Pantelić se na rok upsal Ajaxu

01.09.2009, 14:38
Aktuality
Marko Pantelić na konci loňské sezóny odešel z Herthy BSC a uplynulý měsíc a půl se připravoval s mateřskou Crvenou Zvezdou, nyní se ovšem již může těšit na soutěžní zápas v nové lize. Srbský útočník se stal posilou amsterdamského Ajaxu, se kterým podepsal smlouvu na jeden rok...

Pantelić se s devětadvacetinásobným holandským mistrem dohodl již o víkendu, dnes byl oficiálně představen fanouškům a médiím. "Těším se na novou výzvu, Ajax je velký klub. Doufám, že mu dokážu v následujících letech pomoci," prohlásil.

30letý Srb strávil uplynulé čtyři sezóny v Berlíně, kde se stal miláčkem publika a pro Herthu nepostradatelným článkem sestavy, o čemž svědčí následující fakt - od podzimu 2005 do října loňského roku nedokázal klub z hlavního města Německa vyhrát bundesligové utkání bez Marka Panteliće.

Zkušený kočovník, který již hrál i za Iraklis Soluň, Paris SG, Celtu Vigo, Sturm Graz či Yverdon, si ale nepadl do oka s úspěšným trenérem Herthy Lucienem Favrem a během jara, kdy klub hrál o německý titul, mu nebyla prodloužena smlouva. "Marko Pantelić je týmový hráč. Důležité jsou výhry a ne to, kdo dává branky," řekl 22násobný srbský reprezentant.

Pantelić se v Ajaxu sejde s krajanem Miralemem Sulejmanin a nevidí problém v tom, že by ještě s kapitánem týmu Suárezem měli tvořit tříčlenný útok. "Ještě jsem se o tom s Martinem Jolem (trenérem - pozn. red.) nebavil, ale můžu říct, že umím hrát v každém systému," řekl kanonýr.

Autor: Petr Vaněček / ajax.nl, bz-berlin.de

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sniper

Reagovat
smazaný uživatel

On a Suaréz super dvojka!

Reagovat
smazaný uživatel

ajax mistr ligy 09/10

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych jim to přál..

Reagovat
Kongo

ale taky bych jim to pral Ajaxu

Reagovat
Kongo

F.Rotterdam nebo PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Je načase,pět let je moc

Reagovat
GEGE

V Holandsku by mu to mohlo střílet.Pro Ajax výborná posila.

Reagovat
M11

Reagovat
Kongo

Nikdy nezapomenu na to,jak provokoval fanousky v Hamburku

Reagovat
smazaný uživatel

Jo přesně to mě taky pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Máš odkaz?

Reagovat
Arne

Marko Pantelic, oooh, Marko Pantelic, ooooooh

http://www.youtube.com/watch?v=TLlArJTPGlU&feature=related

Jsem rád, že si vybral zrovna takhle.

Díky za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha je spolu s Borussií Dortmund můj nejoblíbenější klub v Německu.Marko bude hodně chybět,obzvlášt když nepřišel Voronin.Ale je to úžasně drzý vtipálek.

Arne:je v Herthě ještě Lakič s Okoronkwem???

Reagovat
smazaný uživatel

už asi 2 roky ne Okoronkwo šel do Ruska a Lakič do Nizozemska

Reagovat
smazaný uživatel

Okoronwův odchod sem si myslel,v Rusku sem jakéhosi viděl,takže to byl on.a kam šel ten Lakič?mě připadal dobrý

Reagovat
herbage

V Lauternu mu to celkem i střílelo

Reagovat
smazaný uživatel

otázku ruším,odpověd už znám

Reagovat
herbage

Jestli mohu odpovědět za něj: Nejsou

Reagovat
Arne

Jak už řekli nademnou, nejsou ani jeden. Lakić byl v Heraclesu na hostovačce a loni v létě šel do Kaiserslauternu, kde mu to celkem i šlo. Okoronkwo odešel taky před rokem, to Saturnu za Röberem. Ten už tam není a co vím, tak Solomon moc nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

dík Arne

Reagovat
Arne

Nz. Od Lakiće si vedení docela hodně slibovalo, ale on byl prostě jalovej. Lautern mu přišel vhod, snad brzy postoupěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

"Einmal Herthaner - Immer Herthaner." Marko Pantelić

Reagovat
herbage

Taky z Herthy to není určitě nějaký krok zpět, ale je mi záhadou, proč po něm nešáhl nějaký lepší celek, když byl zadarmo. Jednu dobu to i vypadalo, že nakonec skončí v Partizanu Bělehrad. Rozhodně ale dobrá volba, v Ajaxu mu to tam bude padat

Reagovat
Arne

V Partizanu? Nesmíš věřit všemu, co na TM otevřou... Často tam ty zdroje maji hodně pochybný.

Reagovat
herbage

A nebýt zájmu Ajaxu, bůh ví kde by skončil. Podívej na Lincolna, Appiaha a další, jak dopadli

Reagovat
Arne

Neuhybej, Partizan je kravina... Z CZ do Partizanu možná šel nějakej Brazilec, ale Srb to neudělá a kor ne někdo, jako je Marko.

Jinak s Lincolnem je to trochu zamotanější... Na TM fanoušek Galatasaraye psal, že je tam furt nějak smluvně vázán. Buď prý odejde za nějakou malou částku od Lincolnova budoucího klubu, nebo se pak obrátí na soud a Lincoln bude později muset něco doplácet z vlastní kapsy.

Reagovat
herbage

Ne, tak to byla moje kravina. Já právě nevěděl, jaký klub byl jeho mateřský a tak jsem plácnul Partizan. Měl jsem na mysli, že mohl skončit zpátky v CZ

Reagovat
herbage

Celkem mi přijde s podivem, že Hannover nekoupil Šimáka a Kolín třeba toho Lincolna, protože oba celky podobné hráče potřebují. A nad tím, že Bästurk zůstal ve Stuttgartu mi taky hlava stojí

Reagovat
Arne

Nevím, teď se spekuluje nad návratem Vučićeviće, kterej byl jako volnej hráč mohl podepsat i po skončení okna (teda myslím, že to tak je)...

Nakonec Lincoln vážně jednal s Eintrachtem, ale jeho finanční podmínky nemohl utáhnout.

Šimák, ten se podle mě ve Stuttgartu na hřiště dostane, tak to není tak hrozný, i když samozejmě toho taky moc nenahraje... A co se týče Bastürka, tak nevím a klidně budu rád, když si definitivně zkazí kariéru ve VfB II - tahle prodejná děvka si to zaslouží.

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

No je pravda, že Bastürk se po tom zranění nikdy nedostal do formy z Herthy či Leverkusenu, hlavně v Hertě s Marcelonhem, to byla paráda

Reagovat
Arne

Jj, což to on hrál jednu dvě sezóny dobře... Ale když šel Bayer mírně dolů a Hertha trochu nahoru + Hoeneß rozhazoval peníze, tak hned šel, a jakmile odešel Marcelo, Hertha šla dolů a ozval se mistr ze Stuttgartu, tak okamžitě startoval...

Beztak ho ti naši tehdejší chytráci angažovali jen kvůli tomu, aby nalákali na stadion Turky, jenže si neuvědomili, že Bastürk je Turek jen v pasu a ne životním stylem.

Reagovat
herbage

Ani nevím, jestli hrál finále LM, případně jakej post. DM zcela jsitě Ramelow, špílmachr Ballack, vrpavo Schneider, velvo Zé Roberto. Buď hráli na jeden hrot nebo Bastürk seděl

Reagovat
Arne

Taky nepamatuju, ale mám dojem, že hrál nebo aspoň střídal....

Hned to najdu.

Reagovat
herbage

Ale v tom Stuttgartu nezahrál snad ani jedne dobrej match, rozhodně ne tak dobré, jako ve vrcholové formě. Ale taky byl věčně zraněnej, to je fakt. návrat do Turecka by mu ručitě prospěl, turecká liga nění jistě tak bojovná a fyzicky náročná

Reagovat
smazaný uživatel

mmnt,nesmotals ted do kupy Bayer a Bayern?jestli ne tak mi neco uniklo,omlouvám se a du se zahrabat

Reagovat
herbage

Kde? Myslím že ne. Finále LM Real - Bayer, už nevím jaký rok, asi 2002/2003, Bayern hrál tuším s Vale a to tam Ballack ani Zé Roberto ještě nebyli, Schneider tam nehrál snad nikdy, stejně tak Ramelow

Reagovat
smazaný uživatel

tady: Ani nevím, jestli hrál finále LM, případně jakej post. DM zcela jsitě Ramelow, špílmachr Ballack, vrpavo Schneider, velvo Zé Roberto. Buď hráli na jeden hrot nebo Bastürk seděl.

podle toho by Ballack a Zé Roberto hráli za Leverkusen a to si nepamatuju(tehdy sem fotbal tak nesledoval,ale dostudoval sem si to.)

Reagovat
RMCF

oba šli do Bayernu z Bayru

Reagovat
Arne

http://www.fussballdaten.de/championsleague/2002/endrunde/finale/leverkusen-rmadrid/

Docela ofenzivní složení... Zé tam asi ještě nebyl, ale fakt nepamatuju, tehdy jsem ještě fotbal tolik nesledoval, i když tohle jsem pochopitelně viděl.

To už je fakt hodně let, ještě tam je Brdarić a Ulf Kirsten

Reagovat
herbage

Jj, dík. Zé Roberto tam určitě byl, protože žádil jak pominutej a šel do Bayernu s Ballackem nastejno

Reagovat
Kongo

A Luciem taky ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Bastürkovi by prospěl návrat do Turecka sice tam nehrál nikdy velký fotbal,ale podle mě super východisko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele