POHÁR UEFA: LOS ČTVRTFINÁLE

18.03.2005, 13:19, aktualizováno 18.03.2005, 13:53
Aktuality
Přesně hodinu po čtvrtfinalistech Ligy mistrů se dnes jména svých nejbližších soupeřů dozvědělo také devět nejúspěšnějších celků v Poháru UEFA. Neděste se, není to chyba. Devět proto, že o posledním účastníkovi čtvrtfinále se rozhodne v sobotní odvetě mezi Villarrealem a Steauou Bukurešť. Raritou v evropských pohárech je jistě fakt, že každý z devíti účastníků je z jiné země…

První čtvrtfinálové duely jsou na programu 7. dubna, odvety pak o týden později.

Newcastle United – Sporting Lisabon
Souboj v poslední době stále se zlepšujícího Newcastlu se Sportingem Lisabon bude pikantní především pro Huga Vianu. Portugalský záložník totiž přišel v létě do Sportingu na hostování právě z anglického klubu. Newcastle se jasným postupem přes Olympiakos Pireus pasoval do role možná největšího favorita Poháru UEFA. S lisabonským celkem to ale nebude mít vůbec těžké a mluví proti němu hned tři faktory. Tím prvním je fakt, že s ním ve skupinvé fázi doma pouze remizoval. Za druhé Sporting v osmifinále odklidil ze hry jiný anglický klub, Middlesbrough, a především, portugalský klub bude mít obrovskou motivaci v tom, že fináe letošního ročníku Poháru UEFA se hraje na jeho domovském stánku, Estadiu Josého Alvaladeho.
Tip na postup: Newcastle United

CSKA Moskva - AJ Auxerre
Už pouze jeden jediný celek zůstal ve hře o Pohár UEFA poté, co do této soutěže přestoupil po třetím místě v základní skupině Ligy mistrů. Tím je "Abramovicovo" CSKA Moskva, které ani zde nebude chtít ukončit svou pouť letošním ročníkem evropských pohárů. Ruský celek se letos již s jedním francouzským potkal. Bylo tomu tak právě v základní skupině Ligy mistrů, v níž dokázal dvakrát porazit PSG. CSKA má v posledních týdnech velmi dobrou formu, což potvrdil především celkem snadnýmy postupy přes Benfiku Lisabon a Partizan Bělehrad. Auxerre s René Bolfem je ale poháry ostřílený tým a letos se mu daří. Právě tato dvojice by měla být ze všech čtyř nejvyrovnanější a rozhodovat budou i ty nejmenší detaily.
Tip na postup: CSKA Moskva

Austria Vídeň – AC Parma
Z klubu, v němž působí čeští reprezentanti Libor Sionko a Štěpán Vachoušek, se v evropských pohárech stal postrach španělských týmů. V osmifinále dokázal překvapivě vyřadit Athletic Bilbao a v následujícím kole si pak připsal i skalp Realu Zaragoza. I přesto nebude ve čtvrtfinálové dvojici s Parmou favoritem. Osmifinálový přemožitel dalšího španělského celku, Sevilly, sice letos neoplývá zázračnou formou, přesto zkušenosti mluví v jeho prospěch. Italský celek navíc cestou mezi nejlepších osm často nenasazoval své nejlepší hráče a nejednou tak byli na lavičce nebo dokonce na tribuně například Alberto Gilardino a Sebastian Frey.
Tip na postup: AC Parma

Villarreal/Steaua Bukurešť – AZ Alkmaar
Prozatím nekompletní je poslední čtvrtfinálová dvojice. Jistotu účasti v ní má nizozemský černý kůň z Alkmaaru. O právo vyzvat ho na vzájemné měření sil se ještě poperou Villarreal a Steaua Bukurešť. Jejich první vzájemný duel musel být před týdnem kvůli přívalu sněhové pokrývky v rumunské metropoli odložen na toto úterý. Oba celky se rozešly smírně 0:0, což do sobotní odvety dává lepší vyhlídky španělskému klubu. Na tom bude ležet velká zodpovědnost - je totiž posledním zástupcem své země v letošním ročníku evropských pohárů.

SEMIFINÁLE: (28. dubna a 5. května)
Austria/Parma - Steaua nebo Villarreal/Alkmaar
Newcastle/Sporting - CSKA Moskva/Auxerre

FINÁLE: 19. května, Estádio José Alvalade, Lisabon, Portugalsko



Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko

ČTVRTFINÁLE:

NEWCASTLE-SPORTING 2:1 ODVETA 1:0

CSKA-AJ 3:2 ODVETA 0:0

AUSTRIA-PARMA 1:1 ODVETA 2:1pp

VILLAREAL-AZ 1:0 ODVETA 1:0

SEMIFINÁLE:

AUSTRIA-VILLAREAL 0:3 ODVETA 1:0

NEWCASTLE-CSKA 2:0 ODVETA 0:1

FINÁLE:

VILLAREAL-NEWCASTLE 2:3 (2FORLÁN-3KLUIVERT)

Reagovat
HOST*yarda

Mé zbožné přání je finále Sporting - Villareal Ale asi spíš ne

Reagovat
HOST*Zuzka

Já vim že to dokážou a proto jim budu fandit!

Reagovat
HOST*yarda

Liverpool-Juventus, Milan-Inter, Lyon-PSV y Chelsea-Bayern,

Pak vítěz 1 x vítěz 4

vítěz 2 x vítěz 3

Takže vidím finále na Chelsea- Milán, takže to vypadá na další prospaný večer

Já sám bych si přál asi Liverpool - Lyon, ale to je utopie jak prase

Reagovat
HOST*yarda

...pardon, špatná stránka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*PUYOL

Sporting,Auxerre,Parma,Villareal-to sú podla mna tímy,ktoré potúpia,respektíve aspon tak by som to chcel

Reagovat
HOST*stam

Finale bude presbe ako povedal opät Sheva -newcastle-villareal..a drzim Shearerovcom!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinále: Villareal - Parma

Newcatle - Auxerre

Finále: Newcatle - Parma

vítěz: NEWCASTLE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele