Premier League v kostce: 31. kolo

26.06.2020, 18:27
Názory a komentáře
Jednatřicet kol. A celých třicet let. Tam, kde neuspěli Fowler, Carragher, Owen, Torres, Suárez nebo Gerrard, tam nyní zazářila nesmírně silná skupina Jürgena Kloppa. Liverpool složil jeden z nejlepších mistrovských týmů v dějinách a zaslouženě slaví titul. Rekordních sedm kol před koncem Premier League. Definitivní tečku udělala za mistrovskou jízdou udělala Chelsea, která včera porazila Man City.

Definitivně tak zařídila, že náskok Liverpoolu na druhé místo už je nedostižný. Napodobila tak svůj počin z roku 2016, kdy takhle sestřelila Tottenham a korunovala šokujícím mistrem Leicester. Na party z Vardyho domu si pamatujeme všichni, fotbalisté Liverpoolu na fotbal koukali taky spolu, ale v hotelu. A party to byla určitě taky pořádná...

Sami položili základní kámen oslavám už ve středu, kdy smetli Crystal Palace 4:0. A byl to taky historicky bezprecedentní zápas, protože Eagles se za celých 90 minut ani jednou nedotkli míče ve vápně Liverpoolu.

Že se v tomhle kole budou dít velké věci, předznamenal už Arsenal. Gunners totiž oproti předpokladům bez potíží vyhráli v Southamptonu a nebezpečně se přiblížili pohárovým příčkám. Pravda, významně jim k tomu šokující chybou á la Karius pomohl Alex McCarthy, ale co má bejt. Když je pohoda, tak je prostě pohoda.

V utkání Manchesteru United se Sheffieldem se ukázaly tři věci. Že Marcus Rashford servíruje na stříbrném podnose nejen jídlo dětem, že Blades bez Deana Hendersona rozhodně nejsou tak nedobytní, a že Devils mají ve svém středu borce, který dokáže dát hattrick. Vězte, že než ve středu Anthony Martial třikrát zaskóroval, nedokázal to od konce Sira Alexe Fergusona vůbec nikdo.

Manažera kola dnes vyhlásíme tak nějak sporadicky a bude kopírovat titul nejlepšího manažera celé sezóny. Jürgen Klopp nejenže definitivně dovedl své svěřence k vysněnému titulu, navíc to dokázal rekordně brzo a ve velkém stylu. Jasně, o titulu se potřetí v šesti letech rozhodlo na Stamford Bridge, ale na Anfieldu to byla taky paráda. Krásné góly, dominance. Správný mistr.

TOP 3 góly kola


I v jednatřicátém kole padlo nádherných branek kupa. Do hitparády se nevydal parádní únik Pulisice ani gól Salaha vyzdobený geniální asistencí Fabinha. Top trojka je vyrovnaná a třeba by v ní někteří z vás udělali změny, tak se o ně klidně pochlubte v diskuzi.



Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Fabinho (Liverpool) - 9.64 | gól, asistence, 6 obranných zákroků (100%), 98% úspěšnost přihrávek

2. Anthony Martial (Man Utd) - 9.55 | 3 góly, 3 úspěšné průniky (60%)

3. Michael Keane (Everton) - 9.29 | gól, 2 zblokované střely, 10 vyhraných vzdušných soubojů (91%)

Sestava kola



Autor: Marek Ustohal

Gólman - Kasper Schmeichel (Leicester): Moc práce v zápase proti Brightonu neměl, přesto svému týmu zachránil bod. Leicester měl v roli jasného favorita namále, ale dánský gólman vytáhl proti penaltě Maupaye výtečný zákrok a zařídil remízu 0:0.

Pravý obránce - Trent Alexander-Arnold (Liverpool): Nejnabitější post uplynulého kola. Do sestavy se tlačil Wan-Bissaka a skvělý výkon předvedl i mladík Lamptey z Brightonu. Trent Alexander-Arnold každopádně potvrdil svou extratřídu a de facto v roli křídla útočil proti Palace hlava nehlava. Přidal i nádherný gól z přímáku.

Pravý stoper - Michael Keane (Everton): Využil zranění Yerriho Miny a svůj návrat do sestavy oslavil parádním výkonem. Ve vzduchu byl neomylný, defenzivní práci si odvedl na jedničku a svůj výkon korunoval jediným gólem zápasu, když si naskočil na roh Digneho.

Levý stoper - James Tarkowski (Burnley): Andreas Christensen předvedl proti Manchesteru City nezvykle bezchybný výkon, ale to, jak se James Tarkowski rval s buldozerem Troyem Deeneym, převážilo misky vah na jeho stranu. Klenot Watfordu nemá ve vzduchu konkurenci, stoper Burnley mu však dovolil vyhrát jen třetinu soubojů. Tarkowski držel obranu Clarets a měl velký podíl na čistém kontu.

Levý obránce - Lucas Digne (Everton): Klasický krajní bek moderního střihu měl opět prsty ve vítězství svého týmu. Lucas Digne má hodně rád útočení a proti Norwichi k tomu měl prostor. Vytvořil tři střelecké příležitosti Evertonu (nejvíc v zápase) a z jedné padl i gól. Na hlavu Keana poslal krásný rohlík z rohu.

Pravý střední záložník - Kevin De Bruyne (Man City): Nejlepší záložník, možná i hráč, v Premier League. A možná i na světě. Momentálně. Kevin De Bruyne má všechno, co má středopolař mít, a i když si Manchester City na půdě Chelsea nevypracoval moc šancí, vynikal. Dělal co mohl, a když nádherně skóroval z přímého kopu, fandům CFC i Liverpoolu se na chvíli zatajil dech.

Zatažený střední záložník - Fabinho (Liverpool): Hráč kola. S přehledem. I přes výborný výkon Martiala s přehledem. Brazilský středopolař byl proti Crystal Palace kombinací Zidana, Xaviho a Gattusa, pokazil asi jednu přihrávku ze sta, jasně ovládl střed pole a jeho přínos v ofenzivě? Nevídaný. Lob na gól Salaha se jen těsně nevešel do naší top 3, no a ta jeho pumelice z 30 metrů? Mamma mia.

Levý střední záložník - Giovani Lo Celso (Tottenham): V utkání Tottenhamu s West Hamem byl nejlepší na hřišti. Možná i s přehledem. Argentinský záložník se zatím v dresu Spurs neprosadil podle svých představ, ale začíná se jim přibližovat. Přesný a nebezpečný na přihrávce, šikovný na míči a silný bez něj.

Pravé křídlo - Mohamed Salah (Liverpool): Návrat do sestavy po tolika měsících si Egypťan užil dokonale. Byl jedním ze dvou hlavních strůjců klidného vítězství 4:0 nad Crystal Palace, když si vyzkoušel obě svoje silné disciplíny. Nejdřív zakončil sám, pak vyslal do nájezdu Maného.

Střední útočník - Anthony Martial (Man Utd): Na tohle fanoušci United čekali sedm let. Od konce Alexe Fergusona nedal žádný hráč Red Devils hattrick. Až nyní. Anthony Martial nasměroval do sítě střílený centr Rashforda, pak proměnil přesný centr Wan-Bissaky a nakonec stál na konci nejkrásnější akce kola.

Levé křídlo - Christian Pulisic (Chelsea): Konstantní hrozba pro defenzivu Manchesteru City. Dal skoro zavzpomínat na Edena Hazarda v nejlepší formě, především svými výpady z levé strany doprostřed hřiště. Po chybě Mendyho prokázal obrovskou rychlost a skvělé zakončení - ke druhému gólu v zápase mu navíc chybělo pár centimetrů.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Christensen by tam mohl taky být.

Reagovat
Malresi

Proti City hral výborne

Reagovat
Pony Slaystation

Fabinho, na to, že to bylo z kroku, tak hrozná šleha

Reagovat
AjaxFans

Máš link?

Reagovat
oli9

Liverpool složil jeden z nejlepších mistrovských týmů v dějinách a zaslouženě slaví titul. Rekordních sedm kol před koncem Premier League

Ownyho jebne za takovýto článek

Reagovat
smazaný uživatel

Krásne sa to číta

Reagovat
cubazi

Milujem tento klub.

Milujem snívať.

Milujem kráčať a pritom nebyť sám.

Milujem dotahovať veci do ciela,

a milujem Kloppa a tento tým.

Dakujem hoši.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

bože

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Ranoth

vam by ani ten nepomohol

Reagovat
smazaný uživatel

Střík...

Reagovat
Free_player

Reagovat
mickey mouse

Už se to tu asi objevilo, ale jedno z nejhezčích LFC videií https://youtu.be/WHEthsO7T7w

Reagovat
gazza62

Včera zde někdo psal ,že hrdý albion oslavuje titul Liverpoolu .Jenže hrdý Albion to platilo tak před 20ti a více lety.V zemi, kde se vyhazuje z práce za nápis white lives matter a za nápis white lives don’t matter profesorka z Cambridge dostane od školy podporu, tak to je konec .Další generace se má naco těšit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hitZor

Reagovat
Sky_blues

Docela bych chtěl vidět nejlepší anglickou sestavu v aktuální premier league..

Reagovat
icemike

To není tak obtížné posoudit, v top 4 klubech je hromada Angličanů

Reagovat
LFC182

tak to je v podstatě anglická repre kromě snad sancha

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No lives matter. Jediný pravdivý vyjádření na tohle zprofanovaný téma. Nebo si snad myslíte, že když někdo z nás dnes natáhne bačkory, Země v tu ránu vybuchne?

Reagovat
JohnKoul

Táhni na nějaký nazi weby, idiote. Ty a tobě podobní nic neznamenáte. Jste (špatnou) historií.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Rumours that Manchester United are considering a move for Arsenals's Guendouzi. This has got to be a wind up. Omg

Jinak Hakimi hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
RKBoy

na Inter som velmi zvedaví v dalšej sezone , vraj majú podpísat Toneliho a pokial kúpia ešte 1. hráča (počítajúc s tým že na Sensiho a Barellu uplatnia opcie) do zálohy a nejaký hrot na rotáciu , tak im verím na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hlavně bude muset udržet hráče. Především Lautara Martíneze, aby mohl pomýšlet na titul.

Reagovat
RKBoy

tých 111 mega zanho nikto nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy neříkej nikdy. Přeci jen s Arthurem u Juventusu také nikdo nepočítal a je tam. Bůh ví, co má Barca v plánu.

Reagovat
RKBoy

nič, umelo navýšili cenu hráča aby si dali do poriadku účetné knihy a zakryli katastrofálnu finančnú situáciu v klube.

Reagovat
hona.kub

budu se opakovat, ale nám ten ban na přestupy strašně pomohl, plus nám pomáhá výborný skating a vyjednávací schopnosti Mariny, protože mladí hráči jako jsou Kovacic, Pulisic, Ziyech a Werner, si vybrali právě Chelsea a to asi o něčem svědčí. Příští rok, pokud posílíme obranu, budem prohánět ne City, ale Liverpool. Navíc Frank Lampard v roli manažera ukázal, že se s ním musí rozhodně počítat

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Vincent Vegan

Teď je to ta nejsympatičtější Chelsea za těch 15 let co pořádně sleduju PL.

Reagovat
smazaný uživatel

No už by bylo na čase. Plácáme se mimo boj o titul už dlouho, což prostě není fajn.

Reagovat
Mr.Mike

Jeste stopera a levyho beka.. Kazdopadne ten tym bude vybornej. Hlavne furt hrozne mladej takze maj na par let vystarano.

Reagovat
gazza62

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156994552116428&set=gm.3595549090460107&type=3 To byl ten správný Liverpool ,trofej za trofejí a samí Britové .Albion.

Reagovat
Swarley

Miluju ty góly jak dal Fabinho, když to prostě sedne

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
vladis271

už sa začal srať Trentovi do priamych kopov.

Reagovat
Andis

A proč není v sestavě kola Souček?

Reagovat
O.Giroud

jeden gol nestaci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele