Pienaar dal přednost Tottenhamu před Chelsea

18.01.2011, 20:01
Aktuality
Jihoafričan Steven Pienaar přestoupil z Evertonu do Tottenhamu. Osmadvacetiletý záložník sice byl v kontaktu i s mistrovskou Chelsea, ale dal nakonec přednost jinému londýnskému klubu z White Hart Lane.

"Jednal s Chelsea, jednal s námi a vybral si nás," komentoval trenér Tottenhamu Harry Redknapp příchod účastníka loňského mistrovství světa, jemuž měla v létě v Evertonu vypršet smlouva. Ještě předtím o celé záležitosti informoval na sociální síti Twitter sám Pienaar: "Abych ukončil spekulace, odcházím do Tottenhamu. V Evertonu jsem prožil úžasné roky a navždy zůstane v mém srdci."

Liverpoolský klub za Pienaara, jenž byl vyhlášen v minulé sezoně nejlepším hráčem týmu, získá 2,5 milionu liber (zhruba 72 milionů korun).

Pienaar přišel do Evertonu v roce 2007 na hostování z Dortmundu a v dalším roce do klubu přestoupil. V Evropě se objevil jako osmnáctiletý v roce 2001 a následujících pět let strávil v Ajaxu Amsterodam.

Autor: Ondřej Holzman / ČTK

Komentáře (628)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele