O čem jsme psali v roce 2007 (3)

12.03.2008, 20:26
Fejetony
Březen, za kamna vlezem! Ale kdepak, národ fotbalu milovný kamna snad ani nezná! O čem jsme psali a co si dnes připomeneme? Zde jsou jen některá jména: Didier I., Rosický , Beckham, Hitzfeld, Schuster... Ale také se objeví již tradiční "Co je šeptem...", a mnohem, mnohem víc. Takový byl březen 2007.

Král Didier I.

Měsíc březen začal doslova královsky. Tentokráte ovšem ne díky Realu Madrid. Didier Drogba byl jmenován králem Afriky! Samuel Eto'o se stal princem číslo 1., Michael Essien dostal dvojku. Je třeba připomenout, že Eto'o kraloval Africe dlouhé 3 roky a Drogba je vůbec prvním monarchou a vládcem tohoto kontinentu z Pobřeží slonoviny. A dokonce i z Chelsea...

Tomáš Rosický na pokračování

Je v tom smůla, špatná fyzická kondice, náchylnost nebo tvrdost soupeřů? Těžko říct, ale jedno je jisté. Druhý březnový den minulého roku jsme psali o rozrůstající se marodce Arsenalu. Asi neni třeba ani zdůrazňovat, že pacientem tohoto lazaretu byl také Rosický. Kapitán českého národního týmu měl problémy s třísly. Rok s rokem se sešel... Víte kdo také v březnu marodil? Mathieu Flamini a Robin van Persie, Abou Diaby a Justin Hoyte. Ale to ještě nebyl konec Wengerových vrásek! "Díky" trestu nemohli nastoupit ani Emmanuel Adebayor, Kolo Toure a Emmanuel Eboue! Ztráta nejcitelnější? Thiery Henry! Ale toho dnes již v Arsenalu nenajdete..

Beckham a jeho sen

Vloni hrál ještě za Real, měl podepsanou smlouvu s Galaxy, ale snil stejně jako je tomu letos. O čem se Davidovi zdálo? No přeci o tom samém! O reprezentaci. Po výbuchu na MS 2006 se zřekl kapitánské pásky. Trenérem se stal Stev McClaren a ten se zase pro změnu zřekl jeho služeb. V tom samém roce přišel další výbuch a EURO 2008 bude bez Anglie. McClarena nahradil Fabio Capello, ale populární Becky, nebo-li Spice Boy, pozvánku od něj nedostal. Stý start mu byl odepřen. Dočká se ho alespoň symbolicky?

Ottmar Hitzfeld, odchody a návraty a odchody...

V březnu minulého roku měl za sebou měsíc na lavičce Bayernu, kam se vrátil a nahradil Felixe Magatha. Tvrdil, že nic nezmění na svém rozhodnutí vést bavorský tým pouze do konce sezóny. To "nic" ale dlouho neplatilo. Hitzfield sedí na té trenérské sesličce dodnes. Ale tentokráte již opravdu jen do konce této sezóny. Od 1. července bude připravovat národní tým Helvetského kříže.

Pozor! Inter se rád pere! A Valencia taky...

Skončilo utkání Valencia - Inter a obránce Nicolas Burdisso se pustil do Carlose Marcheny. Tomu přišel na pomoc spoluhráč David Navarro, který byl zcela jistě v minulém životě profesionálním boxerem. Následoval tvrdý direkt a zlomený nos. Kůstka křupla, slyšeli to všichni, ale zejména trojici Julio Ricardo Cruz, Iván Cordoba a Douglas Maicon tento nepříjemný zvuk neunikl. A začala bláznivá honička. Navarro se z boxera proměnil ve sprintera a latinské pronásledující trojce zmizel v šatnách. To měl ještě úsměv na rtech. Ten mu ale doslova zkameněl ve chvíli, kdy se v tam objevil obrovitý Francesco Toldo...

11 vteřin stačí, miláčku!

Roy Makaay dostal balón od Hasana Salihamidžiče a nezaváhal. Byl to právě jeho gól z 11 vteřiny zápasu, který smazal náskok Realu ze Santiaga Bernabéu a nastartoval Bayern k vítězství a vyřazení madridského týmu z LM. Makaay se stal držitelem rekordu, překonal o 9 vteřin dosud nejrychleji vstřelený gól Gilberta Silvy (Arsenal - PSV 25.9.2002) 20,07! A víte kdo byl v březnu 2007 na 9. a 10. místě této tabulky? "Ostrostřelec” Vráťa Lokvenc a "mstitel” Pavel Nedvěd! Jejich záznamy mluví takto: Vratislav Lokvenc (Sparta - Spartak 3.11.1999) 42,58; Pavel Nedvěd (Lazio - Leverkusen 27.10.1999) 43,25.

Real by byla čest!

José Mourinho před rokem nevylučoval možnost jednou trénovat Real Madrid. Ale zároveň prohlašoval, že má v Chelsea smlouvu do roku 2010 a ta skončí dříve jen když on bude chtit. Po necelých 6 měsících se smlouva stala cárem papíru a Portugalec se dostal do řad nezaměstnaných. Pravdu měl ovšem v jednom: "Real má dnes velkého trenéra, Fabia Capella, lepšího trenéra už mít ani nemohou! Já ho střídat nebudu!" Dnes již víme, že by to ani nešlo. Tak jedině u kormidla hrdého Albionu...

Schuster do Realu?

Nechme mluvit samotného trenéra Getafe: "Není na tom ani trocha pravdy, nemluvil jsem s nikým z Realu Madrid. Nic nového ohledně tohoto tématu se nestalo, ale stále přicházejí nové zprávy ze španělských médií, už mě to přestává bavit!" Je libo datum? 22. března 2007. O pár dnů později ale Berndik říkal něco úplně jiného: "Je prakticky nemožné, aby byl trenérem Realu Madrid i v příští sezóně. Capello chce jenom vyhrávat a je mu jedno jak a s touto filosofií nemůže v Realu nikdy uspět." A na dotaz co je pravdy na řečech ohledně dvojice Real - Schuster? ”Vím to, jsem na listině kandidátů!"

Hotel Praha je Čechů ráj!

Tedy byl a to ještě jen některých. Po odehrání, tedy musíme být přesní, po prohrání, zápasu s Německem, národ truchlil. Ale víte co? Já budu citovat kolegu Tomáše Pavlíka a jeho zdroj deniksip.cz. Bavte se, přátelé: Sobota se vedle porážky s Německem nesla v duchu ještě jedné záležitosti. Obránce Tomáš Ujfaluši slavil 29. narozeniny a to byla příležitost k drobnému přípitku. Z Letné se hráči po zápase odebrali do Hotelu Praha, kde pět z nich hrubým způsobem porušilo disciplínu. Brankář Marek Čech, záložníci Jan Polák a Tomáš Rosický a obránci Martin Jiránek s Tomášem Ujfalušim vlastně podvedli celý národ. Na porážku od Německa rychle zapomenuli a oddávali se alkoholovým radovánkám. Vrchol přišel kolem páté hodiny ranní, kdy na pokoj dorazilo postupně šest prostitutek. "Ty vole, kdyby tohle někdo vyfotil, to by byl průser jak Brno," ozvalo se údajně zevnitř pokoje. A vyfotil. V pohotovosti totiž byly redaktorky bulvárního deníku Šíp, které všechno zdokumentovaly několika fotografiemi. Bez dalšího komentáře. Psal se březen roku 2007...

Jen tak v krátkosti, aneb co je šeptem, to je s čertem!

Beckenbauer: "Mám jasno! Ribery půjde v létě do Realu Madrid!" Hmmm, i mistr tesař se utne! Nebo v tom byla taktika a mlžení?

Abramovič: "Crespa chci zpátky!" Hmmm, vloni ho v Interu nechal, jak tomu bude letos? Hernánovi se v Itálii líbilo, ale nyní je prý v Miláně nešťastný.

Mourinho: "V pětapadesáti končím!" Hmmm, ještě deset let s tebou José musíme vydržet! Nebo to mělo být ve 45?

Capello: "Pro vás nikdy nebudu dost dobrý!" Hmmm, Fabio, nervíčky ti vypověděly službu, co?

Calderón: "Nou Camp byl umlčen exhibicí Realu Madrid!" Hmmm, po roce oněměl Santiago Bernabéu. (Real Madrid - Getafe CF 0:1)

Corriere dello Sport a Gazzetta dello Sport: "Adrianovo působení v Interu Milán se chýlí ke konci!" Hmmm, a pak že novináři jenom lžou a vymýšlí si!

Ribery: "Vybral jsem si Itálii!" Hmmm, ale vzals to oklikou přes Německo... Tak až příště!

Berlusconi: "Ronaldinho se k nám může přidat a je tu velká šance, že se tak nakonec stane." Hmmm, naděje umírá poslední, šéfe!

Domenech: "Z pana Wengera začínám být opravdu unavený, začíná spoustě lidí lézt na nervy." Hmmm, pane Domenech, ani vy nepatříte k sympaťákům. Nebo je to "podle sebe soudím tebe"?

Rijkaard: "Jsem Barce oddaný!" Hmmm, jen jest-li je ta oddanost oboustranná!

Del Bosque: "Styl hry není hoden historie tak velkého klubu. Za způsob, jakým hrají, mohou být vůbec rádi, že mají tolik bodů." Hmmm, Vicente, vloni z toho byl titul. A letos? Zase Real?

Ronaldo: "Milán je moje současnost a také budoucnost. Miluji hrát v tomto dresu a chci zde něco vyhrát!" Hmmm, je to moc smutné, ale tvoje koleno o velké budoucnosti nemluví...

Soriano: "Hvězdy prodávat nebudeme! Budeme prodávat hráče jako Deco nebo Messi? V žádném případě. Jsou pro nás nepostradatelní!" Hmmm, a rok s rokem se sešel...

C. Ronaldo: "Nejsem Galáctico!" Hmmm, zatímco ty záříš, kde je dnes konec oněm "Galácticos" z Madridu...

Rosický: "Chelsea nudí!" Hmmm, a Arsenal baví! (Tottenham - Arsenal 5:1)

Valdes: "Získáme double!" Hmmm, škyt, pane vrchní, whisky, škyt, ale dvojitou, škyt...

Calderón: "Sním o hvězdné trojici. Kaká, Cristiano Ronaldo a Christoph Metzelder!" Hmmm, tak Ramónku, jedna hvězda svítí nad Itálií, druhá nad Anglií a ta třetí? Raději nemluvit, že? Smůla, co?

Mijatovič: "Kaká bude můj!" Hmmm, přiznej se ty kluku ušatá, jaks to myslel?!

Beckenbauer: "Jsme nejlepší v Evropě!" Hmmm, Franzi, už toho nech! Probudit, vyčůrat, zuby vyčistit a na rozcvičku! Eins, zwei, eins, zwei...

Paroubek: "Brnu na nový stadión přispěje vláda!" Hmmm, ale která Jiříku?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

" Hmmm, pane Domenech, ani vy nepatříte k sympaťákům." Ale nejvíc mě pobavilo "Eins, zwei, eins, zwei.."

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

mě se moc líbí : Arsenal baví! (Tottenham - Arsenal 5:1)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no nic,tady se diskuze asi nedočkám...sem myslel že mi na to něco napises, ne posilat smajliky jako... podle bruce male decko

Reagovat
fantomas

co ti na to mám napsat, posmeváčku?

Reagovat
smazaný uživatel

Supr, jako vzdycky

Reagovat
Komat

"Mijatovič: "Kaká bude můj!" Hmmm, přiznej se ty kluku ušatá, jaks to myslel?! "

Tak todle mě opravdu pobavilo... :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes: "Získáme double!" Hmmm, škyt, pane vrchní, whisky, škyt, ale dvojitou, škyt...

me pro zmenu pobavilo toto ...

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
smazaný uživatel

No k smíchu to bude tak za měsíc, ne teď když jsme v semifinále a čtvrtfinále (narozdíl od jiných )...

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés si nevidí do huby a ty ses to samý

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, já jsme to samý, když říkám, že za měsíc to bude k smíchu. A můžu tedy vědět proč?

Reagovat
smazaný uživatel

"narozdíl od jiných"-ono vyřadit Celtic je holt velký umění , nevím proč sem pleteš měsíc když už jste mimo hru o double teď

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic to je záhul, za to taková Mallorca.

Proč bych sem ten měsíc nepletu, když jsme v jedné soutěži v semifinále a v druhé ve čtvrtfinále. Opravdu mi nepřijde, že jsme právě ted ze hry (ale budem časem), to ti moc nevyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

njn ja jsem myslel ligu místo LM, stane se tak ten měsíc ještě , nedejbože dýl...

Reagovat
smazaný uživatel

To už je za poslední dva dny podruhé, příště dvakrát myslet než na mě neustále mrkat.

Reagovat
smazaný uživatel

včera se mi to už nepodařilo moc zakecat , dneska jsem to podal znova tak snad někdy příště

Reagovat
smazaný uživatel

Bych řekl, že ten výrok je z loňska...

Reagovat
PJ

Jo, Doktore, tohle jsi trosku netrefil

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés tím myslel ligu a pohár, že?

Reagovat
smazaný uživatel

To je vlastně článek z loňska, každopádně loni se furt říaklo šest/sedm trofejí, ten double mi přijde dost úmírněný ve světle tehdejších prohlášení Laporty.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni ve významu sezóny, co se týče roku tak to už to vlastně bylo posrané superpohárama. Když se na to tak dívám, tak to byla fakt tragická sezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

s prepacenim, to "hmmmm" je maximalne trapne ako cely tento clanok a vobec, nechapem jeho jediny ucel... ak mal pobavit taq tie 12-rocne vyrastky si prisli na svoje no a iny mozny ucel tohto clanku ani nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

účel článku je připomenout si události a výroky z před jednoho roku ve světle dnešním, myslím, že to není špatné a často je i vtipné

Reagovat
fantomas

jj usmevné je to, originální, já osobně si rád připomenu co se dělo loni touhle dobou, ale to "hmmmm" už mi docela taky začíná lézt na nervy, Alegre

Reagovat
alegre

Hmmm, tak to "hmmm", nečti, jinak to budeš muset ještě 9x vydržet...

Reagovat
fantomas

ne to ja to vydržim, jen taková neotřelá poznámka

Reagovat
alegre

to "bergie": Kamaráde. Je velice jednoduché sednout si k počítači a použít klávesnici také na něco jiného než kritizování a zesměšňování. Jsem přesvědčen, že napíšeš daleko lepší fejeton, že se bude líbit i jiným než "12-rocnym vyrastkom" a že se všichni zasmějeme, pobavíme a něco nového se dozvíme. Můžeš psát slovensky, když rozumíme tvému komentáři, jistě budeme rozumět i daleko obsáhlejšímu textu. Já osobně ti předem držím palce, těším se na tvůj první článek a velice rád pod něj napíši můj názor. Objektivní.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

jenom předem napiš PJovi, at o tom proboha ví

Reagovat
alegre

To jako musím žádat PJ o povolení k napsání komentáře pod článek od bergie?

Reagovat
fantomas

neřikej, žes to nepochopil?

Reagovat
alegre

Ale jo, pochopil, já se jen tak bavím a "provokuji"! Hmmm, jsem to ale kus pacholka, co?

Reagovat
fantomas

pachola když už

Reagovat
alegre

No tak mám 102 kilo, tak jsem asi opravdu PACHOL!

Reagovat
fantomas

až taak jooo...tak a hurá na kopec a tvými slovy "ein zwei, ein zwei.."

Reagovat
alegre

nestačil psát to tvoje oblíbené hmmm, o nooo ani nemluvě. Asi by mi došel dech! A vzhledem k tomu, že do Němec to mám daleko, tak bych při běhání musel křičet "uno, dos, uno, dos"! Ale jak dlouho, nevím, nevím...

Reagovat
fantomas

flákači

Reagovat
alegre

Vopred sa ospravedlnujem za chyby vo slovenskom texte:

Kamarat. Je velmi jednoduche sadnut si k pocitaci a pouzit klavesnicu taktiez na nieco ine ako kritizovanie a zosmesnovanie. Som presvedceny, mozes napisat lepsi fejeton, ktory sa bude pacit aj ostatnym i nie iba "12-rocnym vyrastkom" a ze sa vsetci zasmejeme, pobavime a i nieco nove sa dozvieme. Mozes pisat po slovensky, ked rozumieme tvojmu komentary, iste budeme rozumiet aj o vela sirsiemu textu. Ja ti budem drzat pasti, tesim sa na tvoj prvy clanok a velmi rad napisem moj nazor. Objektivny!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Domenech a Beckenbauer to jsou dobri matrtaji

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale třeba takový Franz může říkat co chce a kdy chce, protože je to pojem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele