Oslavy na Letenské pláni: Fanoušci nám vyjádřili dostatek respektu, těšilo Priskeho

26.05., 21:06
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Hráči Sparty po remíze 1:1 s Plzní v posledním 5. kole ligové nadstavby převzali na Letné pohár za obhajobu titulu. Pražané završili mimořádně úspěšný týden, ve středu totiž zvítězili 2:1 na stadionu Viktorie ve finále domácího poháru a po 10 letech získali double. Po nedělním utkání se tým přesunul na sousední Letenskou pláň, kde pokračoval program s tisícovkami fanoušků až do večera.

Sparťané měli jistotu obhajoby titulu už od minulého kola, zápas s Plzní se nesl v oslavném duchu. Hned po úvodním hvizdu začali letenští příznivci skandovat "Sparta Praha, mistr ligy". Ve 20. minutě domácí útočník Jan Kuchta neproměnil penaltu a "kotel" domácích krátce nato vypustil dýmovnici v klubových barvách. Rozhodčí kvůli tomu duel na chvíli přerušil.

Zhruba v 36. minutě začalo vydatně pršet, což diváky v předních řadách donutilo schovat se pod krytou část tribun. Atmosféra tím ale nikterak neutrpěla. Nakrátko se ozvaly i vulgární pokřiky vůči největším rivalům Slavii a Plzni. V nastavení úvodního dějství dostal Spartu do vedení obránce Jaroslav Zelený.

Ve druhé půli oběhla stadionem mexická vlna. V 71. minutě zařídil remízu střídající Tomáš Chorý, sparťanským fanouškům to ale příliš nevadilo. Velkého potlesku se při střídání v 79. minutě dočkal kapitán Ladislav Krejčí. Možná se tak symbolicky rozloučil s Letnou, jelikož se spekuluje o jeho odchodu do zahraničí.

"Nikdy nevíte, co se ve fotbale stane. Pokud vím, nic není hotové. Do té doby bude Krejčí i nadále naším kapitánem. I on pocítil atmosféru při střídání. Je to pro něj ocenění nejen jako pro hráče, ale i člověka," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske na tiskové konferenci.

Hlasatel v závěru vyzval diváky, kterých na Letnou dorazilo 17.138, aby před koncem zápasu nevstoupili na hrací plochu. Fanoušci pokyn uposlechli a na trávník vběhli až se závěrečným hvizdem v 90. minutě.

"Po závěrečném hvizdu jsem se snažil dostat hráče do útrob stadionu, aby byli v bezpečí. Ale myslím si, že fanoušci nám vyjádřili dostatek respektu," uvedl sedmačtyřicetiletý Priske.

Příznivci se shromáždili pod hlavní tribunou, kde sparťané převzali vítězný pohár a medaile. Hráči i realizační tým navlékli speciální černá trika s nápisem "Double" a čísly 38 a 22, symbolizujícími historický počet ligových titulů a domácích pohárů. Na sobě měli také čepice s nápisem "Šampioni".

Oslavy stejně jako vloni vyvrcholily na sousední Letenské pláni, kde před tisícovkami nadšených fanoušků vyrostlo velké improvizované pódium. Fan zóna se otevřela už ve 12:00. Moderátor postupně uvedl všechny hráče i členy realizačního týmu.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
C-M@ster

Pečeně:

Dánská novinářská jednička v přestupových informacích nám kazí pěkný večer zprávou, že Brian Priske je velmi blízko dohodě s Feyenoordem…

Reagovat
fabec1222

Pro něj osobně logický krok. Ve Spartě už nic víc nedokáže, a akorát by tam zahnil jako Trpiš.

Reagovat
zorz767

No, mohl si ve Spartě ještě zahrát ligu mistrů. Nemyslím si, že Sparta je ve stavu, kdy by měl Priske "hotovo". Ale chápu, pokud odejde.

Reagovat
thewall

Být Sparťanem, tak z jeho odchodu mám těžkou hlavu. Otázka je, jak je vedení připravené na jeho případný odchod ...

Reagovat
Mr.Mike

Nemyslim si ze odejde..LM se Spartou bude lakava a Kreta ho nepusti..a zas si nemyslim, ze by se kvuli tomu Priske stavel na hlavu

Reagovat
ACSeRw!n

nema absolutne zadnej duvod zustavat. Feyenoord jde rovnou do skupiny.. jedina sance je, ze ho nepusti Rosa

Reagovat
Mr.Mike

Ale pokud mu Sparta neni ukradena, coz neni, tak vi ze ma jeste rozdelanou praci a to rozhodovani si nemyslim ze bude pro nej uplne jednoznacny, at uz na jednu ci druhou stranu.

Reagovat
ACSeRw!n

jednoznacne tam chce odejit a Sparte to uz sdelil

Reagovat
iamek

Dánský trenér Brian Priske je blízko odchodu z pražské Sparty. Jedná o spolupráci s nizozemským Feyenoordem

Neeeee. To by byla škoda :/

Reagovat
eder

Klid, po úspěchu v Michalovcích to vezme Franz...

Reagovat
icefish

Ale dalo by se to čekat… kdo za nej?

Reagovat
fabec1222

Kováč

Reagovat
delfin

Jelikoz nikoho zahranicniho asi nevyhlizeli, tak asi logicky Svedik.

Reagovat
thewall

Jenže Svědík má jít na operaci a pár měsíců má být v rekovalescenci.

Pokud tedy nemlžil, aby jeho odmítnutí Baníku nebylo tak bolavé

Reagovat
delfin

To by asi problem byt nebyl. Holt prinejhorsim bude o holich. Je konec sezony navic, tak se stihne dolecit asi na poho.

Reagovat
zorz767

Mě by zajímalo, když má Sparta Priskeho podepsaného, jestli za něj bude muset Feyenord zaplatit.

Reagovat
mrtvej ofsajd

To bude muset. Viz. 12mega za Kompanyho

Reagovat
delfin

Jn, muzou delat dorotu, a trochu je pumpnout.

Reagovat
kilobyte

Uděláme výměnu za Hancka, když budeme potřebovat náhradu za Krejčího.

Reagovat
Fairplay

Vyměnit za Hancka a obratem prodat

Reagovat
Lemond Laws

By byl po Hložkovi a Rosovi třetí nejdražší odchod ze Sparty ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Nemohl by rovnou třeba do United... ?

Reagovat
Uwe háže buly

Snad ho něco takovýho za dva roky potká

Reagovat
HorajzmAmmann

bral bych ho z fleku... Te´d jde o to, jestli pro něj není lepší zůstat ve Spartě než jít do United. Ve výsledku... ve Spartě ho milujou, nic mu nechybí. Nemá proč odcházet.

Reagovat
Uwe háže buly

Neblázni

Reagovat
HorajzmAmmann

United zničí každého… tam to smrdí od hlavy, bohužel.

Reagovat
Nieuwendyk

Doma bude, už se narajzoval dost!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele