PODCAST: Chelsea získá Wernera a šílený přestup Arsenalu

06.06.2020, 15:44
Názory a komentáře
Senzační a neočekávaný přesun Tima Wernera do Chelsea namísto do Liverpoolu je ústředním tématem nové epizody podcastu Kontrapresink.

Timo Werner míří do Anglie! Ne ale do Liverpoolu, nýbrž do londýnské Chelsea. Proč o skvělého forvarda neměli Kloppovci zájem? Vrací se tímto příchodem Lampardův tým do bojů o příčky nejvyšší? A budou další nové hvězdy brzy následovat?

Přestupová pecka na trase Lipsko - Londýn je nepřekvapivě hlavním tématem nové epizody našeho fotbalového podcastu. Došla ale řeč i na Arsenal, tedy jiný tým z hlavního města Británie. Proč přišel nejmenovaný brazilský střední obránce na takové prachy? Má Arsenal mizerné sportovní vedení? Nebo bude brzy lépe? Je z Arsenalu tým, který nemá na víc než Europa League? A jak to změnit?

Závěrem se podíváme na další dvě bundesligové hvězdy, u kterých se stejně jako doteď u Tima Wernera už dlouhou dobu značně spekuluje o jejich možném přesunu do Anglie. Přivítá talentované Jadona Sancha a Kaie Havertze Premier League již v příští sezoně?

Podcast Kontrapresink lze poslouchat na Spotify či Apple Podcasts. Dejte nám odběr, ať vám žádný díl neuteče.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (246)

Přidat komentář
Mato178178

Vlna zranení v bundeslige nie a môžu za to 2 striedania naviac tak určite tých dvoch hráčov čo striedju 80 minute ... Síce tých prvých troch môžu striedať skôr lebo im stále ostali ďalšie 2 striedania ale aj tak je to bullshit

Reagovat
Talker

Mohli byste zas hodit seznam, kdy co řešíte prosím?

Reagovat
Talker

Celkově ta diskuze o financích, proč teď a proč se daly Lampardovi (a že to najednou je ochotný majitel financovat) byly cca do 14. minuty celkem mimo. Mohli jste si pozvat (nebo se zeptat) třeba Ustyho jako jednoho z redaktorů a fanouška CFC, jak to vlastně je.

1) Majitel do toho extra neinvestuje teď - loni a letos (Morata) jsme prodali hráče za 180 mega liber a utratilo se 40 za Kovačiče (a teoreticky tam můžeme brát zimní přestup z minulé sezony Pulišiče za 57). Takže Ziyech a Werner se vejdou do těch peněz, které jsme dostali za lonské prodeje (a uplatnění opce). Atalanta uplatnila (podle všeho) opci na Pašaliče (15 mega), dá se čekat, že dalších pár hráčů odejde (Bats, Zappacosta, Emerson), takže peníze na přestupy tu jsou.

2) Proč majitel investuje zrovna teď a zrovna do Lamparda - protože jsme loni měli ban a nemohli nakupovat? Protože odešel Hazard, zestárnuli další ofenzivní hráči (Willian, Pedro) a ty posily byly potřeba. Tohle není o tom, že by vedení chtělo nasypat peníze zrovna Lampardovi, ale že je to zrovna teď potřeba (a zároven možné, protože peníze jsou, viz bod 1)

3) Lampard a tlak na něj - ano, na Lamparda bude rozhodně v druhé sezoně větší tlak, aby byl minimálně na třetím místě v lize a ideálně proháněl první dvojku. A pokud by se to nestalo a byl v zimě na 8. místě s velkou ztrátou na TOP4, tak je na něj obrovský tlak a dost možná poletí - legenda nelegenda. Vedení je v tomhle dost pragmatické a nezahodí sezonu.

Reagovat
Talker

Co jsem tak koukal na informace o Wernerovi, taktickou analýzu atd, tak sedí právě na inside wingera, takže dává smysl, aby hrál s Abrahamem. Hráč, který jde do jednoho vzdušného souboje za zápas (a prohraje 80% těch soubojů) by dost oslabil nejen možnosti dopředu (odkop od branky nebo nákop dopředu, když je obránce presovaný), ale především i dozadu - standartky, rohy, to je náš největší průser. Zvlášť s Kepou v brance, který vyběhl na vysoký míč snad 10x za celou sezonu z lajny. Proto si myslím, že si nesedne.

Podle mého to nejvíce sundá časem na hřišti právě Pulišiče a CHO - kdy ani jeden mě nepřesvědčil, že by měl být v základu týmu jako CFC.

Ohledně Chilwella se poslední týdny mluví o 60 mega liber, ne 85. Což je furt brutální částka, kterou bych dával za nejlepšího krajního beka ligy - a tím Chilwell není. Ale je otázka, jestli je k dispozici někdo jiný. Radši ale než třeba Tellese si nechat Alonsa a k někomu defenzivně schopného LB a narvat prachy do stopera (Aké?).

Reagovat
stas87

Nabuduce poprosim, aby bol uvedeny aj cas jednotlivych tem. Fakt ma nezaujima rozpravanie o coraz horsom Arsenale a jeho EL ale rad si poslechnem cast o Kaiovi.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Jo, v pohodě Podcast. Ale říct tam, že dát začínajícímu nebo neprověřenému (nebo jak to tam bylo řečeno) Lampardovi 100mio na Wernera a Zyecha bylo riskantní, tak to byl trochu přešlap. Zrovna toto jou hráči, kteří by hráli za každého trenéra.

Jinak nakupovat v těchto dnech nemusí být tak špatné. Konkurenci se tolik nebude chtít utrácet a pak je tu opačné spektrum, kluby, které peníze potřebují ...

Jestli půjde Sané do Bayernu, tak Sancho nejspíš zamíří zpátky do City.

Reagovat
Agent z Melmacu

na OVERCAST nie sú posledné 2 epizódy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mato178178

Reagovat
penepi

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gunner14

6:0 proti Chartlonu, Eddie hattrick. Guardiola už se třese. https://www.youtube.com/watch?v=h1g_e77bPAI

Reagovat
havrys99

AMN konečně v záloze. To by mohl být dobrý krok pro mistráky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Torreira je lepší, Xhaka je lepší, Ceballos je lepší, Guendouzi je lepší. I Willocka bych viděl raději.

Reagovat
smazaný uživatel

povedal odbornik na status quo :)

Reagovat
J0EL

Ma pravdu.

Reagovat
Taiger

Nepouštěj se do ničeho, co máš prohraný djourou

Reagovat
Counter

Tomu nerozumím.

Reagovat
Taiger

On par s Guendem, jinak souhlas

Reagovat
Counter

Jako tohle se nedá pořádně porovnávat, protože AMN v záloze prostě doteď nic neodehrál (proč to jen asi může být), ale Guendo už má za sebou několik výborných výkonů, které si od Ainsleyho nedovedu představit (Villa, Spurs). A je samozřejmě mladší.

Reagovat
Zaschrona

https://cnn.iprima.cz/nevelebim-floyda-byl-to-zlocinec-cernosska-komentatorka-vzbudila-v-usa-bouri-4132

Konečně trochu rozumu i z černošské americké komunity... Oproti tomu se začali masově předvádět géniové v Londýně či v Berlíně, dokonce i v Praze. Tahle paní je asi vrchol všeho...

https://pbs.twimg.com/media/EZ2nlQXXkAEQ8na?format=png&name=900x900

Reagovat
Chazy

Však ti géniové jen bojují proti policejní brutalitě a rasismu. To nejsou pochody na oslavování Floyda. Je hrozně zajímavý, kolik géniů není schopné toto pochopit

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Reagovat
Zaschrona

https://www.glasgowtimes.co.uk/news/18497086.government-minister-calls-glasgow-address-slave-trade-legacy/

Nepřijde mi, že ti géniové bojují jen proti policejnímu brutalitě a rasismu. Těch případů šíření rasismu od protestujících, násilí, vandalismu a rabování je mraky. A rasistické téma z toho udělali samotní protestující, to oni očividně mají rasistický problém, normální člověk to téma vůbec nevytahuje ven. A v Evropě je vůbec speciální s těmihle tématy vyjít ven. Kde byli lidi, když v Katalánsku policajti zmlátili lidi, co přišli volit? Kde byli lidi v Británii, když tam vyplaval na povrch skandál o znásilňování malých holek gangem Pákistánců. Kde byli lidi u nás, když byl rasistický žhářský útok na cikánskou rodinu, chodí někdo protestovat kvůli rostoucí vlně antisemitismu... Tady v Evropě reálně vůbec nejde o policejní násilí a o rasismus spíš jen zástupně, mnohem očividnější je ta protiamerická linka, místní témata se řeší minimálně. Protestovat proti policejní brutalitě v Británii, to jako vážně? Když tam ani policajti běžně nemají bouchačku... Když člověk vidí, jak rasisté hlásící se k BLM vandalizují pomníky hrdinů jako byli Lincoln nebo Churchill (ještě speciálně na výročí D-Day...), je mi akorát smutno. Navíc to celé v atmosféře světové pandemie, kde lidi správně nesmí chodit na masová setkávání, najednou to ale očividně téměř nevadí a nějaký politický leadership téměř není přítomen. Vše špatně...

Reagovat
Chazy

Moc rád ti na ty otázky odpovím, ale upřímně mě překvapuje, že je vůbec potřeba je zodpovídat a jsou pro mě trochu common sense, takže se omlouvám, jestli ta odpověď nebude srozumitelná a bude ten common sense vyžadovat i nadále.

Problém, kterýho se dopouštíš, je ten, že vytváříš předpoklad, že když jeden člověk na dvě situace jednoho tématu reaguje rozdílně, tak to znamená, že na jedno z nich nereaguje vůbec. To, že lidi šli do ulic a protestují, demonstrují, dávají si navzájem najevo podporu, to neznamená, že jsou slepí vůči ostatním činům podobného rázu. Netušíš, jestli každý z těch demonstrantů se nevyjadřoval vůči těm ostatním kauzám na internetu, neřešil je s přáteli, rodinou, neposlal nějaké příspěvky na nadace, co odkošodňovaly oběti.

V historii lidstva došlo na miliardy bezpráví vůči lidem, ale jen promile vedle k revolucím. To neznamená, že ty ostatní případy lidi nezajímaly a že to byli pozéři, co se šli předvádět na ulici. Prostě se věci kupí až jednou přijde něco, co pohne masama takovým způsobem, že to řeší. Hlavní důvod, proč tomu tak je, je ten kamerový záznam.

Když vidíš na vlastní oči v živým přenosu, jak někomu vyprchá život z očí, strach v těch očích, prosby o milost, prosby o život, pláč, bezmocný přihlížející, co nemůžou nic dělat, protože by tím napadli policisty, je to prostě těžko akceptovatelný. Mnou to pohlo, snad všema lidma, co znám, to pohlo, stamilionama lidí to pohlo. A holt tak, že šli do ulic. To neznamená, že to ostatní nám bylo lhostejné, jen tohle holt z nějkaýho důvodu zapůsobilo víc. Kdyby existoval kamerový záznam, jak někdo znásilńuje ty dívky, bije je u toho, ony brečí, prosí, brání se, tak by šli do ulic lidi taky. Není to nic novýho, když vidíš záznam, snáz se ztotožníš s obětí a pochopíš situaci. Celkově by lidi brali vážněji třeba témata domácího násilí a znásinění, kdyby viděli, jak to probíhá. Což dokazuje NFL, kde se to děje, lidi to trápí, řeší, ale nezvedne se dostatečná vlna odporu, pak jednou je kamerovej záznam a ten hráč ze dne na den v NFL skončí.

Si vem, že tady lidi v nějakém městě šli do ulic dát najevo podporu a vyjádřit soustrast, když dva kluci znásilnili holku, pak ji vyhodili z okna, ona to přežila, tak ji vzali zpátky do baráku a ještě asi 2 hodiny ji vraždili. Přitom to nebyla jediná vražda v historii ČR mladý dívky spojená se sex. násilím, ale bylo tam něco, co lidma pohlo. A tohle je to něco.

To ostatní ignoruju... dobře ses od Trumpa naučil, že nejlepší způsob, jak zdiskreditovat opozici, je vzít její nejhorší a nejhloupější členy, jejich nejhorší činy a vztánout to na všechny a vytvářet dojem, že s tím všichni souhlasí

Reagovat
Harakan

Ten poslední odstavec !!! Naprostej souhlas.

Reagovat
Zaschrona

Mně vadí tohle ignoranství, kdy je hrozně zásadní problém to, za co ti lidi demonstrují, ale zároveň už se otevřeně ignoruje ten bordel, který s tím je taky spojený. Jasně, nedělají to všichni, skoro určitě to velká většina vůbec nedělá, ale to přece neznamená, že tím se to taky ukončí. Když nějací dementi házeli na českých stadionech pyro do lidí, taky to dost lidí omlouvalo ve stylu, že většina přece fandí slušně a už se ani neříkalo, že to proto není problém. Tady je to stejný typ uvažování: ty násilnosti jsou samozřejmě problém a mezi tou komunitou protestujících to je přítomné a nelze to jen přejít tím, že většina to nedělá. Když vezmu ten tvůj poslední odstavec z trochu větší dálky: vždyť se přesně tohle děje, hesla typu ACAB, či že kdo mlčí, tak je součást problému nebo přímo rasista, jsou všudypřítomná. Stejně jako to násilí, to není případ jednoho amerického města, dvou, děje se to snad všude v těch větších městech. Nelze k tomu přistupovat tak, že tohle nevidím, protože většina demonstruje bez násilí.

A podle mě tam je ten dvojí metr zjevný: někteří lidé, kteří ještě pár dnů zpět dělali vyvrhele z lidí, kteří porušují pravidla karantény teď nemají problém jít protestovat. Někteří lidé, kteří dřív v podstatě bránili EU a Španělsko v reakci na mlácení lidí v Katalánsku, teď jdou na ty protesty. Jasně, někteří lidé nejsou všichni protestující, ale zas nelze tvrdit, že to tam přítomné není. Mně tohle pokrytectví vadí. Jinak je ale legitimní tvá připomínka, že lidi na různé věci reagují jinak a že ta míra nasrání z toho záznamu je tady asi zásadní, jakkoliv je ta vražda samotná jen záminka k nepokojům, ta frustrace lidí je mnohem širší, takže v tomhle souhlas.

Reagovat
Talker

Já nevím ale, jak bys to chtěl řešit? Ti, kteří rabují jsou problém, ale kdo má řešit rabování? Ve chvíli, kdy začne bordel a potyčky s policií, tak začne malá část rabovat - ale v tu chvíli spousta těch slušných demonstrantů už zdrhá nebo se snaží situaci zklidnit - ale těžko můžou zatýkat ty lidi sami. Tohle má řešit policie.

Ta situace a schopnost lidí akceptovat násilí policie prostě přetekla pohár a ti lidi chtějí být slyšet, chtějí, aby se to řešilo. Tohle je něco, co reálně jen tak nezastavíš.

Reagovat
Zaschrona

Do značné míry je to neřešitelná situace, respekt policistů je obecně na bodě mrazu, tím spíš u lidí, kteří tam jsou. O to horší ta situace je, kdy tu situaci policie samotná neustojí a dějí se další případy nepřiměřeného či bezdůvodného násilí. Za policii to ale nikdo jiný neudělá, to je fakt. Je to ale velká hra s ohněm, když neumí či není chtělo po policii sjednání pořádku, logicky zas přijde nespokojenost s policií ještě z druhé strany, primárně ale k těm, kteří tu násilnou činnost dělají a to se zas přenese na všechny protestující, protože to všechno jsou spojené nádoby. Situaci může částečně uklidnit politický leadership vedoucích představitelů, jenže ten se zvlášť v předvolební kampani jen těžko zavděčí nějaké většině, navíc lidi se tam stejně obecně ani už moc neposlouchají a hlavně si říkají svou. Těžké to řešit jinak než na sílu zas přes tu policii...

Reagovat
Talker

Jinak já bych řekl, že těch bezmozků v řadách protestujících (ti rabující) bude procentuálně klidně podobně (možná méně, možná více), než těch bezmozků v řadách policie, kteří se chovají příliš agresivně. Ono se není co divit, policie přitahuje sociopaty a psychopaty, kteří tam jdou kvůli odznaku a moci. Samozřejmě se jedná jen o část, ale pokud by se z policie vykopli, tak by to policii pomohlo. Bohužel, policajti sami se bojí a vidí to jako precedent a nechtějí opustit své "bratry", takže je nemůžeš úplně postihnout.

Reagovat
Zaschrona

On problém je, že zodpovědnost na straně protestujících je reálně nulová. Zodpovědnost na straně policie je v podstatě absolutní. Když si tu současnou situaci vezmeš, momentálně je v podstatě nemožný nějak rozumně zatknout někoho, kdo dělá nepořádek. Riskuješ svoji bezpečnost, ty útoky na policisty nejsou ojedinělé. Já se pak prostě nedivím tomu, že policistům rupnou nervy, nedivím se tomu, že ty sklony k agresivnímu chování tam jsou, ten tlak je tam neuvěřitelný. Ovšem, že tam jsou úplní magoři, kde to s tím tlakem nesouvisí, to je jasný. Jenže čím dál tím víc to vypadá, že na řešení rozumná a promyšlená není žádná příležitost. Naopak se to šíří jak mor po světě...

Reagovat
Talker

Nevím, ta zodpovědnost na straně policie (pokud je někdo nenatočí nebo není hromada svědků), tak mi přijde taky dost malá - kolegové ho kryjí nebo ho nezarazí (viz ti tři, co čuměli na toho, co zabil toho týpka). Podobně když načapáš na video týpka, co rabuje a identifikuješ ho (nebo najdeš důkazy), tak taky půjde do basy.

To, že rupnou nervy se stane - na druhou stranu by neměly rupnout nervy natolik, abys klečel na krku někomu 8 minut a udusil ho. To už není rupnutí nervů, to už je diagnoza. Taky se neprotestuje proti tomu, že někdo dá sprejem do ksichtu protestujícímu (i když to nepomáhá) nebo strčí do důchodce a rozbije si hlavu (i když to bylo přes čáru a měli ho zpacifikovat trošku jinak).

Podle mého by to šlo uklidnit - jenže to souvisí i s bouchačkama, kdy večer je každý policajt paranoidní, že kdokoliv může mít zbran a odprásknout ho. Pokud by byly omezené (musíš mít průkaz, musíš mít zbran napsanou na sebe a za držení nelegální zbraně basa), tak by najednou policajti nebyli v takovém stresu. Jenže Amíci jsou tak retardovaní a ujetí na svoje bouchačky, že to nikdy neprojde.

Stejně tak je neprůchozí udělat větší restrikce/tresty pro policisty, protože policajtů je milion, ti mají rodinu a známé, k tomu je otázka, jaké jsou vztahy s dalšími odděleními (úředníci, hasiči apod) a znamená to přijít o hromadu hlasů, přičemž volby bývají dost vyrovnané a zrovna posera Trump do toho nepůjde ani náhodou.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Agent z Melmacu

presne tak, a protestujú tí kokoti tak, že sa vyserú na policajné auto! YES BABY

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Chazy

Mě fakt ale občas ta policie fascinuje

https://twitter.com/AJRupchandani/status/1266889115288711168?s=20

Proč tohle udělá, když jsou všude kamery a tématem těch akcí jsou zbytečně násilné zásahy policie? To je PR tvl

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
icemike

Zase klasika, policajt řekne, ať jde dál, on dělá krok vpřed a pak se diví, že přijde akce. Fakt není nic příjemného, když člověk stojí proti davu.

Reagovat
Chazy

Jj, ale on má ruce nad hlavou, nepředstavuje žádný riziko a jen se snaží komunikovat. Prostě to je přesně to, co se tam řeší, nepřiměřená reakce. Já chápu stát proti davu, ale tedy mají situaci pod kontrolou, měli by být schopni tam zachovat klid

Reagovat
Generalní Gladiator

Hodně naivní pohled, mají třeba rozkaz znovu zpřístupnit komunikaci(nebo jakýkoli jiný), nemůže s každým půl hoďky diskutovat..

Reagovat
Chazy

To nikdo netvrdí ale nemusí mu sundat roušku a stříknut mu to do ksichtu. Zas se pohybujeme v extrémech. Já neříkám že nesmí akci, jen že má být přiměřená. Hodně často tady mám pocit že se asi špatně vyjadřuju, protože mi chodí reakce na jiné věci než které říkám

Reagovat
Generalní Gladiator

Víš,co by mohl udělat policajt u nás?

Reagovat
Chazy

Nevím, ale ani nevím jak by to bylo relevantní k té diskuzi

Reagovat
Talker

Takže jediné možnost jsou diskutovat půl hodiny nebo mu strhnout roušku a napálit pepřák do ksichtu? Nemohl ho třeba zatlačit do davu jednou rukou? Nebo mu namířit pepřák do ksichtu a říct mu "okamžitě zpátky nebo pepřák?

Ten týpek nebyl agresivní, měl ruce nad hlavou, nepředstavoval žádné riziko - stejně jako lidi kolem něj. Jeho řešení bylo, že dal další munici tvrdým zákrokům (stejně jako sundání toho dědka) a zároveň to asi trošku eskalovalo situaci - všichni na videu mají ruce nahoře a nevypadá to, že by chtěli něco

Reagovat
Luc-Luc

u nas by ho stouchli tonfou pod zebra, zakladni pravidlo, co jsem se naucil na fotbale, je, ze s policajtem pri takovym zasahu (a vlastne ani nikdy jindy) nediskutujes, to je o drzku...

Reagovat
Generalní Gladiator

V Olomouci?Nebo jsou regionální rozdíly?

Reagovat
Luc-Luc

podle me policajti nejsou raketovi inzenyri nikde

Reagovat
Generalní Gladiator

Podle gramatiky ty asi taky ne,ale kdo z nás jo, že? Myslel jsem,jak snadno sklouznou k použití násilí v Olm,Praze,Ostravě,Brně-pokud cestuješ...já vůbec.

Reagovat
Luc-Luc

snadno a vsude stejne snadno, protoze to jsou vetsinou uplny gumy

Reagovat
Nebelung

Co tam má špatně kromě chybějící diakritiky?

Reagovat
Chazy

To je ale asi citlivější řešení popravdě

Reagovat
Front hell

Asi tě ještě policajt nestouchl pod žebro tonfou

Reagovat
Zaschrona

Ono rozkaz je rozkaz, když je rozkaz udělat pořádek, má se dělat pořádek. Vůbec nechápu ten nápad snažit se s policajty diskutovat, to není jejich práce.

Reagovat
Chazy

Zase jeden jazyk, dva významy.., fakt je tahle reakce offtopic od tebe

Reagovat
Zaschrona

S tou vraždou tohle samozřejmě nesouvisí nijak, ale jako poznámka k tomu, kdy lidi vidím, jak se snaží na těch protestech s policisty komunikovat, tomu prostě nerozumím. Nebo proč proboha lezou na silnici před policejní auto a pak se diví, že se může stát, že jim hrozí přejetí...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Chazy

Ty prostě umíš uvažovat jen nad tím, jak řešíš problémy ty, aplikuješ to na všechny a neumíš se vžít do toho, že někdo to může mít jinak

Moje pointa ale byla, napsal sem to jen zhruba 5x, že nejde o to, že policie nesmí reagovat, ale že má reagovat přiměřeně. Fakt mi přijde, že to slovo přiměřeně jsem napsal tolikrát, že není možný, jak všem uniká. Ta reakce byla naprosto nepřiměřená, to je pointa. Mohl uposlechnout rozkaz pomocí jiného nástroje

Reagovat
Zaschrona

Asi docela jo, musím uznat.

Každopádně s tím ale samozřejmě souhlasím, ani to podle mého není moc téma k diskuzi, protože mi to přijde v podstatě tak automatické, že to v podstatě ani nemá smysl víc zdůrazňovat. Jestli na celé věci něco platí v každém případě, tak to, že ty policejní reakce obecně jsou nepřiměřeně brutální a to je hlavní potíž kvůli které bych i já šel pokojně protestovat, být Američan.

Reagovat
Chazy

Pak tu občas vedeme naprosto nesmyslně agresivní a dlouhé diskuze, i když názorově nejsme zas tak extrémně daleko od sebe

Reagovat
Zaschrona

Dokud respektujeme legitimitu druhého názoru, tak na dnešní dobu máme v podstatě marginálně odlišný názor. Takže jo.

Reagovat
smazaný uživatel

A to tam má pět hodin stát a jen mu říkat, ať ustoupí?

Někteří jste fakt padlí na hlavu.

Reagovat
Chazy

Tohle už tu zaznělo, já na to reagoval. Nevím, proč to dělat znovu. Pořád mám ten pocit, že mám příšerný vyjadřovací schopnosti, protože jakoby mluvíme jednou řečí, ale naše slova asi mají jiný význam, jinak fakt nevím

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Zaschrona

Těch případů podobně nesmyslných útoků ze strany amerických policajtů je podstatně víc, ten problém tam očividně přítomen je, na stranu druhou je neuvěřitelné, co si tam protestující vůči nim mnohdy dovolují, ten respekt tam chybí oboustranně, z tohohle úhlu pohledu mám pak pochopení, že někteří policajti ty situace nemusí ustát a prostě jím ujíždějí nervy. Ono samo o sobě těch případů, kdy je zastřelený policista je taky dost, na druhou stranu je zas u americký policie očividně spousta jedinců, kteří tam jednoznačně páchají zločiny a některým z nich to dlouhodoběji prochází... Jenže místo toho, aby se řešilo tohle reálné téma, tak se vytáhlo jako jasné hlavní téma rasismus, jakkoliv není prokázané, že ten konkrétní případ měl rasistický podtext, jakkoliv nelze relevantně tvrdit, že jsou tyhle případy programově rasistické, když se to od policistů děje všem rasám. A pak to vše dodělávají ty neustále se opakující násilnosti... Reálně se teda nevyřeší nic a akorát to ještě víc rozdělí Ameriku...

Reagovat
Chazy

No, historie toho policisty je velice dobré vodítko.

Jinak já vím, že jsi dlouhodobý zpochybňovač existence rasismu, respektive spíš tvrdíš, že rasisti jsou ve skutečnosti ty oběti rasismu. Těžko se mi na to reaguje, nesouhlasím s tím

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, rasismus v USA neexistuje stylem, jak nám je předkládáno. Buď chceš nebo ne. Když máš snahu a píli, vypracuješ se. Pokud se v patnácti přidáš ke gangu a ve dvaceti už máš šest záznamů, chyba fakt není v systému. Proč nejsou problémy s asiaty? První generace přijde, maká od rána do večera, aby se jejich děti měly co nejlépe a ty pak studují vysoké školy a nejsou s nimi téměř žádné problémy. Nikde nefňukají, nikde si nestěžují a nehrají si na oběť systému.

Jakákoliv rasa, pokud s policií nespolupracuje, má problém. I u matky s kočárkem, pokud nespolupracuje, drží ruku na zbrani připraveni tasit. Není vinou systému, že kašlou na školu, že tvoří asi 0,8% populace země, ale celosvětově zaplňují věznice z nějakých 17%. Jsou menšina, která páchá většinu zločinů a přesto jsou policií více zabití bílí. Statistiky neochčiješ, tak kde je ten rasismus? Vidím vždy nějaká sedmi vteřinová videa, kde nejde vidět, co tomu předcházelo, ale hlavně pokaždé vidím někoho, kdo nespolupracuje, nedbá na výzvu policie a v tom případě schvaluji jejich zakroky, ať je to příslušníka jakékoliv rasy.

Oni většinově nechtějí, natahují ruky, mají od vlády všemožné úlevy a zabíjí se v drtivé většině mezi sebou. To není rasismus. Navíc, kdo by byl v USA a procházel se po určitých oblastech Detroitu nebo Los Angeles moc dobře ví, ze oni černoši jsou teda pořádní rasisti. Nikdy bych ale zákrok policisty tmavé pleti vůči bílému nebral jako rasově motivovaný.

Reagovat
stas87

A co tak vziat do uvahy aj to, ze skola plna cernochov nema tak kvalitnu vyuku, vybavenie a ti studenti tak maju zhorsene podmienky do zivota oproti skolam, kde prevazuju biele deti spolocne s aziatmi? V tomto su cernosske deti znevyhodnene uz na startu, preto maju mensi pocet studentov na strednych a vysokych skolach.

Ked pises o percentach do statistik kriminalnych cinov...tak by bolo fajn mat prehlad aj o tom, kolko percent zlocinnov spachali cernosi so zakladnou skolou, ucinovkou, strednou a vysokou skolou..to sa ale nikde clovek nedocita. Prave v nekvalite skol je jeden z problemov rasismu voci cernochom v USA. To len tak na okraj...samozrejme ze rabovanim si len koleduju o policajne zasahy. A to by kazdy clovek mal odsudit bez ohladu farby pleti.

Reagovat
smazaný uživatel

Školy v USA nedostávají peníze rovnoměrně. Hodně záleží na výsledcích a logicky nejméně peněz dostane škola, kde jsou na denním pořádku zbraně a různá napadení učitelů. Kdo tam půjde učit? Jakákoliv snaha o změnu neprošla, protože nemají zájem. Jejich jediným problémem jsou oni sami. Místo, aby celebrity pocházející z ghetta vystoupili a řekli, co je potřeba změnit, co oni sami museli dělat jinak oproti jejich mrtvým, zavřeným či nevystudovaným kamarádům, tak mlčí a ozvou se vždy jen v případě, kdy můžou nasbírat lajky a šplhnout si.

Jsem si jistý, že moc černochů s vysokou školou ve vězení není. Jsem si jistý , že jen malá část bude těch se střední školou. Je tolik případů lidí, co se dostali z ghetta někam, protože chtěli. Jestli chtějí změny, musí začít u sebe. Povedlo se to asiatům a povedlo se to snad všem krom jich.

Reagovat
stas87

No a prave na tie problemove skoly by mala vlada zameriat svoju pozornost a pomoct im dostat sa z bahna aspon do priemeru. Ale ten zaujem musi mat obe strany, lenze to sa nedeje. Ja si viem predstavit postoj tych ludi, ktori rozhoduju o tom, kolko a kam poputuju peniaze na podporu skol. Cisla a statistiku neojebes, kde je vysoka kriminalita a nizke vzdelanie, tak tam to povazuju za zbytocne a na jednu stranu sa nedivim, ze do toho nikto nechce ist. To je ako kusnut do kysleho jablka...lenze nezaujem len prehlbi tu priepast medzi vzdelanymi a hlupakmi. A pocet vrazd neklesne, skor naopak stupne, pretoze cernosi sa budu citit odstrkovani.

Svoju vinu na tom stave ale odmietaju, to je zasa to, co stve zvysok populacie. A ti ludia su v prave, pretoze k comu by mali platit dane, ktore idu na podporu tym, co nema zaujem zlepsit svoje okolie a buducnost? S tymi danami to neber doslova. Aziati zacali ako outsideri od piky, vypracovali sa a dnes su respektovani vdaka pracovitosti a inteligencii. Pravda, nemuseli byt otrokami ako cernosi, ale zacali so sebou nieco robit aby zapadli a podarilo sa.

Aj keby tie celebrity vystupili, tak ich dost cernochov nebude pocuvat. To si na nich zanadavaju, ze im sa to vravi s milionami rocne na konte, ze nezazili biedu a podobne reci. To mas potom tazko, zmenit pristup tychto ludi. Aj mna stve ta ubrecenost cernochov a neakceptovanie vlastneho podielu na ich situacii. Kym sa toto nezmeni, tak sa to este viac zradikalizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. A myslím, že se shodneme na tom, že se změnit nechtějí. Ta snaha tam byla. Nejde přijít, všem dát milion dolarů a přeřadit děti z problémových oblastí do prestižních škol. Musí se na to jít postupně, krůček po krůčku a oni nemají snahu ani u toho prvního kroku. Mají úlevy ve zdravotnictví, na daních, mají různé příspěvky, o kterých se chudým bílým může nechat jen zdát a pořád je jim to málo. Více peněz pro jejich potřebu nezvedlo úroveň žití, ale naopak prohloubilo kriminalitu, obzvláště co se drog týče.

Za mě je to něco, co se nevyřeší nikdy. To máš jako s cikány. Po staletí nebyli schopní se nikde přizpůsobit a vždy to je chyba všech okolo. Za dvě stě let bude v USA veliká část černochů, kteří budou neustále vytahovat rasismus a dávat vinu všem okolo, protože to bílý muž, to jedno zlé procento jim íchlo drogy, nechodilo za ně do školy a donutilo mě krást, nelegálně se ozbrojovat a zabíjet jiné černochy, protože se nenarodil na 21 ulici, ale na 34.

Reagovat
Chazy

Já s tebou naprosto souhlasím. Chce to prostě vnitřní sílu a šílenou ambicioznost, abys z nějakého ghetta to někam dotáhl. A chtělo by to, aby to tak měli všichni tam. Jenže kolik procent lidí je takových?

Když vezmu sebe, tak já mám fakt hodně vysokej plat, mám rozjetou super kariéru, jsem fakt hodně cílevědomej. Ale měl sem prostě umetenou cestičku, super domov, jistý zázemí, ten život mám hrozně snadnej. Díky nějaký minulosti, co udělali random předci přede mnou. Už jen kdyby moji rodiče byli v bankrotu a já musel od 18 let makat, tak tu kariéru nemám. A to i kdyby byli tak super podporující, jako jsou.

Narodit se v ghettu, tak sem úplně v hajzlu absolutne nevěřm, že moje míra ambicí a cilevědmosti, pracovitost atd., by stačilo na to, abych se vyhrabal z té hrůzy a bídy, do které se ty lidi rodí. A to jsem fakt úspěšný, ale prostě tam bych nebyl, to vím jistě. Ti, co se z toho vymaní a něco dokáží, to jsou takoví malí Jágrové.

Si vem, že žiješ v ghettu, tvoji rodiče nemají vzdělání, nějak pracují třeba, tvoji kamarádi na školu serou a přepadávají bílý, chodíš do školy, kde tě bílí šikanují za to, že si černej a chudej, pak jdeš domů, kde tě šikanují za to, že chodíš do školy a nejdeš večer znásilnit nějakou borku s nima.

Přeháním to schválně, ale drtivou většinu povah tohle semele. Mě by semlelo, neznám tě, ale pokud by to tebe nesmlelo, jsi mimořádnej člověk. Ale nemůžeš předpokládat, že někde se rodí nějak hodně mimořádných lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu říci, jestli bych to zvládl nebo ne. Sám jsem měl cestičku taky dost umetenou. Sice jsem se trhl z rodinného byznysu a zařídil si svůj, za což jsem slyšel spousty chvály, ale nic chvályhodného na tom není. I v tomhle jsem měl ohromnou výhodu oproti ostatním, jelikož jsem v tom světě byl odmalička. Měl jsem nějaké kontakty a věděl jsem, co je potřeba udělat. Navíc, kdyby mi to nevyšlo, pořád jsem měl finanční jistotu za zády v podobě rodičů. Nějak mimořádně si ani v nejmenším nepřipadám. Já ale svým způsobem nikdy nebyl čímkoliv a kýmkoliv dotlačen na hranici, kde se ukáže, co v tobě je.

Mám ale asistentku. Je to romka a přiznám se, že když jsem jí uviděl, během vteřiny jsem byl rozhodnut ji nepřijmout. Dostala mě ale svým příběhem a já věděl, že ze všech uchazečů bude za tu práci nejvíce vděčná. Ona se svým způsobem z ghetta dostala a za rok u mě jsem neviděl a neslyšel jediný problém. Sama říkala, že už roky neměla žádný problém. Ono to totiž není o barvě kůže, ale o chování. Nikomu nedává záminku si o ní cokoliv špatného myslet.

A tohle vidím i v USA. Vidím při zatýkání černochy s kalhoty u kolen, kteří řvou na policisty, odmítají se identifikovat a dělají vše možné pro to, aby se policii nepovedlo jim nasadit pouta. Nikdy to není černoch v pletené vestě, který říká jen Ano pane, Ne pane a identifikuje se. Proč na Black Lives Matter záleží, jen když nějaký běloch něco provede? V naprosté většině se zabíjí a okrádají mezi sebou. Oni ale budou i za 500 let vytahovat otrokářství a hrát si na chudinky. Tohle je neřešitelný problém za mě, ale upřímně mě štvou celebrity, které si na tomhle honí triko. Kdo jiný než oni by měli vystoupit a říci, co je potřeba změnit? Nikdo, ani jeden. Kamarád hraje hokej na hodně vysoké úrovni a má na ig černou fotku. Proč? Protože hráče kontaktoval tým, ať to udělají. Další jelito vydá prohlášení, že končí ve své společnosti a přenechá místo ředitele pouze černochovi. Mezi lidmi je hrdina. Být to naopak a dá si podmínku, že jej přenechá bělochovi, byl by rasista. V jednom videu protestující hází na projíždějící policejní auto kameny, flašky atd. ale jak se jeden chlap začne pár vteřin na to bránit, když bezdůvodně začnou útočit na auto, ve kterém sedí, tak ti stejní koumáci, co před chvíli házeli kameny na policejní auto, najednou křičí ,,Call the police.''

To se můžeme bavit hodiny a vyřešíme prd. Stěžují si na policii, ale v oblastech, kde je policie nejméně aktivní, je největší kriminalita. Musí chtít jedině oni, ale mé stanovisko je, že v dnešní době, v dnešním světě, může být kdokoliv kýmkoliv. Nezáleží na barvě kůže, ale na tom, jak se chováš, jak jsi cílevědomý a co umíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

On je problém, jak zavést řešení - já bych neřekl, že to je čistě rasismus, ona to je kombinace toho všeho - zázemí, finance, předpokládaná budoucnost (budeš v gangu od 10 let pomáhat prodávat drogy) atd.

Jenže to řešení není jednoduchý - zainvestovat do čtvrti v chudinské čtvrti nemá smysl - stejně tam nebudou chodit ti, co tam nechodí a ti, co nedávají pozor dávat pozor nebudou.

Stejně tak je problém, že když se třeba revitalizuje nějaká část města, kde do té doby byla chudinská čtvrť, tak se zvýší ceny nájmů a ve výsledku vytlačí původní obyvatele mimo tu oblast - je to vidět třeba v Praze, kdy třeba Karlín byl díra, teď je to nejžádanější čtvrt a nájmy se znásobily. Takže té původní čtvrti to teoreticky pomůže, ale ty nejchudší to vyžene. Stejně tak SF - tam ceny nájmů po všech těch příchodech TOP firem vzrostly několikanásobně.

Reagovat
Generalní Gladiator

vo tom žádná, trochu škodolibě si přeju,aby prošel návrh na zrušení policie v Minneapolis , to by se děly věci.

Rasismus v Subsaharské Africe vůči bílým je údajně úplně vyšší level, nemá někdo tyhle země projeté?

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Rád si vyslechnu tvůj názor. Pokud máš důvod se smát, tak musíš mít hromadu informací a statistik na své straně, které tě udržují v maximální jistotě, že tvůj názor a pohled je ten správný. Sem s tím, nešetři mě.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Chazy

Tenhle příspěvek prošel mým fact checkem a za mě dobré. Nevidím tam jedinou věc, se kterou bych nesouhlasil a nebo mi přišla nepravdivá.

Ale pokud to byla snaha dokázat, že neexistuje rasismus, tak to působí, jako kdyby dostal téma rasismus nějaký sociopat jako školní práci a vůbec netušil, co to vlastně má být.

Rasismus je o tom, že s někým jednáš odlišně na základě toho, jakou má barvu pleti a v kontextu toho někoho ve výsledku utlačuješ. Rasismus je na celý planetě všudypřítomný, je naprosto úsměvný tvrdit, že zrovna v USA není, když to je jedna z historicky nejrasičtištějších zemí, což je logické v kontextu otrkokářství atd. I to, že cizím lidem člověk vyká a pak vietnamcovi ve večerce tyká, je rasistické. Bílí amíci mají mezi sebou mnoho rasistů, černí amíci mají mezi sebou spoustu rasistů, hispánci jsou tam možná největší rasisti ze všech

Potíž je v tom, že běloch v USA pozná rasismus tak, že tě urazí/zbije/zavraždí černoch. Což je samozřejmě nepříjemné a je třeba to řešit. Pro černochy je to ale horší v tom, že oni ještě před 60 rokama prakticky neměli práva a svobodu, ve všem tam jsou pozadu, a to ve světě, který se hrozně rychle mění, což vlastně popisuješ i dole.

Vede to k tomu, že běloši jsou ve většině vedoucích pozic, takže černoch se potká s rasismem v situacích, který jsou horší. Když hledá práci, když dělá řidičák, když je na úřadě, když chodí do školy, když je u soudu, když jedná s policí. Hodně mu to zasahuje do toho, jaký přístup má ke svým právům. Byla i studie, dle které může mít vyšší šanci na kvalitní zaměsntání běloch,co byl ve vězení, než černoch, co má vysokou školu

Reagovat
Zaschrona

Jo, má tu historii vůči černým, hispáncům i bílým. Rasové vodítko v tom nevidím jako rozhodující, jakkoliv je to nakonec jedno, na brutalitě a nechutnosti toho činu to nic nemění, jakkoliv by se zároveň mělo dát pozor na to,

A já nejsem zpochybňovač existence rasismu, já v téhle oblasti zpochybňuji jedinou věc a to teorii, že jsme jako lidé všichni stejní, protože samozřejmě se rozlišují různé rasy mezi kterými jsou rozdíly. Co je k tomu nutné dodat a to zásadní špatné a jediná podstata problému, to je, když na základě toho si lidé dělají špatné věci, způsobují si špatnosti a nemají se rádi na základě toho, že je někdo rasově jiný. Jiná věc je, že jsme všichni lidi, to ale neznamená, že jsme všichni stejní. Neznamená to lepší nebo horší z pohledu lidskosti samotné, ale stejní nejsme. Různá plemena psů taky přece nejsou stejná a liší se mezi sebou. Akorát tam se nebavíme o lidech, takže to téma není ani zdaleka tak výbušné... Takže s tím, že ze mne děláš rasistu, prosím, přestaň.

Reagovat
Kowe

Ono je to těžký přestat, když ti reálně chybí sociální cítění. To se potom často vyjadřuješ jak rasista.

Reagovat
Zaschrona

To zrovna, nikdo nemá větší sociální cítění než já.

Reagovat
Chazy

Kdybychom rasy řešili tak, jako to řešíme u psů, bylo by to skvělé. Tam se fakt dělí dle nějaké fyziologie, což vede k tomu, že jedna rasa má podobně velký a podobně rozvinutý mozek, nějaké povahové podobnosti atp. Vůbec se neřeší barvy - jedna rasa má několik barev, řeší se fakt ty podobnosti na jiné úrovni.

U lidí jsme to omezili na barvu pleti. Antropolog ti je schopný najít tisíce ras lidí dle bližších podobností, jako je to u těch psů, díky čemuž najdeš velice podobné lidi, co jsou černí, asiati atp. A pak máš najednou svoji rasu, která fakt dává smysl.

Dokud dělíme lidi jen dle barvy pleti, asi fakt má smysl uvažovat nad tím, že jsme všichni stejní, protože to dělení je na základě něčeho, co vlastně moc nedefinuje.

Reagovat
cristiano.K.

stejné asi jako simulace ve fotbale

Reagovat
Busby babes

ma pravdu, ze delat z nej nejakeho mucednika je divny/hloupy. Na druhou stranu to, jak podava to, ze to byl zlocinec je taky zvlastni. Respektive u me to evokuje to, ze by mel byt aktivnim zlocincem, ze zrovna prepadl obchod nebo akorat prodal kilo koksu... coz je taky takovy divny.

Reagovat
Busby babes

a drugha vec je teda to, co pise Chazy. Ty protesty nejsou nejakou oslavou Floyda. ale protesty proti policejni brutalite, v sirsim pojeti pak proti rasismu v USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne cela ta situacia pride ako zber ovocia po rokoch toxickeho sirenia marxistickych myslienok.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Tych cernochov co to nepodporuju je mnozstvo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Counter

Candace Owens má k rozumu daleko asi jako já k fandění Tottenhamu.

Reagovat
fff

AFCON is likely to be pushed to 2022.

[The Athletic

To by sa nam celkom hodilo.

Reagovat
Luc-Luc

s tim pocita asi i Henry, kdyz Kloppovi nedal penize na Wernera

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně

Reagovat
Rssa

Tak dokud tam jsou ti 3 vepředu, tak bohužel pro Wernera není místo jakkoliv je výtečný.

Reagovat
Remt

Na 3 místa v útoku by neměli být pouze 3 top hráči a jinak nikdo (pokud opominu Divočáka). Kdy už to všichni pochopí. Pokud přijde dlouhodobější zranění jednoho z těch třech, půjde útok LFC značně dolů a náhrada žádná

Reagovat
Rssa

Na kdyby se nehraje a opravdu ti nebudou 4 spokojeni stejně špičkový hráči na 3 místa. Vždy to jeden odnese. Každý chce hrát. Takže si nedělej iluze a koukej na to realisticky.

Reagovat
Remt

Koukám na to realisticky a realistický pohled je ten, že je chyba že jsou hráči jako Salah a Mane zvyklí hrát naprosto vše. Hráč by měl být schopný nastoupit kdykoliv ho trenér povolá a neremcat když zůstane jeden dva zápasy na lavičce. Kor takovému Salahovi by to v této sezoně dost prospělo. Ti hráči dřív nebo později ztratí motivaci a půjde to do hajzlu pokud se nepřivede konkurence

Reagovat
Rssa

Tak to jsi spíše snílek. Trenér by měl hlavně využít potenciál hráčů tak, aby ho projevili naplno. Všichni úplně TOP TOP hráči prostě hrají vše - Messi, Ronaldo, Neymar, Salah, Mane...takové hráče prostě neposadis. Jsou TOP i kvůli tomu, že si motivaci dokážou udržovat sami.

Reagovat
Remt

Takže tvé řešení situace je navždy hrát s tímto triem vepředu,.nikoho nového neprivest a až bude všem 32, čumět na to jak jde tým do prdele a dalších 5 let se nepodívá v PL do top 4? Skvělý názor, bravo.

Reagovat
Rssa

Ne, přečti si to znovu, než zareagujes.

Rotaci v útoku si fakt v reálu nedokážu představit se 4 stejně TOP hráči. Teď. Proto nejlepší je mít hráče na vzestupu, který se zlepší a donutí ty současné.

Když přivedes 4 stejného, budou všichni čekat, že budou hrát všichni. Což nejde.

Shrnu - lepší dle mého nákup typu Traore (stejně jako Mane v minulosti, než Werner, což už je v podstate TOP)

Reagovat
Remt

Plus jak by jsi řešil AFcon? (Kdo ví jak to s ním letos bude) Nevím zda jsi si všiml ale 2 ze 3 hráčů, o kterých se bavíme jsou africani a navíc neodmyslitelne soucasti svých národních týmů a my o ně na docela dlouho prijdeme. Nehledě na to, že se tam mohou zranit viz Keita

Reagovat
Svatej

Reagovat
Luc-Luc

presne tak a ze to funguje, je videt treba u City, kde se ti toci Aguero, Jesus, B.Silva, Sterling, Sane, Mahrez...co jsou spickovi hraci vsechno, silna lavick aje zaklad uspechu

Reagovat
Remt

Přesně tak, především v dlouhodobějších soutěžích jako je liga je potřeba silná lavička, protože vždy přijdou nějaká zranění. Proto se obávám že příští rok to v lize zdaleka taková hitparáda být nemusí protože někteří odejdou a nikdo nepřijde. A že bychom měli tak kvalitní mladíky si zkrátka nemyslím. Pár jich tam je nadějných ale ne tak aby mohli být momentálně přínosem pro A tým

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cristiano.K.

je potřeba si uvědomit, že Sané byl téměř celou sezonu out, proto to tak nějak vyšlo. JInak by podle měl Pep docela problémy. Aguero/ Jesus jsou v podstatě jediní útočníci, takže ti zahrajou oba dost.

Reagovat
Talker

Máte to celkem jednoduché - nemusíte řešit motivaci hráčů a jejich herní čas, no. Dokud nejsou zranění, tak jste v pohodě.

Já jsem zvědavý, jak uspokojí Lampard příští sezony tu soupisku, která je hodně nabobtnalá - já počítal s tím, že prodloužíme Pedra a že nepřijde Werner - jsem za něj rád, ale je to narvaný jak svin.

6 mladých (Werner, Abraham, CHO, Mount, Pulišič, RLC) a Ziyech (kterému je 27 a bude chtít hrát) - a to nepočítám Girouda. Reálně pro ně máme 3-4 posty v základu, 2 na lavičce a 1-2 na tribuně. Všichni budou chtít herní čas, ideálně v základu a podle mého nám po sezoně minimálně 1 (spíš 2) zmizí. Můžeme se bavit o tom, že dáme RLC/Mounta hlouběji na pivot, abychom tam narvali 5 hráčů, ale v záloze už je Kante, Jorginho a Kovačič (a k tomu ještě Gilmour, který bude chtít hrát s tím, že se potřebujeme zbavit Barkleyho případně).

Reagovat
Rssa

Přesně tak. Všichni vidí motivaci, že hráči se budou navzájem motivovat k lepším výkonům. Ale to je jen ideální představa. V reálu někteří hráči prostě potřebuji hrát základ a motivaci mají automatickou. A když je necháš sedět, jen je potopis.

Tak to mají ti nejlepší z nejlepších. Jinak by nebyli nejlepší

Reagovat
Luc-Luc

mame to teda chapat tak, ze si myslis, ze je lepsi mit tri hrace na tri posty bez konkurence nez mit treba 4-5 hracu na tri posty a rotovat to ?

Reagovat
Talker

Tak záleží, co si představuješ pod rotací - hráči jako Salah si pod tím podle mého představí, že nebudou hrát v pohárech proti třetiligovým týmům, poslední zápas skupiny LM, když je rozhodnuto a budou střídat v 80. minutě za stavu 5:0, aby si užili zasloužené ovace.

Pochybuju, že by ti hráči zvládli sedět každý třetí ligový zápas. A hlavně to nikde nevidíš, že by posadil tým svého nejlepšího hráče pravidelně - takový Hazard loni vynechal v lize 5 zápasů v základu - 2 na začátku sezony, kdy neměl fyzičku, 2 kvůli zraněním a poslední zápas sezony. K tomu 2x střídal dříve, než v 80. minutě, ve většině zápasů zůstal na hřišti celých 90 minut.

Tím, že bys toho hráče posadil, tak ho rozhodíš, možná nasereš.

Reagovat
Luc-Luc

rotovat i v lize, sezona je dlouha a Salah, Mane, Firmino maji skoro 30, tam je riziko dlouhodobejsich zraneni, manazer by jim to mel vysvetlit, pokud to nejsou schopni pochopit...u Hazarda to je jasny, tam nebylo s kym rotovat, ale kdyz se podivas na City, tak Guardilovi to nejak funguje a proto nemeli v podstate problem, kdyz jsem ji zranil Sane vloni, u nas se podobne zranit Mane nebo Salah, tak jsem z toho docela nervozni

Reagovat
Talker

Já bych být váma Wernera bral, ale nerotoval bych ho jen s tou trojkou, ale zároveň třeba vytvořil systém 4-2-3-1 proti slabším klubům, kde by hráli všichni čtyři. A ideálně přivést ještě jednoho hráče, protože pokud by to fungovalo, tak bys najednou měl 5 hráčů na 4 pozice (+ mladíky) a pokud by se někdo zranil/vypadl, tak by bylo dost prostoru na rotaci.

Pokud by byla rotace těch 4, tak by byl vždy jeden nespokojený - protože by byla jasně daná trojice, která hraje velké zápasy (ať už v LM nebo v PL) a on by byl tím, kdo to vždycky odnese.

Reagovat
Rssa

Ne, však nemluvím o počtu hráčů, ale složení. TOP hráč nebude záskok. Udělá to více škody než užitku. A blahove představy, že to půjde...z toho už mě vylecila historie. Zlatan v Barce apod.

Šance, že Werner by přišel jako číslo 4 do útoku (což je jiste díky služební hierarchii a kvalitě) a akceptoval to...je skoro žádná.

Představují si spíše nějakého hráče kvality typu Mane nebo Bobby při příchodu. Ti, kteří si to vybojovali.

Reagovat
Luc-Luc

ja jsem mel naopak pocit ze zprav z medii, ze Werner do LFC chce, nemusel by byt automaticky lavicka, Klopp vedel, proc ho chce, do urcitych hernich situaci by se mu hodil, navic je univerzalni...

Reagovat
Rssa

Možná ano, ale pokud by ho chtěl na 100 %, tak by po něm šel Korona nekorona

Takže tak nutný asi nebyl

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

no, este minulu sezonu prestup odmietal lebo by si cez tu trojku nezahral. teraz s nim volal klopp, vysvetlil mu jeho rolu a chcel prist. uz planoval hladat byvanie ale nie su prachy...

Reagovat
Remt

Ze by Werner nemel prachy na to sehnat si bydleni nekde v okolí Liverpoolu?

Reagovat
Luc-Luc

Henry nedal Kloppovi na ten prestup penize, to neni z Kloppovi hlavy, ze ho nekupujem

Reagovat
Remt

Však jsem si dělal srandu

Reagovat
Talker

Momentálně to jede ideálně.

Je otázka, jak by to fungovalo, pokud by přišla zranění, výpadek formy a vy budete bez šance na titul v půlce sezony a vypadnete z LM třeba v osmifinále - dokáží se ti hráči namotivovat na to vyhrávat, aby skončili druzí? Jak zvládnou další sezonu? Nebudou zklamaní a vyhořelí, když třeba 2 roky za sebou, ve třiceti letech, nevyhrají trofej? Nebudou chtít odejít za další výzvou?

Reagovat
Rssa

To je možné, ale to lze řešit přirozenou cestou budování kádru a jeho proměny. Tohle a třeba riziko zranění, to k tomu patří. Může to vše být najednou a je to v řiti a nebo všichni jsou zdraví a někteří nespokojeni s tím, že nehrají.

Mi osobně je akceptovatelnejsi, když zranění jsou nahrazení z vlastních zdrojů akademii (a to jí má LFC výbornou), než mít hráče typu "co by kdyby"

Reagovat
celeb

Reagovat
Figurehead

Ale zas třeba letos jsme měli spoustu hráčů zraněných.. Stačí si vzpomenout na zápas proti Evertonu, kdy v záloze nemohli nastoupit Kante, Jorginho (karty), Kovačič a hráli tam Gilmour - Barkley,Mount. V útoku zas byli zraněný Pulišič, Odoi, RLC a Abraham.. To je prakticky celá základní sestava. Pokud pořád budou 2 hráči z toho útoku na marodce, tak se to myslim protočí úplně v pohodě..

Reagovat
Talker

Ve chvíli, kdy potřebuješ, aby byli 2 hráči zranění, aby byli všichni spokojení, tak si myslím, že je to trošku moc. Jasně, budou zápasy (nebo období), kdy bude několik hráčů zraněných a vykartovaných, ale letos to byl (snad) extrém.

Tak to je otázka - já se obávám, aby to nebyl trošku průser, jako když přišel Mourek. Lampard je naštěstí inteligentnější a snad nepůjde přes mrtvoly, jak Mourek, ale ten přetlak je fakt velký.

Na podhrotu byli Mata, Willian, KdB, Oscar, Hazard a Schurrle - a Mata s KdB se zdejchli v zimě, protože Matovi nestačilo být na pomezí základu a lavičky a KdB strávil většinu podzimu na pomezí lavičky a tribuny. V zimě přišel Salah, ale byl přinejlepším druhý náhradník, vydržel 1000 minut za rok a radši zdrhnul. Přišel Cuadrado, který to zabalil po 350 minutách za půl roku.

O útoku ani nemluvím, tam se prostřídali Torres, Etoo, Demba, Lukaku (který radši rovnou zdrhnul), Drogba, Remy, Falcao - 7 hráčů během 3 let na jednu pozici na hrotu.

Nakonec jsme skončili se čtyřkou v ofenzivě Hazard-Willian-Pedro-Oscar, kdy se to tam tak nějak točilo a doklepali jsme to na 10. místo... Aby následně odešel i Oscar, měli jsme 3 hráče na 2 pozice a až v tu chvíli byli všichni spokojení.

Reagovat
smazaný uživatel

tieto príspevky s podobným obsahom si sem an EF napísal už asi 5x

Reagovat
TopinB

Já nevěřím, že se tak tři až čtyři nezraní....

Reagovat
Talker

Tak to je otázka - jak píšu výše, podobný přetlak jsme měli za Mourka a vyřešilo se to tak, že se tam protočilo 10 hráčů na podhrotové trojici během tří let a hráči co nejdříve zdrhali, protože prostě nechtěli hrát 1000 minut za rok.

Hazard odehrál téměř všechno.

V první sezoně se o zbylé 2 pozice rvali Oscar s Willianem a Schurrlem a zbytek dostával drobky.

V druhé sezoně se 3 pozice často zkrátily na 2 pozice (respektive tu třetí měl Cesc), takže reálně čas na hřišti měli už jen Willian s Oscarem.

V třetí sezoně to samé.

Reálně jsme tím odpálili Matu, KdB, Schurrleho, Salaha a Cuadrada, i když reálně stejně nikdo z nich nedostával žádný prostor - Salah, Cuadrado i KdB měli pod 1000 minut za angažmá v CFC, Schurrle měl v druhé sezoně pod 1000 taky... Takže je fakt důležitý manažer a abyl byl schopný s tím kádrem pracovat - protože fakt nevěřím, že všech 7 hráčů bude ochotných zůstat i další sezonu (pokud nebudou dlouhodobá zranění)

Reagovat
TopinB

Jako souhlas, ale podle letoška se fakt na každého dostane

Reagovat
Talker

Tak to nevíš - CHO a RLC si přenášeli dlouhodobé zranění z předchozího roku. Pulišič byl out 2 měsíce, ale to taky nemusí být. Willian a Pedro byli relativně fit. Abraham byl mimo 3 týdny. Mount hrál celou dobu.

Reagovat
TopinB

Tak Tammy a Mount tam měli menší zranění během sezóny, kdy ale hráli tak jako tak, RLC je ze skla, CHO beru, Pulišiče taky, a teda doufám, že Willda a Pedro se vemou za ruky a potáhnou do prdele (max Pedra nechat jako backup backup)

Reagovat
Talker

Z těch ofenzivních hráčů budou na hřišti 3-4, 2-3 na lavičce a minimálně 1 na tribuně. Pedro by si jako backup zahrál, pokud by se 4 hráči zranili.

Reagovat
Rssa

Sane na odchodu, Mahrez nespokojený, Aguero lazar....no opravdu ne.

Reagovat
Luc-Luc

nevim, jak moc je Mahrez nespokojeny, ale prijde mi, ze nehraje spatne, kdyz nastoupi...Aguero nevim, jaky je lazar, ma 22 zapasu v EPL 3 v CHL, kazdopadne v City maji utocnou trojici zdvojenou stejne kvalitnima hracema, nam se zrani jeden z te trojice na delsi dobu a nemame tam koho dat...s Origim nebo Oxem na kridle nic dlouhodobe neuhrajem, to neni zdaleka stejna kvalita

Reagovat
Rssa

To že hraje dobře neznamená, že je spokojený s vytíženosti. Myslím, že byly informace o odchodu. Sane jakbysmet. Plus jiné rozestavěni City, kdy ta útočná část je spíš 4 hráči a LFC jen 3...

Pisu výše, raději risk zranění než hráč pro jistotu.

Reagovat
icka

Tak to jsi dodela naivni o tom tvem realistickem pohledu

Reagovat
Remt

vsichni chytri jak radia ale zrani-li se nam jediny hrac z te top 3 třeba na půl roku, tak je ofenziva proste v hajzlu. Potazmo cely rok v PL v hajzlu, protoze ho nikym nenahradis. A ukazalo se to dobre kdyz treba chybel Firmino (ok, letos napr na podzim nemel moc formu ale presto) - ten utok byl bez nej polovicni.

Reagovat
Grahf

že vraj ideme po van de beekovi - tier 1 zdroj

Reagovat
EXoRcIsT

neviem naco nam bude skor sme sa mali zamerat na ine posty

Reagovat
SunFells

Tier 1 zdroj

Reagovat
cristiano.K.

Klopp :" Vzhledem k tomu, že nemůžeme hrát s diváky, musíme vrátit peníze za permanentky a příští sezónu se pravděpodobně nové neprodávají. Alespoň prvních 10 až 15 her. VIP sekce zůstanou prázdné a vstupenky se prodávat nebudou. To má vliv na ostatní partnery a věci budou najednou vypadat jinak. S hráči diskutujeme o snižování platů a kdybychom na druhou stranu dali 60 milionů eur na hráče, měli bychom co vysvětlovat."

za mě teda nic moc výmluva. Dalo se to udělat jako s Keitou a ty prachy vyplatit v zimě. Platy měli řešit před dvěma měsíci a né až ted. Podle mě jsme regulérně zaspali. O té výkupce se vědělo už před koronavirem a ta částka za takového hráče je v pořádku.

Druhá věc, kterou Klopp moc dobře ví, že Salah a Mané rotaci nesnesou. Stačí se podívat, když Maného stáhne ze hřiště v 80. minutě a on se tváří jako, když mu ukradli hračky. Při koupi Wernera bychom v podstatě odstřelili Origiho (mě by to teda nevadilo, potenciál na trvalý základ nemá).

Regulérně se může stát, že tu útočnou trojku budou suplovat trio Wilson/Origi/Elliott. Což by byl určitě šílenej risk, ale zase víme, že třeba Elliott je obrovskej talent.

V podstatě měníme kus za kus. Shaq a Lallanu nahradí Wilson a Jones, přičemž oba se nejspíš nebudou dostávat ani na lavičku při té konkurenci v podobě Oxe,Milnera,Keity a japonce, u kterého vlastně se ani neví, kde bude jeho primární pozice.

Reagovat
vladis271

so Salahom je to ešte horšie. On musí hrať aby bol vo forme. Stiahni ho na zápas, stratí formu a bude sa do nej vracať mesiac.

Reagovat
Rssa

Za mě tedy docela rozumný přístup. Nebude to taková diskotéka jak před pandemií. Plus to co jsi zmínil. Všichni 3 v útoku jsou na vrcholu kariéry, všichni mají obrovská ega a to je pozitivní i negativní zároveň. Werner je špica, ale není lepší než ti 3. Teď je potřeba někdo na vzestupu, který si pozici vybuduje během dvou tři sezón a bude lepit útok.

Origi dobrý, ale není to dle mého ono.

Reagovat
vladis271

ešte 10 dní. Ja sa teším ako ked som mal 10 rokov a bol týžden do Vianoc.

Reagovat
Rssa

Taky taky

Reagovat
cristiano.K.

Největší problém je bek, který by dokázal suplovat obě strany. Milnera už tam vidět nechci a Gomeze taky ne. Potřebovali bychom svého "Azpiho"

Ti afričani v útoku musí na ten africkej pohár. Tam je šance právě pro ostatní a toho se právě děsíme. Snad to posunou. Není důvod nevěřit Kloppovi. Origiho pozici malokdo snese, takže je fakt možná lepší do toho nerejt.

Reagovat
Rssa

Souhlasím.

Bek je nutný snad nejvíce. A Africký turnaj se posunul na léto, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

toho beka

Reagovat
YNWA__MSN

No nevim, ale podle těch řečí to vypadá, že kvůli téhle malý krizi nebude Liverpool nakupovat vůbec Myslíte si, že je tedy reálný scénář přivést třeba Coutinha na roční hostování za 10mega plus nepovinná opce, nebo zadarmo získat Gotzeho, Vertonghena?? Plus zařadit do A týmu Wilsona a Jonese...Lallanu možná podepíšou ještě na rok...Ale jako když by prodali Lovrena, Shaqiriho, Grujiče tak by aspon jeden přestup za 50 mega udělat mohli ne?

Reagovat
Rssa

Věřím Kloppovi, že ví co dělá a co má za materiál a možnosti. Ten tým potřebuje doplnit, ne obmenit.

Reagovat
Kixi Syhimour

Upřímně pochybuju o nějakém větším přestupu třeba i za 50, Werner byl ze všech nejreálnější, teď už mě nikdo nenapadá.

Ani jeden z těch tří jmenovaných s největší pravděpodobností nepřijde a upřímně ani nevím, jeslti by to bylo ku prospěchu.

Zároveň počítám s (bohužel) s Lallanou i Lovrenem. Jones bude asi hrát víc, Wilson a Grujič těžko říct, minimálně jeden z nich asi půjde ven. Shaqiri asi odejde, i když bych si rozhodně nechal radši než Lallanu třeba.

Reagovat
YNWA__MSN

Jasný já souhlasím s tím, že letos nebude asi nic (upřímně, ale nerozumím jak takováto 3-4 měsíční krize dokáže takhle ovlivnit klub, který loni vyhrál LM a letos vede PL, že nemá ani 60 mega na přestup).No bulvár dřív mluvil o zájmu koupit Havertze, ale to s tou cenovkou padá...Plus se mluvilo o prodeji Lovrena a naákupu Diega Carlose ze Sevilly. Tak aspon někoho zadarmo....plus začlenit Wilsona, kterej by podle mě mohl Shaqa plnohodnotně zastoupit...jinak nvm uvidíme

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jestli se odhadují ztráty v rozmezí 70 až 200 mil. liber, tak bohužel nic moc nenaděláš, navíc zastávám názor, že kdyby ho Klopp fakt chtěl, tak si to vydupe.

Havertz, Sancho, Mbappé to jsou všechno hrozné naivity, jak píšeš. I ten Diego Carlos měl být myslím za nějakou větší částku, takže ten taky padá. Chtělo by to někoho ala Robertson na ty kraje, teď by to snad byl ideální nákup, bohužel pochybuju. Nevím, jak to bude s Wilsonem, ale podle mě dělá Klopp s tím Shaqirim chybu, je to kvalitní hráč a dobrý na lavičku, v současný situaci rozhodně více platný než třeba Lallana.

Reagovat
YNWA__MSN

No Mbappé a Sancho to jsou fantasmagorie to je jasný. Hele jako takhle ten tým ani nepotřebuje moc posílit, ale i tak by se stoper místo Lovrena a někdo jako Havertz (respektive někdo kdo umí tvořit hru a zvládne zahrát třeba i křídlo nebo podhrot) hodil. Plus backup na LB. Shaqiri podle mě moc nezvládá, že má tak málo herního času. Navíc prostě musíme dát šanci zase pro jednou nějakému odchovanci jako je Wilson. Lallana začal poslední dobou hrát skoro jako defensivní CM mi přijde. Jo a ještě prodat Kariuse, protože to bych asi nedal mít ho na lavičce Btw doufám, že zůstane Divock

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako posílit z kvalititavního hlediska moc nepotřebuje, vlastně jenom někdo na tu lavičku a hlavně nějaký týpek co rozebere defenzivu soupeře (Havertz, jak píšeš, ale nereálný, no). Nicméně spíš je třeba konkurence, aby nedošla, letos byli motivovani ligou a vedlo se výborně (LM holt byla spíš smůla), loni LM a ligou, jenže příští rok (FA Cup? ), nicméně tam prostě doufám, že je Klopp k tomu dokope.

Shaqirimu se nedivím, on si tu šanci podle mě zaslouží, nevím proč si Jürgen takhle postavil hlavu, dle mého chyba. Lallanu bych prostě neprodlužoval .

Karius rozhodně ven, symbol hrůzy, bohužel v kritické chvíli zklamal i Adrián (takže nám hezky zahodil celou LM), nicméně k jeho cti třeba říci, že byl velmi dobrý na začátku ligy .

Origi asi určitě zůstane, z loňska má smlouvu (zaslouženou), takže tam je prodej nereálný. Je to dobrý hráč (leč Werner samozřejmě lepší), ale chtělo by ho hrát na tom hrotu, v tomhle ohledu zase chybí křídlo, máme fakticky dvě. Oxlade ani Minamino (leč ten neměl moc šancí) jsou tam prostě horší. Origi naopak na hrotu otevírá více možností, tam se hodí.

Reagovat
YNWA__MSN

Já mám z hráčů v LFC celkově dobrej pocit, že jsou to kvalitní a inteligentní hráči, kteří nic nevypustí, takže snad o motivaci v budoucnu nepřijdou. Jo Lallanu a symbol hrůzy nechat odejít Divock je top na hrotě na křídle to není ono Jako takhle já sem si řekl, že jestli se letos povede PL a plus ještě ta suprová výhra loni v LM, tak nebudu následující sezonu nadávat, ikdyby hráli na 15 místě ale toho bych se nebál...Klopp má velkej respekt a kdyby to někdo flákal tak ho pořádně seřve

Reagovat
Kixi Syhimour

nedivím se, pořád se docela zapomíná, že jsem ani na PL nebyli favoriti, vzhledem právě k přestupovému oknu

Taky si myslím, že by tohle snad Klopp zvládl, třeba mu předhazují tu poslední sezonu v Dortmundu (kde to byla hlavně zranění), ale i tak ten tým v druhé polovině fantasticky zvedl a ze dna dotáhl na 7. místo.

Zkus si jako odporovat tomuhle, no

https://youtu.be/LCuhAxDN26w?t=7

Reagovat
YNWA__MSN

Trošku nasranej btw ve čtvrtek možná pratelak proti Blackburnu

Reagovat
Kixi Syhimour

Dík, ani o tom nevím , snad to vyjde, asi by to chtělo se zase dostávat do toho. Už jsem je dlouho neviděl hrát, tak jsme zvědav , ale asi očekávám potom proti Evertonu klasiku po pauze, no .

Jinak preferuješ aby pak na konci roku hráli mladíci, nebo chceš jet na co nejvíc bodů?

Reagovat
YNWA__MSN

Proti City, Arsenalu a Chelsea top sestava, ale jinak vzhledem k tomu, že invincibles už nebude... Tak bych asi nechal hrát několik mladíků jako Jones, Williams, Elliot

Reagovat
Kixi Syhimour

asi tak

Reagovat
cristiano.K.

když nad tím přemýšlím, tak bych Jonese poslal hostovat. Bude před ním pořád Ox,Keita,Milner.

Ti co zminuješ jsou hráč za zenitem až na Coutinha.

Reagovat
Luc-Luc

nemyslim si, ze je tohle z Kloppovi hlavy, pusobil naopak celou dobu, ze o Wernera fakt stoji, verim tomu, ze Klopp by ho koupil, pokdu by mu Henry na to dal penize, a to i navzdory tomu, co si mysli Mane nebo Salah

Reagovat
Kixi Syhimour

No, to úplně nevím, kdyby na něm Klopp fakt trval, tak si ty peníze nějak vydupe, nebo někoho prodá.

Reagovat
cristiano.K.

vůbec nevím, ke kterýmu z vašich názorů se příklonit

Reagovat
Kixi Syhimour

tak ten můj vyjadřuje, narozdíl od Lucova, že ho Klopp tolik nechtěl

Reagovat
Busby babes

no, ma pravdu ale. To jen tady to porad hodne lidi nevidi, ze se kluby PL ted pohybujou v uplne jine ekonomicke realite.

Reagovat
Rssa

Letos celkově nečekám nějak výrazné přestupy, hlavně od týmů operující s rozumnou finanční politikou.

Reagovat
cristiano.K.

jj, on ten Werner může být nejdražší přestup tohoto léta.

Reagovat
vladis271

OT:

Biháriová na čele PSka. Som liberál, som za práva menšín, ale túto attention whore nemôžem ani cítiť. Neskutočný prešľap, ktorý PSko pochová a možno je to aj dobre.

Reagovat
fenixLFC

nic nenasere praveho roduverneho slovaka viac ako ked sa do cela liberalov postavi zena a este k tomu romka preslap je to mozno v tejto zaprdenej krajine, ale inak v pohode vyber co sa tyka veci nesuvisiacich s popularitou

Reagovat
vladis271

príde ti ona normálna?

Reagovat
fenixLFC

pride mi v pohode. nehovoriac o tom ze nie je zvolena ako liderka kandidatky ale ako sefka strany

Reagovat
kvasha16

"roduverny slovak" ma v pici celych liberalov by som povedal... to ale nemeni nic na tom, ze ta zena ma nulovu charizmu a arogantne vyjadrovanie... preto to je preslap, ktory nie len podla mna, PS pochova (nie ze by mi to vadilo)

Reagovat
fenixLFC

jj tak ich maju v pici ze dostavaju zachvaty pri slove liberal a odpad ako kuffa, konferencia biskupov a podobne sa idu rozdrapit proti vsetkemu liberalnemu. preto vsetky konzervativne strany postavili kampan na tom, ze nesmu pustit liberalov k moci. strasne ich maju v pici, len co je pravda

Reagovat
mul

Reagovat
kvasha16

myslel som to tak, ze "roduverny slovak" nevoli PS, nie je to cielovka tej strany

Reagovat
Nikikrew

Ja som taky pololiberal ale toto mi príde naozaj ako prešľap. Nemyslím si, že ma tu charizmu viesť stranu. Je jasné že do volieb pôjdu sami a ak sa im podarí dostať do parlamentu, budú radi.

Anyway ako je možné že Truban kandidoval opäť za predsedu? Ne vyhlásil náhodou po voľbách že sa už nebude uchádzať o tento post?

Reagovat
mul

Mne na nej prekáža, že je na môj vkus veľmi vľavo. Na druhej strane celkom triezvo zhodnotila blokádu parlamentu, že tam im ušli hlasy vo voľbách.

Ďalej ak budú pokračovať v protikotlebovským protestom, ako sama deklarovala, tak im v prelezení 5 % neverím.

Reagovat
Hachim Mastour

Liberál je široký pojem. Keď v 2020 povieš, že si liberál, tak tým vlastne myslíš, že si ľavičiar. Tým pádom by ti Biháriová mala vyhovovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Dajú sa tieto podcasty stiahnuť v nejakej podcastovej apke?

Reagovat
Dawon

Driv to slo, ale ted uz koukam, ze presli z podcast appek na spotify. Tam to najdes jako Kontrapresink

Reagovat
smazaný uživatel

Najdeš to teda normálně i třeba v Google podcasts, a podle článku i v apple

Reagovat
Dawon

Jo mas recht, mi nedoslo, ze tim ze zmenili nazev si to tam musim nanovo pridat

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za ochotu

Reagovat
smazaný uživatel

100% to jde v podcastech Google, jiné nepoužívám, takže nevim

Reagovat
smazaný uživatel

stiahnuť?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo jen klikneš na https://imgur.com/a/AEvUHL3

Reagovat
smazaný uživatel

okej, ďakujem

Reagovat
celeb

za mňa jeden z najhorších podcastov tu. Formát 2 diskutujúcich na skoro hodinu je šialený, neustále preskakovanie tém a vracanie sa k Timovi/CFC, kde viackrát riešili peniaze, pritom nespomenuli peniaze za Hazarda, Costu, ... Takisto minimálne spomenuli ostatných hráčov ako Kante, Jorginho, Kovacic, pravdepodobný odchod Pedra s Willianom...

Na to, že kecali hodinu som sa skoro nič nedozvedel.

Veľmi chybali Usty s Fantomasom.

Reagovat
Wolklor

Reagovat
iamek
Reagovat
smazaný uživatel

tvl, chudák

Reagovat
masina_LFC

to musí byť nejaká šialená ženská

Reagovat
Mato178178

Prečo mu tie pizze vkuse nosia keď si ich neobjednava osobné ... Nestaci že im dá vedieť že pokiaľ si neobjednal osobne on sám tak to bude asi omyl keďže je to špeciálny prípad

Reagovat
iamek

Ne asi . A ještě devět let. A oznámí to až teď

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mastný Chobot

nebohý Belgičan?

Reagovat
RadekVonCZE

Chudák děda

Reagovat
Rudnevs

wtf

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou problémy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
RadekVonCZE

Chudák děda

Reagovat
RadekVonCZE

Je, sorry špatnej, komentář

Reagovat
smazaný uživatel

som sa tesil ze mi to niekto okomentoval :(

Reagovat
Lacko_Boh

:) ale tak dopaminik vystrelilo trosku, ucel spleneny✓ Tu mas dalsi

Reagovat
SunFells

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

co ten van de beek? pry to vypada, ze Real se cuka a Ajaxu dochazi trpelivost. A hrac by sam rad mel jasno spis driv nez pozdeji...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tam to už byste si museli vybrat ne? Jestli Sancho nebo van de Beek.

Reagovat
Busby babes

tak to by byla alternativa za Grealishe, ne? Financne... netusim co si muzeme a nemuzeme dovolit.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jsem samozřejmě myslel finančně. Vlastně ani nevím moc, co hraje , něco v záloze. Ale podle mě byste je oba dotáhnout nemohli.

Reagovat
Seydou Doumbia

on to myslel jinak...kdyby Grealish odešel tak musí Villa získat Van de Beeka na jeho post

Reagovat
Busby babes

lol, ne. Obecne se u nas mluvi o tom, ze chceme: zaloznika, kridlo a utocnika. Utok se vyresil Ighalem na hostovacku. Kridlo by byl Sancho a pak se mluvilo o zaloznikovi a nejvic o Grealishovi. Tak by van de Beek byl alternativou k nemu. nejspis i podobne drahej.

Ale je otazka, jestli je to vubec realny. Woodward nekolikrat rekl, ze prestupy za vyssi desitky mega budou letos nerealny. Coz by Sancha treba vyrazovalo uplne a je otazka, jestli 40 mega nebude taky moc... videl jsem seriozni clanky/rozbory, ze si porad muzeme dovolit utratit asi 200 mega. Jenze to je ted a nikdo nevi, co bude v pristich mesicich, takze cekam spis opatrny pristup... Navic je s tim spojena i mozna ne uplne dobra publicita. Sice jsme od vlady zadny dotace nebrali, ale i tak...

Reagovat
Seydou Doumbia

Grealish by u vás hrál křídlo? Nebo k čemu on, když máte Bruna? To jsou oba podobní hráči....mozek týmu a ofenzivní střední záložníci...Beek by podle mě dával větší smysl, protože on by dokázal zastat roli i CM...a Pogba tedy pryč?

Reagovat
Busby babes

kridlo? hral by normalne CM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bruno i Grealish jsou ofenzivní střední záložníci a oba jsou mozek týmu...to nevím zda by fungovalo teda

Reagovat
Busby babes

Grealish muze v pohode hrat s Pogbou na CM ve triclenne zaloze, v Diamantu na trech pozicich etc. V tomhle bych uplne problem nevidel. van de beek neco podobneho imho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Grealish-Pogba-Bruno? A kdo bude bránit?

Reagovat
Busby babes

to DM, co tam bude s nima na hristi ve 4-4-2 diamantu. Pokud by se hralo na triclennou zalohu, tak jeden z nich bude sedet. Ale mame za sezonu 60 zapasu, Ole to rozestaveni docela meni, takze v tomhle by nemusel byt problem.

Reagovat
vodka

pokud zůstane pogba, tak DvdB nemá místo.

Reagovat
Busby babes

tak vypada to, ze zaloznika chceme i kdyz Pogba zustane... ale kdo vi, jaka bude krizova realita...

Reagovat
vladis271

idú rumours, že v štvrtok hráme friendly s blackburnom.

Reagovat
VALEN

O koupi Wernera jsem, už psal hodí se. Do obrany ještě Dayota z Lipska a z Lazia Saviče a bude to OK! Pokud přijde Chilwell OK. Prodat Christensena, Barkleyho, Batse a Céčko

Reagovat
Pharrell

Takovej borec se hodí do LFC.

Reagovat
ACSMan

Nemůžete to hodit i na google podcasts?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele