Koubek: Máme zkušenosti, kvalitu i herní předpoklady odvetu s Dritou zvládnout

02.08.2023, 21:56
Aktuality

Trenér Plzně Miroslav Koubek je přesvědčený, že Viktoria má zkušenosti, kvalitu i herní předpoklady zvládnout čtvrteční odvetu 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti kosovské Drity. Kouč věří i ve zlepšení produktivity oproti úvodní domácí bezbrankové remíze.

"Mužstvo má řadu zkušených hráčů, kteří už takovými zápasy prošli. I v těchto klimaticky náročnějších destinacích. Zkušenost je dobrá vlastnost do takových zápasů. Na druhou stranu víme, že i hráči Drity mají zkušenost. Už čtvrtý rok po sobě hrají kvalifikaci Konferenční ligy. To nejsou žádní zajíci," řekl Koubek na tiskové konferenci v Prištině.

"Víme, že po solidním herním výkonu a střeleckém zaváhání jsme si tu situaci zkomplikovali. Takže můžeme očekávat motivaci domácích. Čeká nás nepříjemný soupeř, ale víme, že máme svoji kvalitu a vysoké herní předpoklady to zvládnout," doplnil jednasedmdesátiletý trenér.

Po jeho návratu na plzeňskou lavičku tým v nové sezoně ještě ve třech soutěžních duelech nezvítězil a vstřelil jediný gól. "Pracujeme na tom jak na hřišti, tak u videozáznamu. Říkáme si detaily i obecné věci. Víme, kde je problém. Je to výběr místa, větší agresivita, přesnost, zklidnění i způsob prosadit se víc jeden na jednoho, určitě i střelba z druhé linie. V těchto věcech jsme trošku horší, než bychom si přáli," upozornil Koubek.

V odvetě chce hrát ofenzivně a odvážně. "Myslím, že úspěch ve fotbale vždycky vede přes aktivní hru. Na druhou stranu z taktického pohledu je potřeba mít věci vyvážené. Určitě nechceme hrát způsob, který nám není vlastní. Chceme být útoční, aktivní, na míči. Věřím tomu, že se nám podaří zlepšit produktivitu a soupeře zdoláme," uvedl kouč plzeňských ligových mistrů ze sezony 2014/15.

Má jasnou představu, jak se kosovští vicemistři budou v Prištině proti Viktorii prezentovat. "Víme, že Drita je dobrý soupeř, a víme, co nás čeká. Věděli jsme to i před domácím duelem, měli jsme všechny potřebné informace. Počítáme i s bouřlivým prostředím. Myslím si, že v bouřlivém prostředí se vždycky hraje dobře," prohlásil Koubek.

Až na dlouhodobě zraněné obránce Milana Havla, Luďka Pernicu a Filipa Čiháka má k dispozici kompletní kádr. Na dotaz místních novinářů odmítl, že by se Drity bál. "Jsme všichni připraveni. Kondiční a zdravotní stav je velmi dobrý. Slovo strach ve fotbale nepoužíváme. Respekt a pokora k soupeři ano, ale strach ne," dodal bývalý trenér Hradce Králové, Bohemians 1905, Slavie, Mladé Boleslavi nebo Ostravy.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Modi6

Kvalitu určitě máte.

Teď ale ještě nějak dopravit míč do sítě soupeře ???

Reagovat
Salfovic

Akorát jste úplně v prdeli.

Reagovat
Blasphemer

famous last words

Reagovat
db18

Plzeňský kapitán Limberský: "Umíme počítat, ale na 0:0 hrát nemůžeme"

(následovala prohra 0:2)

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neon

Reagovat
Sosi

Reagovat
smetos

Už ani ty holomajzny 0:1 Vám nejdou, forma taky není, takže bych byl opatrný. A všechno co řeknou do tisku, kromě toho že jdeme pro výhru, je alibizmus.

Reagovat
kilobyte

Takže mají být opatrní, ale musejí říkat, že jdou pro výhru, jinak jsou alibisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto vyjádření by se dalo shrnout slovy: Máme zkušenosti, měli bysme to zvládnout, ale i oni mají zkušenosti, takže nevím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele