Vladikavkaz - Spartak Moskva  (pondělí 12:00)
Spartak Moskva si v desátém kole nejvyšší ruské soutěže udělá výlet do Vladikavkazu a v pondělí ve dvě hodiny moskevského času odehraje zápas s místní Alanijí.

Na souboj se Spartakem se domácí začali připravovat již v pátek. Otazníky nad startem visí nad Bazajevem, Kaitou a Rotenbergem. Čočijev s Mašukovem jsou pořád v péči lékařů.

V moskevském klubu byl kvůli nemoci v domácí péči Sergej Paršivljuk. Naproti tomu se Ananidze dal do pořádku a trénoval se zbytkem týmu. "Paršivljuk má pořad teploty, takže nejspíš nenastoupí. Žano se cítí lépe. Alex se cítí víceméně dobře," prohlásil Karpin. Oleg Romancev poznamenal, že vítězství nad Alanijí je důležité nejen vzhledem k vývoji v tabulce, ale i po psychické stránce. To aby hráči mohli na letní dovolenou odejít v dobré psychické pohodě.

"Viděli jsme zápasy našeho soupeře," řekl trenér hostí Valerij Karpin. "Co mohu říct o Alaniji? Vladikavkazci jsou dobře vybavení po fyzické stránce. Ale to samé se dá říct i o jiných týmech Premier Ligy. V některých zápasech byla Alanija lepší než soupeř, v některých byla horší. V každém případě však následující zápas nebude procházkou růžovým sadem."

Při vzpomínkách na zápasy s vladikavkazským týmem v devadesátých letech Karpin dodal: "Na jejích hřišti to nebylo jednoduché, jelikož místní fandové vytvářeli pro svůj tým vynikající atmosféru a před zaplněnými tribunami to nikdy není příjemné. Co si pamatuji z mého angažmá ve Spartaku, všechny zápasy ve Vladikavkazu jsme vyhráli. Tentokrát se také pokusíme udělat vše pro vítězství."

Ze čtyř posledních zápasů ve Vladikavkazu dokázal Spartak zvítězit pouze jednou. Na straně domácích určitě nenastoupí zranění Zeba, Florescu a jíž zmiňovaní Mašukov s Čočijevem. Na straně hostů pak budou chybět Drinčič, Kirejev a Šešukov.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Rotenberg, Gnanou, Zuela, da Costa - Stojanov, Gabulov, Kaita, Kirillov, Nizamutdinov - Kuzněcov
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Šiškin, Suchý, Stranzl, Kudrjašov - Ibson, Sabitov, Alex, Saenko - Ari, Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.15 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Zenit Petrohrad  (pondělí 14:15)
Do Permi přicestuje v desátém kole lídr soutěže Zenit Petrohrad, který bude chtít navázat na vítěznou sérii, jež čítá tři zápasy.

"Bude to velmi těžký zápas, střetli jsme se s tímto týmem už v zápase poháru," řekl trenér Luciano Spalletti. "Nejsme moc zvyklí na umělý trávník, musíme se znovu adaptovat a být připravení k zápasu"

Na adresu soupeře se vyjádřil i brankář hostí Vjačeslav Malafejev: "Každý zápas je pro nás důležitý. Kvůli finále Ruského poháru jsme vynechali jedno kolo. Nyní se musíme snažit, aby nás konkurenti nedohnali."

"Zápasy v poháru a v Premier Lize jsou jiné. Navíc od našeho souboje uteklo hodně času. Situace v tabulce se změnila. V pohárovém zápase se Amkar se svým úkolem vypořádal, neobdržel gól v základní části. Pro ně to byl dobrý výsledek. Nejspíš i teď bude Amkaru remízový zápas stačit. Ale Zenit se s remízou nespokojí," dodal gólman.

O příštím soupeři mluvil i obránce permského klubu Dmitrij Bělorukov: "Zenit je velmi silný tým. Má vynikající hráče, kteří hrají zajímavý a rychlý fotbal. Takže oproti loňsku je Zenit silnější."

"Tým se hodně změnil od té doby, co je tam Spalletti. Nejvíc se to projevilo ve hře obrany. Ta hraje disciplinovaně a sehraně. No a o útoku netřeba mluvit, ten byl vždy v Petěrburgu silný," doplnil kapitán Amkaru.

Luciano Spalletti si na výjezd vzal patnáct hráčů, další tři, Borodin, Kanunnikov a Ionov, se připojí až v Permi. Italský stratég nemůže počítat do následujícího zápasu se zraněnými Lazovičem a Meirou. Permi bude chybět Kušev, Sirakov a Čerenčikov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Gaál, Popov, Bělorukov, Fedoriv - Pejev, Dedečko, Novaković, Pomerko, Topču - Burmistrov
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Križanac, Lombaerts, Hubočan - Bystrov, Denisov, Širokov, Zyrjanov, Huszti - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.50 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Rubin Kazaň  (pondělí 16:30)
Pondělní část desatého kola ruské Premier Ligy uzavře duel uřadujicího mistra z Kazaně a Rostovu.

Kazaň se v letošní sezóně hledá. Výsledkem tohoto hledání je pak i prozatím čtvrtá pozice v Premier Lize. Za čtvrté místo může Rubin vděčit i soupeřům o titul, kteří se také hledají a rozehrávají se. Proto by se kazaňský klub v boji o titul zatím odepisovat neměl. Zvlášť, když se vezme v potaz jeho marodka.

Ve vítězném zápase proti CSKA se Rostovu zranil obránce Grigalava, který se tak připojil ke zraněným, mezi které patří Okoronkwo, Andjelović, Prošin, Kalačev a Pavlenko. A pouze poslední jmenovaný má teoretickou šanci na nastoupení k utkání proti Rubinu. Kromě těchto hráčů na hřiště nevyběhnou Chaguš, Adamov a diskvalifikovaný Gackan.

Rostované na svém poli dva zápasy po sobě nedokázali Kazaň porazit. Svěřenci Olega Prostasova si doma připsali jak vítězné zápasy, tak porážky. Rubin si v minulém kole prodloužil sérii neprohraných zápasů na patnáct, navíc tým Kurbana Berdyjeva inkasoval ve venkovních zápasech jen dva góly.

Kazaňský klub se nemůže spoléhat na zraněné Kabzeho, Kalešina, Rjazanceva, Tekkeho a Šaratonova. Zápas bude dirigovat arbitr ze Sankt-Petěrburgu, Ivanov.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkez, Ghionea, Lengyel, Živanović - Lebeděnko, Kulčij, Ivanov, Valikajev, Blatnjak - Ahmetović
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Chordi, Salukvadze, César Navas, Ansaldi - Kasajev, Murawski, Noboa, Semak, Bystrov - Bucharov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.05 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad963011:321
2.Spartak Nalčik953113:718
3.CSKA Moskva952214:817
4.Rubin Kazaň94507:217
5.Spartak Moskva944112:616
6.FK Rostov94149:1313
7.Tom Tomsk933311:1112
8.Těrek Groznyj92528:611
9.Lokomotiv Moskva932410:1011
10.Dinamo Moskva92437:810
11.Anži Machačkala92348:109
12.Amkar Perm92347:99
13.Alanija Vladikavkaz92347:119
14.Křídla Sovětů Samara92256:128
15.FK Saturn91444:77
16.Sibir Novosibirsk91178:194

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Raději bych nehrál vůbec a dal jim "volno" na týden než hrát v pondělí. To je snad jeden z nejdebilnějších termínů na fotbal, znám to z České ligy

Reagovat
Arbiter

pondělí, útery, pátek, sobota

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se potom nediví, že bude málo fanoušků na stadioně.

Reagovat
Arbiter

tak ono je to teď hektické hlavně kvůli mistráku, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mohli odložit pondělí, úterý, dát vložené kolo na středu, na které jsou přeci jen fanoušci zvyklí a pak pátek odpoledne a celá sobota

Reagovat
Arbiter

tak to by asi byla šílenost, odložit kolo na středu a pak hrát v pátek, na přesun by pak zbyly dva dny, nebylo by to dobré...Spíš nechápu, proč se nehraje klasické kolo, ale jen v pátek a sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

není v Rusku zase nějaký svátek?

Reagovat
Arbiter

tak teď bych kecal, ale nevím o žádném...Možná to má souvislostí s mistrákem v Německu...

Reagovat
smazaný uživatel

V nedeli je finale poharu

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir zatím 4:1...

Reagovat
Arbiter

tak to je skvělý začátek kola Sibiřané asi nechtějí zůstat poslední

Reagovat
smazaný uživatel

konečně i více gólu v zápase, protože co se týče průměru branek na utkání je to v PL zatím velká bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jenom goly.. zatim je letos velka bida i kvalita zapasu.

Reagovat
Arbiter

tak zatím CSKA a Spartak

Reagovat
Arbiter

tak Sluckij asi udělal v kabině vítr

Reagovat
Arbiter

a Dzaga se rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam něco nelupne taky Necid?

Reagovat
Arbiter

bo je to lama?

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě ne, ale nějak se mu přestalo dařit poslední dobou

Reagovat
smazaný uživatel

bo je to lama

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

ten Spartak jede na titul

Reagovat
cubinho

Hrál Suchý?

Reagovat
Arbiter

ee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele