Premier League v kostce (11. kolo)

09.11.2016, 19:05
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Reprezentační přestávka se Chelsea vůbec, ale vůbec nehodí. Takovou formu, kterou se svěřenci Antonia Conteho můžou nyní chlubit, jsme v Premier League dlouho neviděli - pět zápasů, pět jasných výher a pět čistých kont. Vrchem k tomu fenomenální výkon proti Evertonu, jenž komentátor BBC John Motson označil za "nejlepších 90 minut fotbalu, které v kariéře viděl".

Je zřejmé, že Chelsea fantasticky vyšel přechod na systém se třemi obránci, který se nyní začíná stávat jakýmsi trendem. Londýňané si ve formaci 3-4-3 nesmírně libují a přímo brilantní formu má jejich největší hvězda Eden Hazard. Právě on byl při debaklu 5:0 strůjcem nezastavitelné ofenzivní smrště, na kterou budou minimálně diváci přímo na stadionu vzpomínat hodně dlouho.

S tím souvisí i mimořádná podoba ideální sestavy kola, která čítá hned pětici modrých. Velký vliv na tom má právě systém, v němž mají oba křídelní obránci svou pozici šitou dokonale na míru. Dvě nominace pak po zásluze získal Hull, ten naopak překvapivě porazil silný Southampton. Překvapivě o to víc, že Tigers předtím šestkrát v řadě prohráli a osm zápasů čekali na vítězství.

Ještě delší čekání utnul Sunderland, kterému se podařil snad ještě senzačnější kousek. Na hřišti Bournemouthu (před vlastními fanoušky do soboty ztratil jen 5 bodů) vyhrál 2:1, a to i přes déle než půlhodinovou hru v oslabení. Faktor Rodwell zkrátka funguje. Přesto Black Cats zůstávají na dně tabulky spolu se Swansea, jež se stala obětí probuzeného Zlatana Ibrahimoviće.

Do čela tabulky vyskočil Kloppův ofenzivně senzační Liverpool, který tentokrát zničil 6:1 chybující Watford. Druhá je díky podobnému debaklu Chelsea a až na třetí místo spadl Manchester City. Pep Guardiola v Premier League strádá, z posledních pěti klání vyhrál jen jedinkrát. No a na oblíbené čtvrté pozici je po mírně zklamávajícím severolondýnském derby Arsenal.
Zápas 11. kola: Chelsea vs. Everton

Čtvrt hodiny se Toffees drželi, ale pak Chelsea během dvou minut dvakrát udeřila a bylo po všem. Domácí na Stamford Bridge rozehráli neuvěřitelný koncert fotbalové kvality na obou pólech hrací plochy, kdy si Everton zkrátka a dobře ‚ani neštrejchl‘. Chvíli to bylo bago, chvíli série smrtících protiútoků, chvíli důkladná a technická ofenzivní práce. A když bylo nejhůř, dokonalá defenziva v čele s Davidem Luizem jakýkoli pokus o vzdor nekompromisně zažehnala.



Podrobnější záznam v lepší kvalitě, včetně toho z Match of the Day od BBC, si můžete prohlédnout zde.
Gól 11. kola: Paul Pogba

Čekalo se od něj určitě víc, nejdražší fotbalista historie Paul Pogba zatím svoji obrovskou cenovku nezvládá splácet úplně dokonale. Proti Swansea však předvedl jeden z výkonů, za který ho fanoušci budou jistě chválit - přidal navíc i svůj typický gól. Totiž takový, po němž zůstaneme alespoň na vteřinku s otevřenými ústy. Volej par excellence.



Zákrok 11. kola: Jordan Pickford

Sunderland se po desátém kole stal na chvíli nejhorší týmem historie Premier League. A tak hozenou rukavici navlékl mladík Jordan Pickford a prohloubení krize zažehnal. Nejlepší ze svých šesti zákroků předvedl proti dělové ráně Joshuy Kinga, kterou lapil fantastickým "jednoručákem".



Hráč 11. kola: Eden Hazard

Nový systém Chelsea se třemi obránci pomohl snad úplně všem hráčům v základní sestavě. Vedle křídelních beků či Davida Luize si formaci jistě nemůže vynachválit ani Eden Hazard, který má o poznání více volnosti než dříve. Proti Evertonu hrál neskutečně, ostatně nominaci na Hráče kola by zasloužil už jen za dvě parádní branky. Belgický křídelník však navíc předvedl všechny své silné stránky, od bleskového zrychlení, přes hru 1 na 1, až po dokonalou techniku. Prsty měl ve všech pěti brankách Blues.



Břídil 11. kola: Adrián

Tenhle duel se gólmanovi West Hamu příliš nepovedl. Adrián postrádal jindy neotřesitelnou jistotu ve vzduchu - hlavně pak ovšem jedním nepochopitelným vyběhnutím daroval gól Bojanovi. Kdyby přitom drobný útočník Stoke City neskóroval, kopala by se za Adriánův bláznivý výběh penalta.



Hvězdy 11. kola dle WhoScored.com

1. Eden Hazard (Chelsea) - 9.76
- 2 góly, 2 úspěšné průniky, 3 přesné centry, 95% úspěšnost přihrávek

2. Pedro (Chelsea) - 9.75
- gól, 2 asistence, 4 úspěšné průniky, 4 vyhrané souboje

3. Roberto Firmino (Liverpool) - 9.42
- gól, 2 asistence, 5 střel, z toho 3 na bránu, 4 klíčové přihrávky
Ideální sestava 11. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Jordan Pickford je hrdinou Sunderlandu. Proti Bournemouthu pochytal šest střel, včetně dělovky pod břevno od Joshe Kinga. Takřka Heatonovský výkon vynesl Black Cats vůbec první výhru v sezóně. Po dlouhé době uspěl i Hull, jehož kapitán Michael Dawson na tom měl lví podíl. Dal vítězný gól a zblokoval hned šest střel fotbalistů Southamptonu.

Nejsilnější dojem však o víkendu udělala londýnská Chelsea. Everton na své polovině nepustila ani k jediné střele na branku a jen k jedné vůbec! Jako zjevení působil David Luiz, který s chirurgickou přesností odebíral veškeré míče směřující ke Courtoisovi a přidal i řadu průniků a technických fines. Další nominaci získal i Victor Moses. Ve skvostné formě hrající křídelní bek opět perfektně bránil a vedle řady výjezdů na útočnou polovinu trefil i brankovou konstrukci.

Ještě lépe ovšem na opačné straně pětičlenného obranného valu působil Marcos Alonso. Vyhrál hned sedm obranných soubojů (nejvíc z obou týmů), právě Mosesovi nahrál do jasné šance a sám jeden gól vstřelil. Severolondýnské derby sice úrovní mírně zaostávalo, jenže Moussa Dembélé rozhodně nezklamal. Šesti průniky bavil fanoušky, zato soupeře trýznil. Po jednom takovém dokonce vybojoval pokutový kop.

Doposud nejlepším hráčem Premier League je pravděpodobně Philippe Coutinho. Hraje úžasně, a přesto se každým kolem zlepšuje. Proti Watfordu dal gól, na další nahrál a vůbec; zase byl prostě nezastavitelný. Hull pak vytáhl z bryndy Robert Snodgrass, taktéž autor branky a jedné asistence. Zápas přitom začal na lavičce a do hry se dostal až po zranění dvou spoluhráčů.

Eden Hazard odehrál úchvatný zápas a je nejlepším hráčem kola. V ofenzivě ho ze spoluhráčů doplňuje ještě Pedro, který sice neměl prsty ve všech gólech, ale za to jeden dal a na dva další přímo nahrál. Hrot útoku pak obsadil po dlouhé době Zlatan Ibrahimović - svůj střelecký půst protrhl na půdě Swansea hned dvěma góly.
Statistické okénko 11. kola

- Premier League dosáhla dalšího milníku, 25 000. gól v její historii vstřelil Zlatan Ibrahimović

- Chelsea vyhrála v tomto ročníku 5 z 6 domácích zápasů; loni na tuto porci spotřebovala úplně celou sezónu

- Sunderland se konečně dočkal prvního vítězství v sezóně; čekal na to rekordních 11 zápasů

- Liverpool zaznamenal proti Watfordu 17 střel na bránu; víc nedokázal nakupit žádný tým od začátku statistických měření (2003/04)

- Wayne Rooney proti Swansea nahrál na dva góly a dostal se do velmi úzkého klubu "ligových nahrávačů"; 100 asistencí před ním v Premier League zkompletoval jen Ryan Giggs a Frank Lampard
Nejvtipnější momenty 11. kola

1. Marcos Alonso slaví naplno!



2. Nepoučitelný Lineker

3. Starej dobrej Zlatan


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (326)

Přidat komentář
Staenly10

5 hráčů Chelsea

Reagovat
blade115

A naprosto oprávněně, parádní pocit.

Reagovat
Staenly10

No, za Pedra by se podle mě mohla najít náhrada..

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou

Reagovat
Hokaido

Jako mohl tam být místo něj Firmino/Lallana a dalo by se říct, že každej z nich je tam zaslouženě.

Reagovat
Usty

Ten jedinej měl konkurenci v Gudmundssonovi, ale stejně byl lepší no. Dávat tam jiný hráče jen proto, aby tam bylo míň hráčů Chelsea, mi přišlo opravdu na palici.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Firmino a Mane?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea a Pepek maju zaujem o jeden dansky megatalent hrajuci vo farbach Ajaxu, Kaspera Dolberga. Podla horoskopov je to talent storocia. Snad im ho Barca pretiahne na svoju stranu.

http://www.eurofotbal.cz/hraci/kasper-dolberg-61539/

Reagovat
M.Vaza

Jj, taky máme jednoho..

Reagovat
smazaný uživatel

Koho ?

Reagovat
M.Vaza

Jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz ma napadol Odegaard ?

Reagovat
M.Vaza

Samozřejmě.

Takových už je tolik..

Reagovat
smazaný uživatel

Toho nepovazujem za az takeho talenta, ale kto vie. Tvrda praca sa vzdy ceni, je este mlady.

Reagovat
M.Vaza

Však je snad ještě mladší, a dělá (dělal) se z něj ultra talent. Nebo čím je Dolberg o tolik lepší?

Tyto řeči jim ty kariéry akorát ku*ví mi přijde..

Reagovat
smazaný uživatel

Napisal som podla horoskopov. Nemusis to ale brat vazne.

Reagovat
M.Vaza

Jo takhle, tak to je od nich ještě vtipnější

No uvidíme, jsem zvědav na oba..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pepinho2

na svůj věk hraje neskutečně

Reagovat
Usty

Fantastickej hráč

Reagovat
AjaxFans

Fck cfc

Reagovat
Miguel19

Alonso

5 hráčů z CFC, snad to vidí owny a praská mu cévka.

Reagovat
R22

Firmino a Lallana nikde

Reagovat
Tuxedo

Malo top

Reagovat
Mimalu

5 hráčů a to tam ještě mohl být Costa, tak tedy za 14 dnů

Reagovat
smazaný uživatel

5 hráčov CFC ...tak čo fans Chelsea,máte s toho dobrý orgazmus?

Reagovat
čutalista

Uz pátej v řadě za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

My jsme loni fakt vyhráli jen 5 domácích zápasů?

Reagovat
Sali5

Jo, 4 nejhorší týmy (Norwich, Sunderland, Newcastle, Villa)... a.. a.. Arsenal

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
icemike

Reagovat
andrew96

Alonso Být to RvP, tak se zraní.

Reagovat
smazaný uživatel

autor článku byl skouknout Chelsea na vlastní oči a nominace 5 hráčů naprosto oprávněná

:)

Reagovat
fantomas

Reagovat
vrabejka

Firmino, Mane, Lallana nic?!!!! No je vidět že Ústy je fanoušek Chelsea. Redakce

Reagovat
smazaný uživatel

a u tebe je zas vidět, že jsi fanoušek Liverpoolu, tak zmlkni

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Přesně tak, nic. Nikoho nezajímáte.

Reagovat
andrew96

Ne, je vidět, že nemá třísla pod kolenem.

Reagovat
papanegra

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

pls v ktorom článku sa ľudia smejú Messimu novému tetovaniu? dik

Reagovat
PP

tuším u Alexise, resp. politické debatě US prezidenta..

Reagovat
smazaný uživatel

thx

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

"Hillary Clinton" and "Donald Trump" go into a bakery.

--> Hillary Clinton steals three pastries and puts them in her pocket.

She says to Donald Trump "See how clever I am? The owner didn't see anything and I don't even need to lie.” I will definitely win the election.

Donald Trump --> "That's the typical dishonesty you have displayed throughout your entire life, trickery and deceit. I am going to show you an honest way to get the same result."

Donald Trump --> goes to the owner of the bakery and says, "Give me a pastry and I will show you a magic trick." Intrigued, the owner accepts and gives him a pastry. Trump swallows it and asks for another one. The owner gives him another one. Then Donald asks for a third pastry and eats that, too.

The owner is starting to wonder where the magic trick is and asks, "What did you do with the pastries?" Donald Trump replies, "Look in Hillary's pocket".

Jinak, Chelsea začíná být problém, je na čase vytasit tajnou zbraň, Hvězdu smrti. Do sestavy United musí Schwein a Arménec.

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Godwinson

To nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

messi man of the match meme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

Pochettino u The F2 Freestylers

via youtube/facebook

www.facebook.com/TheF2Freestylers/

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by se na nějaké té posezónní sranda tour na pár minut postavit na hřiště Nebo kopnout penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Firmino tam kludne mohol byt na mieste toho egomaniaka s nosatou hlavou alebo Pedra.

Reagovat
13

Reagovat
MySch017

Čo sa týka Pogbu....posledné zápasy hrá perfektne a spolu s Carrickom/Herrerom je o triedu lepší. Nesúhlasím, že tú cenovku nespláca - 100mil nikto nikdy nesplatí. S ním je ale záloha United o triedu vyššie, čiže za mňa je zatiaľ jeho pôsobenie u nás OK...na to, s akým odpadom väčšinou nastupuje (Fellaini, Blind, Rooney...) je výborný

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Reagovat
icka

Reagovat
Rssa

Me nadchl opet a znova vykon Coutinha, osobne bych ho zvolil i hracem kola.

Firmino misto Pedra a asi dobry.

Reagovat
13

Reagovat
Mimalu

Line-up : Mignolet, Meunier, Kompany, Ciman, Vertonghen, Witsel, Defour, De Bruyne, Carrasco, Mertens, E. Hazard

Netherlands XI vs. Belgium: Stekelenburg; Blind, Van Dijk, Bruma, Veltman; Klaasen, Schaars, Wijnaldum; Sneijder, Janssen, Lens.

Reagovat
13

Jaktože chytá Mignolet?

Reagovat
SunFells

Je to přátelák.

Reagovat
smazaný uživatel

To byla fuška, nenarvat tam 11 modráků. Snad se z Ustohala nikdy nestane opravdovej novinář

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mně teda nejvíc zabarvený modře přijdou nejvtipnější momenty kola. Ten Moreno je oproti Linekerovi hrozně slaboučkej.

Reagovat
SunFells

Alonso

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Fuk. Prostě Španěl na levym křídle, kterej je dopředu celkem šikovnej.

Reagovat
SunFells

beku ...

Reagovat
MySch017

Reagovat
Nikikrew

snad nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ownyho přece jenom někdo zaskočil od Slepic

Reagovat
icka

Breci vsichni stejne ale.

Reagovat
Svatej

důstojnej nástupce.

Jakmile nejde o fotbal, tak vypadá i rozumně, ale pak přepne do Spurs módu a prakticky automaticky se promění v pitomce

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
icka

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
TopinB

Reagovat
pingla

Z Liverpoolu jen Coutinho?

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

Reagovat
papanegra

Chelsea jednou vyhraje větším rozdílem a najednou jsou všichni v sestavě

zaujatý redaktor

Reagovat
MySch017

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět, jak moc tomu nerozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

nezvládáš

Reagovat
13

Liverpool rozstřílel wattford 6:1 a z toho týmu je tam jen Couts? Wattford x zápasů před tím udržel čisté konto.. Ibra dal dva goly proti předposlednímu týmu tabulky... Podal opravdu lepší výkon, než Firmino? Nebo je tam na základě toho že dal o gol víc? Jasně že v téhle sestavě je na ofenzivní trojku tlačenice, nicméně z více zdrojů jsem četl, že Liverpool v tomhle kole ukázal nejlepší výkon sezony. A podle toho souhrnu té sestavy to vypadá jak kdyby to tradičně zrežíroval celé Coutinho. Sice to byl MOTM, ale Firmino mu teda zdatně sekundoval.

Jinak přiznávám, že jsem tenhle víkend viděl akorát Liverpool, je možné že si to ti hráči výkonem prostě nevybojovali. Nicméně se mi tomu nechce moc věřit.

Reagovat
papanegra

Reagovat
13

Jinak pokud bys psal někam nějaký report usty z toho výletu, tak nám sem prosím hoď odkaz. Rád si to přečtu. Vybrat zápas si opravdu umíš, muselo to být super.

Reagovat
Usty

Na report se nechystám, každopádně díky za zájem

Co se týče sestavy kola, opravdu jediný místo, kde se dal hráč Chelsea vyhodit, bylo pravý křídlo - ale ne místo Firmina (vždyť ten hrál uprostřed), ale spíš Gudmundssona. Já si ty sestavy necucám z prstu, koukám se na všechny hráče, na jejich statistiky i názory zahraničních novinářů. A z toho, co jsem se dočetl (Motson špička ledovce), byl výkon CFC fakt mimořádnej, zatímco Liverpool prý dostal dost věcí zadarmo. Můžeš mi ukázat nějakej článek, kde jsi četl, jak ho vynáší do nebes?

Reagovat
13

četl je nešťasně použité slovíčko, spíše jsem měl napsat slyšel. (a to od lidí kteří fanaticky sledují LFC zápas co zápas + na sky sports při zápase a těsně po.) Ono 17 střel na bránu mluví samo za sebe, to je ohromný množství..

Abychom si rozuměli, u Firmina jsem se pouštěl do srovnání se Zlatanem. U Pedra by se dalo uvažovat o Maném, který hrál také skvělý zápas, ale Brazilci hráli podle mě ještě líp.

Nicméně nemám ve zvyku kritizovat, přece jenom není sranda každé kolo takový článek napsat a nikdy se netrefíš do vkusu všem.

Reagovat
Usty

Já se většinou snažím ty diskutabilní pozice osvětlit v textu. Předpokládám, že většina tzv. kritiků se koukne jen na obrázek a začíná blít, protože jinak by jim muselo být stydno, takže mě to spíš baví. Firmino se Zlatanem byli možná vyrovnaní no.

Reagovat
fenixLFC

skor mam celkom casto pocit ze je to za kanadske body. jasne, tie zvysuju cele hodnotenie, ale ked je firmino v top troch hracoch a do zostavy sa nedostane....

Reagovat
Usty

Kanadský body to hodnocení upravují nejvíc, já se snažím zohlednit i další přínos. Hele vždyť Firmino měl kanadských bodů nejvíc a není tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
samson192

Reagovat
Hokaido

A můžu se zeptat, pro tebe je nějak důležitý, kde přesně ten hráč hrál? Přijde mi, že jsi na tom v Kostkách nikdy nelpěl, takže mě tenhle argument docela překvapuje. A třeba z týhle Kostky hráli Coutinho a Snody o pozici výš (jeden LW, druhej RW), ne jako střeďáci, a Alonso s Mosesem to samý.

A třeba tohle kolo by bylo asi nejvhodnější zvolit rozestavení se třema obráncema vzhledem k náložím Live a Chelsea a k tomu, že jen Chelsea udržela čistý konto.

Reagovat
Usty

Relativně. Vždycky chci, abych měl na každým postu odpovídajícího hráče, takže tomu uzpusobuju rozestaveni, takže např. Coutinho, kterej hraje dost zprostředka a ve 433 by mohl hrát i LM, je níž. To samý Snodgrass. Jiná věc je dávat hrot místo křídla, to dělám jen výjimečně, když na tom druhým postu není top hráč. Jako minulej tejden a Agüero na RW.

LWB nemám problém dát na LB a vice versa, to jsou hodně podobný posty. Chtěl jsem hrát 343, ale musel bych tam cpát stopera a CM na úkor dvou skvělejch ofenzivnich hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Jak breci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Tak mozna to jen byl megaparadni vykon Chelsea a ne zas takova bida od EFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Jen se bojím, abyste nám za to v létě nepřetáhli Conteho a Hazarda.

Reagovat
Mastný Chobot

masko... ale no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Thorgana klidne.

Reagovat
Hokaido

Dneska jsou nějaký rumours o Depayovi, což by mi moc nedáválo smysl vzhledem k tomu, že máte v týmu hodně podobnýho Deulofea, kterej dostává od Koemana minimum prostoru.

Ale Thorgana bych vám přál. Rád bych ho viděl v PL.

Reagovat
Zaschrona

Podle spekulaci asi chceme vykoupit vsechno, co se v MU neprosadilo - Rooney, Depay, Basti, Morgan. Jina vec je, ze bych je asi vsechny i bral.

Podle me v pripade Deulofeua je problem, ze nema kondici na to, aby delal presink, ktery Koeman od svych hracu chce a nema dostatecne defenzivni schopnosti. Jak moc je jiny Depay, to nevim.

Reagovat
t0mmy33MCFC

cely ten clanek je jen o chelsea :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivní asi jako Zlatej balón poslední roky.

Reagovat
Mimalu

už z podstaty věci to objektivně udělat nelze, těžko nějak tabulkově změříš výkon daného hráče a vždy to o subjektivním pocitu autora/ů, ale klidně se s námi poděl o tvoji "objektivní" verzi....

Reagovat
Ritchie

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Scouseři zdatně zastupují slepice

Reagovat
smazaný uživatel

*zaujate

Reagovat
Whitemedia

Vrabejka holt bude muset začít psát vlastní PL v kostce

Usty

Reagovat
andrew96

Ještě ho k tomu podněcuj.

Reagovat
Gareth Bale 11

Já teda jako nevím, ale Chelsea hrála prostě skvěle, takže tady si může každý remcat co chce, ale tu nominaci si Usty v pohodě obhájí.

Reagovat
fenixLFC

tak ono sa kritizuje skor to, ze Liverpool tiez predviedol famozny vykon najma v ofenzive a v celej zostave ma jedineho hraca proti piatim z chelsea ako mne to je celkom fuk, len si pamatam ze uz pocas kola sme riesili ze tam treba narvat pedra hazarda coutinha firmina a maneho

Reagovat
Usty

Mluvis o ofenzive, takze je to 2 ku 1. Once again.

Reagovat
fenixLFC

Ved ja proti tym dvom nic nemam vadi mi tam skor zlatan

Reagovat
Usty

Ale mluvis o ofenzive a pritom pises o jednom hraci oproti peti, jenom abys tomu pridal na dramaticnosti - pritom to spolu vubec nesouvisi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
dinss

Reagovat
avicii

jednoznacne mi tam chyba v utoku niekto od nas ale som rad za clanok CFC som videl len kusok prveho polcasu, to bol Pedro fakt tak dobry, ved sa na neho furt len ?

Reagovat
B3n

Však taky to blití je přehnaný.

Reagovat
cristiano.K.

Takže nejlepší výkon v sezoně u CFC pět hráčů, nejlepší výkon v sezoně u LFC jeden hráč.

Sorry, ale bez Firmina ta sestava postrádá smysl a to se stačí kouknout jen na motd....

Reagovat
Hokaido

Jsem jedinej, kterýmu se víc líbil Lallana?

Firmino byl o gol produktivnější, ale herně byl zase o trošku horší.

Reagovat
cristiano.K.

hele ono to je fakt složitý při tom božským výkonu co jsme podali. Všichni naši ofenzivní hráči si připsali po dvou kanadských bodech, což by pravděpodobně všem stačilo v jiném kole na sestavu kola.

Firmino a Coutinho jsou prostě nejvíc vidět, mají i nejvíc předfinálních řešení. Teď jde taky o subjektivní úhel pohledu, protože Mané a Lallana odehráli "jen" 70. minut.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tom stejným MOTD moderátoři přirovnali výkon Chelsea jako jeden z nejdominantnějších výkonů za dlouhou dobu v lize. Ale s Firminem jako souhlasím, asi tam místo Zlatana být mohl

Reagovat
cristiano.K.

jako na férovku, my jim mohli regulérně dát deset a to beze srandy. Sturridge trefil ještě 2x konstrukci, další šanci měl Lucas,Milner,Firmino nebo zase Sturridge. Klidně si nás pust znova v motd, to byl výkon, který těžko zopakujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Coz my ale taky, desitku asi ne ale nekolik tutovek jsme nepromenily. A hlavne jsme meli 21 strel na branu, oproti Evertonsky 1...

Reagovat
smazaný uživatel

21 asi těžko, když právě Liverpool měl teď historický rekord a bylo to asi 17

Reagovat
icemike

Však taky jaký jiný nez historický rekord byste mít měli

Reagovat
Whitemedia

Nebrečte pořád

Reagovat
Usty

Já nevím, proč furt vytahujete pět hráčů CFC... Byl Clyne lepší než Moses? Milner než Alonso? Mohl bejt v sestavě Matip? Chelsea byla skvělá po všech stránkách, absolutně dominantní, ne nadarmo se takřka ve všech médiích skloňovaly superlativy v měřítku celý historie PL.

Liverpool byl skvělej "jen" v ofenzivě, takže jsou to 2 hráči CFC proti 1 LFC. A Firmino bojoval s Ibrou, ne s Pedrem (a ten byl zase imo prostě lepší než Mané, no).

Reagovat
cristiano.K.

Pointa mého příspěvku je v druhé části. Z obránců si tam z LFC opravdu nezaslouží být nikdo. Řeším Firmina, že tam není Mané nebo Lallana překousnu, protože byli o ždibíček horší než Firmino, i když mají všichny dva kanadský body. Uznávám, že Hazard nebo Pedro hráli taky skvěle, ale rozhodně nebyli lepší než Firmino.

Reagovat
Usty

Hazard neměl konkurenci, tady s tebou musím zásadně nesouhlasit. A jen v Liverpoolu byl Couts lepší než Firmino.

Reagovat
cristiano.K.

sám sis odpověděl,že jsme měli lepší ofenzivní část, takže bych čekal stejný počet hráčů, já ti ve výsledku fakt vyčíítám jen Coutinha. Coutinho se může klidně porovnávat s Firminem. Za nimi opravdu byli Lallana a Mané,které bych dal na stejnou rovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Firmino "bojoval" s Ibrou? Coutinho taky hrává levý křídlo a nebojoval přece jenom s Hazardem.

Reagovat
Usty

CF je dost specifickej post. Coutinho hrál LW a stahoval se dost doprostřed, takže u mě mohl bejt samozřejmě na LW, LM a pak i na AM třeba. Ale hlavně jak píšu výše - když mám super hráče na přesnej post, nemám úplně důvod na sílu improvizovat. A Pedro hrál skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to beru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako hráč strávil Robert Pirès v Arsenalu šest plodných let a na sever Londýna by se rád vrátil i v jinačí funkci, když by se dle svých slov nebránil pozici sportovního ředitele, s níž je spojován. "Nevím, co se stane. Musím si o tom promluvit s majiteli a Arsenem," mlží prozatím Pirès.

Tuhle pseudo funkci bych dal na konci doživotně Wengerovi a na lavičku někoho progresivního jako má Liverpool a Spurs. Ideální kombinace.

Reagovat
Mastný Chobot

jo, ale na to sa ti Wenger vysere

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně si neumím představit, že Wengerovi někdo bude dělat sportovního manažera

Reagovat
Mastný Chobot

to takisto nie, kým tu bude Wenger, tak funkcia manažéra ostane. Dosť možno, aj keď odíde.

Reagovat
icka

Liverpool fans klasicky breci

Reagovat
Sm0ker

Jednou vyhrajete víc jak o dva góly a už vylejzáte z kanálů

Reagovat
Ritchie

přesněji 5x za 5 posledních zápasů

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
samson192

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

owny pls

Reagovat
Hokaido

Kompany se zase zranil při rozcvičce. Hádám, že Pepek už s ním dlouho trpělivost mít nebude a půjde.

Reagovat
FCSL

Lukaku co zahodil

Reagovat
vilp

https://youtu.be/QsORXF2VyLk

A tohle před měsícem.

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
Hachim Mastour

Břídil 11. kola: Koscielny

Reagovat
smazaný uživatel

nech to tomu liverpoolu rovno dajú

Reagovat
nani92

najlepší výkon Chelsea 5 hráčov, najlepší výkon Liverpoolu 1 hráč a najlepší polčas United 1 hráč..hmm

Reagovat
Mastný Chobot

nevadí

Reagovat
nani92

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
icka

Reagovat
kvasha16

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsou nejlepší výkony hráčů United a Liverpoolu v globálu průměrné.

Reagovat
fenixLFC

Alebo iny nez priemerny vykon je u vas tak vynimocny ze su z toho vsetci paf

Reagovat
smazaný uživatel

To je za poslední roky taky pravda :)

Reagovat
dinss

Nechápu že to říká zrovna fanoušek LFC.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Maresma

To skoro vypadá jako by byl autor fanouškem Chelsea..

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Usty

Byl to boj, ale vyhráls. Nejblbější koment diskuze.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Maresma

Díky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
TopinB

owny pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Tolik rudých slziček kvůli sestavě.. Jen houšť..

Reagovat
Svatej

To je přímo kouzelný, jak se ještě v lidech udržel ten odpor k Chelsea.

Prakticky dvě sezony v kuse tu snad nikdy neviděli víc jak jednoho hráče CFC v sestavě kola a teď se pro jeden týden, kde se každej z těch hráčů naprosto dokonale předvedl, můžou posrat.

Kdyby alespoň některý ty posty byly naprosto neobhajitelný, nebo směšný, tak budiž, ale zrovna tady to až na jedno nebo dvě místa je prostě úplně bezproblémový.

Možná by bylo lepší, aby Usty dělal ty sestavy tři, budou spokojení všichni

Reagovat
Whitemedia

Jednu sestavu pro fanoušky Liverpoolu, druhou pro fanoušky slípek a třetí tak nějak pro všechny

Reagovat
Svatej

Nchci se dotknout jednotlivců, ale přesně tohle mě napadlo no, tyhle dvě party si vybavuju nejvíc

Reagovat
tomasinho

Tak po tomhle se nemůžeš divit, neviděl jsem krom vrabejky, že by si někdo stěžoval z LFC pravidelně jako u Slípek. Ale chápu, že Chelsea byla dominantní, integalaktický výkon, ale 6 gólů a dalších 5-6 gólovek ulehčil Watford, který předtím měl 3x nulu. Chápu no Nevadí mi ani tak ta sestava (i když Firmina bych do ní dal prsotě bez jakýchkoliv debat po 1+2), ale spíš, jak je to prezentováno v diskuzi. Ale nevadí, je to poprvé, co mám nějakou výtku, jinak Usty dělá skvělou práci.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

souhlas s tim, ze to teda hodne dela vrabejka s ownyho reinkarnaci, jen jsem se krom nejakych biggrinu moc doted k tomuhle nevyjadroval a mel jsem tu potrebu se vyslovit

Jinak osobne mi je fuk kdo tam bude, pochopitelne mam radost kdyz je tam tolik nasich, jen mi obcas uz leze na nervy, ze by tam kazdej nejradai procpal I uklizecku svyho klubu, jinak nic. Firmino pro me za me, tentokrat bylo tech hracu fakt hodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Až doteď jsem tady ( http://www.eurofotbal.cz/clanky/premier-league-v-kostce-11-kolo-345770/#post8953599 ) dostal negativní reakce akorát od modráků. A jsou tam i pozitivní reakce od nemodráků. Takže spíš než pro nás a Liverpool atd bych to viděl na modráckou wankparty s Ustym v čele, a pak něco trochu blíž realitě.

Reagovat
Svatej

určo

Reagovat
icka

Reagovat
dinss

Příští rok až zase budou hrát o střed jich tu tolik nebude.

Reagovat
risk je zisk

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je hnus

Reagovat
kiwwi

a ty si si ako myslel ze ste zrazu sympataci ci co?

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, tak to máš s Chelsea společného víc, než si možná myslíš.

Reagovat
kiwwi

nebud otravny, nebud ako Olo

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, ty si snad myslíš, že svým seberealizováním se podobnými komentáři otravný nejsi?

Reagovat
Svatej

? Ze ti sympatie zabranujou videt cokolov ve fotbale objektivne tu vi snad kazdej, ale neni nutny ten zlozvyk rozsirovat

Reagovat
kiwwi

narazam na tvoju vetu "To je přímo kouzelný, jak se ještě v lidech udržel ten odpor k Chelsea"

Reagovat
Svatej

Vsak jasny, ja ani nepocitam s tim ze najednou budeme nekomu sympaticti, jen tak nejak ocekavam, ze kvuli tomu odporu jim nebude delat problem uznat ty vykony, resp. hracskou kvalitu, coz se evidentne nedeje.

Reagovat
kiwwi

nikto tu neznizuje dobry vykon alebo hracsku kvalitu Chelsea

Reagovat
Svatej

Tuhle hru hrat nebudu

Reagovat
Svatej

Nah...bez toho broggrina

Reagovat
vladis271

Mne je na grc dlhodobo z ich dresov. Nemôžem si pomôcť. Taký odpor vo mne nevyvoláva ani dres MU. Ale ako vidím tú modrú a toho postihnutého leva fuj. Idem si kuknúť motd z nášho tohtoročného zápasu.

Reagovat
samson192

Reagovat
cristiano.K.

ty vole co tu předvádíte. Autor napíše článek, kdy Firmina určí třetí hvězdou kola, ale nedá ho do SESTAVY kola.

Už tohle nasvědčuje, že je to nesmysl. A nikdo tam víceméně nikoho dalšího z Liverpoolu necpe, Firmina by tam dal každý, kdo viděl aspon motd.....

Reagovat
Wat

Hele, Firmino je třetí podle WhoScored, nikoliv podle Ustyho. A pokud vim, tak se ty tři vybraní nemusí rovnat tomu, aby byli automaticky v jeho sestavě kola.

Reagovat
Miguel19

Karle, pls.

Reagovat
Usty

Podívej se prosím, kolikrát se Top 3 dle WhoScored dostali komplet do sestavy kola. To hodnocení je pomůcka, ne dogma a Ibra si to prostě zasloužil taky.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vladis271

Reagovat
Maresma

Reagovat
Svatej

Hele..jak jsem psal nahore, me osobne jsou ty nominace vicemene ukradeny, jen me zarazi, jak dokazou lidi uplne zesilet a obvinovat Ustyho z toho, ze je to zkurvenej modrak bez spetky soudnosti a smyslu pro objektivitu jen proto, ze tam poprvy dal opravnene tolik "svych".

Jinak ta situace s Firminem se tu nestala poprvy, co si tak vybavuju, takze zrovna me osobne to tak neprekvapilo. Mam dojem ze uz se tu stalo, ze si top formu vybrali v nejakym kole snad tri utocnici nastejno a taky se tam nevesli vsichni, ale presny kolo si nevybavim. At si tam klidne pro me za me je, vzdyt o nic nejde, I kdyz to v diskuzi tak nevypada

Reagovat
r.mrazik

zkurvenej neni...ale je to proste modrak

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý kolo třeba Herrera no.

Reagovat
TopinB

Ale no tak

Reagovat
dinss

Jak houby po dešti. Kde jste se tu vzali? S

Reagovat
fenixLFC

povie nieto kto si zalozil nick vcera

Reagovat
dinss

No a? EF sleduju již delší dobu.

Akorát už mi nebavií se dívat na tu vaší ubrečenost. Všichni z vás mají akorát srandu a vy brečíte furt stejně. A hlavně, pořád dokola...

Reagovat
fenixLFC

yup a preto si si zalozil nick aby si tu mohol plakat ako tu my placeme

Reagovat
dinss

Připadám ti že pláču? Já se bavím! Kdybych byl jako ty, tak tu pláču, proč tam nejsou další hráči CFC.

Reagovat
fenixLFC

viem ze trollis ale kedze sa mam ucit tak ti na tie tvoje debilne vyplody furt odpovedam ale nie je to nic prekvapujuce, zahrali ste par zapasov tak bolo jasne ze sa zas par mentalov ako si ty na vas nalepi

Reagovat
dinss

Souzení podle nicku na EF. Fanoušek CFC jsem již léta, akorát jsem se na EF registroval až teď. Co s tim sakra máš?

Reagovat
PP

A to buďte rádi, že za nás Arsenal hráli všichni poměrně hovno.. naštěstí u Spurs mimo Dembeleho taky.

Reagovat
Cobra

Kdyby Firminho neměl ten debilní culíček, určitě by v sestavě byl

Reagovat
smazaný uživatel

Respect

A kdyz uz si v tom, tak zkus vzit na milost i Firmina

Reagovat
off-olda

Kdy už proboha pochopíte, že narvat do sestavy kola 25 hráčů nelze?

Reagovat
vrabejka

Kdyby Ustohal mohl tak tam 25 hráčů Chelsea v klidu narve.

Reagovat
dinss

Stačí se podívat na tvoje oblíbené kluby, to vše vysvětluje.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: k dnešnému zápasu Holandsko-Belgicko. Janssen otras mozgu a po pár minutách musel striedať. Dembele ani na lavičke ??! To nám ta repre pauza znovu dobre začína. Ban international football

Reagovat
smazaný uživatel

Toto moc nechapu v hvezdach kola je boby ale chybi v sestave....

Reagovat
smazaný uživatel

No Usty...Normálne mám pocit že si na to zabudol a si to začal až na moje pripomenutie ...Tých Modrých je tam moc...napríklad Chambers hral super proti City

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo mi...Ak sa dajú do zostavy kola obrancovia ako Alonso/Moses, tak zostava kola 4-4-2 Nieje správna, treba tam potom prispôsobiť aj tú zostavu...len taká "rada"

Reagovat
hefy

MOUSA Dembele. Hodně se to plete, ale má tam jen jedno S.

Reagovat
Usty

Mousa Dembélé (born 16 July 1987) (birth name Moussa Sidi Yaya Dembélé[2])

Tak si vyber no

Reagovat
smazaný uživatel

Vyber, no. Lepší zdroje než Wikipedii třeba.

Reagovat
pepinho2

já ho znám se 2, a přijde mi, že se to změnil relativně nedávno(tak 2-3 roky)

Reagovat
hefy

Používá Mousa, sám to někde řikal, že to sice je špatně, ale že to přijal. Má to jak na twitteru tak na instagramu, který si spravuje sám.

Reagovat
Usty

Takže je to jak jsem myslel, že v rodným listě má 2 s, ale prostě si to sám zmršil, aby byl výjimečnej?

Reagovat
hefy

To nevim, ale řek bych, že podstatný je, co sám používá.

Reagovat
Usty

To je jasný, přiznávám, že jsem o tom jednom S nevěděl.

Takže dík, příště už se to nestane!

Reagovat
salami

no nevim, já bych spíš používal to oficiální, že si hráč nějak řiká neni úplně podstatný, svym způsobem je to něco jako přezdívka nebo zdrobnělina, takže bych klidně zůstal u dvou S

Reagovat
hefy

Ve fotbalovym světě? Copa by pak dělali všichni Brazilci, co hrajou s přezdívkama?

Reagovat
salami

Tak ty maj v podstatě něco jak umeleck jméno, tohle mi připadá, jako nec ve stylu Petr Čech vs Peťa Cech.

Reagovat
hefy

Hele dokonce i na tý wikipedii to máš vysvětlený.

Dembélé uses the spelling "Mousa" for his first name (e.g. on his Twitter account[11]), and so do his club,[12] national team[13] and most news articles about him. But he has said in interview that the proper spelling ought to be "Moussa".

Reagovat
vladis271

Priveďťe niekto späť Paľa.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Palike? Panike? Kde je mu konec?

Reagovat
Rssa

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

co tak zrazu?

Reagovat
nani92

lebo Palike Make Eurofotbal Great Again

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Cobra

Otřes mozku si ze včerejšího přátelského souboje s Belgií (1:1) odnesl nizozemský reprezentant Vincent Janssen. Útočníkovi Tottenhamu se osudnou stala srážka s brankářem Simonem Mignoletem a přijde o kvalifikační duel v Lucembursku, který je na programu v neděli.

Potřeboval tvrdý restart

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je škoda. V repre sa mohol chytiť a zvlášť proti Lux.

Reagovat
kiwwi

aj Kompany sa tam znova zranil - ten je uz odpisany

Reagovat
blade115

Reagovat
slavex

Nakonec se o zranění nejednalo, prý se jen necítil během rozcvičky dobře.

Reagovat
slavex

Ale Costa se prý vrací do Londýna se zraněním

Reagovat
Whitemedia

ten se ale stihl zranit ještě před repre pauzou..

Reagovat
smazaný uživatel

Přepnout z módu De Jong do módu Van Nistelrooy.

Reagovat
Wat

Na takovej skok ani otřes nepomůže.

Reagovat
Cobra

Nezlobil bych se.

Reagovat
blade115

A kde je Firmino? Je v top třech hráčích a není v sestavě kola? A Chelsea jednou zahraje dobře a má tam pět hráčů? Hm hm, autor musí být fanoušek Chelsea...

Reagovat
Maresma

konečně někdo objektivní

Reagovat
blade115

Bylo potřeba, aby to konečně někdo řekl. Nemůžeme tu Ustyho furt jen chválit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Troll nebo...???

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Vimr dal gól a nie je v zostave kola? Usty modrák.

Reagovat
smazaný uživatel

,

Reagovat
Tommy the Gunner

Chelsea, jako fanoušek Arsenalu, moc nemusím, ale těch 5 hráčů tam má zaslouženě.

Reagovat
Steven666

Reagovat
SunFells

Chelsea, jako lidská bytost, moc nemusím, ale těmto ideálním sestavám nevěnuju pozornost.

Reagovat
Tommy the Gunner

ok

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mastný Chobot

"I hate Tottenham because I am an Arsenal supporter. I hate Chelsea because I am human being."

Reagovat
Trand

a

Reagovat
Mastný Chobot

plesne tlak, vďaka

Reagovat
Trand

Ne sorry, asi to tam bejt nemusí, já to blbě přečetl a místo am jsem četl "an" Tohle zachráním asi už jen palcem k původnímu tvrzení, takže .

Reagovat
Mastný Chobot

nie som odborník na členy, vždy som to triafal len od brucha, ale podľa mňa to tam má byť, či?

Reagovat
Trand

Nevím, já bych uznal oboje, s i bez.. Ale taky jako ty používám spíš pocity, takže nevím.

Reagovat
B3n

Jo, má tam být "a".

Reagovat
B3n

Ale jelikož ta věta významově nemá smysl, gramatika nehraje roli.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
Cipinho

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš to aj po arabsky?

Reagovat
kubys

Však, Štefo, ty umíš rapovat aj po arabsky, tak proč na arabštinu bliješ?

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
salami

taky nechápu, že se to tak řeší, sestavy kola v jakýkoliv soutěži mě nikdy moc nezajímaly, navíc v tomhle systému, kde je vytváří jeden člověk je prostě jasný, že i ta objektivita neni taková, jako když se dělá taková ta sestava sestav, kdy maj hráči zajištěnou nominaci v sestavě kola podle sestav jednotlivejch periodik

Reagovat
vladis271
Reagovat
Snatus

Hoši z Liverpoolu můžou být konečně spokojení

Reagovat
dinss

Nene, ještě sedm...

Reagovat
Pospovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele