Premier League v kostce: 30. kolo

23.06.2020, 12:27
Aktuality
První kompletní kolo nejvyšší anglické soutěže je za námi. Co nám ukázalo? Tak v první řadě to, že většina týmů je po tříměsíční pauze ještě trošku zrezivělá. Ukázalo nám, že Man City má nejširší a nejsilnější kádr v lize a pravděpodobně bude po restartu kralovat. Ukázalo nám, že Liverpool sice určitě získá titul, ale taková jízda jako před covid-19 to určitě nebude. No a ukázalo nám, že některé věci se prostě ani po čtvrt roce nezmění...

Frank Lampard je šikovný, vzdělaný a inteligentní muž, který má pro trénování dobré vlohy. Na bránění stadnardek a centrů obecně ale prostě bude potřebovat odbornou pomoc. Proti Aston Ville kvůli chybě - jako přes kopírák se spoustou okamžiků v podzimní části - málem ztratil zápas, který měl jinak zcela ve svých rukou.

Nezměnilo se ani to, že David De Gea a Harry Maguire sice mohou být jeden den na svých postech světová špička, ale druhý den úplně stejně tak terčem kritky nejen na sociálních sítích. Tyhle dvě věci jsou pro fanoušky daných týmů alespoň "vykoupeny" bodovým ziskem. Trable Arsenalu ale příznivce Gunners noří do nekonečné propasti beznaděje.

Nejenže svěřenci Mikela Artety herně propadají, jim se navíc lepí na paty nekonečná smůla. Po zraněních Marího a Xhaky z prvního duelu s Man City nyní přišli asi o největší oporu současné sezóny Bernda Lena. Pojďme ve zmaru ještě dál a vypíchněme tři týmy, které přes víkend předvedly největší tužku. Norwich, West Ham a Bournemouth. Nula dopředu, tragické bránění a velké starosti vzhledem k ligovému postavení.

A zatímco další zklamání diváky postihlo při očekávaném Merseyside derby, které bylo největší nudou z celého prodlouženého víkendu, Manchester City prokázal, že jeho stroj se asi vinou chybějící motivace zadrhne jen stěží. Guardiolovi ofenzivní vlčáci mají hlad po gólech a hlavně jich má španělský stratég fakt strašně moc a strašně kvalitních. Ono lavičku za 11 miliard jen tak někdo nemá...

Přesuňme se teď k trošku zábavnějším laskominám uplynulého kola a věnujme krátký oddíl článku tomu, co nás skutečně zajímá. Zatímco v Česku už si můžeme dělat takřka co chceme, v Anglii jsou šrouby pořád dost utažené. A tak si fotbalisti na hlavách nemohou nechat dělat komedie, spoléhají se na sebe a vznikají z toho zajímavé věci. Například Andy Carroll využil karantény velkolepě. Podobně i Mike Dean, jehož vousy jsou skvělé - a tentokrát bez nadsázky. Naproti tomu Erik Lamela zcela očividně s kadeřníkem bydlí; což by se dost možná hodilo i Androsu Townsendovi.

No a nakonec musíme samozřejmě vyhlásit manažera kola. Mohl by to, podobně jako u dohrávek, být Pep Guardiola, ale my oceníme jiného taktika. Nuno Espirito Santo totiž prokázal největší schopnost změnit průběh hry a jeho dva střídající borci absolutně rozhodli utkání. Traore byl nejlepší na hřišti a Neto vstřelil fenomenální gól. Wolves jsou obecně v ráži, neztratili vůbec nic z formy ze začátku jara a jsou regulérním kandidátem na Ligu mistrů. Poslední kolo na Stamford Bridge může být velkolepé.

TOP 3 góly kola


No, pane jo... Jen jedno kolo po návratu Premier League by co do krásných gólů s klidem vystačilo na celý měsíc. Ba co víc - ono se to všechno seběhlo v jeden jediný den! A to už je opravdu mimořádné. O kvalitě brankové produkce svědčí už to, že se do top výběru nedostaly góly Nicolase Pépého a především Luky Milivojeviće...



Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Danny Ings (Southampton) - 9.56 | gól, asistence, klíčový obranný zákrok, 4 klíčové přihrávky

2. Phil Foden (Man City) - 9.24 | 2 góly, 2 předfinální přihrávky, 2 úspěšné průniky (100%)

3. Nathan Redmond (Southampton) - 9.12 | gól, 9 úspěšných průniků (69%), 2 klíčové přihrávky

Sestava kola



Autor: Marek Ustohal

Gólman - Hugo Lloris (Tottenham): Mířilo na něj šest střel a on nestačil jen na Brunovu penaltu. Hugo Lloris proti Manchesteru United Tottenham jednoznačně podržel. Poradil si s Rashfordovou přízemní ranou z bezprostřední blízkosti, snadno zkrotil nepoddajnou pumelici Fernandese a ten zákrok proti Martialovi? Světová třída.

Pravý obránce - César Azpilicueta (Chelsea): Kdo by to byl řekl, že ten nejhorší krajní obránce Chelsea směrem do ofenzivy bude v posledních kolech tak produktivní. Vždyť v posledních 10 zápasech se podílel na pěti brankách. Alonso je skoro křídlo, Emerson je rychlejší a James má zase lepší centry. Jenže Azpi je kapitán, který se za tým odevzdá do roztrhání těla. Pulisicovi výborným pasem z pravé strany předložil vyrovnávací gól a vzápětí pronikl do vápna, aby rozhodující trefu nabídl Giroudovi.

Pravý stoper - Craig Dawson (Watford): Až do 89. minuty platil za nejlepšího hráče zápasu prosti Leicesteru, z níž ho vzápětí vystrnadil Ben Chilwell. Craig Dawson ale nehodlal svůj povedený výkon znehodnotit porážkou. A tak poté, co většinu klání blokoval střely, terorizoval ofenzivní klenoty Foxes a Vardyho nepustil snad do jediné gólovky, vystřihl v nastaveném čase neskutečné nůžky.

Levý stoper - Lewis Dunk (Brighton): Zase jednou byl Dunk skálou v defenzivě Brightonu. V obraně byl výborný, Lacazettovi překazil stoprocentní šanci a nakonec se spolu s Maupayem nejvíc podílel i na útočné produkci domácích. Pomohlo mu liknavé bránění protivníků z Arsenalu, ale kdyby sveřepě nedotlačil všemi silami míč ze skrumáže v malém vápně až za čáru, kdo ví, jak by zápas vůbec dopadl...

Levý obránce - Ben Chilwell (Leicester): Není divu, že za něj Chelsea chce dát víc než 50 milionů liber. Chilwell už teď platí za nejlepšího levého obránce v zemi, protože kromě základu v podobě kvalitní defenzivy nabízí to (v současnosti) pro krajního beka hlavní - ofenzivní přínos. V porovnání s kolegou z druhé strany obrany Justinem byl Ben Chilwell neustále výš, v jednom kuse pokoušel soupeře průnikem nebo centrem - a v samém závěru to přišlo. Neuvěřitelná pumelice do šibenice bezmocného Fostera.

Pravý střední záložník: Bruno Fernandes (Man Utd): Nebylo zápasu, v němž by Bruno Fernandes po příchodu do Manchesteru United neoslnil. Jasně, první duel proti Wolves byli všichni Red Devils jaloví - ale on aspoň nejmíň z nich. Ale pak? Pět skvělých zápasů a minimálně třikrát byl nejlepší na hřišti. Stejně jako proti Tottenhamu. Gól z penalty korunoval jeho nesmírně proaktivní výkon, kdy člověk najednou procitne, jak že je vlastně vzácné, že hráč s míčem může úplně vždycky zamířit co nejrychleji k bráně. Radost pohledět, kterou trošku pokazil jen nafilmovaný pád ve vápně.

Zatažený střední záložník: Luka Milivojević (Crystal Palace): Přišel, ovládl střed pole, dal nádherný vítězný gól a po hodině hry si šel zase s úsměvem sednout na prkno. Generál Milivojević odvedl dokonale to, co se od něj čeká. Je mistrem mrtvého míče a také umí výborně pokrýt střed pole a znegovat ofenzivní snahy protivníka. Tak stojí v jeho CV. A co udělal proti Bournemouthu? Přesně to.

Levý střední záložník - Phil Foden (Man City): Tenhle týden by se dal bez okolků nazvat jako jeho nejlepší v kariéře. Ještě před měsícem byl Phil Foden teenager, dnes už ale prokazuje potenciál být v příštích letech tahounem Citizens. Na gól proti Arsenalu navázal výborným výkonem proti Burnley. Dva góly při jasné výhře 5:0 sám dal a na dvou dalších se přímo podílel. Žádný KDB? Žádný problém.

Pravé křídlo: Adama Traoré (Wolverhampton): Důkaz, že nemusíte hrát od začátku, abyste byli nejlepším hráčem utkání. Proti West Hamu si zahrál půl hodiny, ale obranu Kladivářů zaměstnal víc než kdokoli jiný. Jeho příchod naprosto změnil obraz hry, protože s jeho dynamikou a přesnými centry (nad jeho zlepšením oproti roku, dvěma zpět musí člověk smeknout) nešlo nic dělat. První gól naservíroval Jiménezovi do poloprázdné brány, druhý připravil technickou vytříbeností uprostřed pole, kdy na pětníku obešel dva hráče včetně Tomáše Součka.

Střední útočník: Danny Ings (Southampton): Naprosto komplexní výkon hodný ocenění hráč kola. Ještě než začal proti Norwichi s ofenzivním představením, skvělým obranným zákrokem zhatil jasnou gólovku Trybullovi. A pak spustil. Nejdřív napálil míč do břevna, krátce po změně stran už ale krásnou technickou střelou otevřel skóre. U druhé branky Armstronga asistoval, a nakonec vybojoval míč ve středu pole, z čehož resultoval třetí gól Redmonda. Jedno velké bravo.

Levé křídlo: Allan Saint-Maximin (Newcastle): Zajímavé potvrzení, že přes karanténu se toho zas tolik změnit nemusí. Saint-Maximin kraloval na place poslední zápas před koronavirem a učinil tak i v prvním duelu po něm. Proti Sheffieldu nejnebezpečnější hráč Newcastlu, neustále na špičkách a připraven vtrhnout do obrany soupeře. Rychlý, nesmírně silný 1 na 1 a konečně taky kvalitní v zakončení. Vítězný gól nese jeho jmého.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (203)

Přidat komentář
Svatej

U toho našeho gólu se krom nenacvičenýho bránění docela pěkně ukazuje (ne)zkušenost a určitá herní nevyzrálost hráčů

Rudiger není v kdovíjaký formě, ale jedinej alespoň trochu reaguje na hru i během zákroku Kepy, mezitím co celej zbytek týmu jen stojí a fandí. U Azpiho bych ale čekal podobnou reakci..

Reagovat
pobody's nerfect

Chilwell hraje dobře, ale tvrdit, že je lepší než Robertson?

Reagovat
Usty

Robertson je přece Skot

Reagovat
pobody's nerfect

Je psáno, nejlepší levý bek v zemi, chápu to jako působící v dané zemi, nikoli jako občan země, pokud jsi to myslel jako občan, beru

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
alien17

Zdravím. Píšu bakalářku na téma proč děti a mládež končí s organizovaným fotbalem dříve, než to dotáhnou až do chlapů. Oficiální název "udržení mladých hráčů v českém fotbale". Jestli někdo z Vás skončil s organizovaným fotbalem ve věku 13-18 (hrál za nějaký tým oficiální soutěž, ne hanspaulku nebo každou neděli na plácku) a chtělo by se Vám, vyplňte mi prosím, dotazník, který se týká důvodů proč se s fotbalem končí. Děkuji. TH

https://www.survio.com/survey/d/G2K9G6B1D7W2J5Y9X

Reagovat
r.mrazik

kundy,chlast a chlebicky...neni zac...

Reagovat
alien17

Bohužel to tak většinou je, dneska do toho hodně lezou i alternativní sporty a paření na PC apod ale proti gustu...Za chvíli to stopnu ten dotazník, ale říkal jsem si proč to sem ještě nedat, třeba pár odpovědí ještě vytřískám. Díky

Reagovat
r.mrazik

me se tohle netyka...takze bohuzel nepomuzu

ale z okoli to takhle bylo..nejcasteji kluci skoncili v dorostu a do chlapu ani nedosli...

Reagovat
alien17

To je přesně ono. Celorepublikově klesá počet týmů, protože nemají dorostonce a kde brát novou krev. Nemám ambice na něco přijít, ale proč nepotvrdit, že to tak prostě a můžou za to skoro vždy kurvy chlast a clebíčky

Reagovat
r.mrazik

Jj. To neměla být kritika...jsem zvědav co ti vyjde za výsledky

Reagovat
alien17

Já to vůbec nebral jako kritiku Sám jsem na to zvědavej, ale fakt si nemyslim že objevim ameriku

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
oli9

zkurvený florbal, hasiči a další píčoviny berou na vesnicích děcka co by dřív prostě hráli ten fotbal a taky ta pohodlná doba... Já se těšil jako děcko na den kdy bude tréning, sednul po škole na kolo a jel na hřiště hodku před trenem s klukama jsme si tam už kopali i kdyby s šutrem... pak trening po treningu ještě nějaké blbosti z klukama a večer domů...Dorost to samé akorát to se pak samozřejme zašlo na pivko a cígo

Reagovat
alien17

Já za všechno viním hokej chudých aka florbal Můj ideální den byl jít si kopat do stromovky a odpoledne na trénink a přesně se k tomu později přidalo po tréninku na pivko. Díky za reakci

Reagovat
oli9

Reagovat
PP

přes kilák pěšky a hrát na škváře.. tomu dnešní děcka snad ani neuvěří, že se hrálo na něčem tak zkurveném, jako je škvára.

Reagovat
Front hell

A večer ji drhnout z kolen, to byly časy.

Reagovat
r.mrazik

Lepší jak umělá tráva

Reagovat
oli9

To jsou naše koníčky !

Reagovat
kvasha16

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Salfovic

Můžu se nějak proklikat k tomu, že jsem osahával trenéra ?

Reagovat
alien17

Napiš to k dalším důvodům

Reagovat
drussbarb

Nebyl jsem dost dobrý... a neuměl jsem dobře běhat

Reagovat
mickey mouse

Pamatuju si, že celkem velký problém bývá když fotbalista přestupuje ze základy na střední. U nás ve třídě jsme měli vynikající fotbalisty, až jsem čuměl, ale všichni to byli kluci z vesnice co šli do města na střední a zůstávali na intru nebo dojížděli. A tím jejich "kariéra" skončila. A myslím si že takových talentovaných kluků hrajících na vesnicích bude spousta.

Reagovat
alien17

Je to i kritický věk, co se dospívání týče. Dojíždění může být problém, je to tam taky jako jeden z důvodů. Díky za reakci

Reagovat
GabrielBatistuta

Máš to tam.

Reagovat
alien17

Díky

Reagovat
Bukaj LFC

Tak ti co si zařídili letadlo s nápisem White lives matter budou mít life time ban na Turf Moor. Když, je hlava blbá trpí celý tělo

Reagovat
Salfovic

?

Reagovat
smazaný uživatel

ale dával bych za to i peněžní tresty nebo podmínku... heslo WLM užívá ta nejvíc rasistická chátra na světě, a tady v Česku mají ještě ty idioti uznání V4 je ztracená oblast rasistů, doufám že si na to ještě někdo posvítí...

Reagovat
Gazdo

?

Reagovat
hitZor

A jak přesně trpí tvoje tělo?

Reagovat
Beči

10:00 Henderson chce být jedničkou

Brankář Dean Henderson je odhodlaný podepsat novou smlouvu s Manchesterem City, ovšem pouze za předpokladu, že se s ním bude počítat jako s jedničkou. Henderson v této sezoně zaujal na hostování v Sheffieldu United a spekuluje se o tom, že by měl v United postupně nahradit Davida de Geu.

Tak vám nevím. Chce zůstat v City, ale zároveň nahradit De Geu v United

Reagovat
Gazdo

Vacsinou by asi problem nebol ale vo vzajomnych zapasoch by to vyzeralo asi divne

Reagovat
r.mrazik

top 3 goly...a ja tam mam jen ten watfordu??

Reagovat
smazaný uživatel

musis kliknut na meno

Reagovat
r.mrazik

ti se do vyberu TOP3 nedostali ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jaj tak moja blbost tak potom im tam chybaju tipol by som asi gol Chillwela a Neta

Reagovat
Usty

Aha... tak to je zvláštní. Napravím.

Reagovat
Usty

Zkus to teď.

Reagovat
Mimalu

už jsou tam všechny tři

Reagovat
r.mrazik

uz dobry...

Reagovat
Busby babes

ja bych teda Bruna do sestavy kola nedal. Dal penaltu, ale to bylo tak nejak vsechno. Jeste mel jednu sanci pro Martiala, ale jinak to byl od neho spis slabsi zapas. Ano, snazil se hned jit do predu, jako vzdycky, ale moc mu toho nevyslo...

Reagovat
Kixi Syhimour

Měl tam tu střelu, jak si stavil Lloris tyče.

Reagovat
Busby babes

kdyz to vyjde jednou z deseti pokusu, ale ok. On tam mel vic strel z dalky. Nehral spatne, ale byl to spis slabsi vykon z tech, co je u nas. Proste na sestavu kola... ale nevidel jsem ostatni zapasy moc, tak treba i tohle stacilo...

Reagovat
RKBoy

ja sa začínam pohrávat s myšlienkou ,že jeden z dvojice Christensen/Zouma by sa mal jednoznačne predat a miesto riskantného nákupu Upamecana či iného mladého stopéra u ktorého nevieme ako sa vysporiada s novou ligou a či bude výkonnostne to čo potrebujeme , by som zobral na rok Thiaga Silvu.. aj napriek veku je to stále top stopér a hlavne líder obrany so skúsenostami ktoré žiadny z našich stopérov nemá... aj ked len na rok , určite by to prospelo aj chalanom v obrane hrat s takým hráčom.

Nieje náhoda ,že aj napriek problémom s výkonnostou stopérov niesme nijak silno spájaný s príchodom nového, je očividné ,že Frank hladá typologicky takého ktorý je podobný Silvovi, Van Dijkovi či Koulibalymu.. Koulibaly je ale pridrahý a žiadny další stopér podobných kvalít a s podobnými vlastnostami ,až na Silvu , na trhu k dispozícii nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago by byl dobrý kup tak před 6 lety. Ne teď. Nemůžeme furt brát hráče, kteří už pomalé končí kariéru, ti nás nikam neposunou. Je pravda, že stoperů je pomálu, ale je potřeba někoho v nejlepších letech. To Silva není. Zkusil bych zlákat Alabu.

Reagovat
RKBoy

ja tu hovorím o krátkodobom , reálnom riešení s ktorým nič neriskuješ, možeš len získat.

Dáva to viac zmyslu ako kupovat mladého a neovereného ,ked už aj tak mladých stopérov máme a žiadna iná ,typologicky podobná alternatíva na trhu k dispozicii ,aspon za rozumnú čiastku nie je.

Silva by rozhodne skvalitnil obranu a priniesol tam tie skúsenosti a líderstvo , veci ktoré tam momentálne absentujú.. a zároven by vedla neho hráči ako Rudiger , Tomori , Christensen/Zouma mohli rást.

A kúpa nového stopéra sa može presunút na další rok,ked budú ostatné posty už dávno vyriešené a na trhu bude aj potencionalne viac možností.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jaksi nepočítáš s tím, že za rok už budou i ostatní týmy ve hře. To vidím jako obrovský problém. Letos je po Covidu a ročním banu. Kdy jindy do týmu nakoupit. Navíc je vždy co zlepšovat, tedy o za rok. Snad si nemyslíš, že se tento rok nakoupí a příští rok se nic zlepšovat nebude. Každý rok se dá zlepšovat. A tady ty zalepování čeho si také není dobré. Říkám, Alaba nechce hrát LB, ale CB a je mu 27. Navíc má rok do konce smlouvy tuším a říká se, že smlouvu podepsat nechce. Kdy jindy pořídit tak skvělého hráče v tak dobrém věku. Rozhodně lepší, jako vzít Silvu, který ti nebude stíhat.

Reagovat
RKBoy

na Alabu som už zareagoval nižšie.

a hlavne sa pozerám na to, čo je k dispozícii na trhu a všímam si aj to ,že sme v tomto ohlade pasívny , tj. na trhu sa ani podla Lamparda a vedenia nenachádza momentálne nikto ,za koho by sa oplatilo dávat velký balík..Akého sme odmietli kúpit už v zime, okolo Gabriela je už týždne ticho a podla všetkého ide do Neapolu a Upamecano mi príde ako mladšia vezia Zoumu,žiadny upgrade oproti tomu čo máme, len dalšie mladé neskúsené ucho a záujem sme o neho neprejavili ani v najmenšom.

treba sa na to pozerat aj z finančnej stránky , aj toho čo tomu tímu ,aj ked na obmedzenú dobu ,ten hráč dá...tá náhla fanúšikovská posadnutost koncepčnými nákupmi je vtipná, ked si spomeniem ,že ešte nedávno sa tu vyplakávalo nad nezrealizovanými prestupmi Aubameyanga, Vidala, Nainggolana atp.

káder je už dostatočne mladý, niekedy tam treba doviest aj tú vyzretost a skúsenost.

samozrejme ,pokial by sa povedzme hypoteticky teraz Real zvláznil a povedal ,že predáva Varenoho za 70 mega, chcel by som ho.. ale tá možnost tu nie je a na trhu sa nič zaujímavé momentálne nenachádza..a s rovnakou stopérskou 4. sa mi do dalšej sezony naozaj nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

No mě napadl Koulibaly, ale ten nemá hodnotu 100m ani omylem. Tak rozdílový zase není. Aké není ten koho potřebujeme. Jediný, kdo mě reálně napadl je právě ten Alaba. Uvidíme. Co mě ještě zaráží je cena Chilwella. Takovou cenu má možná tak Robertson či Arnold z Liverpoolu. Na LB bych vzal někoho jiného. Uvidíme. Ale za mě byl dobrý Silva před 6 roky, teď už za mě úplně ne. Záleží ale na Lampardovi.

Reagovat
RKBoy

Tagliafico či Telles by stále 25-30 mega, príde mi absurdné ,že sa snažíme o Chilwella za ktorého Lester pýta nereálnu a neadekvátnu pálku..kvalitný je ,ale rozhodne ho nedávam na úroven Tellesa či Tagliafica ,ktorý by priniesli okamažitú top kvalitu a skúsenosti, zatial čo Chilwell by bol nákup Stoneso "možno raz".

Reagovat
RKBoy

nákup typu Stonesa*

Reagovat
fenixLFC

chillwell stoji tolko pretoze je overeny ligou a na rozdiel od tych dvoch nie je take riziko ze si nezvykne na novu ligu. plus prestupy v ramci ligy su vzdy drahsie pretoze leicester nechce zadarmo posilovat konkurenciu

Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Chilwellova cena odráží jeho věk, to, že hraje za tým, který nepotřebuje (a nechce) prodávat a důležitost pro tým. Leicester prodávat nechce, nemá důvod.

Navíc pokud vezmeme, že krajní beci jdou dolů kolem 32-33 let, tak Telles a Tagliafico mají před sebou nějakých 5-6 let. Chilwell má před sebou celou dekádu. Proto má dvojnásobnou hodnotu oproti těm dvěma.

Robertson a TAA jsou momentálně neprodejní - a i kdyby je Liverpool chtěl prodat, tak za TAA jako jednoho z nejlepších krajních beků světa, navíc hodně mladého, by Liverpool kohokoliv tahal k částce, za kterou šel Coutinho. Možná tam bys byl schopný je přesvědčit k prodeji.

Reagovat
RKBoy

Alaba je tiež top, otázkou je ,či je presno to čo potrebujeme po typologickej stránke a či by chcel príst ,zvlášt ak onho prejaví záujem City či Barcelona.

a stále je tu možnost ,že podpíše.

Reagovat
Talker

To nezní jako špatný nápad, hele. Zkušeností na rozdávání, dokáže šéfovat obraně, je klidný a spolehlivý, podle mého skvělé řešení na rok. Lepší, než rok zůstat s touhle čtyřkou. Dokážu si vedle něho představit Tomoriho, který je speedster a dokáže držet krok se seberychlejším útočníkem. A může se toho od něj hodně naučit.

Reagovat
Tchn69

Myslím že ideál by bolo vziať Alabu a nebránil by som sa ani tej potenciálnej výmene s Juve ak by nám za Emersona/Alonsa dali Demirala s tým že by sa predal aj Zouma.

A na ľavo Tagliafica ktorý je preverený LM. Chilwell nie je zlý no tá cena je prestrelená a za zo čo si líšky pýtajú môžme mať dvojicu Alaba,Tagliafico.

Reagovat
Salfovic

A dopadnete jak Inter s Godínem.

Reagovat
ZJEV

Když vidím ty sestřihy o to víc mě sere ten slogan místo jmen. Jako by nestačila ta černá nažehlovačka na rukávu, navíc se ještě poklekávalo. Vyjádřit podporu ok, ale takhle už to byla opravdu přeháňka.

Reagovat
Remt

Mane neklecel, ten nikdy nepoklekne

Reagovat
hitZor

Reagovat
pingla

OT: nějaký dobrý film/seriál na Netflixu? jen tak na večerní čumění

Reagovat
Busby babes

Mr. Iglesias, Lucifer, Fresh prince, Homeland tam je, Last Dance, The Chef show o vareni, Brooklyn 99, Space Force..

Reagovat
Mastný Chobot

Space Force dosť slabé imo

Reagovat
smazaný uživatel

Space Force je prumerna komedie. Nenadchne, neurazi. Lidi cekali vic, protoze duo Carell a Daniels predznamenavalo druhej Office, coz se nakonec nestalo.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
r.mrazik

mindhunter, da 5 bloods, the king, the outlaw king, mariage story, umbrella academy, castlevania

Reagovat
Busby babes

taky dobry. Toho Spike Lee jsem teda jeste nevidel.

Reagovat
r.mrazik

je...hmmm...aktualni tema

ale mel rozhodne lepsi filmy...a treba BlacKkKlansman mel vyhrat oscara misto pripochcany zeleny knihy

tenhle mi moc nesedl

Reagovat
jk

Mindhunter Druhá série je naprosté dělo.

Teď jsem rozjel Agent o Eli Cohenovi a taky není špatné.

Reagovat
r.mrazik

o tom mam reference,ze je to povedeny...ale bohuzel neni cas

Reagovat
masly008

je to super,mám strašně rád tyhle špionážní série.škoda že jich je tak málo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Marriage story je topovka, co ten Mindhunter? Fakt tak dobrý, jak režie od Finchera napovídá?

Reagovat
jk

První série slušný rozjezd ale nedrží to tak pěkně pohromadě jako druhá série s vraždami dětí v Atlantě. Ale jako celek se mi to fakt trefilo do vkusu. Na Netflixu bych to určitě dal do top5

Reagovat
TheTopFootbaler

Ou, tak to hodně hustý. Budu muset ocheckovat.

Reagovat
r.mrazik

Mně se to líbí hodně

Reagovat
TheTopFootbaler

Okok, mrknu na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Netflix ma celkem rozsahlou knihovnu anime serialu. To mi na takovy to vecerni cumeni prijde idealni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

I Know This Much Is True

Reagovat
vodka

a jo, to je zase HBO

Reagovat
Golasso

SJWitchera uz jsi zkousel?

Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=GvxQ68qotjE

tady mas taky nejkay tipy. Vetsina je na Netflix ale jsou tam i ostatni sluzby.

Reagovat
nani92

Too hot to hande

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Trand

Narcos Mexico

Reagovat
smazaný uživatel

Dirty money

Reagovat
pobody's nerfect

The dirt

Reagovat
Zaschrona

The English Game, Sunderland Till I Die, Drive To Survive, A Life of Speed, Babylon Berlin, The Same Sky, 1983, Unorthodox, Marseille, Family Business, Rise of Empires - Ottoman, Trump - An American Dream, Inside Bill's Brain.

Reagovat
Gazdo

Ten Ottoman stoji za to? Uz som nad tym uvazoval ale este som sa k tomu nedokopal

Reagovat
Zaschrona

Přišlo mi to dobré, jakkoliv to chce pak jako obvykle si projít hlavní body toho období, protože ne všechno historicky absolutně sedí, oproti třeba různým americkým dokumentům to ale kupodivu dobře snese srovnání. A to zpracování mě bavilo.

Reagovat
risk je zisk

Extinction (neplést s Extraction ), jinak docela mě chytlo the Sinner, teď je tam i the Town (český dabing je v klidu, ale originál je holt originál).

Reagovat
wild

Nikto tu nespomenul Dark. V sobotu vychadza posledna 3.seria a je to jeden z najzaujimavejsich a asi najkomplikovanejsi serial, aky som videl

Reagovat
Ondiis

Asi to nezapadá do kategorie "jen tak na večerní čumění"

Reagovat
wild

to je pravda

Reagovat
Fernando_Torres

Já teď začal koukat na Vis a vis, docela zajímavej španělskej seriál z prostředí ženský věznice. Podobný, ale trochu vážnější jak Orange is the new black a jestli znáš Money Heist, tak tam máš jako bonus pár známejch tváří, jednu z hlavních rolí tam má třeba Nairobi.

Reagovat
Mastný Chobot

Novax Djocovid pekne, to by bol pekný adept na darwina

Reagovat
Salfovic

Za prvé je to blbost a za druhé už má děti.

Reagovat
Mastný Chobot

O čom hovoríš?

Reagovat
Salfovic

A o čem ty ?

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Salfovic

?

Reagovat
Nikikrew

Co je ako blbost? Ze ma Covid? Ano je to pravda

Reagovat
Salfovic

To s tím Darwinem.

Reagovat
Hokaido

Za to, co předvedli, mi jich snad není ani trochu líto. Strašná ostuda pro všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo?

Reagovat
nani92

Nakazil seba, svoju rodinu a postupne aj celé Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Tvl to je dement

Reagovat
smazaný uživatel

ani neví že něco má, lidi jsou z toho pořád posraný až za ušima přitom to už nic není

Reagovat
ratusek

Reagovat
iamek

To aby Arsenal ještě sháněl golmana.

Reagovat
Kucka

Ideální by byl Areola na hostování, ale dopadne to podepsáním Harta.

Reagovat
Mimalu

https://twitter.com/johncrossmirror/status/1275409263742115840 tak Pedro do zbytku sezóny, aspoň by případný okamžitý konec Williana nemusel být takový problém

Reagovat
Mimalu
Reagovat
Luc-Luc

tyhle predikce po jednom zapasu (Arsenal nepocitam, tam to zaridil Luiz) City budou kralovat tak maximalne do te doby, nez prijede nekdo, kdo umi presovat a hrat rychly brejky, protoze s Otamendim, Zinchenkem nebo Fernandinhem vzadu to budou zachytavat hodne tezko

Reagovat
RKBoy

toto leto sa dá očakávat ,že kúpia nejakého stopéra a špekuluje sa aj o lavom bekovi.

Reagovat
Luc-Luc

to by me vubec neprekvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by som sa necudoval ved Stones vecne zraneny, Otamendi nic moc a Fernandinha tam asi tiez nebude chciet ako zakladneho stopera. Som zvedavy na koho si ukazu, zeby Skriniar?

Reagovat
Mastný Chobot

Exclusive: Arsenal expected to extend Cedric’s loan - and want to sign him on a permanent basis this summer. Arteta and player want deal to happen. Slight issue in that he needs to technically extend Saints contract to continue loan.

ešte Luiz a Marí, nech máme komplet posily na ďalšiu sezónu do boja o záchranu

Reagovat
Trand

Reagovat
Sudsybarley

hele k tomu Marimu - taky jsem to moc nechápal, ale dnes jsem narazil na informaci, že asi 3-4M jsme zaplatili za hostování, 2M zaplatíme nějak teď a zbytek budou bonusy, po odehrání zápasů. Myslím nějak postupně po 10 zápasech, což mně osobně teda dává smysl, ale nevím, jestli je to pravda

Reagovat
Sudsybarley

Sorry, blbá reakce

Reagovat
J0EL

Urcite aj za to moze Raul

Reagovat
sejber

Ta zachrana je myslena pravdepodobne s nadsazkou, pri komplexnom pohlade na nasu situaciu nevidim ziadny dovod na optimizmus. Mame v kadry az dvoch rozdielovych hracov , pricom jeden je na odchode a druhy bude rok bez futbalu. Uz pred koronakrizou sme boli kupischopnostou na urovni stredu tabulky . Nakolko sa to teraz ukaze nikto nevie ale myslim ze na hracov o ktorych sa spekuluje v mediach (partey, upamecano) mozeme takmer isto zabudnut. Nedivil by somsa keby jeden z nich mal vacsiu cenu ako bude nas budget na komplet cele prestupove okno.

Pri pohlade na nas aktualny kader ,predvadzanu hru, kvalitu vedenia ci trenerskeho tymu naozaj neviem povedat v com sme lepsi ako Newcastle ci Crystal Palace.

Ideme predlzovat zmluvu Luizovy??? Za co? Co ukazal v nasom drese okrem toho ze na to uz vonkoncom nema? A soares? Bez komentara. Saka zaziari v par zapasoch a uz mame problem ho udrzat. Nketiah hra nahradnika v druhej lige a my ho supneme rovno do zakladu?

Tato sezona je povazovana za absolutne dno Arsenalu. Ale v com preboha tkvie ta utopicka nadej ze dalsia bude lepsia? Neviem ako ostatny fans ale na fakt nevidim v ziadnom aspekte nadej na zlepsenie a bohuzial povazujem tuto sezonu za definitivny regres do stredu tabulky.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja bohužiaľ súhlasím do bodky.

Reagovat
sejber

Donedavna som sa uteso al ze pred par rokmi bol v podobnych srackach Liverpool a kde je dnes. S odstupom casu chapem ze aj toto je utopia . Liverpool narozdiel od nas mal ambicie zo strany majitela a vedenia s danou situaciou nieco urobit. Nakumulovalo sa im v kadry vela.priemernych hracov ale napriek tomu sli dalej a nebali sa investovat do kadra a v neposlednom rade mali stastie ze im tie investicie vysli.

Od Kroekeho nemozme cakat investicie a aj keby sme mali budget 200 mega uprimne neverim ze by sme ich dokazali spravne vyuzit . Pri momentalnom kadri to neni o nejakom doplneni par hracov ale o takmer kompletnej rekonstrikcii obrany a zalohy + potrebujeme noveho brankara. Vsak mi nemame v kadri jedineho stopera ktory sa da oznacit za nadpriemerneho. Zo zalohy by si v tyme hrajucom LM kopol maximalne Torreira ako nahradnik.

Realita je vsak taka ze mozme cakat hracov po konci zmluvy pripadne nejaky lowcost. Predlzenie zmluvy Luizovi a Cedrikovi jasne ukazuje ambicie vedenia a majitela etablovat sa v strede tabulky .

Reagovat
oddy

Reagovat
Bakary3

Nejhorší je, ze ani u Artety nevidim nejaky posun k lepsimu..

Rozestaveni i hrace na jednotlivych postech jako by tahal z klobouku.

Neni tam videt nejaka jasna vize, jen pokus - omyl..

Ale jak nekdo tady psal, Mari by nemusel byt spatnej, treba i za cenu dalsiho hostovani s opci...

Jinak... divil bych se Aubovi, ze by v tom chtel zustat..

Navic je tam dost hracu jako Mustafi, Sokratis, bohuzel Luiz, Henrik, Ozil, pro me AMN.... ktery nemuzou nikdy vyhovet ambicim Arsenalu, jsou drahy a nemají uz casto ani zadnej potencial.

Tohle nebude jednoduchy..

Reagovat
Svatej

Obecně je tam bohužel fakt málo hráčů, kteří by měli místo v takovým Arsenalu, kterej bojuje o titul..

Ostatně pokud by mělo jít o boj o titul a předpokládáme, že tým nepovede génius Klopp, kterej i z průměráka udělá klenot, tak v týmu by dle mýho prostě neměl co dělat ani jeden hráč, kterýho máte v záloze. Možná střídavě Torreira a pokud na někoho zapomínám, klidně mě oprav..

To samý platí pro obranu. V současným stavu by v top klubu mohl figurovat možná Bellerín a Saka na lavičce, zbytek by nehrál ani u konkurence, která je teď na tý stejný úrovni pod tou topkou..

Nový majitel / úžasnej trenér / silná generace juniorky jsou podle mě teď možnosti, jak z toho ven..... Nebo se Arteta rozjede, z hovna uplete bič a udělá krásný výsledky příští sezónu a to vás pomalu nakopne.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bakary3

Jo, schopnej trener muze neco zachranit, ale z hovna bic taky neupletes.

Bohuzel u Artety zatim nevidim nic, proc bych si mel rict, ze on ten tym posune, ale treba jeste cas ukaze..

Kdo na to ma, Bellerin, Leno, Auba, Laca, asi Torreira a Saka jako talent, stejne asi i Martinelli, ktery by ve slusnym klubu mohl davat dost golu, zda se.

Jinak je to takovej prumer...

Uprimne bych asi vyhazel ty prumerny, dopral Aubovi lepsi angazma... ze ziskanych penez bych koupil top stredaka...

A doufal, ze Tierney uz bude zdravej, opet se do toho dostanou Bellerin a Holding, Saliba bud trefa, vyhraji se Saka, Nelson, Martinelli a vepredu to odtahne Lacca a Pepe...

Blby je, ze dnes ani volnyho hrace lacine neziskas, protože si vsichni napali bonus a plat..

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Golasso

Soarese moc nechápu, ale třeba Mariho bych prodloužil, jestli mu Arteta věří. Stál by málo a mohlo by to znamenat odchod aspoň jednoho z dvojice Luiz, Mustafi, kde bychom zase hodně ušetřili na platu.

Podpis Mariho by byl fail jedině v případě, že by spolu s ním nikdo další na stopera nepřišel a nikdo z těch našich matláků neodešel.

Reagovat
sejber

Mari za tu cenu Ok. Na lepsieho aj tak nemame. Luiza mi vsak hlava neberie ako vobec mozeme uvazovat o jeho predlzeni. Dalsi fail je Martinez . My fakt uvazujeme ze z hraca ktory robil jednotku nanajvys na hostovani v druhej lige ideme urobit dlhodobu nahradu za Lena? K tomu pridame Harta zadara a mame brankrsku trojicu Martinez/Hart/Macey . Vsak to kurva nestaci ani na Norwich

Reagovat
smazaný uživatel

nechcete Kariusa?

Reagovat
Golasso

Luiz, Mustafi a za nima Karius... tvl, bych si to asi šel hodit

Reagovat
TopinB

Co by říkal Auba

Reagovat
Golasso

Asi nic, Barcu / Real v PL nepotkáme a jinam se nedostanem

Reagovat
TopinB

Reagovat
PP

eště Xhaka před nima a máme tady 4 jezdce z Apokalypsy..

Reagovat
Golasso

No, musíme mít. Jestli tu obranu nějak nenakopnou, tak si to můžeme vesele zamířit do středu tabulky a to ještě bůhví jestli. Nejhorší je, že nemáme ani pořádně kam hrábnout do mladých, kromě Holdinga.

Luize bych taky neprodlužoval. Chápu jeho angažmá na tuto sezonu, ale to bohatě stačí.

S tím Lenem je to dost nahouno. To snad ani nemá vhodný řešení.

Reagovat
sejber

Holding je uplne mimo zialbohu mu to zranenie mozno znicilo karieru. V jeho pripade by som skusil hostovacku niekde v PL a ak sa nezlepsi tak nema vyznsm ho tu drzat. Hoci u nas ani uspesne hostovanie neznamena uspesny restart kariery (Chambers). Kurva zasa beznadej

Reagovat
Salfovic

Přemluvil bych Čecha

Reagovat
Golasso

Toho už asi ne , ale ukecat nějakého solidního gólmana na sklonku kariéry se mi jeví asi jako nejschůdnější řešení

Reagovat
aramaki

a co ten Saliba?

Reagovat
Golasso

Někoho k němu by to chtělo právě. Je otázka, jak se vůbec chytne, ale laťka je nastavená někde na dně Mariánského příkopu, takže ode mě není moc troufalé tvrdit, že bude hrát základ. Tzn. základ Saliba - posila a záda by jim mohli krýt třeba Mari, Chambers a Sokratis.

Ani se nebojím, že by tam byl přetlak, část z nich vypadá na skleněnky. Spíš se bojím, že je to jen můj vlhkej sen a realita bude horší

Reagovat
aramaki

Reagovat
Hachim Mastour

Cedric a Mari boli jasni uz na zaciatku, ze skocia u nas

Reagovat
smazaný uživatel

jako bonus se dnes zranil Martinelli..

Reagovat
Trand

Reagovat
Busby babes

Tak Juve prej domluvene na Arhurovi z Barcy za 72 mega. To jsem cekal, ze tak velky castky letos padat nebudou...

Reagovat
Salfovic

V tom Juve to tedy vedou

Reagovat
Whitemedia

Do prdele práce.. Sarri zklamal

Reagovat
Miguel19

A opačným směrem půjde Pjanic za 72 mega ne

Reagovat
Wazza228

A není to včetně nějaké hráčské kompenzace?

Reagovat
Greny

Bych se tomu vůbec nedivil

Reagovat
pobody's nerfect

Jako Rakitica k tomu?

Reagovat
ajouki

Barcelona nutně potřebuje do 1.7. sehnat kapitál. Bude tam nějaká domluva, že jen co tímto přestupem navýší svůj rozpočet, tak to Juventusu vrátí. Prakticky hned jak začne další účetní období. Pjanič je bude stát méně, ale Juventusu uleví i jeho vysoký plat.

Reagovat
Talker

Takže cheat na FFP nebo něco podobného?

Reagovat
Busby babes

v zasade. Barca a Real dostavaj 31.6. nebo 1.7. clenske prispevky a zaroven den na to odesilaji vyplaty hracum za pul roku. A mezitim udelaji snapshot svych uctu pro ucetni zaverku, takze to vypada, ze maji na uctech treba 200 mega euro, ktere ale o 12 hodin pozdeji z velky casti zmizi... Nebude to vylozene kvuli FFP, i kdyz i tam muze mit nejake dopady. Protoze nakup hrace se rozlozi podle delky smlouvy, takze tam jde treba 1/5 z tech 72 mega, ale prodej jde do vynosu celej rovnou, takze ucetne +72 mega no...

Reagovat
ajouki

Díky, sám jsem podrobnosti kolem členských příspěvků nevěděl. Vím, že mají problémy s cashflow a tentokrát to musí maskovat prodejem hráčů do uzávěrky.

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda docela o tom pochybuju, že by k tomu došlo. Nicméně Arthur není vůbec špatný, ale 72 mi přijde příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

No tím, že Barca chce Pjaniče, jehož cenu stanovil Juventus na nějakých 70 mil. eur. Tak se jim to i vyplatí.

Reagovat
Whitemedia

Viděl jsem, že Sky už to má jako Done Deal, ale Ciro Di Marzio zatím mlčí, takže uvidíme..

Reagovat
Whitemedia

*Gianluca

toho Cira teď nacpu fakt všude..

Reagovat
iamek

Gomora

Reagovat
Whitemedia

Nedávno jsem to celé sfoukl snad během týdne a už při sledování jsem věděl, že to tu jednou zazdím a překřtím GDM na Cira a z Gattusa jednou bude Savastano https://pbs.twimg.com/media/DPvBvNlW4AE2x3l.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem hrozne zvedav, kam pujdou nej hraci Norwiche, az spadnou. Nebojim se rict ze Buendia, Cantwell a Aarons jsou zajimavy i pro tymy z TOP 6.

Reagovat
jk

Buendiu s Aaronsem bych do Tottenhamu bral hned

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Aarons má ve fifě super potenciál!

Reagovat
smazaný uživatel

Maupay pekná penalta

Reagovat
Greny

A to byla? Mě přišlo že to nebyl ani faul

Reagovat
smazaný uživatel

akože keď ukazovali VAR tak mi začal skákať signál, tak som to nevidel

Reagovat
Hokaido

Nebyla.

Reagovat
Sudsybarley

tak Leno nakonec bude mino jenom 4-6 týdnů, díky bohu

Reagovat
Front hell

Fakt. Odkud to máš?

Reagovat
Sudsybarley

Přímo oficiálně z arsenal.com

Reagovat
Front hell

Super zpráva

Reagovat
iamek

Martinelli taky out ne?

Reagovat
Sudsybarley

Je to tak, něco s meniskem, out do konce sezony, jednu pozitivní zprávu střídá negativní no

Reagovat
Golasso

Uffffff

Reagovat
RKBoy

Lesteru dochádza štava, možno z toho bude ešte 3. miesto.

a pokial porazíme City aj tomu začnem verit.

Reagovat
Mirek na tenisu

Souček vlastní gól trochu nešťastný

Zatím jeho jediná přednost je běhání. Balón mu vesměs překáží. A to byl nejlepší hráč české ligy a kanonýr.

Reagovat
smazaný uživatel

A co kdo čekal? Vždyť to je úplně jiná úroveň. Jako nechápu, někteří naši ligu sledují a nějakým záhadným způsobem ji snaží srovnávat s ostatními. Ale to je jaksi úplně nesrovnatelné. Najdou se výjimky z Česka, jako třeba Vaclík či Schick, ale snad si nikdo nemohl myslet, že tam Souček dojde a bude nadprůměr, protože to je nejlepší hráč naší ligy. To nemá hodnotu.

Reagovat
Bandita_Harry

Celkovo je ten west ham v prdeli, v inom tíme by to bolo lepšie určite

Reagovat
shawntee9

Úplně s přehledem by mohl být v té topce Matt Ritchie místo Traoreho, byl pro nás mnohem důležitější než ASM.

Reagovat
Talker

Hm, tak Willian s Pedrem prodloužili do konce této sezony. Nevím, jak se cítit. Asi je fajn, že máme více možností.

Reagovat
Svatej

Nah, popravdě bych ten psychorežim snad radši risknul bez nich s jistotou, že tu za sezonu nebudou.

Reagovat
Talker

Co si budem povídat, já už se na konec Williana těším skoro 7 let...

Reagovat
Svatej

Nejlepší bude, až přestoupí do Arsenalu, získá sebevědomí jako prase a dva roky nás bude v derby ničit.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
janinho

ten hudson odoi je zraneny? alebo s nim klub podpisal drahu zmluvu aby z neho urobil nahradnika?

Reagovat
ttopi

Ten neuznaný gól Tottenhamu je pro mě typickým příkladem, kdy offside neměl zásadní vliv na následné dění, jelikož hráč nešel sám na bránu, ale došlo tam ještě k bránění hráčem West hamu, ke kterému by došlo i tak. Na druhou stranu uznávám, že není dobré do pravidel vnášet prvek subjektivity, kdy by někdo vyhodnocoval, jak moc měla ofsajdiví pozice vliv na hru, v tom by byl bordel. Takže VAR dobrý, ale v duchu fotbalu škoda

Reagovat
icemike

Pořád měl hypotetickou výhodu, byť v cm

Reagovat
ttopi

V podstatě neměl právě, protože při převzetí míče byl úplně sám a pak to zasekl do strany a bránící hráč se vrátil, takže pak podstoupili stejnej souboj, jako by podstoupili, kdyby byl naopak 1cm onside. Ale to je jedno, to jsem napsal jen jako zamyšlení, že ne vždy ten ofsajd opravdu znamená výhodu pro útočící hráče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele