Neymar vynechá Copa América, nestihne se uzdravit po operaci kolena

20.12.2023, 10:16
Aktuality
Neymar (© AFP)

Hvězdný brazilský útočník Neymar se po operaci kolena nezotaví včas, aby mohl startovat na letním jihoamerickém šampionátu. Oznámil to reprezentační lékař Rodrigo Lasmar, jenž jednatřicetiletého útočníka al-Hilálu začátkem listopadu operoval.

Neymar se zranil 17. října v utkání kvalifikace o postup na MS 2026 proti Uruguayi, které Brazilci prohráli 0:2. Nejlepší střelec v historii reprezentace pětinásobných mistrů světa si přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil meniskus v levém koleně.

Copa América se v USA bude hrát od 20. června do 14. července. "Nestihne to, bude to příliš brzo. Nemá smysl přeskakovat léčebné kroky a zbytečně riskovat," řekl Lasmar brazilské rozhlasové stanici Radio 98 FM. "Očekáváme, že bude připraven k návratu v srpnu. Musíme být trpěliví. Mluvit o návratu dříve než za devět měsíců je předčasné."

Neymar se v srpnu po šesti letech rozloučil s Paris Saint-Germain a jako jeden z mnoha elitních hráčů toto léto vyměnil Evropu za Saúdskou Arábii. Za svůj nový klub Al-Hilal, v němž podepsal dvouletou smlouvu, však vinou svalových potíží odehrál jen pět zápasů.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
veikko

Beztak to bez něj podruhé vyhrají a on skončí kariéru bez jediného reprezentačního úspěchu v dospělé kategorii.

Reagovat
Y.N.W.A

Tahle Brazílie nic nevyhraje

Reagovat
veikko

Za půl roku může ten tým dát nový trenér dohromady. Každopádně tohle byla jeho asi poslední šance na úspěch s Brazílií.

Reagovat
misinho7

treba im poriadneho trenera a pohode maju sancu..

Reagovat
El Cid z City

Trenéra dobrého měli, nic moc na tomhle mundialu neposral.

Reagovat
veikko

On asi misinho myslel toho šmoulu, co se tam trápí teď.

Reagovat
2miguel1

Jeho kariera skončila v 26.rokoch odchodom z Barcelony

Reagovat
Gazdo

A pritom jednu dobu aj v PSG bol najlepsi na svete ale bohuzial to nikto nevidel lebo ten tim a liga nikoho nezaujima

Reagovat
Acquanni

I v PSG ukazoval, že má v sobě naprosto top top top hráče, ale že byl i v PSG nejlepší hráč na světě je teda mimo. Nejlepší hráč na světě nebyl nikdy, ač měl i smůlu, protože Ronaldo s Messim. Imho v PSG se mi občas líbil víc než v Barceloně, ale nejlepší na světě fakt nebyl. Měl zápasy, či série zápasů, kdy to tak mohlo vypadat, ale že by tak udržel sezónu, tak to ne. Ať už čistě formou nebo tím, že byl kus sezóny zraněný.

Reagovat
LyEX

za výber fotky, článok čítať nebudem, chlapec už nikoho vo futbalovom svete nezaujíma

Reagovat
Mass

Zadej Neymar in pain a vyjde ti 200 fotek

Reagovat
Mönchengladbach

Tam už by měl Brazílii vést Carlo?

Reagovat
ACSeRw!n

bude vic casu na CS

Reagovat
ernyyyy

Hlavně na stárech je prdel ho sledovat jak občas rozebere high stakes regulera

Reagovat
ACSeRw!n

je hravej

Reagovat
dantetomas

Hrava counter strike?

Reagovat
ACSeRw!n

jo, streamy na twitchi

Reagovat
letitfly

Hustý, že vlastně jednu dobu byl opravdu TOP 5, spíš TOP 3 na světě a i přesto je jeho kariéra obrovský zklamání...

Reagovat
-R2D2-

Obrovský zklamání…

Reagovat
Al Capone

Samozřejmě že je. Na to jak byl talentovaný tak měl zkrátka na mnohem víc.

Reagovat
ErixMilo

už mu ostávalo vyhrať len Zlatú loptu a nejakú trofej s Brazíliou, takže zlú kariéru až tak nemal...za tie svoje zranenia a rôzne úlety má taktiež zarobené na 3 životy

Reagovat
Al Capone

Ale ja netvrdim, ze mel spatnou karieru. Ma ji lepsi nez drtiva vetsina fotbalistu, ale kdyz vezmu v potaz to co predvatel v Santosu tak mel na vic. On tam byl absolutne jinde a to byl nactilety. V Barcelone byl taky vyborny, ale urcite ne uz tolik jako doma. A to co predvadel ve Francii nikoho nezajimalo

Reagovat
-R2D2-

Člověče ty vytlačíš cosi jakžtakž smysluplnýho, abys ses hned nato poslední větou vyloučil.

Reagovat
Al Capone

Kdyby někoho zajímalo co předváděl v PSG tak by byl kandidát na zlatý míč protože i tam byl výborný, ale když je to farmářská liga...

Reagovat
-R2D2-

Co ti mám na to napsat? Kdyby… Kdyby se tehdá ve finále LM proti Bayernu trefil a nakonec s mužstvem zvítězil a hned poté by při GB skončil v nejužší špičce, což by nejspíš skončil, tak tenhle pocit třeba nemáš. Kuš!

Reagovat
Al Capone

Tohle jen potvrzuje co píšu, protože teď se bavíš o evropské soutěži.

Reagovat
-R2D2-

Ano, protože to je při GB relevantní. A ještě relevantnější je MS. Až poté se řesej ligy a jak se již několikrát ukázalo i v PL můžeš uspět, překonat gólový rekordy, a stejně ti to bez těch prvních dvou proměnných může bejt k prdu. Navíc, už od roku 07, je při nominacích vlastně i fuk zdali kopeš za ligu v Evropě.

Reagovat
Al Capone

Ale stejně je ti to k ničemu když hraješ v lize která krom samotných frantíků lidi nějak nezajímá.

Reagovat
Eichel

Reagovat
-R2D2-

Fakticky ho dělil poslední krůček od GB a jeden zápas od finále Mundialu. Samozřejmě.

Reagovat
letitfly

Za mě určitě jo. Do Barcelony přicházel jako novej Ronaldinho nebo Messi. A během 4 sezón očekávání naplnil a byl pro Barcelonu v určitých chvílích stejně důležitej jako Messi (a to se bavíme o Leošovi v primu). Přestupem do PSG chtěl i on sám vystoupit ze stínu Messiho a konečně se stát nejlepším hráčem na světě, což se ale nikdy nepovedlo.

Shrnutí jeho kariéry je vzhledem k očekáváním vlastně zklamání. Dá se říct, že nikdy v evropské kariéře nebyl nejlepším hráčem svýho týmu. 30 ligových zápasů v sezóně odehrál naposledy v sezóně 16/17, kdy mu bylo 25 let. 20 ligovejch gólů překonal jen dvakrát v kariéře, 10 asistencí "jen" čtyřikrát.

Je sice nejlepším střelcem brazilský reprezentace v historii, ale nikdy domů nedovezl titul z MS, a to ani na domácím MS. A řekněme si to otevřeně, vzhledem k síle Brazílie se to povedlo opravdu mnoha brazilskejm legendám, Neymar mezi ně nepatří.

Suma sumárum hráč, kterej prostě měl být nástupcem Lea a CR, je najednou hráč, kterýho v historickým kontextu budeme srovnávat spíš s Hazardem, Salahem, Maném, Balem, atd. Myslim, že většina veřejnosti ho bude mít až za hráčema jako je Modrič, Lewandovski, Mbappe a další. Konec kariéry v nějakých 28 letech je prostě zklamání

Reagovat
-R2D2-

Každej s jeho cejchem přicházel jako novej Ronaldinho, Messi a stejně k nim byl ze všech těch předchozích příchozivších zrovna on nejblíže.

Při přestupu k Frantíkům mě taky obecně bavil narativ o tom, jak moc by chtěl vystoupit z Leošova stínu – snad to i explicitně tvrdil v nějakým rozhovoru – ale buďme trochu pragmatičtí a přiznejme si, mimo to jak velkou roli při každým přestupu hrál též jeho fotr/agent, že vždycky šlo spíš vo prachy, sponzorský smlouvy,… , prostě vytřískat z toho max. Přirozeně, totiž taky někde zmiňoval, že fotbal není jeho priorita. Jako hráč online her měl vedle toho i luxusní kariéru fotbalisty. Luxusní!

První rok v PSG byl z hlediska hračiček aka Joga bonito snad nejdál co jsem na rovině individuality viděl. Ani onen Ronaldinho si tam při svém angažmá nedělal prdel, fifu, jak chceš, vesměs z každýho kdo se mu postavil do cesty. Schválně si najdi jeho osobní highlighty z prvních utkáních a nech si chutnat. Tohle ve fotbale prostě chceš vidět. Pak už to vlastně předváděl jen v těch nejdůležitějších zápasech, jakoby na to začal srát.

S tou repre je to taky takový nejasný. Vedle všech těch Brazilskejch legend vypadá bez trofeje dost chudě, pravda, zase ale individuálně jinde. Celý je to u těch kanárků dost nevděčný, když uvážíš, že po jeho odchodu otěže převezme pravděpodobně Vini, po něm zase bůhví kdo a samozřejmě všichni budou srovnávaný s těma nej a bude se po nich chtít alespoň zlomek z jejich úspěchů. Mundial povinně…

Jinak kromě toho zlata z MS všude chyběl krůček. Co mě na něm mrzí jsou ta zranění, ale zase – na to že se primárně viděl jinde toho odehrál víc než dost. Na top úrovni určitě.

Za mě kariéra jak Brno. Tvrdit, že je zklamáním mně přijde snad až směšný. Ale je fakt že na ty wonder videa ze Santosu se namotávalo hezky. Mňam.

Reagovat
El Cid z City

Kdyby za 8, 10 byl Haaland s jedním titulem v LM , bez jediné zlaté kopačky i zlatého míče, asi bych taky řekl, že jsem od jeho kariéry čekal víc. V repre byl výbornej,turnaj 14 vyloženě skvělej, ale přesto ty týmy 18 i 20 měli na víc, na jedno finále 100%.

Reagovat
-R2D2-

Kdyby… Kdyby takhle Haaland skutečně dopadl, tak by to na druhou stranu znamenalo to, že někdo oproti němu byl úspěšnější, ergo naplnil kariéru více. Já to beru holt takto. Zklámání nad kariérou hráče by se objevilo u jinýho… jenom proto, že jiní byli úspěšnější. Člověk aby si správně vybral komu fandit.

Reagovat
El Cid z City

On byl pro mě s Ronaldinhem největší talent hned za Messim a Fenoménem, proto ta očekávání. Ale jo, napsal jsi to přesně, čekal jsem u něj o dost úspěšnější kariéru.

Reagovat
letitfly

Však přesně tak jsem ten svůj původní komentář myslel. Je prostě paradox, že borec s kariérou lepší než 99 % všech fotbalistů vlastně ta očekávání zcela nenaplnil a je vlastně částečně zklamáním. O to větším, když hrál v éře Messiho a Ronalda a my měli možnost sledovat dva 15 let fungující stroje. Neymar měl kvality na to, aby se jim vyrovnal. V peaku byl dokonce lepší než oni. Ale ten peak bohužel trval tak krátce, že to nestačí.

Reagovat
-R2D2-

Nenaplnil, protože nemohl. Skleněnej plus hračička!

Herně ve svým peaku ano, jak píšeš, ale co do konzistence – o tom nemůže bejt řeč. A to je, nebo byl klíč k těm dvěma. A stejně ty góly a áčka má, a že jich je.

Roncek vlastně taky zhruba druhej rok v Madridu nasadil docela jinej styl, ne? V MU byl o dost hravější a poté pomalu, ale jistě, přesedlával na o něco pragmatičtější hru, vsadil bych se, že právě kvůli tomu aby minimalizoval riziko zranění. Třeba tudy mohl jít i Ney, ale jen těžko si to představit…

Reagovat
Well

Nejvetsi změna u Ronalda byla po tom zranění kolene, pak už jeho dribling šel úplně do kytek.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Well

No jednu dobu byl podle mě nejlepší, jen se pak vždycky zranil.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Byl vždycky ve stínu Messiho v Barceloně

Reagovat
Well

Byla i EC, kdy jsem se více bál Neymara než Messiho, protože nám na te pravé straně motal obránce jak žáčky. Každopádně tu dobu jsem myslel v PSG, kdy si tam dělal co chtěl, ale pak se vždy zranil.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

nejlepsi strelec v historii Brazilie.. vylozene ztracena kariera

Reagovat
Spalovač šancí

Přesně, vůbec se tam neměl cpát

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele