Premier League v kostce: 32. kolo

03.07.2020, 18:13
Názory a komentáře
To takhle po třiceti letech slavně a rekordním způsobem ovládnete Premier League, těšíte se na stylové oslavy - jak na hřišti, tak v ulicích - jenže ono se to trochu zvrtne. O radost s fanoušky vás okradne nějaký virus a o ten zbytek nějaký Guardiola. Byla to zvláštní podívaná. Fotbalisté Manchesteru City připravili Liverpoolu na Etihad Stadium parádní špalír... a pak je vypráskali z trávníku, s prominutím, jako prašivé psy.

To byl asi nejsilnější příběh dvaatřicátého kola Premier League, který obzvlášť pro české fanoušky nabídl i další linky. Už ve středu se (nejen) slávisté plácali po ramenou, jak Tomáš Souček uprostřed pole i ve vápně soupeře zlikvidoval Chelsea. Blues jen potvrdili, že jak v ofenzivě oplývají talentem, tak jsou v obranně... no, bezbranní.

Pro West Ham to navíc vzhledem k alarmující nemohoucnosti Norwiche, Bournemouthu - a částečně i Aston Villy a Watfordu - znamená, že reprezentační opora velmi pravděpodobně vydrží na východě Londýna i pro příští sezónu.

Kladiváři se totiž od sestupových vod příjemně vzdálili a momentálně to vypadá, že především Canariech a Cherries už do konce ročníku nepřidají snad ani bod. Villans pak budou muset vyřešit pozici gólmana, protože jejich aktuální jednička Ørjan Nyland je regulérní postrach.

Na jeho trestuhodně nepotrestanou chybu proti Sheffieldu si ještě všichni pamatujeme. Tak možná ani nepřekvapí, co za šílenost předvedl nyní proti Wolves. Něco takového jsme viděli naposled, když jsme před 15 lety poctivě stahovali do počítačů videa s největšími a nejlegračnějšími minelami gólmanů.

Zajímavě pak vyhlíží taky boj o Ligu mistrů. Chelsea ztratila a Vlci s Rudými ďábly jsou jim v patách. Forma obou celků je excelentní. Svěřenci Nuna Espirita Santa dostali v posledních osmi zápasech jediný gól, no a United jen dva. Těm to jde navíc senzačně i v útoku.

O Evropskou ligu se pak uchází taky solidní smečka. Dobrou výchozí pozici má nyní Arsenal, nad nímž se slitovali bohové i soupeři, a po dárku od McCarthyho nyní naděloval i Norwich. Aubameyang mohl využít jak pochybení Krula, tak i Drmiće. Dobrou psychiku podpořil i debutující Cédric Soares, jenž po pár minutách na place hned skóroval. A navíc - Kanonýři mají už nyní takřka jisté, že do pohárů postoupí i ze 7. místa tabulky.

Ostatní uchazeči - Everton, Burnley, Tottenham a hlavně Sheffield, který právě Spurs ve vzájemném souboji porazil, budou mít též garanci, pokud Gunners nevyhrají FA Cup. A vzhledem k tomu, že v semifinále je čeká "migthy Man City"...

Pep Guardiola má kádr, který je za normálních podmínek v top 2 Premier League. Za koronavirových podmínek je to však suverénní jednička. Španělský kouč, který běžně dělá manažerům Fantasy PL starosti častými rotacemi, teď může co tři dny posílat na plac kompletně obměněnou jedenáctku a na výkonu - snad s výjimkou absence Edersona a De Bruyna - to není znát. Po zranění Agüera zbyl v kádru jediný zdravý útočník. Ale i Jesus může zůstat na prkně a problém neexistuje. Man City přejeli Liverpool nevídaným způsobem a Guardiola je jasným manažerem kola.

Slovem chci ještě zmínit, že v ofenzivních řadách by se pro 32. kolo daly vytvořit klidně dvě sestavy. Uprostřed pole se jen těsně nevešel do ideální jedenáctky proti Chelsea skvělý Tomáš Souček, Tottenham zase skolil neméně výtečný Sander Berge. Místo nezbylo na dvougólového Williana ani ještě lépe hrajícího Christiana Pulisice, nominaci by zasloužil i Phil Foden nebo další mladík Mason Greenwood. No a největší mrzení nastalo při vyřazování Dannyho Ingse, jenž takřka sám skolil Watford.

TOP 3 góly kola


Naproti tomu, přestože gólů padlo spousta, do hitparád by se jich tentokrát zas tolik nevmáčklo. Top trojka je tradičně nabitá, ale konkurenci úplně neměla. Za zmínku stojí snad přímé kopy Williana a Ward-Prowse nebo spektakulární hlavička Bena Meeho.



Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Danny Ings (Southampton) - 9.69 | 2 góly, 3 klíčové přihrávky, 4 úspěšné průniky (57%)

2. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) - 9.53 | 2 góly, 1 asistence, 4 vyhrané vzdušné souboje (80%)

3. Bruno Fernandes (Man Utd) - 9.12 | 2 góly, 1 klíčová přihrávka, 3 obranné zákroky (50%)

Sestava kola



Autor: Marek Ustohal

Gólman - Ederson (Man City): Kdyby v úvodu neodmítl Salaha s Maném, kdo ví, jak by se šlágr kola vyvíjel. Brazilský gólman většinou nemá moc práce a hraje spíš nohama, ale proti Liverpoolu v permanenci byl. Ve druhém dějství si připsal ještě jeden dobrý zákrok, a navíc přidal efektní hlavičku před vápnem.

Pravý obránce - Aaron Wan-Bissaka (Man Utd): Tenhle borec nabral po restartu výtečnou formu a nádherně se veze v pozitivní vlně, kterou Manchester United chytil. Tentokrát vyhráli ďáblové na hřišti mnohdy nevyzpytatelného Brightonu a Wan-Bissaka se zase jednou podílel na čistém kontu a zároveň přispěl v ofenzivě. Nahrál na gól Greenwooda a tradičně lítal nahoru-dolů.

Pravý stoper - Chris Basham (Sheffield United): Pro tohle jsou krajní stopeři Sheffieldu už legendární a po této sezóně si to snad uvědomí všichni trenéři protivníka. Aby vám střední bek dělal overlapy někde 70 metrů od vlastní brány a často i piloval lajnu a centroval do vápna, to se vidí snad jen v mančaftu Chrise Wildera. Basham se takhle v úvodu octl až na brankové čáře, odkud donutil skórovat Bergeho.

Levý stoper - Ben Mee (Burnley): Organizovanost obrany Burnley? Špička. Pak ani nevadí, že mají Clarets zdravého jen zhruba jednoho a půl dospělého útočníka. Kór když vám stopeři umí i dávat góly. Tentokrát se role spasitele ujal kapitán Ben Mee, jenž si excelentně naskočil na centr Westwooda a v mimořádně defenzivním zápase s Crystal Palace zařídil jediný gól utkání.

Levý obránce - Jonny (Wolves): Jonny sehrál v zápase proti Aston Ville podobnou roli jako Basham, jen s tou výjimkou, že on má útočení na starosti o něco víc než stoper Sheffieldu. Levý křídelní bek Vlků je na lajně v jednom kuse a pořád vyhlíží, jak by mohl uštědřit štulec do žeber protivníka. Tentokrát se mu to povedlo ve spolupráci s Traorém - míč zatáhl k vápnu a předal ho skórujícímu Dendonckerovi.

Pravý záložník - Allan Saint-Maximin (Newcastle): Takový ten hráč, kterého fanoušci milují, ale zároveň vraští obočí, jestli by náhodou nemohl malinko ubrat. Vždyť takhle v Newcastlu nemůže přes léto vydržet, zní ze všech stran. Mladý Francouz nabral úžasnou formu a proti Bournemouth zažil dosavadní vrchol. Nahrál na tři góly Magpies, a ta asistence u druhé branky. Čirá fantasie.

Pravý střední záložník - Kevin De Bruyne (Man City): Tak už mu ten Zlatý míč dejte. Jestliže jsme nad belgickým špílmachrem poslední rok, dva plesali, to, co předvádí teď, je regulérní magie. Takovou přihrávku nemá snad ani Messi, De Bruyne proti šampionovi z Liverpoolu vyrobil dva góly a vůbec nic si nedělal, ani když měl na zádech Van Dijka. Dokonalý dirigent a režisér drtivé většiny ofenzivních akcí Citizens se navíc stává lídrem - od restartu proměnil v PL a FA Cupu už třetí penaltu.

Levý střední záložník - Bruno Fernandes (Man Utd): Nejlepší přestup Manchesteru United za dlouhé roky nepolevuje. Ani trochu. Red Devils vletěli na Brighton s dost možná nejlepší středovou dvojicí v lize a Pogba s Brunem zase ukázali, že dohromady jsou šíleně silní. Právě jejich kombinace vyústila v úvodní branku Portugalce, který pak ještě gólově zakončil fantastický protiútok United.

Levý záložník - Raheem Sterling (Man City): Kdyby měl takovou formu celou sezónu, jako třeba jeho ryšavý kolega, Liverpool by rozhodně nevyhrál ligu s tak bláznivým náskokem. Tohle Man City - s dynamikou a přímočarostí Sterlinga a s genialitou De Bruyna a Fodena - je balzámem pro oči. Anglický křídelník vybojoval penaltu, další gól sám dal, a nakonec mu k oslavám pomohl i vlastní gól Oxlade-Chamberlaina.

Pravý útočník - Michail Antonio (West Ham): Obranu Chelsea naprosto roztrhal. Z Rüdigera a Christensena udělal dorostence z provinčního města na Vysočině, kteří přijeli ráno autobusem na zápas do Olomouce. Nemusíme mluvit o gólu ani o asistenci na vítěznou branku, jíž skvělým pasem a hrou tělem de facto vytvořil. Ještě důležitější byla jeho terorizující práce v osobních soubojích.

Levý útočník - Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal): Konečně expolodoval. Poprvé od restartu Premier League se i hlavní tahoun Arsenalu stal produktivní oporou a dvěma góly skolil Norwich. Oba sice dostal na zlatém podnose po minelách soupeře, ale třeba první branka měla podpis v jeho nesmírné bojovnosti. Navíc si připsal i asistenci u gólu Xhaky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (74)

Přidat komentář
Luc-Luc

"Man City přejeli Liverpool nevídaným způsobem" tohle muze napsat ovsem pouze nekdo, kdo zapas nevidel a podival se jen na vysledek

Reagovat
Bandita_Harry

ja som nas takto prehrat este nevidel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Fernando_Torres

On se fotbal hraje i na něco jinýho než na výsledek? Kolikrát Liverpool za poslední dva roky dostal takovejhle klepec?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kde je LFC182 ked ho potrebujeme s jeho oblubenym emotikonom

Reagovat
Jollae

Kokoooooot jebnutýýýýýýýý

Reagovat
Swarley

asi vítr

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřejáci hned chytli šanci za pačesy

Reagovat
diastan

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
prazakj

Vždyť je to pravda, ne?

Reagovat
Bandita_Harry

2. Pre druhy titul v rade v buducej sezone!

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Bandita_Harry

Nick

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
avicii

Reagovat
vladis271

Reagovat
r.mrazik

tyjo...mozna bych misto bruna dal klidne i matice...

Reagovat
MySch017

Hral výborne, avšak góly robil Bruno (i keď tá jeho lopta na Greenwooda bola neskutočná)

Reagovat
r.mrazik

To jo...ale matic byl možná ještě lepší

Reagovat
Vsadim gule

Jako Matic na AM? To je nesmysl

Reagovat
r.mrazik

??

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Co chces od typka, kterej tweetuje videa kde lidi rvou "white power"?

Reagovat
smazaný uživatel

Přání vězení, ale postačí mi jeho totální ztrapnění při volbách Nemá šanci, Biden už to z předstihem vyhrál

A ne nadarmo je Trump německýho původu, typickej příklad těchto mizerů...

Reagovat
Nebelung

Co Němec to nacista? Nebo co mizera to Němec?

Reagovat
Kily

šílená argumentace

Reagovat
mistr129

Bojuju proti rasismu, tak na někoho vytáhnu, že má německý předky

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Požadujeme:

- univerzální volební právo v krajském hlasování s poměrným zastoupením a právo volit a kandidovat pro ženy

- minimální volební věk 18 let, pro kandidáty 25 let

- zrušení senátu

- svolání Národního shromáždění na tříleté období, během něhož bude jeho hlavní zodpovědností sestavení státní ústavy

- sestavení Národní rady odborníků pro práci, dopravu, veřejné zdraví, komunikaci atd., výběr bude proveden z obce profesionálů nebo obchodníků, se zákonodárnou mocí a povolání přímo do Generální komise s ministerskou mocí

požadujeme

- neprodlené uzákonění státního zákonu schvalujícího osmihodinovou pracovní dobu pro všechny pracující

- minimální mzdu

- účast dělnických zástupců ve funkcích průmyslových rad

- vyjádření téže důvěry v odbory (které se prokázaly technicky a morálně toho hodny) jaká je vyjadřována výkonným ředitelům či úředním osobám urychlenou a úplnou systemizaci železnic a všech dopravců

- nezbytnou úpravu [sociálního] pojištění - zrušení minimálního věku odchodu do důchodu, navrhujeme posun důchodového věku z 65 na 55 let

požadujeme

- instituci národní milice s krátkou dobou služby a s výlučně obranným účelem

- znárodnění všech továren na zbraně a trhaviny

- národní politiku za účelem mírového šíření italské kultury po světě

požadujeme

- výraznou progresivní daň na hlavu která skutečně vybere část bohatství všech

- zabrání všeho majetku náboženským spolkům a zrušení všech biskupství, která tvoří obrovský závazek národu a právům chudých

- revize všech armádních zakázek a konfiskace 85% jejich zisku

Alceste De Ambris a Filippo Tommaso Marinetti, 1919

Reagovat
mojmira

A senilní pedofil Biden je lepší v čem? Vždyť pomalu nezvládne složit smysluplnou větu. Prohrát by měli oba.

Reagovat
valloire

no jasně, stejně jako Hillary

Reagovat
smazaný uživatel

Aby udržel šikmooký na uzdě. Ta nejdůležitější věc současné doby. Víc než klima, víc než rasismus, který sice existuje, ale pomalu mizí a víc než gender nebo útlak homosexuálů, který vidím už snad jen v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

what

Reagovat
smazaný uživatel

v Rusku nevidíš ho v Saudské Arábii, Egyptě, Iránu, Iráku, Indonésii, Pákistánu, Afghánistánu, Bangladéši, Somálsku a asi tak dalších 50 zemích, které dohromady dají víc než miliardu lidí, kde tě za sebemnší projev homosexuality klidně na ulici zavraždí, zatímco v Rusku je homosexualita zcela legální a nikoho ani trochu nepobuřuje...

Reagovat
mikelinos

Nikoho nepobuřuje ok

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite jsi na nejake zeme zapomnel.

Reagovat
Swarley

Tak na to nemusíš být vědma, celou historii se tohle opakuje...

Reagovat
Counter

Gabriel Martinelli has signed a new long-term contract!

Yahoo!

Reagovat
Golasso

Vedení Saka a ted i Martinelli, tak se mi to líbí

Reagovat
Vincent Vegan

teď ještě prodat deadwood a podepsat/prodat Aubu

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Svatej

Co to info, ze se zranil i bruno i Pogba?

Reagovat
fenixLFC

tak zatial su to take tie zvesti od daily mail, the s*n a podobnych platkov

Reagovat
Horcmen

výmysl přebraný z parody account

Reagovat
MySch017

Ole na tlačovke hovoril o modrinách. Mali by byť OK.

Reagovat
iamek

Solskjaer will have both Paul Pogba and Bruno Fernandes available to him for tomorrow’s game against Bournemouth

Reagovat
Counter

Urychleně ho ve fantě prodej, dokud to jde.

Reagovat
Svatej

Sketo

Reagovat
fff

Rummenigge: “We've never had any contact with Liverpool. If he wants to do this, we have to deal with it”. Liverpool are interested as Thiago would love to join Liverpool - but official talks have not started yet and many clubs are going to contact his agent. #LFC

Toto pise Romano. Nedava mi zmysel, aby sme po Thiagovi isli.

Reagovat
avicii

Hmm toto by bolo zvláštne a vôbec by som to nechápal..

Reagovat
smazaný uživatel

Herně to byl podobný zápas jako na podzim. Akorát tehdy Liverpool z 3 šancí z protiútoku dal 3 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

23:18 Tottenham odmítl výměnu Ndombélé - Ramsey

Tanguy Ndombélé se v Tottenhamu neprosadil podle očekávání, načež se spekuluje o odchodu francouzského záložníka. Toho má ve svém hledáčku Juventus, jenž měl Spurs údajně nabídnout výměnu za Aarona Ramseyho, ovšem nepochodil.

lol

Reagovat
Golasso

Rambo teda dopadl ...

Reagovat
Gazdo

Dostal plat ako kral a zije v krajsom taliansku (v porovnani s anglickom)... ja si myslim ze celkom fajn

Reagovat
Golasso

Jasny, aby seděl na lavičce a po roce ho chtěli poslat ke slepicím to je fakt "fajn"

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Le Gunner

Co se týče kultury, památek i přírody, vždy bych volil Anglii, i když Itálii mám též rád. Sto lidí, sto chutí.

Reagovat
Greny

Asi je na čase nabídnout výměnu Barkley - Ramsey

Reagovat
Mastný Chobot

Palec hore pre Tottenham za to, ze (i) odmietli vymenu, lebo si uvedomuju, ze taka vymena by bola trapna, lebo nejaky tungay moze Rambovi max lestit chranice, a (ii) usetrili si hanbu predtym, nez by takyto kktsky napad povedaliv Rambovi, ktory by ich verejne vyfuckoval. Fakt respekt, zachovali ste sa ako velkoklub. AKO velkoklub.

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy$

Juve ze všech top klubů, ty přestupy fakt nezvládá

Reagovat
fenixLFC

proste juventus naberu hracov zadarmo a potom ich chcu vymienat za ovela lepsich...jak ja vo fante

Reagovat
Front hell

Tak nějak zatím akorát ndombele neukázal že by byl lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Stal ale 60 mega. Vymenit ho za hrace, kterej prisel do Juve zdarma, to by byl jeden z nejhorsich dealu historie.

Reagovat
Front hell

Jasně,ale já se tady nebavím o ceně. Já jen narážím že do teďka neukázal ndombele že by byl lepší než ramsey nebo že by si zasloužil takovou cenovku jakou má. I když je pravda že mu ještě rok dám ať se ukáže. Že začátku se jevil výborně.

Reagovat
fenixLFC

ehm a co ukazuje tuto sezonu ramsey? unho vidis ze pojde iba dole, ndombele bol vo francuzsku vyborny takze sa mozu iba zlepsovat...

Reagovat
Talker

Spíš hodnotnějších, no. Injury-prone třicátník s brutálním platem za 24letého hráče koupeného za brutální částku.

Už víme, proč Juventus bral hráče zdarma - chce je využít na výměnu s ostatními kluby.

Reagovat
vladis271

Som bol pekne nasraný po zápase. Ale fajn veľká časť ide za tým, že mali ešte opicu. Nechcel by som byť Robertson po tom zápase. To jeho video s tým, že presvedčíme gaffera aby nám dal o den voľna viac sa mu muselo na nasledujúcom tréningu vrátiť aj s úrokami. Hned by som ho prihlásil na tréning Navy Seals.

K zápasu. Prvých 20 minút do gólu, a vlastne aj chvíľu po nom som si fakt myslel, že ich regulérne sfúkneme. Hrali sme dobre. Ale koncovka viazla. Zato City spadlo do brány všetko. Najviac ma dostali také veci ako ked Arnold hádzal aut nedokázal prehodiť hráča a prihral hráčovi City.

Alebo tá Maného šanca ked netrafil loptu a dostal jasličky. Komentátori na premier sport to perfektne zhrnuli za mna. "Za iných okolností Mane takéto šance dáva 9 z 10tich prípadov." a ten druhý nato "Vieš ja si myslím, že za iných okolností Mane takéto šance dáva 10 z 10tich prípadov.."

Reagovat
vladis271

alebo chápem prečo išiel dolu Gomez, lenže ak na stopéra ide Fabinho a v strede poľa tým prídete o jedného z naj DM na svete a nemáte tam nikoho, tak pri kvalite City v zálohe je to ako keby ste vypálili bombardovaciu salvu na hudsonkú priehradu. Jednoducho nás zaplavili a obrana nemala šancu všetko zachytávať.

Reagovat
Salfovic

Konečně Lestr, už bylo na čase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele