POZOR! NIC NENÍ ROZHODNUTO!

30.03.2006, 16:54
Aktuality
Arsenal se vidí v semifinále? Barcelona a AC Milán to doma budou mít snadné? Villarreal dal na San Siru gól, který má cenu dvou a to mu pomůže k postupu? To vše je teorie, ale k jejímu potvrzení je zapotřebí hrát ještě 90 minut. Možná o pár více.


Arsenal hrál pravděpodobně životní zápas a Juventus na co sáhl, nebo, lépe řečeno, do čeho kopnul, to zkazil. Arsene Wenger řekl: "Byla to velká, fantastická, noc! Hráli jsme perfektně v obraně a dali dva góly. To je ta nejlepší kombinace!" Je nutno souhlasit, Arsenal ve svém sedmém zápase v řadě neobdržel v Lize mistrů gól a tím vyrovnal klubový rekord. Ale samotný Wenger uznává, že jeho tým je teprve v polovině cesty. Chybí odveta v Turině a stát se může cokoliv.

Fabio Capello byl očividně zklamaný, navenek sice klidný, ale uvnitř to zcela jistě vřelo. Aby také ne! Hloupé a nesmyslné zákroky Maura Camaronesiho, pokolikáté, a Jonathana Zebiny, v samém závěru zápasu, znamenaly pro oba červenou kartu a automaticky stop do odvety. Patrick Vieira dostal jen žlutou, ale i ta mluví všem srozumitelnou řečí: byla v pořadí třetí. Capello: "Žijeme, ale příští týden musíme předvést mnohem lepší hru. Do poločasu jsem byl spokojen, ale zcela zbytečná branka nás vyvedla z klidu. Také tomu druhému gólu jsme mohli zabránit. Arsenal se chytil, hrál velice dobře a působil mnohem odpočatěji než my!"

Všichni se nyní ptají - dokáže Juve, již s Pavlem Nedvědem v základní sestavě, porazit Arsenal o 3 branky?


V Lisabonu se nehrál špatný fotbal. Chyběly góly, pravda, ale ona dvojice brankářů a zejména bezchybný Moretto, byla snad k nepřokonání. Oba týmy trénují Nizozemci, rozdílní nejen barvou pleti a vlasů, ale také povahou. Ale co jim je nutno přiznat, jsou to gentlemani každým coulem!

Ronald Koeman: "Věděli jsme, že Barcelona má vynikající tým. Vytvořili si celou řadu příležitostí, zejména v prvním poločase, kdy naopak my jsme hráli velice nervózně a s obrovským respektem. Po přestávce jsme se zlepšili, ale celkově nás Barca přehrála a měla mnohem více šancí. Samozřejmě, že je favoritem na postup a po tomto výsledku se může cítit semifinalistou. Ale my se připravíme a na Camp Nou něco vymyslíme. Budete to podobné utkání jako v Lisabonu, oni se budou tlačit do útoku a my musíme uhlídat tvůrce jejich hry, Ronaldinha a Deca. V prvním zápase se nám to povedlo, Ricardo Rocha a Beto zvládli tento úkol na jedničku!"

Frank Rijkaard: "Oba celky měly celou řadou šancí, a tak si na konečný výsledek nestěžuji. Jen je škoda, že jsme nedali gól, návrat mohl být veselejší. Kdo postoupí? Věřím že to budeme my, ale je to otevřené. Jsem spokojen s výkonem Thiago Motty v obraně a Andrése Iniesty ve středu pole. Doma budeme hrát tak, jak to umíme, ale Benfica prokázala, že je velkým týmem a jednoduché to nebude."

Otázka dne - dojde k překvapení nebo Barca svého soupeře převálcuje? Nezapomeňme na jedno, hraje se čtyři dny po prestižním utkání s Realem Madrid...


Villarreal na San Siru překvapil, a to nejen gólem Diega Forlána v první minutě utkání s Interem. Hrál jako rovný s rovným po celých 90 minut a mohl nejen remizovat. Dokonce i vyhrát. "Submarino amarrillo" (žlutá ponorka), jak se tomuto týmu přezdívá, se milánským břehům přiblížil pod vodou, ale pak byl pořádně vidět! Po vedoucím gólu měl hru ve své moci a nebýt chyby, kterou udělal při odkopu Juan Manuel Peňa, kdo ví. Adriano, kterého původně chtěl nechat Roberto Mancini na lavičce náhradníků, nabídky využil a v 7. minutě vyrovnal.

Hrálo se stylem "nahoru a dolu" a zdá se, že podobný vývoj zápasu můžeme očekávat také příští úterý na stadionu El Madrigal. Líbil se neúnavný Javier Zanetti, tvůrce hry Juan Sebastián Verón. Druhý gól Interu dal Obafemi Martins po nádherné akci Dejana Stankoviče, když si obloučkem, padáčkem, přehodil Juana Pabla Sorína. V 63. minutě mohl vyrovnat Juan Román Riquelme, ale míč z jeho kopačky skončil na břevně.

Možná, že se někdo podiví, proč nepokračuji ve stejném duchu hodnocení jako tomu bylo u dvou předešlých zápasů. Zde je vysvětlení: padlo zde 10 jmen. Jedná se o reprezentanty Bolívie, Argentiny, Brazílie, Nigérie, Srbska... Jen trenér Mancini je Ital! Jednalo se vůbec o týmy zastupující Španělsko a Itálii?

Roberto Mancini: "Villarreal je silný tým s dvojicí fantastických útočníků. S výsledkem jsem spokojen. Myslím si, že dokážeme postoupit do semifinále, samozřejmě by bylo lepší cestovat do Španělska s vyšším náskokem, ale hráči byli, zejména v posledních 15 minutách, unaveni a na třetí gól již neměli sílu. Dostali jsme branku v 1. minutě, ale reagovali jsme perfektně. Adriano hrál dobře, ale on sám nejlépe ví, že je schopen podávat ještě lepší výkony."

Manuel Pelegrini: "Je to dobrý, ale zároveň nebezpečný výsledek. Prohrávám nerad, ale máme nyní před sebou 90 minut odvety a gól Diego Forlána nás drží ve hře. Utkání se muselo líbit, bylo vyrovnané, mnozí z našich hráli lehce zraněni, nevěděl jsem, zda dohrají celý zápas. Odveta bude boj!"

Tradiční otázka na závěr: Inter v odvetě ubrání 0:0, nebo...?


Druhý zástupce města ze severu Itálie, AC Milán, veze bezgólovou remízu z Lyonu. Tedy stejný výsledek, jako Barca z Lisabonu. Bude favoritem doma, na stadiónu kde neprohrává, prakticky ani neremizuje. Co zabránilo milánským vyhrát? Gregory Coupet! Brankář Olympique byl proste nepřekonatelný. Jako Moretto pro Barcu.

Gérard Houllier: "Nevím proč jsme se prvních 20 minut tolik AC Milán báli! Nepoznával jsem vlastní hráče. Druhý poločas byl mnohem lepší, výsledek je spravedlivý a pro odvetu zajímavý. Čtvrtfinále je jako sprint na 100 metrů, myslím si, že po 50 metrech o prsa vedeme my. Teď záleží na finiši, jsme schopni dát v Miláně gól, umíme hrát mnohem lépe."

Carlo Ancelotti: "Začali jsme výborně, v prvních 20 minutách jsme mohli, ne, měli, dát minimálně jeden gól. Ale Lyon se později velice zlepšil, dokonce nás svým stylem přehrál, ale vyložené šance na gól neměl. Druhý poločas se hrál oboustranně rychlý a útočný fotbal, vytvořili jsme si pár příležitostí, ale Grégory Couper byl nepřekonatelný. Oba celky mají šanci na postup, ale myslím si, na rozdíl od mého kolegy, že o kousek vedeme my."

Zdá se, že i v tomto čtvrtfinále by mělo být jasno ještě před výkopem odvety. Ale... Lyon chce poprvé do semifinále Ligy mistrů a nastoupí Juninho Pernambucano. Bude to stačit? Nebo na pomyslné váze bude mít větší cenu chuť získat Pohár posedmé a kvalitnější a vyrovnanější kádr AC Milán? Na odpověď si počkáme do příštího úterý. Nebo ji znáte již dnes?


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Barceloně rozhodně nikdo netvrdil, že to mají snadné, že jsou velcí favoriti nebo tak, je celkem jasné, že to bude více než obtížné...

Reagovat
ronaldinho_10

Myslím, že odveta bez gólů nebude, takže remíza posouvá dál Benfiku, v tom má výhodu. Ale pokud budeme proměňovat šance, tak by to mělo být v pohodě.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, výchozí pozici má Barcelona určitě lepší, vrátí se Puyol, Messi (opravte mě?), navíc publikum, širší hřiště pro jejich technické hráče, uvidíme... Nicméně Benficu bych nezatracoval, špatně na tom rozhodně není.

Lyon mě trošku zklamal, čekal jsem aspoň gól... Juninho jim určitě chyběl, teď jim zase bude chybět Tiago, ale snad to pokryjou

Interu fandím, že to ve Villarrealu zvládne

A Arsenal mile překvapil, je vidět, že mladí a draví se snaží, což bude určitě platit příští rok i v Realu A Juventus to bude mít šeredně těžké, dát jim dva či tři góly a žádný nedostat, bez Vieiry a Camoranesiho

Já bych rád viděl v semifinále Lyon a Inter, ostatní je mi celkem jedno, nakonec to bude stejně naopak

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych rad videl v semifinale Juve, ale urcite to tak bude!

Reagovat
sansiro

Capello řekl, že Juve postoupí. Kdyby se staré dámě podařilo do poločasu vést 1:0, mohlo by to být velmi zajímavé. Podle mne Arsenal na Delle Alpi prohraje, ale bude mu to stačit. Postup (první je ten, kdo hraje odvetu doma): 15% 85%

Barca půjde taky dál. 75% 25%

Inter má mnohem kvalitnější manšaft, venku hraje líp a půjde dál. 35% 65%

A AC-Lyon. Jestli se podaří Lyonu dát branku, bude to pro AC velmi, ale velmi těžké. 55% 45%

FORZA MILAN!

Reagovat
ronaldinho_10

Taky nebylo prodloužení minule, ne? Takže proč by Juventus nemohl vyhrát právě 2:0?

Reagovat
sansiro

Těch 2:0 by vyhrát mohl. Ale Arsenalu pořád stačí dát gól a jsou v prdeli (mimochodem v prodloužení je hodnota vstřeleného gólu na hřišti soupeře taky větší, což jsem nikdy nepochopil). Juve to prostě podělal venku a asi za to zaplatí.

Reagovat
Jajinek

Barca-Benfika......tak tady je to podle me celkem jasny....Barcelona by mela doma Benfiku porazit.....Pokud chce LM vyhrat tak porazit sice neprijemnou ale priumernou Benfiu proste musi....

Ac-Lyon....Fandil sem Lyonu ale trochu me zklamal...bez Juninha jakoby nevedeli co hrat....ted uz si to asi nenecha vzit....maji vetsi zkusenosti a v posledni dobe uz zase formu....jen nechapu proc hraje stale Gila,kdyz mu to zrovna nejde....Pippa sice nemam rad ale opet mu to pali....

Juve-Arsenal.....Tady bych to tak jednoznacne nevidel....presne jak psali predemnou...Juve da do polocasu gol a pak se muze stat cokoli....je obrovskej rozdil Juve na ostrovech a na Delle Alpi....navic tak spatnej zapas uz asi dlouho neodehrajou....presto budu fandit Arsenalu (kterej ma podle me pouze 3 hrace svetove spicky-Henry,Cesc a Reyes...a presto to staci...) a verim ze postoupi...

Villareal - Inter...tady to bude asi nejzajimavejsi....je to uplne otevreny....chce se mi rict ze prece ve Villarealu nemuzeme prohrat....ale.....pokud nase leva strana bude hrat tak jako vcera... .......Wome udelal dalsi hrubici....a to sem si myslel ze uz se rozehral.....Cesar nebyl za celj zapas vubec videt.....zcela zbytecnej nakup....to sou Kily a Solari opravdu tak z formy ze nebudou hrat lip????...no snad uz bude Figo....

Reagovat
HOST*

presne ta leva strana interu je dost slaba tam by mel inter posilit a ne se soustredit na nakupy utocniku jako Nistelrooije ... (stejne myslim ze jsou to spekulace),kterych ma dost,ale i tak verim ze postoupime

barca by to mela doma zvladnout sanci mela dost a myslim ze je doma vyuzije

kdyz da lyon 1. gol tak ma taky dost velkou sanci mohla by vyjit treba nejaka standartka kdyz bude hrat Juninho postup bych lyonu pral

a arsenal to bude mit jeste tezke, ale postoupi

Reagovat
Jajinek

Ja myslim ze leva strana je skoro vyresena.....Maxwell je kvalitni obrance a doufam ze se prosadi, no a v levo normalne hraje Stankovic kterej patri mezi nejlepsi.....v lete asi odejde Kily a Favalli takze by to chtelo koupit jeste treba nekoho...ale probuh uz ne z Lazia nebo Realu.....spis nejakeho nadejneho itala......

Reagovat
antimadrista

Obtížný to bezesporu bude, nicméně vše nám hraje do karet, takže 2:0

Reagovat
Messiáš

Nerad tipuji , ale přece jen:AC vs Lyon 2:1,

Villarreal vs Inter 1:0,Juve vs Arsenal-těžko říct já bych Juve taky neodepisoval a Barca vs Benfica 4:2 - doufám aspon v postup...

Reagovat
HOST*

Tak chlapi:

Barca - Benfica 80%-20%

Reagovat
Mr.Jindros

No bohužel máme k postupu ze všech týmů nejdál. Capello umí těžit ze své propracované taktiky v dlouhodobějších domácích soutěžích, bohužel když se chleba láme chce to možná malinko víc. 25% na náš postup. Barcelona 80%... to by jedině musela Benfika vstřelit fíka a Barca mít snad ještě horší koncovku než v Portugalsku. AC 62,5% a Inter 70%.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca / Benfica /

Inter

AC Milan

Arsenal.

Reagovat
HOST*Libero98

...bezchybný brankář Moretto??? To jsem asi sledoval sestřih z jiného zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele