Plzeň odcestovala k odvetě s Dritou a věří, že prolomí trápení

01.08.2023, 21:52
Aktuality
Plzeň odletěla do Kosova (© twitter.com/fcviktorkaplzen)

Netradičně už dva dny před venkovním zápasem odcestovali hráči Plzně do Kosova ke čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Dritě. Západočeši po domácí úvodní bezbrankové remíze věří, že v Prištině, kde se bude utkání hrát, konečně zlomí střelecké trápení a čekání na první soutěžní vítězství v sezoně. Až na dlouhodobé marody odletěl třetí tým uplynulé ligové sezony z Prahy kompletní.

Západočeši nezvládli vstup do sezony. Po úvodní ligové porážce 0:1 v Teplicích doma jen remizovali v prvním utkání s Dritou bez branek a v neděli hráli nerozhodně 1:1 s Hradcem Králové, když o vítězství přišli v šesté minutě nastavení.

"Potřebujeme zlomit naši sérii a vyhrát," řekl novinářům před večerním odletem křídelník Jan Kopic. "Snažili jsme se zregenerovat, protože zápasy jdou v rychlém sledu. Pracujeme i na tom, aby se kluci zklidnili a byli úspěšnější na soupeřově polovině hřiště. Doma jsme remizovali 0:0, nepodařilo se nám dát góly. Teď jedeme k soupeři, který bude určitě odvážnější než u nás. Ale stále to máme ve svých rukách," doplnil asistent trenéra Marek Bakoš.

Plzeňští si uvědomují, jak důležité utkání je čeká. Pokud by odvetu nezvládli, hned v úvodu sezony by nenaplnili jeden z cílů - projít v pohárech do skupiny. "Ten zápas je důležitý, protože jsou to evropské poháry, o které hrajete celý rok. Jsou to zápasy, které hráčům, trenérům i celému klubu dávají vzpomínky v celém období kariéry," řekl Bakoš.

Západočeši netradičně odcestovali k utkání v pohárech už dva dny před výkopem. Důvodem byl hlavně fakt, že v létě je vzhledem k dovoleným složitější sehnat volné letadlo. "Má to asi tu výhodu, že je více času si zvyknout na prostředí, aklimatizovat se. My to praktikujeme v pohárech teď poprvé, tak uvidíme, jestli to bude mít nějakou výhodu, nebo ne," přemítal bývalý slovenský reprezentant.

Drita vzhledem k nevyhovujícímu stadionu hraje v pohárech domácí zápasy v Prištině, kde vloni nastoupila i Slavia proti jinému kosovskému celku Ballkani a zvítězila 1:0. "Se Slavií jsme v tomhle ohledu nekomunikovali. My víme, co nás tam čeká. Dívali jsme se na zápas, který tam Drita odehrála minulý rok proti Antverpám. Zajímalo nás to z pohledu atmosféry, jak to tam probíhalo, jak soupeř nastoupil po stejném výsledku 0:0 venku," podotkl Bakoš.

Drita tehdy doma prohrála 0:2. "Venku se prezentovali podobně jako u nás, doma byli otevřenější, nebezpečnější. Nebudou jen bránit, ale budou i nepříjemní do útoku. Určitě budou doma sebevědomější. Drita hraje předkola pravidelně, má s nimi zkušenosti. To, že se jim nepovedlo postoupit dál, by mělo hovořit pro nás," přemítal Bakoš.

Jeho tým dal zatím ve třech zápasech sezony jedinou branku a tak se jako bývalý útočník snaží hráčům i poradit. "Někdy nám chybí půlkrok, je třeba být v ofenzivě vnímavější, lépe číst svého spoluhráče. Bavíme se o tom, kluky podporuji. Ale oni mají zkušenosti, vědí, jak dávat góly. Jsou prostě období, kdy se vám to zasekne. Není to nic, co by se nedělo nikomu. Děje se to i velkým útočníkům. Myslím, že to bude lepší," věřil Bakoš.

V kádru pro odvetu scházejí jen dlouhodobí marodi obránci Milan Havel, Luděk Pernica a Filip Čihák. Utkání začne v Prištině na stadionu Fadila Vokrriho pro necelých 14 tisíc diváků ve čtvrtek ve 20:00.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
zorz767

Majitelé už si drbou hlavu, kam to vlezli. A Šádek s milionama na kontě je vysmátej

Reagovat
didosh

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

Nedrbou, jim jde jen o to prodávat hráče jako např Dweh, nějáký úspěchy mají v paži.

Reagovat
didosh

Tak snad odvrati ostudu...

Reagovat
10adam

Snad Drita nepodcení Plzeň a doma si dokráčí k postupu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele