Okénko do Championship: Birmingham City v problémech

22.07.2011, 12:00
Názory a komentáře
Přípravy na nový ročník druhé anglické ligy jsou v plném proudu. Zatímco Leicester City to s útokem na postup evidentně myslí vážně, fanoušci Birminghamu City nemají mnoho důvodů k optimismu. Po sestupu nastal hromadný odchod hráčů, nejistá situace týkající se klubového vedení nevěstí nic dobrého.

V průběhu minulé sezony začaly na světlo vycházet informace o tom, že s financemi Birminghamu City nemusí být vše v pořádku. Klub během předchozích dvou let utratil na přestupech třetí nejvyšší částku v Premier League, hned za Manchesterem City a Chelsea. Při pohledu na slabé návštěvy na St Andrew's bylo zřejmé, že klub se bez finanční pomoci zvenčí nemá šanci uživit. Majitel Carson Yeung situaci řešil půjčkami. Obavy z toho, že by Blues nebylo dovoleno hrát Evropskou ligu, se nakonec nepotvrdily.

Nepovedený závěr ročníku, jenž vyvrcholil sestupem, už jen potvrdil nutnost radikálního šetření. Začalo se u kontraktů. Uvolněna byla celá řada hráčů: Lee Bowyer, Sebastian Larsson, Kevin Phillips, Martin Jiránek, Stuart Parnaby, James McFadden, Garry O'Connor a Maik Taylor. Své sbohem řekla také hostující čtveřice Hleb, Bentley, Derbyshire a Martins.

Alex McLeish neměl ideální vztahy s vedením a stěžoval si na zasahování do kompetencí. Pravdou je, že skotský manažer by si za sestup možná i vyhazov zasloužil. Mezi řádky šlo ovšem vyčíst, že klub si nemůže dovolit jeho vyplacení ze smlouvy. Na pomoc tak přišli městští rivalové. Birmingham za McLeishe a jeho realizační tým získal vítanou kompenzaci od Aston Villy. Novým manažerem se stal Chris Hughton, jenž už jednou ukázal, že je správným mužem pro klub s postupovými ambicemi.

Naděje na zlepšení však velmi rychle zhatila zpráva o tom, že majitel klubu Carson Yeung byl zadržen v Hong Kongu. Je obviněn z toho, že ke svému jmění přišel nelegálním způsobem. Byl propuštěn na kauci pod podmínkou, že neopustí zemi. Soud se bude konat 11. srpna. Pokud bude Yeung uznán vinným, hrozí mu 14 let za mřížemi. V takovém případě by o svůj podíl v klubu přišel. Z vedení Blues odešel poslední Angličan, Yeung do vysoké pozice dosadil svého 18letého syna. Společnost mu dělá majitelův věrný společník Peter Pannu. Ten svými nevěrohodnými vyjádřeními dává vzpomenout na bývalého iráckého ministra informací "Komického Alího".

Chris Hughton přišel do Birminghamu s tím, že se jedná o velkou výzvu. Ta se během chvíle proměnila v nezáviděníhodnou pozici. Nikdo neví, jaká budoucnost klub čeká. Craig Gardner, Roger Johnson a Barry Ferguson přestoupili jinam. Tým letěl na přípravu do Irska s nízkonákladovou společností Ryanair, což určitě nepotěšilo obrovitého Nikolu Žigiće. Ten nakonec z výpravy na poslední chvíli odpadl, oficiálně kvůli drobnému zranění. Srbský útočník stejně už předtím přes svého agenta vzkázal, že určitě odejde. S odchodem je spojována také trojice Foster, Dann a Jerome. Těmto fotbalistům se jen těžko bude chtít v birminghamském chaosu zůstávat.

Vedení může prodej nejlepších hráčů vnímat jako nutné zlo, získané finance budou použity na zalepení děr v rozpočtu. Sestava Birminghamu City se tedy přes léto výrazně proměňuje. Klub zamířil na trh s volnými hráči a zatím přivedl pouze pětici Steve Caldwell, Marlon King, Adam Rooney, Morgaro Gomis a Chris Burke. Chris Hughton dokázal s Newcastlem postoupit ihned zpět díky tomu, že se podařilo udržet kvalitní kádr. V případě Birminghamu dochází k pravému opaku. Šance Blues na návrat do Premier League se tak výrazně snížily.

Konkurence v Championship nespí a ostatní týmy na nadcházející ročník posilují. O postup budou nepochybně usilovat tři manažeři, kteří v kariéře zažili lukrativnější angažmá: Sam Allardyce, Steve McClaren a Sven-Göran Eriksson. Všichni využívají svých kontaktů a pokoušejí se přivádět kvalitní hráče. West Ham byl blízko angažování Guðjohnsena, ale ten dal nakonec přednost nabídce AEK. Sam Allardyce, jak je jeho dobrým zvykem, si chtěl zachovat tvář, a tak tento přestup odvolal podle svých slov ze své iniciativy. Manažer West Hamu byl nespokojený také s tím, že mu unikl Craig Mackail-Smith. Tento střelec si mohl vybírat z několika nabídek, nakonec poměrně překvapivě odešel za Gusem Poyetem do Brightonu.

Bývalí lodivodi anglické reprezentace také nezahálí. McClaren si do Nottinghamu Forest přivedl staré známé Greeninga a Boatenga, společnost jim na City Ground bude dělat také Andy Reid. Naopak do Derby County odešel útočník Nathan Tyson, jenž před dvěma lety po derby provokativně mával vlajkou Forest před fanoušky Rams. Za následnou potyčku dostaly oba kluby pokutu 45 000 liber.

Pomyslnému žebříčku nejlépe posilujících týmů zatím vévodí Erikssonův Leicester City. Švédský manažer si koupil zcela novou defenzivu. Novým brankářem Foxes se stal Kasper Schmeichel, před ním mohou nastupovat nové posily Lee Peltier, Sean St Ledger, Matt Mills a Paul Konchesky. K nim přišli ještě záložník Neil Danns a útočník David Nugent. Blízko kontraktu je levý obránce Michael Ball, jehož Eriksson vedl v Manchesteru City. Ball byl kvůli zraněním od léta 2009 bez angažmá, nyní na zkoušce v Leicesteru zanechal dobrý dojem. Mluví se také o možném příchodu Emila Heskeyho. Ten by ovšem musel jít hodně dolů s platovými požadavky. Není to úplně vyloučeno, protože Heskey v roce 2002 přispěl svými penězmi na záchranu klubu, jež se díky iniciativě Garyho Linekera povedla.

V novém ročníku nás čeká jedna novinka, respektive návrat ke starým pořádkům. Football League si odhlasovala, že se počet náhradníků na lavičce sníží na pět. To by mohlo přispět k navýšení počtu hostování, někteří hráči se totiž v nabitém kádru nedostanou do nominace na zápas. Do konce srpna zbývá ještě dost času, s definitivním zhodnocením aktivit na přestupovém trhu musíme tedy ještě počkat. Samotná Championship ovšem začíná už 5. srpna, kdy se v páteční předehrávce prvního kola se střetnou Hull City a Blackpool.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (213)

Přidat komentář
Mastný Chobot

Nič proti nim, ale aspoň dlho nebudú smrdeť v PL.

Reagovat
pospech11

že to je tak špatné z Birminghamem to jsem netušil no doufám že se dostanou co nejdříve zpět do PL.

Reagovat
smazaný uživatel

fandím nottinnghamu forrest

Reagovat
smazaný uživatel

správná volba

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Forest

Reagovat
smazaný uživatel

Forééést go ! Snad už se dostanou do PL

Reagovat
smazaný uživatel

nesympatický klub ale krach alebo niečo podobné im určite neprajem...nech sa darí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Tak, když to vede 18 Yeung

Reagovat
niflheim

No tak Birmingham to bude mít těžký. Ta velká porce zápasů v Champu a ještě navíc EL? Uff..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
SunFells

V EL se ani neohřejí.

Reagovat
niflheim

Pro ně by bylo nejlepší se toho i vzdát. Zbytečných 6 zápasů navíc.

Reagovat
SunFells

V tom počtu zápasů se těch 6 celkem ztratí. Vzdát se toho by byla celkem hloupost, kolikrát si oni budou moct v blízké době zahrát Evropské poháry (plus z toho mají nějaké peníze). S tím problémem ve vedení, se sestupem a nutností rozprodat své nejlepší hráče, je to takové jediné světýlko ve tmě.

Reagovat
smazaný uživatel

No asi jo. Alespoň něco, motivace pro nové hráče, že ten podzimnebude zabitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřál bych jim krach podobný tomu v Porsmouthu....že to je až tak špatné jsem netušil teda a bez té řady hráčů co odešla a odejde ještě nevím nevím jestli postoupí...ale přeju ať se daří

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by nemusel být špatný soupeř pro český týmy ve čtvrtém předkole... z těch nasazených

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

porad, ale oproti ceskym tymum svoji kvalitu mit budou

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale z nasazených si zase tolik nevybereš a jestli volit třeba mezi AS Řím, Sevillou, Tottenhamem, Atleticem, Palermem, Laziem a Birminghamem, tak přece jen radši beru ten Birmingham

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně aby postoupil West Ham, zbytek mě nezajímá

Reagovat
tulen

Reagovat
smazaný uživatel

Hammers

Reagovat
smazaný uživatel

Lišky do toho! Jenom se divím, že neuplatnili opci na Yaukubua (či jak se to skloňuje). Obranu museli nakoupit, protože loni byla složena skoro celá obrana z hráčů na hostování. Navíc se konečně uzdravil Tunchev a na toho jsem hodně zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

Foxes

Reagovat
Chazy

Vtipný si vzpomenout, jak Lee Bowyer říkal po Yeungovu převzetí, že teď začíná v klubu nová éra a počítá s tím, že časem bude vytlačenej hvězdnýma jménama. Nakonec jsou ve druhý lize a on by si tam s klidem zahrál v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze ten otravny Leicester do PL nepostupi to by ma vanze na.ralo. Kladivari, Leeds, Mborough, Portsmouth by s amohli vratit do Pl su to da sa povedat tipicke klubi mozno s vinimkou Pompeys takiusto by som prial postup aj Bristolu mozno Millwallu pre zaujimavost :) Dost ma zaujima jak sa bude darit Brightonu podla man to bdue stuka ligy. Tymi tibu petersborough, doncaster a barnsley tam asi nemaju co robit. ligue One prajem Charltonu aby hral aspom druhu najvyssiu sutaz a obom Sheffieldom ( tardicne anglicke kluby )

Reagovat
smazaný uživatel

proč otravný?

Reagovat
smazaný uživatel

pretoze kazdy ich postup co si pamatam znamenal iba priemer alebo skor vyrazny podpriemer PL

Reagovat
smazaný uživatel

co já si pamatuju, tak hrávali i poháry (pod Martinem O´Neillem). je pravda, že v poslední době to nebylo ono, ale ozdravný proces je v běhu.

Reagovat
Chazy

Ze všech těch tvých týmů bych to přál jen Bristolu. Leeds, Borough, Millwall a Pompey, nic nechci vidět v PL míň.

Reagovat
Mastný Chobot

na Millwall by som bol zvedavý.

Reagovat
Chazy

Já nevím, co si od nich všichni slibují. Vždyť je to zoufale nezajímavej klub. Jediný zajímavý s nima spojený je rivalita s WHU, což všichni znaj a jsou na to hrozně zvědavý. A to taky moc nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

asi by sa v Pl dlho neohriali poznam od nich kevina lisbieho a to je tusim vsetko

Reagovat
Mastný Chobot

veď práve tá rivalita. Inak ten klub nepoznám, jediné, čo sa mi na nich páči, je logo.

Reagovat
Chazy

Nj, tak kvůli jednomu derby já klubu postup do PL přát nebudu.

Reagovat
Mastný Chobot

"tipicke klubi mozno s vinimkou Pompeys"

Gratulujem.

Reagovat
smazaný uživatel

co sa ti na tom nezda maju tusim dva tituli v patdesiatych rokoch ak sa nemylim v mojej generacii moc toho nedokazali mali zvacsa stred tabulky Pl alebo dokonca vypadli

Reagovat
Mastný Chobot

nepáči sa mi na tom pravopis...

Reagovat
smazaný uživatel

sorry Pompey ... co sa tyka pravopisu tak toto neni forum slovenskeho alebo ceskeho jazyka

Reagovat
Mastný Chobot

to ale neznamená, že musíš písať, ako anti-štúrovský rebel.

Reagovat
Chazy

A tradiční Sheffieldy jsou tři :(((

Reagovat
smazaný uživatel

ten treti ?

Reagovat
Chazy

FC přeci. Ten je dokonce nejtradičnější.

Reagovat
smazaný uživatel

pravdu máš ... ten nejstarší na světě!!!

Reagovat
soukup

Petersborough tam teda rozhodně co robit mají, v L1 byli loni nejsilnější a co sem je měl možnost asi třikrát vidět, hráli parádní fotbal, škoda že odešel Mackail-Smith, tipoval sem je do první poloviny letos, bez jeho spousty gólů to budou mít těžký. Doncaster má skvělýho manažera a taky se jich asi nezbavíš

Reagovat
.13

boze moj, skor ako budes prispievat do diskusii alebo podobnych aktivit, skus sa naucit najskor Gramatiku lebo celkom nas(Slovakov) tu zosmiesnujes

Reagovat
smazaný uživatel

ked nevies co napisat tak sa neozyvaj a neries gramatiku s malym g ked uz si taky mudry. maj sa

Reagovat
smazaný uživatel

WHU, Leeds a Cardiff pak možná ještě Forrest nebo Derby County aby si vylepšilo satistiku. Spadnout by mohl Watford a Barnsley.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyplatí se jim vůbec snažit se o postup do EL aspoň kvůli financím. Na první pohled jsou to zbytečné zápasy navíc. Možná i Tottenham by měl lepší kdyby se soustředil na PL. Proto mě zajímá jestli se to vyplatí aspoň finančně...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten nepoznam to sa omluvam ani neviem aku rha ligu asi nejaku diviziu ci ? Myslel som ze Wednesday ma najvacsia uspechy co sa tyka Sheffieldu

Reagovat
Chazy

No to třeba má, ale FC je nejstarší fotbalovej klub planety, takže co se týče tradičnosti... akorát jsou neprofesionální.

Reagovat
smazaný uživatel

inak az doteras som mal pocit ze najstarsim klubom je FC Wimbledon

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Barry Ferguson rok před vypršením smlouvy opouští Birmingham a od nové sezóny bude hrát za jiný celek sestupivší z Premier League. Třiatřicetiletý záložník se na dvouleté spolupráci dohodl s Blackpoolem.

Reagovat
Mastný Chobot

druhý Kilbane. Za rok s nimi zas vypadne...

Reagovat
smazaný uživatel

osobně přeju Leedsu ale Schmeichl bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

a co takto ben alnwick je tam na hostovani zo spurs ci to uz je pasé ?

Reagovat
Mastný Chobot

ja neviem pochopiť toto: prečo je každému Leeds tak sympatický a praje im postup?

Reagovat
Chazy

To já taky nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu, mě osobně je spíš ukradený a postup jim rozhodně nepřeju, když už něco tak radši ten sestup

Reagovat
hefy

Proč by měl? Vždyt maj Račupku.

Reagovat
smazaný uživatel

A usiluji o hostovani Stockdala, ktereho Cottagers odmitaji dat na hostovani ke Swans, protoze by si nemohli dat do smlouvy 24hodinovou klauzuli o navratu v pripade potreby. Takze ho pry poslou na hostovani jen do Champu

Reagovat
smazaný uživatel

leedsu fandím od dob ferdinanda,viduky,kewela..jejich skvělé tažení jak PL tak ligou mistrů..a minula sezona,byla skvělá pro celý Leeds..ale bojím,se že tato sezona bude velmi těžká..

Reagovat
smazaný uživatel

urcite su sympatickejsi ako nejake Man. City a podobne navyse mavali vysoke ciele v cascoh ked tam hrali Rio Ferdinand, Viduka, Kewel, Woodgate, Paul Robinson, Di Mateo, Bowyer, Keane, Alan Smith ci Paolo di Canio podla man vsetko skvely hraci ktory sa v leedse ukazali potom vsak prisli financne problemi niektory odisli k silnejsim a niektory sa ukazali v slabsich tymoch. Dokazali sa ztoho ako tak pozviechat a mohli by zase mat slusnu generaciu hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

lenže prečo prišli tie finančné problémy? Neišli len tak okolo a nezastavili sa na Elland Road, že áno?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

neskutočne ma vytáča, keď niekto nemá čím argumentovať a začne robiť komenty typu: " ", " " alebo " "... fakt inteligentné.

Reagovat
smazaný uživatel

argumenty sa vzdy najdu mudrc... kazdi ma sympatie k inemu klubu tak sa tu stebou nebudem dohadovat

Reagovat
smazaný uživatel

za desat rokov mozno bude na tom podobne Man Utd alebo Liverpool alebo Arsenal alebo Chelsea spadnu do druhej ligy ale pochybujem ze tym stratia vsetkych svojich fans ti povrchnych ktori fandia tomu komu sa prave dari zacnu fandit inym ale skalny fanusikovia urcite ostanu nech sa hra akakolvek liga prave koli tomu ze v tychto kluboch hrali a hraju skvely hraci maju zasebou kus historie a mnozstvo zaujimavych zapasou s krasnymi golmi to je to co nejake City nikdy nebude mat. Za love sa predsalen edna vsetko kupit !

Reagovat
Mastný Chobot

...

Čo sem pcháš fanúšikov? Ty si ich skalný fanúšik? Neviem, prečo by som im mal priať postup, keď pred 10 rokmi sa chovali rovnako ako City teraz, len s tým rozdielom, že oni tie peniaze ani naozaj nemali. A City je klub bez histórie, no, to nemý význam.

Reagovat
smazaný uživatel

da posledna veta co znamena ?

Reagovat
Mastný Chobot

znamená to to, že Citizens majú o 30 rokov dlhšiu históriu než tvoj Leeds, chápeš?

Reagovat
Chazy

Ale asi tak 5x chudší

Reagovat
Mastný Chobot

to je jedno, ale čo za mumáka môže napísať, že Citizens sú klub bez histórie?

Reagovat
Chazy

To je fuk, na to už jsem zvyklej. O Chelsea se taky říká, že nemá historii.

Reagovat
Chazy

Že nemá význam, že City nemaj historii. A je fakt, že s Leedsem to vůbec nesouvisí.

Reagovat
soukup

aha a podle tebe MCFC dokud nepřišli šejci byly nějakým podřadným klubem, za který nikdy nehráli dobří hráči a v PL byli poprvé v historii a náhodou nebo co? hlavně, že mají z předchozí doby dva ligový tituly, třikrát byli druzí a šest pohárových vítězství, a celkem byli ve finále 11 probuď se z té diskotéky

Reagovat
Chazy

Nj, ale když to srovnáš s Leedsem, tak ten je na tom opravdu líp.

Reagovat
soukup

on psal, že za velký kluby hráli velcí hráči a hráli velký zápasy, mají za sebou kus historie a to city prý nikdy nebudou mít, nejde mi o to jestli je Leeds větší nebo menší klub

Reagovat
Chazy

Já to nečet

Reagovat
smazaný uživatel

pred sejkami hrali sterd tabulky a dokonca aj vypadli ak by endosli sejkovia mohli by byt aktualne na tom ako napr portsmouth ci prave leeds nieviem odkial citas ze tam nehrali dorby hraci alebo co to tu pises ja ich historiu poznam dostatocne ....

Reagovat
Mastný Chobot

Pred príchodom šejkov atakovali európske poháry...

Reagovat
Chazy

Díky mafiánovi..

Reagovat
Mastný Chobot

hej? on ten tím vytvoril celý? Ja si len pamätám, že tam hviezdil Elano a malý tím s veľkým potenciálom, dosť som im fandil, ale potom si to u mňa pokazili.

Reagovat
Chazy

Většinu těch hráčů získali díky Šinawatrovi, no. Předtím byli úplně mimo. Pearce předváděl geniální transfery jako Samaras, nebo Corradi.

Reagovat
vodka

ještě Musampa, Mpenza... líbil se mi ale Sibierski. a erikssonův Bianchi byl důstojným nástupcem Corradiho...

Reagovat
Chazy

Musampa byl boží. U Mpenzy si pamatuju jen dobrej debut a prvních pár zápasů, pak tragédie. Mně se líbil Reyna, ale tam nevím, jestli ho přived ten moula.

Reagovat
vodka

tak Reyna je legenda. Ten byl výborný. Eště si pamatuju "supertalent" DaMarcuse Beasleyho, který kromě rychlosti snad neměl nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Emile Mpenza

Reagovat
smazaný uživatel

2001 druha liga rpedtym este o patro nizsie

Reagovat
Mastný Chobot

aha, šjkovia prišli v 2002?

Reagovat
smazaný uživatel

kde ej napsiane ze rok repd tym uz ma vytacas ...

Reagovat
Mastný Chobot

logicky som myslel, že "pred" znamená sezónu dopredu. A ja teba vytáčam? Si to najprv ujasni v hlave ty. Vieš, "pred" Wengerom hral druhú ligu aj Arsenal, "pred" Fergusonom aj MU, dokonca aj Liverpool...

Reagovat
smazaný uživatel

v sezone 2008/2009 na co prisli sejkovia boli Citizens presne v sterde tabulky ale uznavam repd sa da pochopit aj tak ako pises

Reagovat
Mindas

Šejkové přišli v poslední den prvního měsíce nové sezóny, takže nějaký střed, nestřed je úplně nepodstatný. Jinak ano, City by bylo v pěkných sračkách, kdyby ADUG do klubu nepřišel, ale to by bylo jen vyústění toho, když se klub dává do rukou prvního mafiána, který zaklepe na břeh Velké Britanie.

Reagovat
soukup

ty jsi snad nenapsal tohle?

za desat rokov mozno bude na tom podobne Man Utd alebo Liverpool alebo Arsenal alebo Chelsea spadnu do druhej ligy ale pochybujem ze tym stratia vsetkych svojich fans ti povrchnych ktori fandia tomu komu sa prave dari zacnu fandit inym ale skalny fanusikovia urcite ostanu nech sa hra akakolvek liga prave koli tomu ze v tychto kluboch hrali a hraju skvely hraci maju zasebou kus historie a mnozstvo zaujimavych zapasou s krasnymi golmi to je to co nejake City nikdy nebude mat. Za love sa predsalen edna vsetko kupit !

Reagovat
smazaný uživatel

v zmysle ze to co robia teraz im skvelu historiu do buducna nevytvori .... Nema vyznam sa bavis s primitovom ktoryx si trepe svoje

Reagovat
soukup

ale vytvoří, za 50 let i dřív už bude všem jedno jak se k tomu dostali i kdyby tou dobou měli hrát konferenci. Blackburn byl taky k titulu dotlačenej penězma a je to holt součást jejich historie. Nebo Deportivo, který utrácelo před deseti lety šílený peníze a teď na to doplácí už dlouhý roky dluhama a živořením a taky na tu dobu všichni vzpmínají v dobrým a je to úspěšná část jejich klubové historie

Reagovat
soukup

ale vytvoří, za 50 let i dřív už bude všem jedno jak se k tomu dostali i kdyby tou dobou měli hrát konferenci. Blackburn byl taky k titulu dotlačenej penězma a je to holt součást jejich historie. Nebo Deportivo, který utrácelo před deseti lety šílený peníze a teď na to doplácí už dlouhý roky dluhama a živořením a taky na tu dobu všichni vzpmínají v dobrým a je to úspěšná část jejich klubové historie

Reagovat
smazaný uživatel

myslis LA Corunu ? uz som tor az napisal ze kazdy fandi inemu klubu kazdi ma svoje sympatie a svoje dovody preco danemu klubu fandi alebo nefandi ... City som vzdy prehliadal boli pre man priemerny a tym ze teras maju love v mojich ociach nestupli a stale su len priemerny. Leeds sa mi pacil mal somt am oblubenych hracov tak im jednoducho fandim aj teras aj ked su tam ti hraci uz neni tak stale maju moje sympatie aj ed ich zapasi som uz dlho nevidel. U mna je osobne nu.1 The Letix v PL pre mnohych prave adept c1 na zostup kazdu sezonu ci neviditelny a nesympaticky klub ....

Reagovat
soukup

nehledě na to, že slušnou historii ten klub má už před příchodem šejků což právě byl největší nesmysl na tom tvým minulým příspěvku, co City nikdy nebudou mít

Reagovat
smazaný uživatel

maju nejake tituli hej to je pravda ale aj obdobia v the champinship ci ligue one ....

Reagovat
soukup

Leeds ve své historii má taky přes 30 let strávených v nižších ligách, ale tak jako jo, Leeds je historicky určitě významější a úspěšnější klub než MCFC, ale některý tvoje příspěvky zněly jak kdyby to byli totální nuly co by bez šejků nic neměli a v historii měli prázdno

Reagovat
smazaný uživatel

vyznelo to mozno to tak ale hovorim ze ich historiu poznam mozno nie az tak dohlbky ale kazdi klub PL mam aspom trochu prestudovany co sa tyka historie aj zaujimavych a znamych rhacov

Reagovat
Chazy

To je právě ta komedie. Lidi jim fandí kvůli 10 let starýmu týmu, kterej s tím současným nemá nic společnýho. Teď tam nemají nic, nevidím na nich nic zajímavýho, krom historie. Krom toho jsou krásná ukázka toho, jak dopadne klub, kterej hraje na dluh. Tak ať si za to hnijou dole navěky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy a ja myslel ze tady se nesnasi fandeni "tymum bez historie" jak je casto mistnimi odborniky nazyvana Chelsea a ty tu ted napises ze na nich je zajimava jejich historie ale presto nestoji za to jim fandit.

Reagovat
Chazy

Tak já fandím nejmladšímu týmu, kterej kdy hrál první anglickou ligu, takže mě se podobný smýšlení fakt netýká

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny nenarazel sem primo na tebe , jen ze ta historie je tady tak casto omylana az uz to zacina byt trapny.

Reagovat
soukup

je hezký jak si všichni pamatují, že měli skvělý kádr a hráli vysoko, ale zapomínají na to, že taky házely taky obrovský sumy za hráče, který nijak nutně nepotřebovali a utrácely šílený peníze s riskem, že když se nedostanou do LM, tak půjdou finačně do prdele, což se i stalo... hlavně že MCFC jsou teď ztělesněním čirýho zla

Reagovat
smazaný uživatel

Postup do PL v tejto sezón, by sa mi páčil v poradí Southampton, Nottingham, Leeds

Reagovat
Filip12

PŘEJU ABY SE TO VYŘEŠILO CO NEJDŘÍV

Reagovat
soukup

no vida, třeba zůstanou chvíli ve druhé lize a nebudou furt to otravný jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Postup budem priať Burnley,Leicesteru a Portsmouthu

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester, Brighton, Leeds

Reagovat
smazaný uživatel

!!! Pro vsechny Fantasy Premier League hrace a zajemce:

Obnovil jsem nasi tradicni elitarskou soutez s jeste tradicnejsim nazvem - oblibenou Chazy League Takze vsichni stavajici hraci, kteri maji v planu aktivne hrat i v pristi sezone - staci si obnovit ucet a automaticky vas hra pripoji k nasi lize. Podle toho, kolik lidi si obnovi ucet, je tady jako kazdy rok moznost, ze po konzultaci s hlavnim sponzorem, po kterem je liga pojmenovana, se naberou novi clenove, aby nas bylo dost, aspon tech 25-30

Reagovat
soukup

tak mi pak dej vědět jestli bude volnej flek

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou pocitam stopro, jen mi nedoslo, zes nehral posledni sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Mi tu nech rovnou mail

Reagovat
soukup

soukup00@seznam.cz

Reagovat
herbage

jeybl@seznam.cz pošli mi údaje prosím také

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá přesmyčka

Reagovat
vodka

na to už sem se jednou taky ptal, ale neni to přesmyčka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
miky10

mikyeurofotbal@seznam.cz, pokud bych mohl, prosím, díky

Reagovat
SunFells

SunFells@gmail.com pokud se můžu vtisknout.

Reagovat
domingo

hm

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
domingo

Ze premyslim, jestli se vsocknu nepozvan

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi, jestli se citis jako dostatecne elitni U tebe by tezko nekdo protestoval, ale musel by ses tomu aspon primerene venovat, ne jen vyplacat rozpocet a po 15 kolech mit v tymu 10 nehrajicich zranenych hracu

Reagovat
domingo

Musim spolihat na svoji elitni auru, protoze ty hrace nemam tak nasledovany, ale pocitam, ze by me to bavilo, stejne mam v semestru furt kocovinu a valim se s laptopem, takze casu bude..

Reagovat
Chazy

francouzský špíny ve fantasy PL, no to je úpadek..

Reagovat
domingo

Chces hrat fantasy L1? :)

Reagovat
Chazy

Hehe, sice se v ní vyznám víc jak v L2, ale stejně tam ani neznám těch 24 týmů.

Reagovat
domingo

Tos rekl schvalne, vid

Reagovat
Chazy

Reagovat
domingo

(lars.fredriksen@email.cz)

Reagovat
miky10

Reagovat
Chazy

Já si asi budu muset založit novej účet, tak mi pak kdyžtak napiš kód na icq :((

Reagovat
Chazy

A koukni pak pod článek Maty, v jednom ze spodních vláken sem tam hodil hefymu odkaz na naprosto geniální hru nový "posily" Detroitu. Tos ještě neviděl.

Reagovat
miky10

mohl bych?

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten boj s pitomym Masopustem by sis to mohl zaslouzit

Reagovat
miky10

Tak díky moc

To bylo ale něco hroznýho, bránit Arsenal před Chelsea

Reagovat
C0br

Kdyby byl flek, začnu fandit Wiganu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chcete outsidera, tak se hlásím

Reagovat
Chazy

Nj, klidně všichni tři ... Ono ale taky záleží na tom, kolik lidí bude hrát (třeba já sám zatím fakt nevím)...

Reagovat
miky10

Díky, tak snad, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Mail

Reagovat
smazaný uživatel

sipek.jiri@gmail.com

Reagovat
papos182

Uz se nemuzu dockat, az s tim zacnete spamovat pod kazdym kolem PL

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo tě nenutí to číst ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenutí, ale stejně si to přečte, pokud bude procházet diskusi pod PL, protože prostě musí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezismarja... Zrovna PL fantu jsme tu resili tak poslednich 5 kol, kdyz jsem byl s Ustym a kiwwim natesnanej v desetibodovym rozdilu, v prubehu roku bys tu spocital prispevky tykajici se fanty na prstech jedne ruky. Navic v poslednich tydnech tady nektera individua spamuji takovejma srackama, ze diskuze o fante je oproti tomu intelektualnim rozjimanim.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ještě někomu neposlali to nové heslo ???

Reagovat
Chazy

Mně, lexessovi, herbagemu... je to nějaký tragický.

Reagovat
miky10

Mně taky ne, už dva dny, tak jsem si založil novej účet

Reagovat
smazaný uživatel

jj, asi je to marné čekání....

Reagovat
miky10

Taky jsem si říkal, když se nic nedělo, tak jsem se zaregistroval znova na jinej email a to přišlo okamžitě

Reagovat
smazaný uživatel

Po mne to nic takovyho nechtelo, jenom jsem se prihlasil, databaze mi predvyplnila drive zadane udaje a rovnou jsem si mohl vytvorit svuj tym

Reagovat
Chazy

My jsme totiž zapomněli hesla, nicky, nebo tak...

Reagovat
miky10

Asi to pozná pravého elitáře

Mně to starý přihlašovací údaje nebralo, tak jsem si nechal poslat nový heslo a trvalo to strašně dlouho, před chvílí mi to přišlo, tak jsem to zkusil a říká mi to Error

Reagovat
smazaný uživatel

Error to hlasi na uvodni strance, ale kdyz si kliknes nahore na jinou zalozku, treba My Team, tak to normalne funguje.

Reagovat
miky10

Jenže na My Team se nedostaneš, pokud nejsi přihlášen

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre vam tak

Reagovat
miky10

Mně už to je jedno, já už mám jinej účet a jsem spokojen, mimochodem díky za mail, přišlo

Ještě něco, jde vám upravit dresy?

Reagovat
smazaný uživatel

Po sestaveni tymu to slo v Design your kit

Reagovat
miky10

Já to mam nějaký posraný, to Design yout kit mi jde rozkliknout, ale nejde mi upravit barvy To ej fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Snaz se, urcite to jde

Reagovat
miky10

Tak jo no, už to jde...kdo by to byl čekal, že vlevo od toho nápisu například Shirt colour v tom bílým poli je čtvereček, na kterej se musí kliknout

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus klikat na jiné věci v tom menu, mě to taky tak dělalo.

Reagovat
Chazy

To by bylo dost ujetý, když já jsem historicky první člen elity

Reagovat
miky10

Já jsem teď na vrcholu blaha, jak jsem v takové společnosti

Reagovat
Chazy

A mě bolí hlava z vybírání vhodnejch sázek... jinak si od toho moc neslibuj, fantasy PL není nijak úžasná a co se týče Chazy League, tak fórum nijak živý není.

Reagovat
miky10

Však mi jde jen o to srovnání s elitou, nic víc

Sázek na co, MLB?

Reagovat
Chazy

Tak tak.. je potřeba bejt rychlej, oni ty kurzy mění strašně rychle.

Reagovat
miky10

U jaký sázkovky? Já jsem na Fortuně, ale na baseball moc nevsázím, když tam jsou ty týmy schopný vyhrát 5:0 a další den prohrát 0:5, takže když to moc nesleduju, je to peklo

Reagovat
miky10

Jó, to NHL a NBA je jiný kafe

Reagovat
smazaný uživatel

Chazy myslim podava na dilci sazky u bwinu, ne jen na vysledky zapasu...

Reagovat
miky10

Aha, tak to pak jo...já mám na Fortuně účet a tam live sázky na MLB nejsou, no

Reagovat
Chazy

Bwin. Ti jako jediný vypisujou speciální sázky na hráče. Na vedení sázím jen občas a většinou na prvních 5 směn, abych moh vycházet z kvalit SP.

Dá se to snadno rozklíčovat. Musíš zjistit, jaký pálkařský průměry (AVG) maj jednotlivý týmy proti nadhazovačům soupeře. Když jeden tým má AVG 350 a druhej 200, tak na 60% vyhraje prvních 5 směn ten s vyšším AVG:

Reagovat
Chazy

Dneska to vidím na Floridu, Brewers a Braves. Tajnej tip je Houston, ale to jen kvůli mega kurzu 2.3. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby nic z toho nevyšlo. Radši dávám ty individuální.

Reagovat
miky10

Tak asi dám na tebe a zkusím to

Reagovat
Chazy

Nic nezkoušej prosímtě ... dneska se jen podívej, jestli mám pravdu.

Pro pobavení - měl jsem, že San Diego bude prohrávat po 5 směnách a vyhrávalo 13-2. Ale jinak mi to vychází.

Reagovat
miky10

Ok, tak dneska se přesvědčím, jak jsi úspěšnej a pokud aspoň většina vyjde, tak od zítřka tě budu komandovat každej den

Reagovat
Chazy

Tak mi dej to icq, já sem určitě nebudu psát svoje tipy. A tobě jen se zpožděním.

Reagovat
miky10

476443883

Reagovat
miky10

Jojo..já si spíš počkám na začátek NHL a NBA, to sleduju oboje dost podrobně, takže tam vím, co a jak, u MLB si nejsem jistej teda vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Heslo mas na mailu, ty elito bez hesla A smeju se tomu frajerovi z Tigers, hezkej prihoz

Reagovat
Chazy

To teda, super debut. Všechno udělal špatně. On to snad ani nehodil, jen to tak mrsknul do země.

Reagovat
SqueeZy

Měli i s hostovačkama celkem zajímavý tým, ale litovat jich nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

tuto sezonu vyhraje championship leeds ( doufam ) a nebo leicester,o postup bude dle me bojovat jak birmingham tak west ham + se mozna pripoji zase cardiff a nejaky to prekvapko jako minulou sezonu swansea treba v podobe milwallu ci derby hlavne zapas west ham vs milwall na to se tesim

Reagovat
smazaný uživatel

zhnite! Vládcom Birminghamu je Aston Villa

inak tak by ma zaujímalo, čím to je, že v našich končinách je taký West Ham dosť populárny a Aston Villa veľmi nie... alebo prečo sa fandí Leedsu a nie Portsmouthu, alebo prečo Southampton a nie Blackburn?

Reagovat
smazaný uživatel

No Southamptonu zas tak veľa ludí v týchto končinách nefandí. Pre mňa sú najlepší aj tam kde sú...

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom v mojom okolí im dosť ľudí praje, popravde ani ja ich nemusím, akurát z toho ich bývalého kádru mám rád Philipsa, Niemiho a Le Saux-a

Reagovat
honziss

West Ham je v týchto končinách populárny kvůli Frodovi Pytlíkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

za posledne dva roky minuly v premier league vyssiu sumu na prestupu iba City a Chealsea

tak to pozeram, tak boli dost nerozumne investovane peniaze

Reagovat
smazaný uživatel

Tým letěl na přípravu do Irska s nízkonákladovou společností Ryanair, což určitě nepotěšilo obrovitého Nikolu Žigiće.

Co? Nevešel se do letadla?

Reagovat
honziss

Ne, ale pokud by začli ztrácet vítr a klesat, tak by byl první, koho vyhodí z balónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Letěli balónem? A to jako když zatáhli za ten provaz, tak mu to nespálilo vlasy?

Reagovat
Mastný Chobot

možno musel stáť a predsa len, tí vyšší majú problémy s kŕčovými žilami, kravinami...

Reagovat
FC Porto FC

Nevím proč odešel Barry Ferguson do Blackpoolu a nešel rovnou do skotska

Reagovat
Ferguson6

tomu nechápem ani ja... Mal sa vrátiť do Rangers, ale asi o neho nemal Ally záujem, čo je škoda. Pochybujem, že sa do Rangers vráti ešte ako hráč, alebo ako platný hráč

Reagovat
FC Porto FC

Miller prej jde do Cardiffu

Reagovat
Ferguson6

nech si ide.... skončí ako Boyd

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Tak preci jen je kalou k necemu uzitecnej

http://www.youtube.com/watch?v=XDKN3ohKZCU

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro práci

Reagovat
cristiano.K.

202. pro relax

Reagovat
smazaný uživatel

pro dobrou práci a dobře placenou

Reagovat
smazaný uživatel

208. pro více okének do Championship.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to vypadá, po přečtění článku, že pro Birmingham City je sestup z PL to lepší v dané situaci. Přicházejí zprávy o hráčském výprodeji, nejistota okolo majitele klubu a další znepokojivé věci nevěští pro blízkou budoucnost nic dobrého. Boj o návrat do PL bude asi spíše zbožným přáním, než realitou. Navíc je k tomu nutné připočíst účast v EL. Doufám, že se vše zlé v dobré obrátí a Birmigham City stráví nadcházející sezónu v League Championship bez úhony. Tento tradiční klub se snad vyhne osudu dalších slavných klubů, které v době nedávné opustily na čas jeviště PLn a propad se zastavil u některých hodně nízko .... !!!

BIRMINGHAM CIY !!!

Ve favoritech League Championship je předem jasno. Leicester City zbrojí a už se nemůže dočkat. Cardiff City to bude zkoušet zase. Nottigham Forest po konsolidaci klubu opět vzhlíží výš, WHU nebere nic jiného než návrat a možná i další (Leeds Utd., ...). Již brzy to začne ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele