Bude důležité to zvládnout v hlavě, řekl plzeňský Sýkora před odvetou s Dritou

02.08.2023, 20:12
Aktuality

Podle plzeňského Jana Sýkory bude důležité zvládnout čtvrteční odvetu 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti kosovské Drity i z psychického hlediska. Devětadvacetiletý univerzál věří, že Viktoria v Prištině na rozdíl od úvodního domácího utkání (0:0) potvrdí roli favorita a díky své kvalitě uspěje a postoupí.

"Určitě se jako favorit cítíme. Přijeli jsme sem s nějakou pokorou k soupeři, protože se jedná o kvalitní tým. Ale jsme si vědomi našich kvalit. Věříme, že to předvedeme na hřišti a zápas zvládneme," řekl Sýkora na tiskové konferenci.

"Každý hráč je na to zvyklý a připraví se psychicky. Hrajeme v osm večer, to už snad takové vedro nebude. Je důležité to zvládnout v hlavě, o ničem jiném to není," doplnil čtrnáctinásobný reprezentant.

Neočekává, že kosovští vicemistři se budou na národním stadionu v Prištině, kde hrají pohárové duely, prezentovat jinak než v Plzni. "Drita je mužstvo, které hraje dobře v bloku. Má nebezpečné protiútoky, což se budeme snažit eliminovat. Myslím si, že to bude o naší kvalitě a o našem přístupu, jak se ten zápas bude vyvíjet," mínil Sýkora.

Plzeňští v nové sezoně pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem ve třech soutěžních utkáních nezvítězili a vstřelili jediný gól. "My na tom pracujeme kontinuálně. Jako pár bodů bych vypíchnul, že musíme být klidnější ve finální fázi, jde také o nějaký lepší výběr místa v pokutovém území," uvedl Sýkora.

"Jedná se určitě o hodně důležitý zápas, chceme postoupit. Jestli klíčový, to nevím. Pro nás je důležitý každý zápas, kór takhle na začátku sezony. S tím do toho jdeme a chceme ho zvládnout," dodal bývalý hráč Slavie, Liberce, Jablonce či Poznaně.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Já z toho mam evidentně větší nervy, než oni

Reagovat
M0rb1D4S

A dopadne to jako vždycky po takových vyjádřeních.

Reagovat
j_mrazik

To je prohlášení, jak kdyby vyhráli první zápas 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele