PODCAST: Božský Pogba, šílená obrana Chelsea

22.06.2020, 21:00
Názory a komentáře
Tři měsíce konečně uběhly a a nejsledovanější a nejlepší liga na celém širém světě je zpět. Na to nejdůležitější z prvního hracího (byť necelého) týdne jsme se podívali podrobně v našem podcastu.

Velkou část naší epizody jsme věnovali střetnutí Tottenhamu s United. Vašek s Pikym se shodli, že Pogba je boží, zato Maguire a De Gea by si podobný kiks jako u Berwijnova gólu mohli pro příště odpustit. Pak se ale lehce chytli ohledně Manchesteru. Zatímco podle Vaška podali hosté velice dobrý výkon, Pikymu se hra United příliš nelíbila a myslí si, že má Solskjaerovo mužstvo s hrou do hlubokého bloku dlouhodobě potíž.

Rozebrali jsme i hroznou obranu Chelsea, která pobavila svět kopané další šílenou chybou, po které inkasovala proti Aston Ville zbytečnou branku. Neměla by si místo Kaie Havertze či Bena Chillwella radši modrá družina zaměřit na příchod středního obránce, a pokud ano, je na přestupovém trhu k dispozici takový, který by byl výrazně lepší než současná parta?

Zmínili jsme i o kauze okolo křídelníka AFCB Ryana Frasera, který odmítl prodloužit kontrakt do zbývající části ročníku a tím tedy nechal svůj tým, který v současnosti zápolí o záchranu, docela na holičkách. Podobné sestupové starosti jako Howeovci má i West Ham, dočkáme se tedy Tomáše Součka opět v dresu SKS?

Na závěr jsme zmínili to, že by Liverpoolu slušel náhradní levý bek. Probrali jsme toho ale dohromady mnohem, mnohem víc, tak si nás poslechněte.

Podcast Kontrapresink lze poslouchat na Spotify či Apple Podcasts. Dejte nám odběr, ať vám žádný díl neuteče.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (64)

Přidat komentář
madridcan

...alebo ako dojebať titulkom, prvou vetou a fotkou článok

Reagovat
Csaplárova past

Tentokrát diváky nepozdravíte?

Reagovat
Miguel19

Prej se něco chystá. Havertz?

Reagovat
Whitemedia

Willian smlouva na dvacet let?

Reagovat
Svatej

Willian prý...

Reagovat
Greny

Snad ne a snad vypadne klidně už 30.6.

Reagovat
Svatej

Jsem s tím úplně v pohodě. Jak by dostal kontrakt, tak by se zas vrátil k tomu svýmu flákačství a zabral by místo hráčům, kteří si to zaslouží víc.

Reagovat
r.mrazik

ja to rikal!!

Reagovat
Whitemedia

Co jako, že zůstane do konce téhle sezony? To bylo víceméně jasné..

Reagovat
r.mrazik

Že podepíše jsem tipoval

Reagovat
Whitemedia

Mně přijde, že zatím víc hráčů podepisuje do konce sezony, nepodepisujícího jsem postřehl asi jen Cavaniho

Reagovat
r.mrazik

Jj. Já to bral tak, že jsem tipoval, že u vás podepíše ještě na rok

Reagovat
ajouki

U Girouda velká přeháňka v popisu jeho předností. Na to jakou má výšku a postavu, tak do souboju na nakopávané míče chodí jako úplný kokot. Možná získá faul, ale dostane u toho pořádně naloženo. Je u míče příliš brzy a staticky čeká než spadne. Obránce ho pak zválcuje. Sice udělá faul ale hra se kouskuje, protože Giroud se dohaduje s rozhodčím. Abraham přišel a okamžitě zalepil míč do ofenzivní akce. Naváže hráče a nepustí ho ani zleva, ani zprava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

říkám to dlouhodobě. Giroud se obecně bral jako dělo do vzduchu a věž, o který se rozbije cokoliv, co s ní příjde do střetu. Výsledek je takovej, že by ho ve vzduchu trápil i Mascherano.

Tammy není při přípravě na hlavu u výkopu uplně statickej a tak je složitější ho z ideální pozice bez faulu odstrčit, protože každej nárazovej pohyb je dost vidět. Dá si vždycky malýho fóra pro případ, že do něj stoper strčí a až pak do toho skočí. Včera mu stačil snad jedinej míč na to, aby Girouda v tomhle ohledu v ''jeho'' disciplíně'' úplně zesměšnil.

Giroud mezitím od startu stojí na místě a pomalu se nechává odtlačovat, až je v tak debilní pozici, že ho spolkne každej stoper bez toho, aniž by se musel alespoň snažit. Oproti Tammymu má navíc i dost slabej výskok.

Reagovat
Svatej

ty uvozoky

Reagovat
ajouki

Díky za rozvinutí myšlenky.

V neděli dostal Giroud jednou neskutečně naloženo kolenem do zad. Počínal si u toho souboje jak bažant z akademie, kterého poprvé pustili mezi chlapy. Pět metrů kolem nikdo a on si chránil míč. Obránce na to ani trochu nedbal, protože si načasoval hlavičku s rozběhem. Sice faul, ale koleno dozad a celkově pecka na tělo, myslel jsem že Giroud dohrál. Tohle se mu stane třikrát za poločas, Abrahamovi snad třikrát za sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

protože Mascherano by mu dal i ve vzduchu skluza

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Girouda rád a jsem rád, že zůstal. Má své mouchy, ale to má i Abraham. Jako jednomu z mála ty zápasy nejsou ukradený, rve se ve předu a jde na něm vidět ta snaha. Takový Willian ti rozhodí 20x za zápas rukama, jak jsou ostatní špatní a do toho nasadí ten uražený výraz.

Reagovat
ajouki

To nikdo nepopírá, že má zápal do hry. Bavíme se ale o tom, že on se pere i v situacích, které jiní umí vyřešit fotbalově. A tím, že se "pere", tak i když souboj nakonec vyhraje, tak má minimální kontrolu nad výsledkem. Ve chvíli, kdy to má být jeho hlavní přednost, je to prostě málo.

Pravda, lepší než Batshuayi, který nemá ani jedno ani druhé.

Reagovat
Svatej

To je právě problém. Ty vidíš, že se rve, chce vyhrávat, ale nedovede u toho svou jedinou přednost prodat. Jak kdyby závodník vší silou dupal na pedál, ale nikdy nepřeřadil z jedničky.

Takovej závodník je k ničemu, i když je sympatickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Dobre prirovnanie

Reagovat
Talker

Já ti nevím, ve vápně jsem ho viděl snad 3x - jednou u golu a podruhé, když byl pozdě u stříleného centru a byl nasranej, že to nesithl. Přitom i kdyby to stihl, tak byl hodně v úhlu, byl za ním hráč, který by to kryl a i brankář byl super postavený, takže by to bylo k hovnu. A potřetí, když si tam s ním někdo chtěl narazit (nevím, jak to dopadlo). Jinak to vypadalo, jako kdykoliv, kdy útočíme, tak Giroud si skočil na water break.

Tammy by třeba nedal tenhle gol, ale neustále by se snažil nějak narušit obranu - když by byl míč v záloze, tak by se snažil pohybem vytáhnout stopera ven z jeho pozice a udělat tam díru, neustále by se nabízel, sbíhal by si. U Girouda mi přijde (nesledoval jsem ho), že si stoupl někam na hranici malého vápna a zůstal tam, když jsme na míči.

Jinak fakt byl asi u dvou nákopů, pak u dvou brejků, kdy jeden měl luxusní dálnici, ale svojí rychlostí ala želva ho všichni doběhli během pár sekund a to bylo asi vše, kde jsem ho viděl.

Reagovat
spider_8

Ten brejk byl fakt do oci bijici To je presne ten duvod, proc by u nas mel byt max dvojka, Tammy toho na hrotu nabizi o hodne vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Giroud jedničkou být nemůže. Jako dvojka ideální.

Reagovat
Counter

Přesto platí, že je to excelentní hlavičkář, především v zakončení.

Reagovat
Talker

Škoda, že jsme to nevyužili a neposlali do vápna nějakých 20-30 centrů.

Reagovat
Counter

Já ten zápas neviděl, Girouda jsem neviděl hrát už hodně dlouho, je možné, že šel dolů. Ale v posledních měsících jsem viděl spoustu sestřihů Arsenalu z minulých let a odváděl u nás výbornou práci.

Reagovat
Talker

Podle statistik vyhrál 4 aerials ze 7 s tím, že tak 3-4 (podle toho co si pamatuju) byly nějaké odkopy na polovině hřiště. Do vápna jsme poslali určitě nějakých 25-30 centrů (Azpi, Willian a Alonso měli dohromady 21) a on byl na konci jednoho, pokud se nepletu a to byl na přední tyči, blokoval ho obránce a on to stejně nestihl.

Reagovat
Counter

No musely to být špatné centry!

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že se uvede jako inženýr, aby pak hned u prvního tématu argumentoval jako kdyby nevychodil ani devítiletku. Jak jako nebýt Diera, tak by tott vyhrál....tady ten styl argumentu je jako co?! To jako nebudeme počítat, že Pogba ho vymotal jak klubko jenom proto,že to bylo v závěru zápasu z jasné penalty? To můžeme odečíst třeba gol tottu, protože proč ne...tady ty úvahy tvl. Jak řikáte v úvodu, dneska má titul každá misska a nemá to váhu. Krásně to borec sám na sobě demonstroval vydržet poslouchat takový sračky vyžaduje teda dost síly. Já to dal

Reagovat
smazaný uživatel

Inžinier a v jednej vete povie 5 krát proste. Áno, titul už má každý prostý človek v tejto dobe. Ty si to potvrdil. Nie len preto, ale pre tie tvoje scestné názory.

Reagovat
Člen_zlořádu

Titul inženýr neznamená, že je to češtinář, jak kráva. Naopak. Když v práci vidím, že mi píše inženýr mail, tak se připravuju na hitparádu volovin a hrubek.

Reagovat
Hula_8

Díky!Já třeba za dyplomku dostal horší známku kvůli překlepům a pravopisu.

Reagovat
Člen_zlořádu

Hele inženýři tu jsou většinou na jiné věci než na ČJ. No ne?

Reagovat
Člen_zlořádu

BTW nepíše se diplomka

Reagovat
Hula_8

Ale jo píše. To byl pokud vtip

Reagovat
Hula_8

A zase překlep

Reagovat
KnoxXx

To "proste"

Reagovat
smazaný uživatel

Musel jsem to vypnout, prednes Pikouse se "proste" nedal poslouchat

Reagovat
Člen_zlořádu

PROSTĚ

Reagovat
Talker

Ta část k CFC je taková chaotická, takže se pokusím reagovat.

Naštěstí se snažíme o Havertze, a přivedli jsme další 2 skvělé hlavičkáře (Ziyech, Werner) kteří snad naše problémy při standartkách vyřeší.

Stopeři - Nejhorší je, že se o stoperech ani dodnes nespekulovalo. Možná se sem tam někdo zmínil v Sunu nebo podobně, ale jinak jsem absolutně nic nezaznamenal. Přitom tam je náš největší průser, že soupeř ví, že stačí to zatáhnout, nějak betonovat a z jakéhokoliv breaku mu může přijít šance, stačí se plácnout kdekoliv na naší půlce a přímák je šance, že i roh je slušná šance. A to není jeden zápas, to je celoročně, kdy trnu pokaždé, když soupeř vyleze ze svého vápna. Chtělo by to samozřejmě posilu. Nemám šajna koho - možná zkusit napálit strašlivý dělo za Soyuncua. Nakonec byl zmíněný. Aké? Je kvalitní, ale stačí to? Rice je extrémně mladý. A otázkou je, bude někdo k dispozici lepší za rok? Protože ti špičkoví stopeři nebývají úplně k dispozici, respektive se to o nich tolik neví - u VVD všichni vrtěli hlavou, že za něj dali takovou pálku.

Inkasovaný gol (a Kepa) - je neuvěřitelné, že tam nikdo nešel a nechali Kepu samotného proti třem hráčům. Asi to Kepa mohl řešit lépe (chytnout, vyrazit do strany), protože to, kam to vyrazil by bylo šíleně nebezpečné, ať s těma hráči někdo je nebo ne. Ale kritizovat ho za to nejde. Co se týče kontextu celé sezony, tak ty goly sice nevypadají jako jeho, ale málokdy chytne něco navíc. Navíc nechodí prakticky do vzduchu pro míče z rohů/centrů a zůstává na čáře, takže ty centry jsou fakt jen mezi hlavičáři a to je bez pomoci golmana nebezpečný. Pak stačí, aby sebou Grealish při jakémkoliv protiútoku pokaždé plácnul po prvním kontaktu a je z toho potenciálně nebezpečná situace. Za poslední zápas se Kepa nedá kritizovat. Ale reálně nevidím u něj jedinou silnou stránku. Ani ta blbá hra nohama, kdy není schopný při tlaku často odkopnout ani za půlku, takže pravidelně sebere míč soupeř a jde znova na bránu.

Giroud - Co se týče Girouda, tak tím golem se vykoupil. Do jeho golu to vypadalo, jako kdyby na hřišti prakticky nebyl, kromě pár soubojů ve středu hřiště (opět Kepovy odkopy, které k němu nedolítly). Ale do vápna šlo minimálně 20 centrů (Azpi měl 11, Willian měl 5) a Giroud byl na konci jediného. To fakt vypadalo, jako kdyby ani nenastoupil. Teda ještě byl u 2 brejků, kdy běžel sám, nikdo nikde kolem něj a najednou tam byli 3 hráči před ním. Nakonec se vykoupil golem.

Záloha (Kante) - co se týče Kanteho, tak ten byl super, i přenášení míčů super. Ale chyběl nám tam někdo (Jorginho, Gilmour), kdo je schopný dát míč mezi liniemi a zkusit něco jiného. Protože v tu chvíli tam kombo Kovačič-Kante bylo od toho, aby čistilo střed a posouvalo míče do šířky (obvykle doprava), kde to posunul Willian buď na Mounta, který zkusil něco udělat, nebo na Azpiho, který tam poslal centr do vápna. Případně si s míčem seběhl do středu, což bylo většinou k hovnou, protože střed byl přecpaný a někdo ho následoval. Chyběl v záloze hráč, který by se pokusil o překvapivou (a přesnou) přihrávku k vápnu, která by zrychlila hru. Jediný, kdo se o to pokoušel byl Mount, který hrál prakticky na hranici vápna.

Reagovat
Talker

TLDR

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Svatej

Ke stoperům

Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc dávám za pravdu kolegovi z německý sekce - Alaba. Současnej trend novým Drogbům, Giroudům, Adebayorům úplně nepřeje a přát moc nebude. Dle mýho už není základní nutností, aby byl za každou cenu stoper stejným fyzickým hovadem, když má u sebe alespoň solidního parťáka.

Mnohem radši bych byl, aby souboje se Suarezem, Aguerem, Firminem a dalšíma sváděl stoper jako Alaba, než stoper jako Cahill (Van Dijka beru jako výjimku). Stačilo by, aby Alabovi kryl záda snad časem vyhranější Tomori, kterej je relativně solidní ve vzduchu ( a Alaba sám není žádný tintítko ) a mohlo by to být solidní na míči, rychlý jako prase a i fyzickou silou dostatečný. Druhá věc je, že by dovedl zahrát i toho beka, i když tam už prý nastupovat nechce.

Do tý doby bych klidně nastupoval s tím Azpim na stoperu. Kolik soupeřů s fyzicky nadupaným týmem nás ještě čeká?

Ono i když se podíváš na vyzáblinu Christensena, tak fyzicky vyloženě vyhořel jen proti DCL, ale i přesto ho Lamps nasadil hovadům v Burnley a zvládnul to dobře. Problém vidim spíš v přípravě, protože jsme s tímhle proti Evertonu nepočítali. Nebejt Christensen takovej nemožnej plašan, tak bych v něm jako stoperovi neviděl problém..

Záloha - říkám si, jak těžký může být, aby se týmu naordinovala strategie, kdy hráč jako Gilmour nebo Jorginho sbíhá ke stoperům v případě, že máme míč, zapojí se do postupnýho budování s tím, že Kanté akorát vytváří prostor a ve chvíli, kdy už je hra plně přesunuta na polovinu soupeře, by si Kanté s tvořičem pozice prohodili a on plnil roli čističe jako proti Ville.

Hádám, že Víťa by asi vysvětlení našel, nebo poukázal na to, že se to v určitý míře už děje, ale zatím tenhle prvek ve hře nevidím, přitom by vyřešil spoustu problémů využitím potenciálu Kantého i tvořiče z hloubky.

Reagovat
ajouki

Tomori solidní ve vzduchu? V tomto ohledu je asi nejslabší stoper Chelsea.

Nabušený soupeř je například West Ham s dvoumetrovým Hallerem a hned na to Deeney z Watfordu.

Top týmy už možná mají techničtější hráče, ale problém Chelsea jsou slabší soupeři, kteří se zaměří na standardní situace. A tam to Alaba bohužel nezachrání. Chelsea potřebuje opravdu kvalitního obránce, který nemá slabinu. Kde ho ale vzít? United obranu zlepšili výrazně, ale stále dělají hloupé chyby.

Reagovat
Talker

Nad ním jsem přemýšlel taky, ale v tom případě bychom potřebovali i dominantního golmana, který jen nestojí na čáře, ale doběhne si do vápna pro některé míče. Protože náš největší letošní problém není to, že je někdo přesprintuje, ale že dostaneme gol ze standartky/centru/rohu atd. A to nám Alaba nejspíš nevyřeší. Nebo možná by stačil nějaký asistent, který tohle umí zorganizovat. Každopádně něco se s tím musí dělat.

Co se týče zálohy, tak tam to klidně takhle fungovat může. On klidně Gilmour může být výše a v případě, kdy máme míč, tak půjde níž a rozehrávat a když ho nemáme, tak bude výše a nechá tam Kanteho.

Ale co si budeme povídat, tak čistič tam nebyl úplně potřeba včera, většinou měl soupeř 9-10 hráčů ve vápně a max jednoho vepředu, kterého si dokážou pohlídat i stopeři. Jako Kante tam odvedl svou práci, ale přijde mi v takovém zápase celkem zbytečný.

Reagovat
ajouki

Kanté měl jasně naordinováno dostávat míče co nejrychleji do křídelních prostorů, což splnil do puntíku. Vyčítat mu, že nezkusil něco jiného, je plakání na špatném hrobu. I tak měl 11 progresivních přihrávek, to není zanedbatelné. V kombinaci získávání míče, orientace pod tlakem a distribuce do křídelních prostorů předvedl nejlepší výkon DM v celé sezoně.

Reagovat
Talker

Tohle je kritika spíš na Lamparda než na Kantemu. Kante splnil všechno, co měl. Spíš je otázka, jestli to tam nechtělo kreativního hráče - Kova, Kante, Willian i RLC jsou spíš tahoví hráči, než aby dali průnikovou přihrávku a vytvořili něco nečekaného. Ve výsledku nás to omezilo k tomu, co vymyslí Mount a na centry ze strany na pokrytého Girouda. Což mi přijde hodně limitující.

Reagovat
TopinB

Lehce se spekulovalo o D. Riceovi z WHU, ale nevím, jestli to nebylo spíš typ "pokud WHU spadne, tak si ho možná koupíme do loan army"

Reagovat
Talker

To je spíš zas jen ten hráč, který potřebuje vedle sebe TOP hráče, aby se na tu úroveň dostal. O něm se spekuluje snad rok, už loni v létě se řešil.

Reagovat
TopinB

Co jsem viděl komentáře, tak že prý na CB si to dával s prstem v nose, a vypadal dosti autoritativně, což imho mi potřebujem jako sůl, někoho, kdo by seřval Christensena/Zoumu/Tomoriho/Rüdigera/Kepu ať si dávaj bacha, to imho potřebujem víc, než dominantního stopera, který sice si vyčistí svůj prostor, ale pak tam čučí během standardky

Reagovat
Le Gunner

Jakkoliv bych našel připomínky k argumentům nebo definičním faulům, mám jen jednu připomínku.

Prosím, vyvažte hlasitost těch mikrofonů. Neuvěřitelně to snižuje kvalitu, tedy kredibilitu celého poslechu. A je to škoda...

Reagovat
r.mrazik

inzenyr Piky ohledne zapasu slepice x united totalne mimo misku

Reagovat
Člen_zlořádu

prostě se aspoň, jako že prostě snažil. prostě

Reagovat
vodka

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
ACSMan

Prosím, můžete to hodit i na google podcast?

Reagovat
ACSMan

Prosím, můžete to hodit i na google podcast?

Reagovat
smazaný uživatel

vydržel jsem 7 minut

Reagovat
Y.N.W.A

to je náhodou na soulož dobrej průměr...5-7 minut

Reagovat
smazaný uživatel

smutna nahrazka BG & Labello podcastu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele